Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ремонт вітальні кімнати, особливості

  1. Вибираємо обробку стелі
  2. Підлогове покриття у вітальні

У кожному будинку є кімната, де зазвичай проводяться всі сімейні свята - це вітальня

У кожному будинку є кімната, де зазвичай проводяться всі сімейні свята - це вітальня. Її ремонту слід приділити максимум уваги і зусиль, щоб в результаті вийшов затишний і ошатний інтер'єр.

Спершу складаємо детальний план всієї обстановки в вітальні, де вказуємо розташування побутової техніки (телевізора, кондиціонера) і великої меблів (шаф, дивана, крісел).

Далі вирішуємо питання з освітленням. У вітальні краще всього передбачити потужний основний джерело світла, наприклад більшу люстру. І кілька місць точкового підсвічування - окремі вітальні на різні випадки.

Схема з меблюванням і всіма електроприладами дозволяє визначитися, які старі розетки можна залишити і де доведеться прокладати нову електропроводку.

Обдумуємо питання з декором, які матеріали з інструментами знадобляться для його втілення. Попередньо потрібно вибрати будь-якої стиль для вітальні, і вже відштовхуючись від нього підбирати колір і фактуру для оздоблення стін, стелі та підлоги.

Вибираємо обробку стелі

  • Фарбування і побілка. Велика кількість кольорів дозволяє підібрати забарвлення і відтінок під будь-який стиль. Але можуть виникнути складнощі з підготовкою стелі до побілки. Він зобов'язаний бути ідеально рівним, без тріщин і горбів. Самостійне вирівнювання підготовчого шару - процедура складна і трудомістка.
  • Шпалери і ПВХ плитка. Використання обох матеріалів дозволяє не обтяжувати себе ретельною підготовкою підстави. Всі дрібні нерівності і тріщину без проблем закриються самими цими декоративними покриттями.
  • Підвісні і натяжні конструкції. Більш складні в роботі і дорогі варіанти, але зате дозволяють створити дійсно унікальний інтер'єр у власній вітальні. Правда натяжна стеля доведеться замовляти. А ось підвісні системи з каркаса і гіпсокартону з найрізноманітнішими декоративними обробками не складно зробити і самому.
  • Популярність комбінованих і різнорівневих стель йде вже на другий план. У моді простота контуру, красивий колір і фактура.

Варіанти обробки стін

  • Традиційним матеріалом для декорування стін вважаються шпалери з різних матеріалів і найрізноманітнішої фактури. Текстильні надають кімнаті стильність і затишок, а шовкові і оксамитові безсумнівний шарм і чарівність. Головне щоб вигляд стін після обклеювання гармоніював із загальною стилістикою кімнати.
  • Широка гамма кольорів водоемульсійних, акрилових і водно-дисперсійних фарб легко дозволить втілити саму екстравагантну ідею з орнаментами і хитромудрими візерунками на стінах. Однак, плануючи ремонт цієї кімнати , Не варто вибирати фарбу з глянцем, для стін вітальні більш підходить матове покриття.
  • Крім цього панелі з дерева і МДФ, венеціанська і фактурна декоративна штукатурка, і навіть штучний камінь - варіантів безліч. Але всі вони дорожчі і складні в реалізації. Але якщо ви все ж витратите сили на них, то аналога вашої вітальні ви точно ні у кого не зустрінете.

Підлогове покриття у вітальні

Практичний і довговічний ламінат, натуральний і стильний паркет, надійний лінолеум, м'який ковролін - варіантом досить багато. У кожного свої переваги і практично все можна укласти самостійно. Який віддати перевагу вирішувати тільки вам, залежно від фінансових можливостей і загальної задумки інтер'єру вітальні.

І на закінчення, хотілося б нагадати про маленькі хитрощі ремонту вітальні. Гіпсокартон, натяжні і підвісні стелі хоча і не набагато, але все ж звужують простір. І для інтер'єру залу найкраще підбирати світлі тони. А в якості меблів віддати перевагу дивани та крісла-трансформери. У вітальні повинне залишатися максимум простору для великої родини.

Вам потрібен ремонт кімнати або квартири, ми виконаємо всі роботи якісно. звертайтеся !

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама