Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Індустріальний інтер'єр в квартирі

  1. стіни
  2. кімнати
  3. підлоги
  4. комунікації
  5. освітлення
  6. кухня
  7. ванна
  8. меблі
  9. декор

Популярність стилю лофт в Росії зростає з кожним роком. У великих мегаполісах країни все частіше можна знайти всілякі закладу, - ресторани, клуби, бари, - інтер'єр яких оформлений саме в цьому стилі.

Це не дивно, адже інтер'єр в такому стилі здається простим і не претензійною, що створює максимально неформальну атмосферу.

Основоположним в створенні інтер'єру в стилі лофт є вибір відповідного приміщення. Класичний лофт розташовується в будівлі, яка колись було фабрикою, цехом, заводом, складом і навіть стайнею. Таким чином, незважаючи на всю позірну простоту, житло в стилі лофт є одним з найдорожчих.
Однак, власникам звичайних квартир не варто впадати у відчай. Якщо ви є прихильником стилю лофт, вам варто звернути свою увагу на індустріальний стиль (так само відомий як «мануфактурний»).
Створити індустріальний інтер'єр в квартирі досить таки просто при будь-яких вихідних даних приміщення, досить дотримуватися декількох правил.

стіни

Забудьте про шпалери. Для мануфактурного стилю характерно залишати стіни в їх натуральному вигляді. Голі цегляні і бетонні стіни виглядають найбільш прийнятно в такому інтер'єрі. Якщо голі стіни вас бентежать, їх можна пофарбувати. Радимо зупинити вибір на природних кольорах і металевих відтінках. Такий підхід виключає необхідність вирівнювати стіни.

Нерідко зустрічаються інтер'єри, в яких одна стіна прикрашена графічним малюнком. Крім того, можна використовувати дерев'яні і монолітні панелі.

Крім того, можна використовувати дерев'яні і монолітні панелі

кімнати

При створенні індустріального інтер'єру з нуля, дизайнери часто намагаються позбутися від стін, що розділяють різні приміщення, залишаючи тільки несучі. Щоб максимально витримати дизайн в рамках заданого стилю, вирівняйте кухню і вітальню.

Існує безліч способів, які дозволять візуально розділити простір на зони: скляні і дерев'яні перегородки, книжкові стелажі і навіть штори. Раннє ми вже розглядали питання суміщення кухні та вітальні , Детально розібравши помилки, яких варто уникати.

Раннє ми вже розглядали питання   суміщення кухні та вітальні   , Детально розібравши помилки, яких варто уникати

підлоги

Самі типовий варіант - бетонна підлога з полімерним покриттям. Виробники представляють широкий асортимент промислових покриттів, - ви навіть можете вибрати потрібний колір. Серед плюсів полімерного покриття є такі важливі чинники, як теплостійкість і придушення шумів.

Застосування оздоблювальних матеріалів в дизайні підлог - один із способів зонування приміщення. Плиткове покриття буде перевагою в зоні кухні, а також у ванній кімнаті. На підлозі в спальні можна покласти ламінат.

На підлозі в спальні можна покласти ламінат

комунікації

Відкриті комунікації - одне з типових явищ для лофт і квартир в мануфактурному стилі. Замість того, щоб турбуватися про те, як приховати труби і чавунну батарею, ви зможете дати волю своїм творчим поривам, щоб зробити труби частиною декору, наприклад, пофарбувавши їх в яскравий колір, який буде виділятися на тлі монохромних стін.

освітлення

Освітлення в індустріальному інтер'єрі є частиною дизайну і декору. Проводку прийнято залишати на увазі, так само, як і інші комунікації. Зазвичай використовуються освітлювальні прилади, виконані зі скла і металу.

Найпопулярніший вид освітлення - численні лампочки без світлорозсіювачів, пучком звисають зі стелі, торшери імітують прожектори і великі заводські світильники на гнучких шарнірах. Подробиці в нашому огляді світильників в індустріальному стилі .

кухня

При оформленні кухні варто спиратися на типовий дизайн кухні в ресторані, оскільки в основі індустріального стилю лежить мінімалізм . Текстури всіх поверхонь повинні бути наближені до натуральних. При оформленні кухні варто спиратися на типовий дизайн кухні в ресторані, оскільки в основі індустріального стилю лежить   мінімалізм При виборі кухонного гарнітура, варто відмовитися від яскравих кольорів і штучних матеріалів, спираючись на дерев'яну і хромовану меблі. Ми вже розповідали про кухню в стилі лофт в одній з статей .

ванна

Дизайн ванни в індустріальному стилі на увазі точно такий же підхід. Ванна кімната повинна бути витримана в мінімалістському стилі: мінімум фурнітури і максимум натуральних матеріалів. При цьому, тут можна вийти за рамки звичного. Наприклад, душова кабінка, повністю виконана зі скла і стіни, покриті чорним кахлем, відмінно впишуться в загальну картину. Дизайн ванни в індустріальному стилі на увазі точно такий же підхід

меблі

Типова меблі в індустріальному стилі виглядає так, ніби її знайшли вчора на покинутому заводі або купили на барахолці: металеві стільці і табурети, столи з цілісних масивів дерева, великі шкіряні дивани і крісла з потертостями, відкриті книжкові стелажі з металевого каркаса, шафки зі шкільної роздягальні і скрині з горища. Типова меблі в індустріальному стилі виглядає так, ніби її знайшли вчора на покинутому заводі або купили на барахолці: металеві стільці і табурети, столи з цілісних масивів дерева, великі шкіряні дивани і крісла з потертостями, відкриті книжкові стелажі з металевого каркаса, шафки зі шкільної роздягальні і скрині з горища Однак, необхідність нишпорити по покинутим будівлям і блошиних ринках у пошуках підходящої меблів немає. Сьогодні дизайнери пропонують широкий вибір меблів в індустріальному стилі. Абсолютно доречно в такому інтер'єрі буде виглядати і меблі, яку ви зробили самі з підручних матеріалів. Наприклад, дуже популярні вироби з піддонів і ящиків.

Складіть дерев'яні піддони, зверху покладіть матрац - і ви власник оригінальної ліжка. Скріпіть кілька піддонів, приробити до них коліщатка - і журнальний столик готовий.

Скріпіть кілька піддонів, приробити до них коліщатка - і журнальний столик готовий

декор

Як вже говорилося раніше, в основі індустріального стилю лежить мінімалізм. Але в питанні декору це правило не діє. Декоруючи квартиру в мануфактурному стилі, ви отримуєте відмінну можливість висловити свою індивідуальність, відобразити в інтер'єрі ваші смаки і переваги, і навіть історію свого життя. На стінах абсолютно доречно буде виглядати ваша колекція дорожніх і вуличних покажчиків, тарілок, годин або постерів.

Дайте собі час, прикрашаючи вашу квартиру поступово. Це можуть бути сувеніри з поїздок, вантажні вироби, знайдені на блошиних ринках у різних куточках світу або колекційні фігурки супергероїв.

Варто відзначити, що в індустріальному декорі переважає якийсь гігантизм
Варто відзначити, що в індустріальному декорі переважає якийсь гігантизм. Якщо це настінний годинник, то - величезні, ніби запозичені з вежі старовинного вокзалу на околиці Чикаго. Якщо це підлоговий світильник, то у вигляді прожектора.

Незважаючи на те, що індустріальний інтер'єр покликаний створити урбаністичну атмосферу заводів і фабрик, не варто боятися декорувати ваше житло рослинами. Найбільш гармонійно в інтер'єрі впишуться деревця в діжках і інші високі рослини. Незважаючи на те, що індустріальний інтер'єр покликаний створити урбаністичну атмосферу заводів і фабрик, не варто боятися декорувати ваше житло рослинами

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама