Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно обрізати троянди: відео обрізки троянд восени, навесні, влітку види обрізки троянд

  1. Коли краще обрізати троянди і види весняної обрізки (з фото)
  2. Троянди на зріз при річній обрізку
  3. Правила осінньої обрізки троянд

Який би вид обрізки троянд ви не виконували (профілактичну, проріджувати, яка формує або омолоджуючу), необхідно робити це відповідно до певних правил, щоб не нашкодити рослинам Який би вид обрізки троянд ви не виконували (профілактичну, проріджувати, яка формує або омолоджуючу), необхідно робити це відповідно до певних правил, щоб не нашкодити рослинам. Для кожного сезону вимоги до обрізку троянд трохи різняться, але є і загальні положення, дотримання яких слід неухильно. Про головні з них ви дізнаєтеся нижче.

Коли краще обрізати троянди і види весняної обрізки (з фото)

Обрізка - це один з важливих агротехнічних прийомів вирощування троянд. Від обрізки залежить декоративність рослин, пишність їх цвітіння, інтенсивність ураження шкідниками та хворобами і, нарешті, довговічність.

Для кожної групи існують специфічні правила обрізки троянд, але є і загальні положення, які притаманні усім етнічним групам в тій чи іншій мірі.

Коли краще обрізати троянди і як правильно це робити? Навесні обрізка троянд проводиться для цвітіння, влітку - для повторного цвітіння і підтримки форми куща. Осінню обрізку троянд виконують для зимового укриття.

Розрізняють чотири види весняної обрізки троянд: профілактичну, проріджувати, яка формує і омолоджуючу.

Профілактичну обрізку роблять ранньою весною для ліквідації грибних хвороб.

Весна. Після зняття укриття, коли добре видно набухають на пагонах нирки, проводять проріджування кущів. Воно полягає у видаленні відмираючих і непотрібних гілок і пагонів, які не мають значення для цвітіння. В результаті видалення зайвих пагонів рослина більшу кількість поживних речовин направить в ті пагони, які зможуть їх використовувати з великим ефектом для цвітіння.

Одночасно проводять і укорочення залишилися пагонів з метою пробудити до зростання нижні бруньки, що забезпечують цвітіння. В цьому випадку ми даємо можливість рослині направити поживні речовини на розвиток квіток для досягнення найвищого їх якості.

Зрізи необхідно відразу ж покрити садовим варом, тоді на них не буде затримуватися волога, зменшиться небезпека проникнення через свіжі рани різних інфекцій.

Як правильно обрізати троянди, щоб не пошкодити кущі? Працюючи, уникайте сплющивания і травмування тканин рослини, не допускайте обриву кори.

Проріджувати обрізку проводять навесні та влітку, видаляючи старі пагони з загасаючим зростанням і гілки, що ростуть усередину куща. Така обрізка сприяє рясному цвітінню. Її застосовують також для омолодження старих кущів паркових і плетистих троянд.

Існує три типи формує обрізки: сильна, середня і слабка. При сильної обрізку на втечу залишають 1-2 добре розвинені бруньки, при середній - 3-6, при слабкій - видаляють тільки верхівки пагонів.

Як правило, сильну обрізку застосовують для поліантових і мініатюрних троянд, середню - для чайно-гібридних, груп флорибунда і грандифлора, слабку - для паркових і плетистих троянд.

Подивіться на фото - при весняної обрізування троянд важливо дотримуватися форму куща і положення нирок, з яких підуть нові пагони:

Нирка має дивитися назовні, тоді кущ буде красивим і незагущені в центрі, менше хворіти, оскільки добре висвітлюється сонцем і продувається вітерцем.

Пам'ятайте, в першу чергу видаляють сухі, пошкоджені і тонкі гілки, залишаючи лише кілька хороших, сильних пагонів. Їх укорочують до 3-ї, 4-ї або 5-й нирки. В результаті повинні вийти стволики від 10 до 25 см заввишки.

Більша частина сортів, вирощуваних садівниками, потребує короткій обрізці. Вони виносять сильну обрізку без жодного збитку для своєї життєдіяльності.

Короткій обрізці піддають чайно-гібридні сорти - дрібноквіткові і великоквіткові поліантові і низькорослі сорти інших груп.

Середній і коротшою обрізки досить ремонтантних сортів (за винятком низькорослих, які теж обрізають коротко) і деяким сильнорослих сортах чайно-гібридних і інших груп.

При проведенні весняної обрізки троянд всіх сортів обов'язково проріджування кущів. При цьому цілком видаляють слабкі, деформовані (неприродно викривлені), поламані, що відмирають пагони, а також з ознаками ураження хворобами або шкідниками . Їх зрізають біля самої основи, не залишаючи пеньків. Пошкоджені стебла вкорочують до здорової тканини (з білою серцевиною).

Відразу ж після весняної обрізки проводять профілактичне обприскування від шкідливих організмів, якщо нирки сплячі, мідним або залізним купоросом (100-150гна 10 л води), якщо утворився зелений конус (нирки рушили в зростання) - 1% -ною бордоською рідиною або її замінниками ( « Абіга-Пік »,« оксихом »,« Оксихлорид міді »ит. п.).

Відео «Обрізка троянд влітку» допоможе вам краще зрозуміти технологію процесу:

Троянди на зріз при річній обрізку

Літо. Всі троянди схильні розвивати багато зайвих слабких пагонів. Серед них є «сліпі», що не несуть квітки. Залишати на кущі влітку все пагони марно і навіть шкідливо, так як вони ведуть до зайвого загущення куща. Необхідно на початку літа вирізати на кільце (дощенту) пагони, спрямовані всередину куща, слаборозвинені і «сліпі».

Якщо так званий сліпий втечу обрізати над найближчим листом, де є здоровий вічко, з нього пізніше виросте новий пагін, здатний цвісти.

Далі обрізку троянд влітку проводите в залежності від мети, з якою вирощуєте троянди: для квіткового оформлення садового чи дачного ділянки або отримання товарних квітів на зрізання.

Троянди на зріз:

  • У відкритому грунті: не слід зрізати з одного куща одночасно більше двох квіток, щоб не послабити рослину. Цвітіння кущів і якість квіток безпосередньо залежать від того, наскільки правильно проводиться зріз. Не можна одночасно з куща зрізати більше двох квіток. У підстави цветоноса необхідно залишити 2-4 вузла і зріз зробити над добре розвиненою ниркою, яка дивиться назовні. Тоді можна сподіватися на швидке відновлення зростання і повторне цвітіння.
  • Не можна зрізати квіти з молодих однорічних кущів, а також зі слабких або хворих рослин.
  • Щоб троянди на зріз довше зберігали свіжість у вазі, краще зрізати їх рано вранці або ввечері; троянди, зрізані днем, швидше в'януть.
  • Зрізати стебла потрібно гострим секатором навскоси; в стебло з косим зрізом надходить більше води, що сприяє продовженню їхнього життя в зрізку.
  • Зрізати троянди влітку необхідно в забарвлених бутонах; навесні і влітку зрізують бутони з відігнутими зовнішніми пелюстками (практично в напіврозпуску).
  • Сорти троянд з бокаловидной формою квітки зрізують, коли пелюстки злегка розкрилися, забарвлення вже проявилася, але бутон ще твердий.
  • Густомахрові сорти зрізають, коли бутони майже готові розпуститися, а пелюстки злегка розгорнуті; якщо їх зрізати раніше, вони погано розпускаються у воді, втрачають забарвлення (синіють) і швидко пропадають.
  • Зрізані троянди дуже чутливі до чистоти води. Вміщені в ній бактерії і гриби закупорюють судини в стеблах і призводять до втрати якості. Дезінфікувати воду можна лимонною кислотою (0,5 г на 1 л).
  • Для доброму стані троянд у вазі нижню частину стебел мінімум на 10 см очищають від листя. Шипи видаляти не рекомендується - це знижує якість квітів, скорочує їхнє життя.
  • Підкислення води лимонною кислотою продовжить життя троянд у вазі. Корисні в цьому відношенні: шматочок цукру, таблетка аспірину, слабо-рожевий розчин марганцівки або шматочок деревного вугілля.

Багато сортів чайно-гібридних троянд утворюють на пагонах по кілька бутонів. Щоб отримати для зрізання велика квітка, залишають тільки один бутон, найбільш розвинений - центральний, інші прибирають. Пишний і довгоквітучі кущ вийде, якщо бутони на ньому не чіпати, а видаляти тільки увядающие, відцвітають і обсипаються квітки.

При цьому пам'ятайте, що надмірне видалення квітконосних пагонів призводить до загального ослаблення надземної частини, в результаті чого розвивається коренева поросль (шипшина).

Формуванню молодого, перший раз квітучого куща троянди необхідно особливу увагу. Цвітіння куща в перший рік має бути мінімальним. На рослині залишайте не більше 1-2 квіток. Решта видаляйте в фазі появи бутона. Квітучі пагони повинні розташовуватися симетрично, чергуючись з неквітучому.

Тільки в цьому випадку досягається рівномірний розподіл поживних речовин і, отже, рівномірний розвиток і формування куща.

На відео «Обрізка троянд влітку» ви можете побачити всі тонкощі процесу:

Правила осінньої обрізки троянд

Осінь. Оскільки основну частину троянд на зимовий період припадає вкривати (за винятком грунтопокривних і паркових), осіння обрізка зводиться до укорочення і видалення частини пагонів, щоб над кущами можна було встановити укриття.

Як правильно обрізати троянди восени, якщо на зиму ви вирішили обмежитися лише їх підгортання? Довгі гілки все одно необхідно обрізати, залишивши не більше 40-45 см. Інакше мокрий сніг або обмерзання може стати причиною розламування (розвалювання) кущів біля основи.

На відео «Обрізка троянд восени» показано, як це зробити правильно:

Коли краще обрізати троянди і як правильно це робити?
Як правильно обрізати троянди, щоб не пошкодити кущі?
Як правильно обрізати троянди восени, якщо на зиму ви вирішили обмежитися лише їх підгортання?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама