Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розмітка ділянки: межі дачного і садового ділянки, зонування

  1. Як правильно оцінити планувальні фактори
  2. Виносимо кордону за координатами
  3. Враховуємо природні характеристики
  4. Ділимо заміський земельну ділянку на зони
  5. Вибираємо відповідний стиль ландшафту
  6. Ландшафтний стиль. Дотримання природної природності
  7. Регулярний стиль. Виконання правильної геометрії
  8. Змішаний стиль - оформлення розумного хаосу
  9. Правила складання схеми заміської ділянки

Коли ви тільки придбали заміський ділянку землі, який довго і з нетерпінням чекали, не поспішайте з освоєнням нових територій. Для забезпечення мінімальних витрат і ефективних результатів використання землі, а також для додання ділянці оригінального і благородного зовнішнього вигляду, підготуйтеся до виконання деяких практичних дій, попередньо склавши докладний план. При визначенні місця для розташування особняка або дачного будиночка, а також місць, де зручніше за все розбити квіткові клумби і встановити господарські будівлі, потрібно в першу чергу правильно розмежувати всю територію ділянки. Найчастіше по межі ділянки встановлюється паркан, зведення якого і проводиться в першу чергу.

Як правильно оцінити планувальні фактори

У попередню розмітку заміського ділянки землі входять наступні роботи:

  1. оцінка земельних ресурсів;
  2. розділ ділянки на зони;
  3. вибір стилю ландшафту;
  4. підготовка докладної схеми, в якій вказані місця, де буде розташований будинок, де - сад, і де - інші об'єкти, які необхідні для обладнання ділянки.

Виносимо кордону за координатами

Точне розміщення меж території або відновлення втрачених даних про їх розташування, можливо тільки за допомогою проведення геодезичних досліджень. Первісна розмітка земельної ділянки з дотриманням точних координат заноситься в кадастровий паспорт, тому, якщо ці дані відсутні, необхідно відправити запит в кадастрову палату.

Використовуючи виписку, в якій вказані точні координати меж, фахівці можуть вказати певні точки. В даний час ці заходи проводять за допомогою GPS-пристроїв, або використовують для цього електронний тахометр, що гарантує високу точність одержуваної інформації. Межі позначаються за допомогою різних прийомів межування , Найпростішим з яких є використання установки невеликих кілочків, між якими натягується мотузка.

При грамотній розробці проекту і правильному складанні докладної схеми ділянки можна отримати раціональне розташування будівель, посадок і комунікацій на території, щоб не довелося згодом щось переробляти.

Завдяки уточнення меж земельної ділянки, ви уникнете надалі проблеми, якщо будете продавати або дарувати землю. Крім того, це виключити виникнення претензій у власників сусідніх ділянок і допоможе правильно зафіксувати огорожу.

Враховуємо природні характеристики

Перед тим, як приступити до планування, необхідно знати не тільки розміри і форми земельної ділянки. Обов'язково звертати увагу на особливості:

1. Рельєфу, оскільки рельєф місцевості (рівнинний або горбистий) впливає на вибір місця для розташування будинку та саду, на вибір видів комунікацій і стилю ландшафту. Якщо територія ділянки складається з ярів, канав і має природну водойму, це обов'язково зазначається на складеною схемою.

2. Грунтових вод. Від рівня грунтових вод залежить облаштування дренажних споруд, колодязів і свердловин. Виходячи з цього, вибираються способи відведення зливових стоків. Помічено великий вплив рівня підземних вод на врожаї плодових дерев.

3. Типу грунту. Знати структуру ґрунту необхідно для того, щоб вибрати рослини для ділянки, оскільки піщані, глинисті, суглинні, гумусові грунти підходять для зростання і розвитку не всіх овочів, квітів або фруктових дерев.

4. Висвітлення.

5. Рози вітрів.

Одним варіантом облаштування дачної ділянки регулярного стилю є плоский рельєф, в центрі розташовується будинок, з яким межує зона відпочинку . Навколо будинку можна насадити декоративні зелені композиції.

Параметр рівня залягання підземних вод може бути визначений самостійно при облаштуванні свердловини або риття колодязя, з використанням методу буріння, або при використанні старих точок забору води.

Наявність точних даних про освітленість і розу вітрів допоможе правильному встановленні котеджу, розміщення саду і городу, грамотному вибору сортів і видів рослин.

Ділимо заміський земельну ділянку на зони

Але необхідно не тільки позначити зовнішні кордони свого заміського ділянки. Потрібно виконати і внутрішню розмітку. Вона називається зонування, оскільки територію умовно поділяють на такі основні зони:

  1. Житлова зона;
  2. Зона відпочинку;
  3. Садово-городня зона;
  4. Службово-господарська зона.
Коли ви тільки придбали заміський ділянку землі, який довго і з нетерпінням чекали, не поспішайте з освоєнням нових територій

Розмітка і зонування земельної ділянки.

Близько 10-15% площі заміського ділянки відводять для забудов - котеджу, літньої кухні, підсобних приміщень, альтанки, гаража, басейну та інших.

Приблизно 15% площі займають внутрішні комунікації (садові доріжки, автомобільна стоянка, під'їзні шляхи) і озеленення, що складається з квітників, клумб, рокарій , Живоплоту).

Близько 70-75% площі ділянки відводиться на розбивку саду та городу (пропорції можуть бути далеко не однаковими).

Зонування ділянки проводиться його власником довільно: він може виключити деякий необов'язкові зони (наприклад, житлову, зону в'їзду, зону відпочинку), а деякі упустити (парковку, дитячий майданчик, газон).

Котедж або дачний будиночок є основним об'єктом на ділянці, тому з нього і починається розбивка території на зони. Місцезнаходження господарських будівель повинно бути біля житлового будинку, одночасно споруди повинні бути приховані від очей, для чого можна використовувати декоративні чагарники.

Розташування грядок і клумб має бути на освітлених ділянках, а рослини, які віддають перевагу тінь повинні бути висаджені поблизу будинку або в саду. Деякими плодовими чагарниками, наприклад, смородиною, малиною, агрусом , Прекрасно переноситься півтінь, тому вони можуть бути висаджені вздовж паркану або біля стін будівель, відкидають тінь.

Місце для зони відпочинку вибирається господарем дачі, який сам вирішує, що йому більше подобається: розмістити зону біля басейну, зробити її у вигляді затишній напіввідкритій альтанки або розширеної дитячого ігрового майданчика.

Розбиваючи на зони територію заміського ділянки, обов'язково дотримуйтесь принципи раціоналізму і практичності.

Вибираємо відповідний стиль ландшафту

Обраний вами стиль впливає на загальне сприйняття всієї території заміської ділянки, яка може складатися з диких заростей, утворених плодовими або декоративними рослинами і маленьким затишним будиночком, який оточений ними. А може бути красивим величним котеджем, який оточують розсипи квітників і прямі садові доріжки.

Існують три основні стилі грамотного розміщення ділянки.

Ландшафтний стиль. Дотримання природної природності

При цьому розміщення всіх елементів ландшафту дотримуються принцип природності. Тут не використовуються чіткі і прямі лінії, симетрія і правильність форм. Розташування садових дерев довільне, стежки извилисто в'ються між деревами, дзюрчить струмочок, квіти висаджені групками, у вигляді яскравих лісових галявин, немає організованих строгих клумб. Вид такої ділянки натуральний і мальовничий.

Розлом яру з неправильними обрисами природних водойм і несподіваними височинами - все це вказує на те, що людина не головний художник цієї ділянки, а створила його природа. У цьому стилі і для викладки доріжок потрібно використовувати максимально натуральний матеріал - камінь, гальку, пісок.

Якщо ви вирішили зробити ландшафтним дизайном китайський сад, то обов'язково ділянка повинна бути з водоймою, дерев'яними містками, водними і наземними рослинами, які посаджені довільно.

Регулярний стиль. Виконання правильної геометрії

Щоб упорядкувати заміський ділянку в регулярному стилі, ідеально підійде плоский рельєф місцевості. Кожен з об'єктів повинен підкорятися геометричним принципам: доріжки повинні бути прямими, клумби - прямокутними, овальними або круглими, рівні ряди або симетричні композиції чагарнику.

Кожен з об'єктів повинен підкорятися геометричним принципам: доріжки повинні бути прямими, клумби - прямокутними, овальними або круглими, рівні ряди або симетричні композиції чагарнику

Ландшафтне оформлення і розмітка дачної ділянки.

У водойм, як і у майданчиків, повинні бути чіткі межі і певна форма. Невеликі елементи дизайну можна вибудувати уздовж умовної і існуючої осі. Оточіть свій особняк рослинним декором в регулярному стилі. Будівля, розташована в центрі, оточене симетрично висадженими квітниками і деревами - це англійський стиль.

Змішаний стиль - оформлення розумного хаосу

Найпопулярніший стиль власників дачних ділянок - змішаний, оскільки саме надає прекрасну можливість для облаштування та облагородження ділянки. Для розташування деяких елементів (грядок, садових дерев) використовується певний порядок, а розташування інших об'єктів (садових доріжок, квіткових клумб, будівель) хаотичне. Результатом є отримання затишного, акуратного і живого заміського куточка для проведення городньо-садових робіт або відпочинку у вихідні та святкові дні.

Прекрасним зразком змішаного стилю може бути ділянка, що має Г-подібну форму. Розташування будинку і лазні має бути асиметричним, одна частина рослин висаджена хаотично, а інша - у вигляді рівних рядів.

Правила складання схеми заміської ділянки

Після детального ознайомлення з інформацією про правильне розміщення кордонів і зон, можна починати складати схему. Найзручніше її розмістити на великому аркуші в клітинку або міліметрівці, де умовно застосувати масштаб 1 до 100: 1 квадратний метр площі ділянки прирівняти до 1 квадратного сантиметра.

Для зручності рекомендується великі об'єкти типу будинку, лазні, грядок, теплиць, квітників, басейну, гаража, плодового саду, вирізати з листа кольорового паперу, щоб була можливість вільного переміщення їх по схемі ділянки. Це зручно тим, що експерименти часом закінчуються появою нових цікавих ідей.

Особлива увага при планування відводиться ділянках, які мають нестандартну, подовжену форму. Для додання їм більш мальовничого виду користуються оптичними перешкодами і роздільниками, якими служать квіткові клумби, водойми, змішані композиції.

Для додання їм більш мальовничого виду користуються оптичними перешкодами і роздільниками, якими служать квіткові клумби, водойми, змішані композиції

Основи складання схеми земельної ділянки.

При розташуванні елементів по центру або краях ділянки, потрібно не забувати про дотримання санітарних і протипожежних норм, враховувати особливості рельєфу місцевості. Дуже зручно і виконання дендроплана, а також схеми мінімального відстані від кожного дачного об'єкта до кордонів сусідніх ділянок, які повинні дотримуватися під час будівництва та благоустрою території вашої ділянки.

Спростить подальше виконання облаштування ділянки і те, якщо ви вкажете, де будуть розташовуватися електричні, каналізаційні та водопровідні комунікації - надземні і підземні.

Після самостійного складання плану-схеми її можна показати фахівцям ліцензованої організації, які складуть вам офіційний план, узгодять його у відповідних державних установах. Він буде незамінний при виконанні робіт дизайнерів, будівельників і архітекторів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама