Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Опалення гаража своїми руками

  1. теплоізоляція гаража
  2. Опалення гаража від загальної системи
  3. Автономна система
  4. Електричне опалення
  5. печі

У багатьох початківців автолюбителів виникає подив і запитання: навіщо воно взагалі потрібно, це опалення гаража, якщо ніхто в ньому не буває більше 15 хвилин в день

У багатьох початківців автолюбителів виникає подив і запитання: навіщо воно взагалі потрібно, це опалення гаража, якщо ніхто в ньому не буває більше 15 хвилин в день? Щоб завести і прогріти машину цього часу цілком достатньо. А для її ремонту і технічного обслуговування є автосервіс!

Бувалі автомобілісти дадуть відповідь на це зустрічним питанням: а ви пробували завести машину, особливо з дизельним двигуном, на морозі в 30 градусів? Чи не заводиться вона!

Щоб автомобіль «відчував» себе добре в зимовий час, необхідно утримувати його при температурі як мінімум +5 ° C. Та й сідати, чесно кажучи, в незаморожений автомобіль набагато приємніше, і скла від паморозі чистити не треба, і двері вільно відкриваються без жодних дорогих спреїв. Заради свого комфорту людина здатна на багато що, так чому б не організувати опалення гаража своїми руками, вибравши один із запропонованих нижче способів?

теплоізоляція гаража

теплоізоляція гаража

Спочатку слід провести підготовчі будівельно-ремонтні роботи, які полягають в попередньому утепленні . Для цього можна використовувати пінополіуретан (Пінопласт). Їм відбуваються стіни (бажано зовні), а при підходящої конструкції - і ворота гаража. Листи пінопласту фіксуються на стінах за допомогою спеціального будівельного клею. Можна додатково закріпити їх саморізами і пластмасовими довгими дюбелями з дуже широким капелюшком (вони застосовуються спеціально для пінопласту). Поверх наклеюється сітка, а потім поверхню стіни штукатуриться. Дах гаража утеплюється шаром керамзиту (20 см), поверх якого заливається цементно-піщана стяжка. Теплоізоляція необхідна для запобігання виникнення конденсату, який призводить до передчасної корозії кузова автомобіля.

Опалення гаража від загальної системи

Опалення гаража від загальної системи

Найбільш простий спосіб опалити гараж - це встановити в ньому радіатор і підключити його до опалювальної системи будинку. Так можна зробити в разі, якщо будови знаходяться на відстані не більше 20 м один від одного, а також якщо потужності котла досить для додаткового приміщення. Радіатор встановлюється на відстані не менше 20 см від підлоги. Для підключення використовують металопластикові труби діаметром 16 мм. Ділянку траси, що знаходиться зовні, необхідно розташувати в виритої нижче точки промерзання траншеї, а самі труби ретельно обмотати утеплювачем.

Автономна система

Автономна система

При бажанні і фінансових можливостях можна зробити автономну систему опалення гаража. Для цього необхідно до гаражу підвести газ, встановити одноконтурний котел і підключити його до радіаторів.

Всі роботи по підключенню котла і підводці газопроводу повинні виконуватися тільки фахівцями.

В автономних системах доцільно замість води використовувати розчин антифризу. це запобіжить замерзання труб і радіатора, якщо опалення не буде включено кілька днів.

Електричне опалення

Електричне опалення

Сьогодні для опалення гаража часто використовують електроприлади, які в даний час широко представлені на ринку. До них відносяться:

  • масляні каміни;
  • тепловентилятори всіх видів (спіральні, керамічні і т.д.);
  • теплові гармати ;

Не варто забувати про те, що електроприлади споживають багато енергії, тому такий спосіб опалення може обійтися недешево. Встановивши в гаражі електричний обігрівач, можна включати його тільки на ніч, коли морози особливо сильні, щоб вранці в гаражі було не так холодно.

При використанні електричних обігрівачів потрібно строго дотримуватися вимог пожежної безпеки.

печі

печі

На зміну знаменитим буржуйок вже давно прийшли сучасні печі, які носять симпатичне назву «булерьян». Сьогодні на російському ринку присутні кілька видів таких печей, що працюють на твердому паливі. Їх конструкція розрахована на примусову конвекцію. Булерьян можна виготовити і самостійно, попередньо ознайомившись з моделями, наявними у продажу.

Особливо пильну увагу потрібно приділити монтажу печі і димоходу . Установка булерьян проводиться з обов'язковим дотриманням усіх норм пожежної безпеки. Стіни навколо печі закладаються азбестовим полотном, яке покривається оцинкованою бляхою.

Піч розташовується на відстані не менше 50 см від дерев'яних і легкозаймистих конструкцій, димохід - на відстані не менше 20 см.

Читайте також:

печі булерьян своїми руками (креслення) .

Бувалі автомобілісти дадуть відповідь на це зустрічним питанням: а ви пробували завести машину, особливо з дизельним двигуном, на морозі в 30 градусів?
Заради свого комфорту людина здатна на багато що, так чому б не організувати опалення гаража своїми руками, вибравши один із запропонованих нижче способів?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама