Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Еркер в інтер'єрі - дизайн еркера (23 фото)

  1. Диванний варіант облаштування еркера
  2. Еркер в вітальні для їдальні зони
  3. Чайна зона в еркері
  4. Робочий кабінет в еркері
  5. Зимовий сад в еркері
  6. Вільна зона в еркері
  7. Оформлення вікна з еркером - який вибрати карниз
  8. Штори для еркера
  9. Будуємо будинок з еркером
  10. прибудова еркера

Найцікавіші варіанти оформлення еркера в інтер'єрі

серпня 30/12

Багато будинків старої споруди мають гарні обриси напівкруглої або прямокутної форми, що виступають на зовнішній стороні будівлі. Такі виступи мають цілком чітку назву - еркер. Найчастіше місце розташування еркера доводиться на вітальню або кухню. Якщо вам пощастило і у вас є квартира з еркером, то наша стаття дасть вам масу ідей для створення затишної і сучасної атмосфери у вашому домі.

Еркер в інтер'єрі, з одного боку, може налякати, так як більшість людей не звикли до такого архітектурному творінню, але з іншого боку, його присутність приносить багато плюсів. Давайте розглянемо декілька варіантів еркера в житловому приміщенні, і які можливі варіанти його оформлення.

Якщо еркер доводиться на вікно у вашій квартирі, то ви можете зробити в ньому затишне гніздечко для себе. Напевно в дитинстві ви любили сидіти на підвіконні з книгою і, читаючи, спостерігати за перехожими. Тепер ви можете створити собі таке ж місце, тільки більш широке і зручне, поклавши на широке підвіконня матрац і подушки. А зону під таким диваном можна обладнати під книги або для зберігання різних речей.

Стіни еркера можна оформити дзеркальними панелями, завдяки чому ви отримаєте ефект збільшення простору, а коли буде сонячно, то світло буде відбиватися в дзеркалах, роблячи денне освітлення в кімнаті більш світлим.

Стіни еркера можна оформити дзеркальними панелями, завдяки чому ви отримаєте ефект збільшення простору, а коли буде сонячно, то світло буде відбиватися в дзеркалах, роблячи денне освітлення в кімнаті більш світлим

Вікно з еркером в сучасному інтер'єрі

Вікно з еркером в сучасному інтер'єрі

Вікно з еркером в інтер'єрі дитячої кімнати

Вікно з еркером в інтер'єрі дитячої кімнати

Вікно з еркером в інтер'єрі вітальні-їдальні

Це один з найкращих варіантів еркера в інтер'єрі. Політ вашої фантазії може бути безмежним. Розглянувши запропоновані в статті варіанти, ви обов'язково знайдете багато цінного і цікавого для облаштування еркера у вітальні вашої квартири.

Диванний варіант облаштування еркера

За формою еркера можна замовити диван і поставити уздовж стіни. Це має такі плюси:

  • якщо ви вирішите почитати книгу, то світло з вікна буде падати прямо на її сторінки;
  • вам відкривається огляд на всю кімнату;
  • поставивши громіздкий диван в еркері, ви розвантажите основний простір кімнати, при цьому отримавши більше вільного місця, яке можна заповнити на свій смак, а можна і залишити порожнім.

Якщо ви не хочете сильно завантажувати себе виготовленням меблів, то просто купите найбільш підходящий варіант дивана за розмірами і стилю.

Якщо ви не хочете сильно завантажувати себе виготовленням меблів, то просто купите найбільш підходящий варіант дивана за розмірами і стилю

Вітальня з еркером фото

Вітальня з еркером фото

Який вибрати диван в еркер

Який вибрати диван в еркер

Меблі для еркера - диван

Еркер в вітальні для їдальні зони

Ви можете організувати еркер у вітальні під їдальню зону. Для цього необхідно поставити обідній стіл і стільці . Уздовж вікна, якщо є така можливість, можна зробити вузьку лавочку з подушками. Тоді, якщо у вас буде багато гостей, можна буде розсунути стіл, присунути його ближче до вікна. Це дасть можливість гостям добре себе почувати, сидячи на подушках, і звільнить стільці для інших гостей.

Можливо, ви стикалися з ситуацією, коли гостей так багато, що не вистачає стільців і доводиться просити сусідів додаткову меблі. А простора лавочка або диванчик в еркері вирішить питання додаткового місця для сидіння.

Дизайн вітальні-їдальні з еркером фото

Дизайн вітальні-їдальні з еркером фото

Обідній стіл в еркер

Обідній стіл в еркер

Обідній стіл і стільці в еркер

Чайна зона в еркері

Якщо у вас обідній стіл стоїть на своєму місці, або ви ставите його тільки у свята, а прийом їжі проходить на кухні, то еркер можна виділити під чайну зону, або так звану зону відпочинку. Для цього можна поставити в еркері невеликий кавовий або журнальний столик і два крісла, повернених у бік вікна. Коли до вас прийде довгоочікуваний гість і захочеться усамітнення, то сівши спиною до кімнати і особою кокні, ви цілком зможете створити комфортну обстановку для спілкування. А може вам і самому захочеться помріяти, дивлячись на захід за чашкою ароматного чаю.

А може вам і самому захочеться помріяти, дивлячись на захід за чашкою ароматного чаю

Еркер в інтер'єрі вітальні фото

Еркер в інтер'єрі вітальні фото

Еркер в інтер'єрі вітальні фото

Робочий кабінет в еркері

Облаштування в еркері домашнього кабінету - відмінна ідея, особливо, якщо свого місця для роботи у вас немає, а воно вам вкрай необхідно. Всі шафки для документації можна зробити під підвіконням. У центрі еркера поставити письмовий стіл, а стілець розгорнути назустріч сонячним променям, щоб собою не створювати тінь на робочому столі.

У центрі еркера поставити письмовий стіл, а стілець розгорнути назустріч сонячним променям, щоб собою не створювати тінь на робочому столі

Робочий домашній кабінет в еркері

Робочий домашній кабінет в еркері

Робоче місце в еркері фото

Зимовий сад в еркері

Якщо ви великий любитель кімнатних дерев і квітів, то еркер цілком можна обладнати під місце для зимового саду. Особливо це буде корисно тим рослинам для зимового саду , Які мають потребу у великій кількості світла.

Особливо це буде корисно тим   рослинам для зимового саду   , Які мають потребу у великій кількості світла

Вікно з еркером - квіти на підвіконні

Вікно з еркером - квіти на підвіконні

Еркер в інтер'єрі фото

Вільна зона в еркері

Ви можете взагалі нічого не розміщувати в еркері, залишивши його, наприклад, для ігор з дітьми. Якщо ваші діти люблять ставити лялькові вистави або готують концерти на свята для вас, то еркер в інтер'єрі вашої квартири або будинку відмінно підійде для імпровізованої сцени. А напередодні Нового року в еркері прекрасно буде виглядати вбрана Новорічна ялинка .

Тепер ви знаєте, як можна оформити еркер у вітальні, можливо навіть, що у вас під час прочитання і перегляду фото з'явилися свої ідеї з цього приводу. Але перш, ніж починати братися за будь-яку ідею, вам необхідно знати, як правильно оформити вікно еркера, які штори і карнизи для еркера найбільш підходять. Давайте розберемося і в цьому питанні.

Оформлення вікна з еркером - який вибрати карниз

Якщо ви хочете візуально збільшити висоту кімнати, то ідеальним варіантом для цього стануть стельові карнизи для еркера.

Також карнизи можна легко підібрати за формою еркера, так як сучасні технології дозволяють робити їх з гнучкого матеріалу. Гнучкі карнизи підходять для еркера, що має форму півкола, а для еркера прямокутної форми є інші пристосування для карниза - це регульована штанга і кронштейн, кутові з'єднання, роз'єми.

Гнучкий карниз для еркера

Штори для еркера

Штори слід вибирати в залежності від призначення еркера. Якщо так вийшло, що вид з вікна не дуже приємний, то закрити його можна римської шторою , рулонними шторами , Жалюзі. Також ці варіанти чудово підійдуть для оформлення робочого кабінету в еркері. Причому кріпитися вони можуть на віконному профілі.

Причому кріпитися вони можуть на віконному профілі

Штори для еркера фото

Якщо ви хочете підкреслити зону еркера, вам допоможуть цього досягти французькі штори.

Взагалі, вибираючи штори для еркера, ви повинні розуміти, що вони можуть або додати чарівності в інтер'єр, або вся увага взяти на себе. Щоб не допускати помилок, вибирайте штори, які будуть гармоніювати з основним інтер'єром кімнати, щоб еркер не виглядав, як щось з іншої опери.

Перш за все, штори не повинні закривати вікно повністю і бути масивними. Ідеальний варіант, якщо ви будете їх використовувати чисто в декоративному вигляді, а саме вікно буде відкрито або прикрито легкої і прозорою тканиною.

Штори в спальну кімнату з еркером

І не забувайте про аксесуари для штор! Вони зможуть внести родзинку не тільки в оформлення вікна еркера, а й на весь інтер'єр вітальні.

Але як би ми не розписували основні моменти щодо вибору штор і карнизів, все ж багато еркери залишаються повністю відкритими - це рішення особливо добре підходить для сучасного інтер'єру.

Але як би ми не розписували основні моменти щодо вибору штор і карнизів, все ж багато еркери залишаються повністю відкритими - це рішення особливо добре підходить для сучасного інтер'єру

Інтер'єр вітальні з еркером

Інтер'єр вітальні з еркером

Дизайн вітальні з еркером фото

Будуємо будинок з еркером

Можливо, у вас немає сьогодні квартири з еркером, але ця тема вам цікава, тому що ви думаєте про свій будинок і вже плануєте, яким повинен бути його проект. Якщо наявність еркера вас не лякає, а навпаки надихає, то проекти будинків з еркером ви можете подивитися в Інтернеті. Найчастіше для власного будинку все-таки роблять еркер правильної прямокутної форми. Таке простір набагато простіше облаштувати. Рідше будують еркер у венеціанському стилі, напівкруглий. У будь-якому варіанті відмінно виглядатимуть французькі вікна у підлогу.

У будь-якому варіанті відмінно виглядатимуть   французькі вікна   у підлогу

Будинок з еркером фото

Будинок з еркером фото

Проекти будинків з еркером

прибудова еркера

Якщо ви живете в квартирі на першому поверсі і не маєте еркера, але дуже хочете, то зробити додаткову прибудову вам не становитиме складності. Єдине, вам доведеться трохи походити по кабінетах, щоб зареєструвати бажане розширення житлової площі. Але, повірте, воно того варте! І не забудьте провести в прибудований еркер додаткове опалення.

Тепер, коли про еркер ви знаєте набагато більше, вам буде простіше в його оформленні, яким би він не був і де б не перебував: будь то просто вікно, вітальня або кухня з еркером . Головне, щоб його наявність не псувало вам інтер'єр квартири, а навпаки, внесло особливу неповторну розкіш і затишок.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама