Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сходи на мансарду своїми руками: монтаж, розташування, варіанти

  1. Який тип вибрати?
  2. Який матеріал вибрати?
  3. робимо розрахунки
  4. етапи будівництва

Доповнити свій невеликий будинок ще однією кімнатою - це мрія багатьох. Найчастіше ця мета домагається шляхом створення мансардного поверху. Але щоб потрапити в нове житлове приміщення, потрібні сходи. Якщо ви змогли самостійно переобладнувати свій горище в кімнату , То зробити цю конструкцію для вас не буде проблемою. Головне - це правильно вибрати її різновид, яка підходить для вашого конкретного випадку. А які варіанти сходів на мансарду існують, і які при створенні кожного з них є нюанси? Про це і піде мова в статті. Доповнити свій невеликий будинок ще однією кімнатою - це мрія багатьох

Який тип вибрати?

Мансардні сходи - це обов'язкова конструкція в будинку, якщо на горищі є житлове приміщення. Але перш ніж приступити до її будівництві, потрібно правильно підібрати тип. В першу чергу мансардні сходи підрозділяються за місцем своєї установки. Тут фахівці виділяють всього два типи:

  1. Сходи на мансарду розташована зовні будинку.
  2. Внутрішня конструкція.

Зовнішні сходи на мансарду не настільки популярна в нашій країні. Як правило, такий варіант вибирають з двох причин. У першому випадку сходи повинна забезпечити окремий вхід на мансардний поверх. У другому зовнішній варіант вибирають, якщо всередині будинку занадто мало вільного простору. Зовнішні сходи зробити своїми руками простіше, ніж внутрішній тип. Але ось про комфортному переміщенні, особливо в негоду, годі й казати. Зовнішні сходи на мансарду не настільки популярна в нашій країні

Внутрішні сходи на мансардний поверх більш зручна у використанні. Але тут є свої недоліки. По-перше, така конструкція відніме досить багато вільного простору. А це особливо буде відчутно для невеликих будинків. По-друге, якщо будинок вже побудований, то створити всередині нього надійну сходи своїми руками буде складно. Для цього потрібно мати певні навички.

Якщо з місцем розташування мансардного сходи розібралися, то варто вибрати її тип. Тут враховуються конструктивні особливості. За цією ознакою фахівці виділяють наступні види сходів на мансардний поверх:

Яка сходи на мансардний поверх буде в вашому домі - це вирішувати вам. Тут важливо враховувати наявність вільного простору і фізичні можливості людей, які з вами проживають. Від першого чинника залежить розмір сходи на мансарду, а другий впливає на її конструктивні особливості. Якщо місця мало, то можна використовувати складаний або гвинтовий варіант. Але варто пам'ятати, що користуватися такими сходами людям з обмеженими можливостями буде важко.

Крім цього, не варто забувати і про інтер'єр. Сходи повинні гармонійно в нього вписатися. Причому це відноситься як до внутрішніх, так і до зовнішніх конструкцій. Не можна допустити, щоб створена сходи на мансарду своїми руками псувала зовнішній вигляд всього будинку або внутрішній інтер'єр.

Який матеріал вибрати?

Ще одне важливе питання, яке потрібно вирішити до початку будівництва - це підбір відповідного матеріалу. На вибір буде впливати як сам пристрій сходів на мансарду, так і інтер'єр приміщення. Фахівці можуть запропонувати один з наступних варіантів:

  1. Сходи можуть бути виконана із залізобетонних елементів. Такий варіант застосовується при зведенні маршових конструкцій. У залізобетону є як свої плюси, так і мінуси. До перших належить великий термін служби сходів і її міцність. Якщо говорити про недоліки, то в першу чергу можна згадати велику вагу готової конструкції. До того ж працювати з таким матеріалом вручну дуже складно.
  2. Метал - такий варіант виглядає оригінально. Дуже часто цей матеріал використовується для гвинтових і приставних драбин. Але якщо ви вирішили вибрати саме метал, то будьте готові до деяких труднощів. По-перше, щоб зробити такі сходи потрібно мати зварювальний апарат. По-друге, метал піддається корозії. Щоб сходи мансардного поверху прослужила довго, потрібно все її елементи захистити спеціальними складами або періодично фарбувати.
  3. Дерево - це найпоширеніший матеріал для таких конструкцій. Він і виглядає естетично і служить довго. Ще одна перевага дерев'яних сходів - це простота роботи з матеріалом. Але і тут існують свої нюанси. Дерево схильне до гниття. Тому перед зведенням сходи на мансарду потрібно все її елементи обробити спеціальними просоченнями. Вони не тільки збільшать термін служби всієї конструкції, але і захистять її від загоряння.

Сходи на мансарду своїми руками може бути зроблена з комбінацією різних матеріалів. Наприклад, всі несучі конструкції виконуються з металу, а проступили та декорування робиться з деревини. Дуже елегантно виглядає сходи зі скла. Сьогодні випускається досить міцна її різновид, здатна легко витримувати суттєві навантаження. Проступили зі скла зроблять сходи повітряної.

Вибираючи матеріал не можна забувати про безпеку. Особливо це важливо, якщо в будинку живуть діти. Проступили не повинні бути слизькими. Наприклад, такий гарний матеріал як лакована або глянсова дошка для будівництва сходів на мансарду не підійде. На таких сходах можна легко послизнутися і отримати травму.

робимо розрахунки

Якщо ви задумалися про те, як зробити сходи на мансарду своїми руками, то після вибору її типу і застосовуваних матеріалів потрібно розрахувати всі параметри. Розглянемо ці дії на прикладі традиційної маршової конструкції з одним прольотом. Перш ніж приступати до будівництва, вам потрібно розрахувати такі параметри:

  • крутизна. Перш за все, потрібно визначитися з кутом нахилу сходів. Тут, в першу чергу, до уваги береться наявність вільного простору. Варто пам'ятати, що чим сходи буде похилою, тим зручніше їй буде користуватися. Але при цьому вона займе більше місця;
  • ширина маршу. Тут також багато залежить від наявності вільного простору. В ідеалі ширина сходів на мансарду повинна бути такою, щоб на ній легко могли розійтися дві людини. Але найчастіше стільки вільного місця в будинку немає. Тому ширину сходів роблять 70-100 сантиметрів;
  • висота отвору. Цей параметр показує, яку відстань від підлоги першого поверху, до стелі. Тут фахівці рекомендують залишати мінімум два метри. В цьому випадку, при пересуванні по сходах на мансарду ви не будете заглиблюватися головою об стелю;
  • кількості сходинок. За існуючими правилами їх повинно бути непарна кількість. В цьому випадку пересуватися по сходах буде більш комфортно. Фахівці радять, щоб пристрій мав від 3 до 15 сходинок.

Ще один дуже важливий параметр, без якого складно розрахувати сходи на мансарду - це висота і глибина ступеня. Для цього можна скористатися кількома формулами. Найпопулярніша з них виглядає так: a + b = 400 мм. Тут за «a» прийнята висота подступенка, а «b» означає глибину самої ступені. За такою формулою зробити розрахунки досить просто, при цьому параметри виходять оптимальними. В результаті сходи на мансарду з такими ступенями буде зручною і безпечною. Переміщатися по ній буде легко як дорослому, так і дитині.

Якщо робиться компактна сходи на мансарду у вигляді складної конструкції, то розрахунки значно спрощуються. Досить вирахувати відстань від підлоги першого поверху, до підлоги мансардного. Далі визначаємося з відстанями між перекладинами. Щоб сходи на мансарду була зручною, цей параметр повинен лежати в межах від 30 до 40 сантиметрів. Якщо робиться компактна сходи на мансарду у вигляді складної конструкції, то розрахунки значно спрощуються

етапи будівництва

Тепер варто поговорити про те, як зробити сходи на мансарду. Наведемо перелік етапів виконання цих робіт на прикладі дерев'яної маршової конструкції з одним прольотом, так як саме такий варіант (з огляду на простоти) вибирають більшість власників приватних будинків. Зведення сходи на мансарду проводиться в наступній послідовності:

  1. Проводяться всі необхідні розрахунки. Визначається кут маршу сходів, висота і глибина сходинок і всі інші параметри.
  2. Далі, необхідно в отворі горищного перекриття змонтувати несучі балки. Саме на них буде впиратися проліт.
  3. Наступний крок - це підготовка і установка косоуров. Їх виконують з широкої дошки міцного дерева. Косоур (один або найчастіше два) повинен підтримувати сходинки. Щоб полегшити завдання з випилюванням місць для подступенка і проступи можна підготувати шаблон з щільного картону. Косоури кріплять до несучих балок в перекритті мансарди.
  4. Далі починаємо кріпити щаблі. Починати цю роботу потрібно з нижнього рівня, поступово піднімаючись до вершини сходів. Елементи сходинок (показалась і подступенок) можна кріпити за допомогою саморізів або монтажних шпильок.
  5. Наступним етапом в будівництві буде установка балясин. Вони також кріпляться до косоурам. Далі на балясини монтують поручні. На цьому основні роботи по зведенню сходів можна вважати закінченими.

На цьому основні роботи по зведенню сходів можна вважати закінченими

При будівництві варто враховувати деякі рекомендації від фахівців. По-перше, всі елементи дерев'яних сходів потрібно попередньо обробити спеціальними просоченнями, які будуть захищати їх від цвілі і загоряння. По-друге, необхідно домогтися високої надійності кожного з'єднання. Тому, кожну точку кріплення елементів сходів потрібно додатково посилити металевими куточками і пластинами.

Відео по темі:

Подивіться ще статті:

Який тип вибрати?
Який матеріал вибрати?
А які варіанти сходів на мансарду існують, і які при створенні кожного з них є нюанси?
Який тип вибрати?
Який матеріал вибрати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама