Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чи можна їсти хурму при цукровому діабеті 2 типу

  1. У чому користь хурми
  2. Користь і шкода
  3. Як при діабеті є хурму

Ще з радянських часів такий тропічний фрукт, як хурма, був досить популярний Ще з радянських часів такий тропічний фрукт, як хурма, був досить популярний. Його помаранчевий колір пам'ятається багатьом з дитячих часів.

Недолік у нього є один - специфічний терпкий смак. Втім, деякі сорти від нього позбавлені. До таких і належить, зокрема, корольок.

У країнах, де росте хурма, її називають не інакше, як їжею богів. Також іноді називають ще і фінікової сливою. Це, втім, не дивно - її смак частково нагадує обидва цих фрукта.

Однак хурма при діабеті, на жаль, не входить в список продуктів, дозволених до вживання. Зокрема, багато медиків дотримуються думки, що її вживати не слід зовсім при першому типі захворювання. Інші поширюють заборону і на пацієнтів, які страждають від другого виду недуги.

Однак сучасні дієтологи вважають, що харчова цінність екзотичного плоду занадто висока, щоб повністю відмовлятися від вживання його при діабеті.

Читайте також: Чи можна при діабеті оселедець

У чому користь хурми

В даному плоді в великому обсязі містяться:

  • розчинна клітковина;
  • луги;
  • рослинні білки;
  • різні кислоти;
  • магній;
  • вітаміни (РР, А, С);
  • амінокислоти;
  • йод;
  • калій;
  • кальцій;
  • пектин;
  • дубильні речовини;
  • танін.

При цьому даний продукт має досить низькою калорійністю. Однак в той же час в ньому міститься колосальна кількість цукру, і саме ця остання обставина і привело до того, що лікарі забороняють їсти хурму діабетикам.

Проте вже зараз доведено - в невеликих обсягах фрукт є корисним при діабеті 2-го виду. Він, зокрема, характеризується рядом позитивних властивостей:

  • відновлює еластичність судин;
  • очищає кров;
  • зміцнює нерви;
  • покращує зір;
  • має властивості діуретика;
  • вітамін С дозволяє прискорити одужання при застуді.

Крім того, хурма ефективно впливає на жовчний міхур і печінку, оскільки в ній є дуже важливий для роботи даних органів - рутин. Як відомо, діабетикам доводиться постійно приймати різні лікарські препарати, які в цілому негативно діють на вищеназвані органи. З цієї причини користь від хурми буде неоціненна.

Велика кількість пектину дозволяє поліпшити травлення, так як дана речовина зв'язує і виводить з організму поганий холестерин, токсини і шлаки.

Міститься в хурмі залізо не дасть розвинутися такого небезпечного захворювання, як анемія.

Читайте також: Рис і діабет: сумісне л

Користь і шкода

Як відомо, 2-й тип діабету розвивається на тлі порушення роботи підшлункової, в результаті чого ця залоза перестає продукувати в належному обсязі інсулін Як відомо, 2-й тип діабету розвивається на тлі порушення роботи підшлункової, в результаті чого ця залоза перестає продукувати в належному обсязі інсулін. Його дефіцит, в свою чергу, призводить до поганого засвоєння глюкози. Дане захворювання в результаті завдає непоправної шкоди практично всіх внутрішніх органів.

Хурма ж, що містить в чималій кількості ряд нужнейших вітамінів, здатна допомогти поліпшити самопочуття. У той же час діабетики повинні розуміти, що необмежене вживання даного фрукта призведе до погіршення здоров'я. Нерідко проблеми виникають навіть після поїдання всього одного плоду.

У хурмі, слід нагадати, міститься до 25 відсотків чистого цукру і ще більше 15 відсотків бистроусвояемих вуглеводів. З цієї причини перед тим, як ввести в раціон хурму при 2-му типі недуги, а крім того, і при гестаційному діабеті, слід обов'язково порадитися з лікуючим фахівцем.

Як вже раніше зазначалося, при першому типі захворювання даний плід повністю заборонений. А ось при другому є лише обмеження. Вживати його в цьому випадку можна, але потроху.

Відмовитися між тим слід тим, у кого є ще й такі протипоказання:

  • бувають часто запори;
  • діагностовано ожиріння.

У тому випадку, якщо медик визнав, що шкоди від хурми не буде, пацієнт досить швидко відчує всю користь екзотичного фрукта. Вміщені в ній речовини захистять організм від раку і поліпшать роботу шлунка.

У той же час хурма є дуже корисним продуктом при таких недугах, часто супроводжують діабет:

  • гіпертензія;
  • ішемічна хвороба;
  • атеросклероз.

Як при діабеті є хурму

Як правило, здоровій людині досить з'їсти максимум два плоди, щоб втратити почуття голоду Як правило, здоровій людині досить з'їсти максимум два плоди, щоб втратити почуття голоду. Це обумовлено тим, що на смак хурма дуже солодка. Однак діабетикам, само собою, в таких обсягах вживати даний фрукт можна ні в якому разі.

Глікемічний індекс хурми дуже високий (70). З цієї причини при середній тяжкості хвороби, так само як і при легкої, за один присід не варто їсти більше ніж 60 грамів. Після цього обов'язково необхідно проконтролювати рівень цукру. Якщо він залишається стабільним, то в майбутньому порцію доводять до 100 або навіть до 150 грамів з розрахунку на сім днів. Зазначену норму потрібно розділити на кілька прийомів.

Сушена хурма вкрай шкідлива для діабетиків, оскільки вміст у ній цукру просто зашкалює, тому від такого ласощі варто повністю відмовитися.

Читайте також: Користь і шкода м'яса під час діабету

Варто пам'ятати про те, що купуючи хурму, вибирати потрібно тільки найбільш стиглі плоди, що не мають ніяких пошкоджень - вони найбільш корисними. Саме в них міститься оптимальна кількість необхідних речовин, і, до речі, смак буде не такий в'язкий, як у недозрілих, які можуть до того ж спровокувати запор і здуття.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама