Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як обрізати яблуню навесні: схема і правила для початківців

  1. Особливості обрізки навесні Як правильно рекомендується обрізати яблуню і прищепити її, варто вивчити...
  2. формування крони
  3. відновлення дерева
  4. Обрізка молодих дерев
  5. Обрізка старих дерев
  6. Відео «Весняна обрізка яблунь»

Особливості обрізки навесні

Як правильно рекомендується обрізати яблуню і прищепити її, варто вивчити завчасно, щоб у подальшому ніяких труднощів у вас не виникало. Підстригати гілки потрібно за схемою і акуратно, оскільки в кінці зими і у весняні місяці температура на вулиці поступово підвищується, дерева прокидаються від сплячки, а сік циркулює по стовбуру і його відростках активно. Щоб не нашкодити яблуневий деревцю, необхідно з особливою ретельністю виконувати ключові рекомендації фахівців.

необхідні інструменти

Починати обрізання будь-якого дерева, в тому числі і яблуні, рекомендується з підготовки необхідних інструментів. Сама процедура включає в себе кілька різних етапів. Наприклад, щоб омолодити рослину і стимулювати його активну плодоношення, необхідно видаляти старі, хворі, а також сухі гілки. Допоможуть вам у цьому гострі ножівки, секатор і пила.

Здавалося б, навіщо обробляти і взагалі стежити за станом інструментів, якщо обрізати ними доводиться зайві або ж засохлі гілки? Насправді цей момент має величезне значення, оскільки якщо на ножівці або полотнах секатора присутній іржа, а також інша підозріла на вигляд субстанція, занести інфекцію дуже просто. А це значить, що про повноцінний плодоносінні дерева доведеться на якийсь час забути, та й що робити в такому випадку, непросто вирішити.

Правильна обрізка дорослої яблуні - це не тільки застосування чистих і якісних інструментів, а й відповідне завершення процедури. Для цього вам знадобиться звичайний пластилін, олійна фарба або ж мастика. Що від вас буде потрібно, так це запобігти витіканню рослинного соку з порізів.

Саме тому і потрібно застосувати пластилін. З його допомогою ви утворите на зрізах гілок мініатюрні пеньки, які і врятують дерево від втрати деревного соку. Враховуйте наступний момент: пластилін - це речовина з хімікатами. Щоб якомога менше насичувати ними рослина, намагайтеся вибирати продукт найменш яскравого кольору: в його складі міститься не таке різноманіття хімічних компонентів, а ефект від його використання буде той же.

формування крони

Уривок садових яблунь навесні проводиться за тим, щоб грамотно стимулювати активну дозрівання плодів на дереві. Для цього весь процес потрібно виконувати покроково і в строк. Але для початку запам'ятайте, що формування крони необхідно для того, щоб поліпшити інтенсивність плодоношення яблуні. Саме тому нехтувати такою процедурою не варто, інакше плодовий екземпляр швидко заросте.

В першу чергу рекомендується оглянути дерево на наявність Отмерзшіе гілок. Як би ви не старалися утеплити на зиму своє плодова рослина, від обмерзання деревних відростків його вберегти не завжди вдається навіть досвідченому садівнику. Перш ніж підрізати, визначте, які з гілок постраждали від морозів (це можна зрозуміти по набряклим ниркам). Здебільшого фермери вважають за краще створювати кустовую форму дерева.

Здебільшого фермери вважають за краще створювати кустовую форму дерева

Тобто ви отримаєте певний деревне скелет, а також короткі відгалуження, на яких у великих кількостях повинні надалі дозрівати яблука. Такий варіант підрізування для початківців примітний тим, що ви рівномірно зможете розподілити навантаження по всій рослині. До того ж зібрати урожай восени для вас не складе особливих труднощів.

відновлення дерева

Обрізати молоде або ж зріле дерево навесні рекомендується якомога раніше. Вся справа в тому, що така процедура є своєрідним стресом для яблуні. Саме тому чим раніше вона з ним впорається, тим швидше направить свої сили на активне зростання і формування плодів. Крім необхідності раннього видалення зайвих гілок, намагайтеся також дотримуватися ще одного ключового правила: ліквідувати непотрібні відростки яблуні рекомендується під кутом від стовбура або ж освіти скелетної частини. Причому подібний нюанс відноситься і до рослин Колоновидні типу.

Обрізка молодих дерев

Коли приходить час обрізати яблуні навесні, потрібно пам'ятати про те, що особливості такого домашнього лікування будуть варіюватися не тільки в залежності від цілей, які ви перед собою ставите, а й від того, молоде у вас рослина або ж зріле, однолітка або ж багаторічна.

Цілком можливо, ви вирішили поповнити свою фруктову колекцію, тому придбали для посадки кілька дворічних саджанців. В такому випадку вкоротити їх гілки рекомендується відразу ж після висадки. Не забувайте, що в процесі вкорінення молодої яблуні її коренева система частково пошкоджується. Обрізка ж дозволить врівноважити обмін речовин між кореневищем і наземною частиною рослини.

Підстригти правильно саджанець потрібно вміти кожному садівникові. Якщо знехтувати такою процедурою спочатку, надалі виправити недоліки в формі крони вам буде набагато важче. Проведіть весь процес грамотно, грунтуючись на ключових рекомендаціях фахівців, і отримаєте не тільки інтенсивно розвивається рослина, але і досить міцне: навіть додаткова опора йому, цілком можливо, не буде потрібно.

Обрізка старих дерев

Якщо однорічна або дворічна рослина потрібно обрізати, щоб спочатку поставити хороший старт для зростання гілок, зріле фруктове дерево час від часу рекомендується омолоджувати. Особливо це стосується тих плодових примірників, які є частиною вашого присадибної ділянки протягом багатьох років. В такому випадку проводити обрізку старого дерева потрібно грунтовно, причому кілька років, оскільки відразу ж ви не досягнете бажаного результату.

Виконуйте таку процедуру поетапно:

  • спочатку необхідно позбутися від найбільш великих хворих гілок, а також тих, що переплелися між собою. Якщо на рослині присутні старі відростки, які взагалі не прикриті корою, їх також варто скоріше ліквідувати;
  • на другий рік вам потрібно буде стригти верхню частину стовбура.

Проводити обрізку саду, щоб отримати хороший урожай, потрібно вміти і в тому випадку, якщо ви маєте справу з молодими саджанцями, і в ситуації, коли необхідно рятувати зріле дерево. Схема дій корисна для садівників, початківців займатися вирощуванням яблунь.

Відео «Весняна обрізка яблунь»

З цього відео ви дізнаєтеся, як правильно обрізати яблуні навесні.

Здавалося б, навіщо обробляти і взагалі стежити за станом інструментів, якщо обрізати ними доводиться зайві або ж засохлі гілки?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама