Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сходи на другий поверх в приватному будинку своїми руками

  1. Як розрахувати сходи на другий поверх в приватному будинку своїми руками правильно - загальні рекомендації
  2. Як зробити гвинтові конструкцію самостійно
  3. Розрахунок гвинтових сходів на другий поверх
  4. Розміри гвинтових сходів на другий поверх
  5. Відео проект сходів гвинтового типу
  6. Дерев'яні сходи на другий поверх своїми руками
  7. Розрахунок дерев'яних сходів на другий поверх
  8. Відео-інструкція
  9. Бетонні сходи на другий поверх своїми руками - відео інструкція
  10. Металеві сходи на другий поверх своїми руками - розрахунок і відео-інструкція
  11. Яка повинна бути ширина сходів на другий поверх в приватному будинку - правильні розміри?
  12. Сходи на другий поверх в приватному будинку своїми руками - схема і креслення 10 проектів

Дана стаття являє собою огляд на найбільш популярні види сходів, а також містить у собі практичні поради як зробити і розрахувати сходи на другий поверх в приватному будинку своїми руками. Схема, розрахунки, розміри, а також креслення додаються. В кінці кожного розділу є відео з наочним відображенням процесу зведення конструкції.

Для зручності читання стаття розділена на кілька глав:

  • перший розділ містить в собі загальні рекомендації;
  • другий розділ представляє методи створення проекту гвинтових сходів, які можна застосовувати при роботі;
  • третя, четверта і п'ята глава мають приклади зі створення звичайних конструкцій з дерева, бетону і металу;
  • остання пропонує 10 проектів конструкції і відповідає на питання про оптимальну ширині.

Для зручності в статті є навігаційна панель, за допомогою якої можна перейти до будь-якого пункту і почати читання з необхідною глави.

Для зручності в статті є навігаційна панель, за допомогою якої можна перейти до будь-якого пункту і почати читання з необхідною глави

Приклад проекту металевих сходів

Як розрахувати сходи на другий поверх в приватному будинку своїми руками правильно - загальні рекомендації

В даному розділі наведені рекомендації і розрахунок сходів на другий поверх в приватному будинку своїми руками. Схема і креслення різних проектів викладені в кінці цього матеріалу.

Сходи служить для комфортного переміщення між поверхами. Як правило, цією конструкцією користуються щодня - двоповерхові будинки найчастіше будуються з розташуванням спальних кімнат і ванною на другому поверсі. З цього можна отримати два найбільш головних правил при проектуванні конструкції - безпека і зручність.

над стелажами

Важливо: Сходи - це джерело підвищеної травматичності для людей будь-якого віку. Падіння може вкрай негативно позначитися на здоров'ї людини, тому, слід робити її максимально безпечною. Для цього є кілька способів, які дозволяють повністю мінімізувати ризики.

В першу чергу, необхідно робити сходинки оптимальної висоти і ширини. Про занадто високі сходинки просто затнутися, а по вузьких вкрай важко йти, тому можна легко послизнутися. Необхідно враховувати це при проектуванні, закладаючи розмір заздалегідь в проект.

Необхідно враховувати це при проектуванні, закладаючи розмір заздалегідь в проект

У великому будинку

Найбільш оптимальною висотою сходинок можна вважати 150-200мм. Цього достатньо, щоб зробити впевнений крок, без страху затнутися або неправильно занести ногу. Глибина, або ширина повинна бути не менше 200мм - це вимога неважко отримати з середньої довжини ноги людини.

Крім цього, кожної сходах необхідні перила. Вони дозволяють переміщатися з великим комфортом і безпекою - ризик падіння значно знижується.

Важливо: Матеріал повинен бути не слизьким. Сходи краще не робити з кахлю або лакованого дерева - вони мають гладку поверхню, яка дуже незручна для пересування. Якщо все ж використовується дерево, не зайвим є обробка наждачним папером або оббивка ступенів килимовою доріжкою.

Над канапою

Зручність часто залежить від безпеки. Якщо ступені будуть безпечними, то, одночасно, будуть і зручними. Звичайно, деколи заради зручності можна дещо відступити від стандартних розмірів - якщо їх буде використовувати тільки людина великого зросту, можна зробити висоту сходинок більше 200мм.

Графік залежності нахилу сходів до зручності використання

Як зробити гвинтові конструкцію самостійно

Гвинтові сходи має свій особливий зовнішній вигляд, за рахунок якого з'являється можливість створення абсолютно несхожого ні на що дизайну. Крім цього, гвинтова конструкція дозволяє заощадити багато місця на обох поверхах, зробивши приміщення більш ергономічними.

Крім цього, гвинтова конструкція дозволяє заощадити багато місця на обох поверхах, зробивши приміщення більш ергономічними

гвинтові

Розрахунок гвинтових сходів на другий поверх

У разі створення гвинтових сходів на другий поверх розрахунок необхідно починати з кількості ступенів і висоти їх розташування. Виходячи зі сказаного в минулому розділі, оптимальна висота між ступенями дорівнює 200мм, а глибина - 200-300мм. Але треба врахувати, що у гвинтових сходів ступені мають вигляд розширюються конусів, тому, і їх глибину необхідно розраховувати особливим способом.

Але треба врахувати, що у гвинтових сходів ступені мають вигляд розширюються конусів, тому, і їх глибину необхідно розраховувати особливим способом

З центральною стійкою

Для розрахунку краще використовувати математичні формули. Для початку, необхідно дізнатися довжину кола конструкції. Найзручніше це зробити за допомогою формули 2 * 3,14 * r, де r - ширина прольоту. Наприклад, при ширині прольоту в 1000мм окружність буде дорівнювати 6280мм. Щоб отримати ширину ступені з зовнішньої сторони, досить дана відстань поділити на кількість щаблів в одному прольоті. Для прикладу, при 10 ступенях відстань буде дорівнювати 628мм, які дозволять створити рівну сходи без пустот.

Схема розрахунку гвинтовий моделі

Висота конструкції визначається висотою приміщення, також, як і при створенні звичайних сходів. Висота між сходинками має дорівнювати оптимальної - наприклад, зазвичай вистачає 150-250мм. Оптимальну висоту краще розраховувати від висоти приміщення. Для прикладу, за висоту стель в кімнаті - 2700мм. Сходинки будуть товщиною 20 мм, товщина перекриття - 150мм.

Порада: Розрахунки необхідно починати з підлоги - стать є нульовий щаблем. Для початку необхідно підсумовувати висоту приміщення і перекриття, оскільки саме на це відстань повинна йти сходи. В даному випадку вона дорівнює 2850мм. Щоб отримати кількість ступенів, необхідно поділити його на потрібну висоту одному щаблі з її висотою - наприклад, 220мм. Результатом, з округленням, є 13 ступенів. Останньою, 13 щаблем, в даному випадку буде служити підлогу перекриття другого поверху.

Останньою, 13 щаблем, в даному випадку буде служити підлогу перекриття другого поверху

Графічне побудова і розміри

На даному етапі найкраще створювати проект на папері. Не обов'язково робити його максимально точним у креслярському плані, але навіть простий начерк допоможе краще розуміти проект.

Розміри гвинтових сходів на другий поверх

При проведенні розрахунків розміру необхідно відштовхуватися від найбільш комфортною ширини сходів в 800-1000мм. Цього достатньо, щоб пройти навіть з великим вантажем на руках, при цьому не обмежуючи себе в рухах (на жаль, великогабаритну меблі все одно доведеться піднімати через вікна).

Цього достатньо, щоб пройти навіть з великим вантажем на руках, при цьому не обмежуючи себе в рухах (на жаль, великогабаритну меблі все одно доведеться піднімати через вікна)

Проект гвинтовий моделі

Гвинтові сходи являє собою коло, тому діаметр дорівнює додаванню ширини проходів і, якщо сходи будується з центральною опорою, розміру опори. В середньому, діаметр подібної конструкції дорівнює 1600-2000мм, яких вистачає для її зручного використання незалежно від особливостей. Більш детально в таблиці нижче

Висота сходів (са) Кількість ступенів Кількість проступей Діаметр сходи (140, 150, 160, 170см) Діаметр сходи (180, 190, 200см) від до Кут повороту сходів Кут повороту сходів 210 235 9 10 270 ° 202,5 ​​° 235 260 10 11 300 ° 225 ° 260 285 11 12 330 ° 247,5 ° 285 310 12 13 360 ° 270 °

310

335 13 14 390 ° 292,5 ° 335 360 14 15 420 ° 315 °

Порада: Дуже часто розмір сходів залежить від висоти стелі. Для маленького дачного будиночка немає сенсу робити дуже широкі сходи - досить буде 700мм для того, щоб пройти на другий поверх. Для горищних виконується точно таке ж правило.

Відео проект сходів гвинтового типу

Дане відео показує як самому зробити сходи на другий поверх в приватному будинку своїми руками (схема і розміри проекту додаються). Показані основні моменти монтажу, а також всі особливості роботи з даним видом конструкцій.

Дерев'яні сходи на другий поверх своїми руками

Звичайна сходи можуть будується по схожим розрахунками і методикам. Дерев'яні сходи на другий поверх в приватному будинку своїми руками виготовляється набагато простіше гвинтовий, але займає порівняно більше місця. Далі розглянемо основні моменти розрахунку і відео-інструкцію.

Далі розглянемо основні моменти розрахунку і відео-інструкцію

З дерева

Розрахунок дерев'яних сходів на другий поверх

В даному випадку необхідно відштовхуватися від тих-таки середніх значень - з глибиною в 200-250мм і висотою в 200-250мм. Відстань необхідно ділити тим-же способом - ведучи розрахунок від підлоги першого поверху до підлоги перекриття другого.

Відстань необхідно ділити тим-же способом - ведучи розрахунок від підлоги першого поверху до підлоги перекриття другого

приклад розрахунку

Розрахунок дерев'яних сходів на другий поверх повинен враховувати довжину - вона є складанням глибини всіх ступенів. Чим більше їх буде, тим більше буде сама довжина. Для звичайних сходів в приміщенні в середньому досить 10-12 ступенів, які сумарно дорівнюватимуть 2000-2500мм при глибині в 200мм і 2500-3000мм при глибині в 250мм.

Проект сходів з поворотом на 90 градусів

Порада: Ширина подібної конструкції в середньому повинна дорівнювати 800-1000мм. Даний розмір повинен надавати повну свободу дій. Отже, якщо заплановані перила, то для них має бути додаткове місце на щаблях.

Отвір над конструкцією повинен починатися з того місця, на якому від ступені до стелі залишається менше 2000-2200мм - цього вистачить для будь-якого зі зростання людини. Не варто робити отвір занадто коротким - економія в даному випадку може обернутися незручністю і додатковими трудовими затратами.

Не варто робити отвір занадто коротким - економія в даному випадку може обернутися незручністю і додатковими трудовими затратами

позначення

Якщо планується створення повороту, то розраховувати його необхідно з тими ж умовами - єдиною зміною є ширина щаблі - ступені в області повороту розраховуються аналогічно гвинтовим, але робити їх можна з упором в стіну.

Відео-інструкція

Дане відео являє собою інструкцію з проектування та монтажу дерев'яних сходів з поворотом на 90 градусів.

Бетонні сходи на другий поверх своїми руками - відео інструкція

Бетон є відмінним матеріалом для сходів - він дуже міцний і дозволяє працювати з будь-якими обсягами. Часто для такої конструкції досить тільки зібрати каркас і залити його.

Часто для такої конструкції досить тільки зібрати каркас і залити його

Опалубка під бетонну конструкцію

Важливо: Треба зауважити, що створення бетонних сходів на другий поверх своїми руками вимагає дуже великих вкладень - на повністю литу конструкцію йде величезна кількість бетону. Швидше за все вам доведеться замовляти повноцінну бетономішалку - звичайним ручним методом процес буде йти вкрай довго.

відлита конструкція

Щоб полегшити цей процес слід додатково зміцнювати проліт різними блоками. Непоганий ідеєю є створення каркаса з піноблоків, на які згодом укладається опалубка. Це дозволяє отримати додатковий простір під конструкцією і використовувати його під господарські потреби.

У відео нижче представлений процес складання опалубки і її залиття із зображенням основних моментів роботи.

Металеві сходи на другий поверх своїми руками - розрахунок і відео-інструкція

Метал є вкрай пластичний і при цьому міцний матеріал. Металеві сходи на другий поверх своїми руками, на жаль, не є самою комфортною - її досить важко нагріти, але міцність буде дуже висока. Крім цього, сходи з металу займає мало місця - це актуально для будинків з невеликою загальною площею.

Крім цього, сходи з металу займає мало місця - це актуально для будинків з невеликою загальною площею

Конструкція з заліза

До особливостей розрахунку в даному випадку можна віднести той факт, що металева щабель займає дуже мало місця. Зазвичай її розмір дорівнює 5-10мм, і при всій висоті конструкції їх сумарний обсяг рідко перевищує 90-100мм.

Розрахунки нічим не відрізняються від звичайних сходів, але з тією різницею, що необхідно враховувати опір матеріалів. Для конструкції радимо використовувати металеві труби з товщиною стінки не менше 8 мм, а для ступенів - арматуру не тонше 7мм. При цьому, при широких щаблях слід використовувати потовщені варіанти, які не будуть прогинатися під вагою людини.

При цьому, при широких щаблях слід використовувати потовщені варіанти, які не будуть прогинатися під вагою людини

Одномаршова залізні сходи на другий поверх своїми руками

Порада: Якщо конструкція створюється з квадратних профілів, варто підбирати їх з перетином не менше 5мм - квадратні профілі набагато стійкіші, ніж круглі, за рахунок жорстких заходів. Працювати з металом можна як зварюванням, так і кріпленнями.

У відео нижче наведений приклад створення металевої сходової конструкції, яка згодом обшивається гіпсокартоном. У ньому відображені основні моменти роботи.

Яка повинна бути ширина сходів на другий поверх в приватному будинку - правильні розміри?

Дане питання є суто особистою. Не дивлячись на оптимальну ширину прольоту в 800-1000мм, дане значення може серйозно варіюватися в залежності від особистих уподобань людини. Треба враховувати, що чим ширше буде отвір, то тим більше буде потрібно витрат ресурсів.

Треба враховувати, що чим ширше буде отвір, то тим більше буде потрібно витрат ресурсів

Приклади ширини різних видів сходів

Варто окремо встановити мінімальну межу в 500мм - більш вузька конструкція буде повністю незручною для використання, та й якісь речі або меблі по ній перемістити буде досить проблематично. Максимальна межа залежить виключно від приміщення, але все ж, не варто робити ширину більше 2000-2500мм, особливо в тих випадках, якщо сходи не є головною в холі.

Далі пропонуємо вам вивчити проекти сходів на другий поверх - у заключному розділі представлено 10 креслень з розмірами. Сподіваємося, один з них підійде для закриття вашої потреби.

Сходи на другий поверх в приватному будинку своїми руками - схема і креслення 10 проектів

Схема сходів з прямими маршами Схема сходів з прямими маршами   Кутова на 90 градусів   Креслення П-образної сходи з поворотною майданчиком   План дерев'яної моделі   докладний креслення   розрахунок   проста сходи   З поворотом на 180 градусів   Проект прямий маршових сходів   пряма двухмаршевая Кутова на 90 градусів Креслення П-образної сходи з поворотною майданчиком План дерев'яної моделі докладний креслення розрахунок проста сходи З поворотом на 180 градусів Проект прямий маршових сходів пряма двухмаршевая

Яка повинна бути ширина сходів на другий поверх в приватному будинку - правильні розміри?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама