Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ворота і хвіртки з профнастилу (51 фото) - простий і доступний спосіб захисту ділянки - HappyModern.RU

  1. особливості матеріалу
  2. види воріт
  3. варіанти профнастилу
  4. монтаж конструкції

Зараз великою популярністю користуються ворота і хвіртки з профнастилу, які при всій своїй зовнішній простоті здатні вирішувати проблему захисту ділянки від проникнення непроханих гостей. Багато будівельників-професіонали і власники заміських ділянок оцінили переваги профлиста і легкість роботи з ним. Досить швидко і легко виготовляються ворота і хвіртка з профнастилу своїми руками , Важливо лише мати базовими навичками зварювання і різання по металу . різноманітність варіантів забарвлення і форми матеріалу дозволяють створювати абсолютно різні за зовнішнім виглядом ворота і хвіртки, завдяки чому їх можна вписати в будь-яку вже існуючу композицію заміського ділянки.

зміст

зміст

ворота відкотів з профільованого металу з декоративними габіонними опорами

ворота відкотів   з профільованого металу з декоративними габіонними опорами

Стильні ворота з профнастилу

Стильні ворота з профнастилу

Ворота з профнастилу не вигоряють під дією сонячних променів і не тьмяніють під впливом атмосферних опадів

особливості матеріалу

ворота і паркани з профнастилу не просто так стають вибором безлічі людей. У даного матеріалу є ряд переваг перед іншими будівельними матеріалами:

  • високі якісні характеристики (профільні листи мають антикорозійний шар, додатково покриті полімером зовні і лаком всередині),

Профільований лист має дуже багато переваг перед іншими матеріалами

  • довгий термін експлуатації (завдяки якостям самого матеріалу і грамотно вибудуваної роботі профнастил може служити більше 50 років),
  • простота монтажу (нескладні підготовчі земляні роботи і швидке зведення самих конструкцій),

Ворота з профільованого листа довговічні, красиві і легкі в монтажі

Ворота з профільованого листа довговічні, красиві і легкі в монтажі

Ворота з профнастилу при своїй красі мають невисоку вартість

  • гідний зовнішній вигляд (паркан, ворота і хвіртки з цього матеріалу виглядають солідно і грунтовно, причому завжди є можливість вибрати найбільш підходящі колір і форму профнастилу),
  • невисока ціна матеріалу (в залежності від типу профлиста вартість варіює від 200 до 600 рублів за лист).

Красива хвіртка з профнастилу

Красива хвіртка з профнастилу

Профнастил - сучасний, зручний і головне універсальний матеріал для будівельних робіт

Порада! При зверненні за допомогою до професіоналів при установці воріт вартість конструкції сильно збільшиться. Щоб ціна воріт з хвірткою з профнастилу не «кусалася», краще їх зробити своїми руками, адже це не вимагає наявності якихось особливих навичок або унікального устаткування.

Ворота з профнастилу прослужать вам не один рік

Ворота з профнастилу прослужать вам не один рік

Профнастил - відмінний варіант для виготовлення недорогих, але красивих хвірток для вашої ділянки

При виборі цього матеріалу варто пам'ятати і про наявні у нього недоліки:

  • невелика товщина профнастилу, що дозволяє легко прорубати його при бажанні,
  • відсутність звукоізоляції,

Профнастил добре зарекомендував себе як матеріал, що ідеально підходить для воріт і хвірток

  • корозійні процеси при найменших подряпинах на поверхні,
  • деформація листа при сильному механічному впливі.

Найменша подряпина на профільованого аркуші може привести до його корозії

види воріт

Виділяють кілька видів воріт за механізмом їх відкривання і закривання:

  • орні ворота (Найбільш популярний вид воріт, єдиним недоліком якого є необхідність великого вільного простору для відкривання; для самостійного виготовлення це самий підходящий варіант).

Орні ворота з профнастилу

Орні ворота з профнастилу

Орні ворота - найбільш популярний вид воріт

  • Ворота відкотів (варіант, при якому економиться місце при відкриванні; для нього необхідно передбачити верхні і нижні «рейки» вздовж паркану для руху полотна).

Відкатні ворота з профільованого листа

Відкатні ворота з профільованого листа

Зовнішній вигляд стулок воріт з профільованого листа відрізняється привабливістю

  • Підйомні ворота (використовуються для гаражів або інших споруд; необхідно місце зверху для підйому полотна).
  • Декоративні ворота (профнастил доповнюється кованими деталями, що не тільки покращує зовнішній вигляд воріт, але і робить конструкцію міцнішою).

Чудові ворота з профнастилу з кованим декором

Чудові ворота з профнастилу з кованим декором

Ворота і хвіртки з профнастилу легкі в догляді

Порада! Ворота, хвіртки з профнастилу з елементами ковки - це розкішно, але не завжди дорого. Їх можна зробити самому, якщо придбати ковані елементи для прикраси. Окремі вставки, наконечники або інші об'ємні деталі цілком доступні за ціною.

Ворота з кованими елементами можна встановити і за невелику вартість

Всі ворота також можна розділити на два типи за місцем монтажу хвіртки. Більш популярні варіанти, коли встановлюються ворота з окремою хвірткою з профнастилу. При нестачі місця або з інших міркувань хвіртка робиться прямо в воротах - це трохи ускладнює роботу з виготовлення та монтажу конструкції.

варіанти профнастилу

Перш ніж купувати або робити своїми руками в'їзні ворота і хвіртки з профнастилу, важливо зрозуміти, що матеріал буває різний по призначенню і зовнішнім виглядом.

Перш ніж купувати або робити своїми руками в'їзні ворота і хвіртки з профнастилу, важливо зрозуміти, що матеріал буває різний по призначенню і зовнішнім виглядом

Профільований лист буває різний за зовнішнім виглядом і своєму призначенню

Профільований лист буває різний за зовнішнім виглядом і своєму призначенню

Ворота, встановлені своїми руками, можна виконати під колір загального огорожі, в тон з опорними стовпами, матеріалом оздоблення фасаду будинку

За функціональним призначенням виділяють покрівельний (використовується для дахів , А також для облаштування огорож і воріт), стіновий (для будівництва перегородок і стін ), Що несе (для зведення міцних конструкцій, а також в якості незнімної опалубки під час будівництва стін і фундаменту) і декоративний профнастил (облицювальний матеріал).

Ворота і огорожа з профільованого металу з красивими дерев'яними стовпами

Марка профлиста залежить від висоти ребра, чим вище яке, тим міцніше матеріал:

  • Марка «С» має невелику висоту ребра, але для своїх функцій (облаштування хвірток, воріт і парканів) вона досить міцна і легка.
  • Марка «НС» відрізняється більшою висотою ребра або хвилі, тому вона міцніша попередньої марки. Її зазвичай використовують для створення стінових огороджень (гаражів, кіосків і т.д.).
  • Марка «Н» представляє важкий профлист, що володіє високою несучою здатністю. Цей вид матеріалу використовують для створення навісів , козирків , Перекриттів, незнімної опалубки.

Таблиця найбільш популярних марок профлиста

Порада! При придбанні профнастилу варто враховувати, яка цифра вказана після марки. Вона свідчить про висоту ребра (наприклад, профнастил С10 має висоту ребра 10 мм). Для обшивки воріт найбільше підходить профнастил С8 або С10.

Забір з хвірткою з профнастилу зі строгим дизайном

Забір з хвірткою з профнастилу зі строгим дизайном

чудові зелені відкатні ворота з профільованого листа з яскравими жовтими стовпами

монтаж конструкції

Ворота з профнастилу легкі в установці

Ворота з профнастилу легкі в установці

Ворота з профлиста можна зробити самому або ж придбати вже готові

Після остаточного вибору матеріалу варто задуматися, як зробити хвіртку і ворота з профнастилу самостійно, щоб вони виконували свої функції як можна довше. Робота по установці воріт і хвіртки включає наступні етапи:

  • Підготовка плану і розрахунок потреби матеріалів. На початку роботи варто визначити майбутні габарити конструкції, в залежності від чого буде купуватися певну кількість матеріалу. Якщо грамотно підійти до створення плану, можна уникнути передчасного зносу петель занадто масштабних конструкцій за рахунок використання додаткових перекладин в каркасі.

Порада! Плануючи майбутню хвіртку або ворота, варто оцінити, який вид профнастилу є. Важливо, щоб по краях листа при монтажі були «западини», а не «хвилі», тобто заздалегідь потрібно співвіднести лист і довжину отвору. В іншому випадку це буде не тільки виглядати негарно, але й становити небезпеку для членів сім'ї (піднята над рештою поверхні гостра кромка може порізати руки або зіпсувати одяг).

В іншому випадку це буде не тільки виглядати негарно, але й становити небезпеку для членів сім'ї (піднята над рештою поверхні гостра кромка може порізати руки або зіпсувати одяг)

План воріт з профільованого листа

  • Виготовлення опорних стійок. Насамперед необхідно підготувати стійки-опори, які будуть тримати конструкцію воріт і хвіртки. Найчастіше ставлять три стійки, якщо хвіртка і ворота знаходяться поруч. Якщо вони розташовуються навіть на невеликому віддаленні, для кожного елемента буде потрібно по дві окремі опори. Стійками зазвичай виступають металеві труби або стовпи з каменю , Хоча можна використовувати і дерев'яні деталі . Для установки потрібно підготувати ями глибиною близько метра і діаметром близько півметра. Труби, заздалегідь зачищені від іржі, оброблені ґрунтовкою і пофарбовані, опускають в ями і заливають розчином. За допомогою будівельного схилу потрібно стежити, щоб стійки стояли строго вертикально. Через кілька днів розчин застигне, і можна буде повісити ворота на опори.
  • Створення каркаса воріт або хвіртки. Каркас або раму роблять з металевої профільної труби перерізом 60 на 40 мм. Роблять каркас на вільної рівній поверхні, куди можна покласти хоча б одну стулку воріт. Варять каркас ручним електродуговим зварюванням, а кути додатково зміцнюють сталевими ріжками. Для більшої жорсткості конструкції додають горизонтальні поперечини всередині рами, а також діагоналі. Зварювальні шви обов'язково зачищаються.
  • Кріплення профнастилу на каркас. Профлисти кріпляться до каркаса саморізами або заклепками. Прикріплювати можна не кожного «хвилю» листа, а через одну або рідше.
  • Монтаж конструкції. Монтаж хвіртки і воріт з профнастилу до вже готовим опорам труднощів не складе. На опори заздалегідь кріплять металеві петлі або полімерні завіси, куди потім вішають готові ворота або хвіртку. Установка замка, засува, удаваних планок і обмежувача відкриття стулок, а також різних прикрас - це останній етап монтажу воріт і хвіртки з профнастилу.

Високий ступінь економії - це одна з переваг профнастилу

Високий ступінь економії - це одна з переваг профнастилу

Перевагами профнастилу є екологічна безпека, зручність в монтажі, довговічність, міцність і естетичний зовнішній вигляд

Перевагами профнастилу є екологічна безпека, зручність в монтажі, довговічність, міцність і естетичний зовнішній вигляд

Установка воріт з профнастилу може проводитися без додаткового обладнання в будь-який час року, включаючи і зимовий період

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама