Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Декорування стін своїми руками [Ідеї, техніки і поради]

  1. застосовувані техніки
  2. художні рішення
  3. фактурна обробка
  4. Шматочки кераміки в інтер'єрі
  5. Готові елементи декору
  6. Як підібрати спосіб оформлення?

Просте у виконанні оформлення стін розмиванням фарби

Стіни не тільки основна частина будівлі, яка розділяє кімнати між собою, а й чудовий майданчик для прояву творчого підходу до організації інтер'єру. їх оформлення завжди було для людини чимось особливим, про що відомо ще з доісторичних часів. Поступово декорування стін ставало все більш естетичним, що видно на прикладі древніх фресок і мозаїки , Які застосовувалися при будові храмів та оздобленні будинків знаті.

Протягом багатьох століть житло людини багаторазово змінювало свій зовнішній вигляд і функціональність. Поступово пріоритетним при його облаштуванні стало створення комфорту і краси. Це залишається важливим і сьогодні - для оригінального декорування приміщення вибирають різноманітні матеріали і техніки, що дозволяють перетворити житло на справжній витвір мистецтва!

зміст:

Вінілові наклейки для прикраси стін

застосовувані техніки

Більшість застосовуваних сьогодні дизайнерами прийомів були відомі багато років назад. Вони дещо видозмінилися, але суть залишилася колишньою. В цілому можна виділити наступні типи обробки:

  • графіка - відображення на заздалегідь підготовленій вертикальної панелі картин, створених інтер'єрними барвниками;
  • фреска - фактурне зображення на непросохлі оздоблювальні матеріали;
  • мозаїка - приклеювання на поверхню невеликих елементів, які становлять єдине художнє полотно;
  • використання готових предметів декору , Які кріпляться на стіну для більшої естетики.

Пластикові кольорові стільники на дерев'яній стіні

Це не весь перелік техніки, вживаної при створенні оригінального житла. Але саме ці набули найбільшого поширення.

Важливо також зазначити, що для перерахованих вище технік знадобляться наступні матеріали:

  • шпаклівка - лягає на поверхню для її вирівнювання під будь-який тип декорації, а також застосовується для створення фактур ;
  • лакофарбові речовини - потрібні майже при всіх дизайнерських роботах для створення фону або фрагментів ілюстрації;
  • шпалери - самі по собі призначені для декорування, але окремий їх вид клеїться під фарбування;
  • керамічна плитка - випускається для самостійної обробки або стає частиною мозаїки.

Фотошпалери в дизайні спальні

Фотошпалери в дизайні спальні

Состаренная деревина в обробці стіни

Далі розглянемо більш детально, що з цього і як саме використовується при різних методиках декорування.

художні рішення

Графіка. Вона, власне кажучи, являє собою малюнок. Якщо ви вирішили скористатися нею, знадобляться наступні матеріали:

  1. Шпаклівка.
  2. Барвники.
  3. Шаблон.
  4. Олівець.
  5. Кисть, валик або пульверизатор.
  6. Стане в нагоді копіювальний папір або проектор.

Не економте на матеріалах: чим вони якісніше, тим простіше виконати будь-який декор

Не економте на матеріалах: чим вони якісніше, тим простіше виконати будь-який декор

Анімалістичні мотиви в коридорі в стилі мінімалізм

Анімалістичні мотиви в коридорі в стилі мінімалізм

Спальня з яскравим акцентом на стіні

Порада! Для початку важливо підготувати основу. Вона повинна бути добре заштукатурити і відшліфована.

Для нанесення зображення застосовуються різні методики. Найбільш поширеним і зручним вважається застосування трафарету, який виготовляється з паперу, картону, пластику, фанери і т.д. З його допомогою створюється невеликий однотонний рапорт, але в разі відображення декількох деталей можна створити відмінну оригінальну композицію.

З його допомогою створюється невеликий однотонний рапорт, але в разі відображення декількох деталей можна створити відмінну оригінальну композицію

Легкі зображення птахів за трафаретом в передпокої

Легкі зображення птахів за трафаретом в передпокої

Бірюзовий принт на стіні своїми руками

Бірюзовий принт на стіні своїми руками

Ліс в спальні, нанесений отпечативанія

Порада! Щоб нанести силует, трафарет прикладають щільно до стіни в тому місці, де повинен бути фрагмент, і зафарбовують. Потім підставляють інший шаблон, а якщо композиція складається з однакових рапортів, кліше просто переставляється в інше місце і процедура повторюється.

Нанесення малюнка своїми руками

Порада! Фарба наноситься пензлем, валиком, пульверизатором або за допомогою балончиків для графіті.

Другий прийом створення малюнка - це нанесення ліній олівцем і розфарбовування їх пензликом і фарбою. Звичайно, в цьому випадку знадобиться художній талант. Рекомендуємо скористатися деякими хитрощами. Якщо ви не володієте олівцем досконало, але хочете самостійно створити композицію, виберіть ескіз простіше.

Важливо! Контури також можна перезняти на заплановане місце, використовуючи копіювальну папір. Але врахуйте, що від неї часто залишаються сліди, які потрібно буде зафарбувати.

Оформлення стіни своїми руками

Оформлення стіни своїми руками

Ефектно і просто!

Є ще один цікавий шлях перекладу ліній. Але для нього знадобиться проектор. Підключіть девайс до ПК і вибираєте будь-яку картинку. Проектуєте її в призначене місце і обводьте силует. Далі вам знадобиться кисть і фарби різних кольорів, щоб розфарбувати мистецтва.

фактурна обробка

Фактурна обробка стін і меблів

фреска - це фактурне зображення, яке створюється шляхом обробки вологої штукатурки . Раніше для її створення наносився шар глини, але сьогодні для цієї мети набувають гіпсову шпаклівку для внутрішніх робіт. Як і у всіх інших варіантах, основа повинна бути добре вирівняна. Потім накладається шар штукатурки, який залишають для просушування, але ступінь висихання фарбового повинна бути такою, щоб при проведенні по ній залишалися сліди.

Розпис стіни по мокрій штукатурці

Цим способом наноситься картинка, як це робилося давно, а після цього зображення розфарбовується. Для малювання по штукатурці знадобиться схожий на олівець гострий предмет. Також знадобляться ті ж предмети і матеріали, що і для графіки, тобто:

  • лекало, яке прикладається і обводиться;
  • нанесення контуру самостійно за допомогою залишають слід предметів;
  • проекція і обведення контуру.

Також дуже цікаво виглядають відбитки на поверхні. Для цього заздалегідь готується кліше, за допомогою якого наноситься не тільки картинка, але і різний орнамент.

Порада! Найкраще в будівельному магазині придбати оригінальний фактурний валик, який при проведенні по штукатурці залишає відбиток.

Фактурний валик допоможе перетворити ваш інтер'єр

Важливо! Купуючи все для фрески, не забудьте купити барвники і пензлика.

Шматочки кераміки в інтер'єрі

мозаїка - це ще один варіант прикраси, що прийшов до нас з минулого і використовуваний раніше при оформленні стін храмів і палаців аристократів. Для неї необхідні невеликі шматки кераміки. Як правило, сьогодні це настінна плитка . Рекомендуємо купити для створення ансамблю заводські елементи або скористатися підручними засобами. До них відносяться бита будівельна кераміка і навіть колишні побутові вироби ( стара посуд і т. д.) Вони дробляться на дрібні шматочки, потім на підготовлену поверхню наклеюються на спеціальний клей. Викладати їх треба так, щоб вийшов орнамент або малюнок. Але навіть хаотичне наклеювання дрібних шматочків створить оригінальне, приємне на вид полотно.

Але навіть хаотичне наклеювання дрібних шматочків створить оригінальне, приємне на вид полотно

Керамічний посуд для створення декору

Готові елементи декору

Найбільш поширеним завдяки своїй простоті стало використання оформлювальних заготовок. Найчастіше з цією метою купуються шпалери . У продажу легко знайти рулони з уже нанесеним орнаментом або привабливим фото . У другому випадку покупець отримує справжні картини , Пейзажі, створює у себе в кімнаті панораму улюбленого міста або куточка природи. На сьогоднішній день все більш поширеними стають 3D-зображення на шпалерах .

На сьогоднішній день все більш поширеними стають   3D-зображення на шпалерах

Красиве поєднання синього і червоного кольорів в дизайні спальні

Красиве поєднання синього і червоного кольорів в дизайні спальні

3D-фотошпалери в інтер'єрі білою вітальні

Для прикраси стіни цим способом знадобляться безпосередньо самі шпалери, а також спеціальний клей і кисть або валик.

Важливо! Шпалери відрізняються не тільки нанесеним зображенням, а й складом.

Ще одним широко відомим матеріалом вважаються кахлі. Ми вже згадували про них вище, але і як самостійний предмет прикраси вони також виглядають чудово. Як правило, встановлюють кахель на кухні або у ванній. При бажанні можна придбати комплект, на окремих квадратах якого зображені частини малюнка. Склавши їх в правильному порядку, отримуєте картину . Для кріплення плитки потрібно шпатель, клей і сама плитка. Не забудьте купити затирочні сітку, щоб прибрати надлишки клеїть речовини після висихання.

Предметом декору також можуть бути і невеликі фрагменти композиції. Вони кріпляться на заздалегідь підготовлену вертикальну панель, яка служить фоном. З цією метою застосовуються такі предмети:

  1. Картини.
  2. Панно.
  3. Фотографії.
  4. Малюнки дітей.
  5. Декоративні тарілки.
  6. Паперові метелики, квіти.

Ефектна кухня в стилі еклектика

Ефектна кухня в стилі еклектика

Прикраса стіни старовинними колесами

Прикраса стіни старовинними колесами

Затишна вітальня в ніжних тонах

Залежно від конкретних інтересів, уподобань і умінь все це можна придбати в магазині або виготовити самостійно.

Як підібрати спосіб оформлення?

Обрані методи декорування приміщення залежать в першу чергу від особистих бажань і переваг людини. Але обов'язково врахуйте, що деякі фрагменти виглядають більш гармонійно в одних приміщеннях і зовсім безглуздо - в інших.

Якщо вас цікавить графіка , То вона підійде абсолютно в будь-якому куточку квартири. Саме цей варіант найкраще використовувати в дитячій. Але не забувайте, що для фарбування стін - створення загального фону або малюнка - краще взяти водоемульсійну красу для внутрішніх робіт. Але якщо потрібно, щоб вертикальні панелі можна було обробити водою під час збирання, скористайтеся акриловою фарбою. Вона до того ж менш токсична.

Важливо! для обробки ванної варто вибирати сировину, стійке до вологи, але не забувати і про його безпеку для організму.

для   обробки ванної   варто вибирати сировину, стійке до вологи, але не забувати і про його безпеку для організму

Малюнок-мозаїка на кухні заміського будинку

Малюнок-мозаїка на кухні заміського будинку

Велике панно із сімейних фото

декоративна штукатурка а в будь-якій формі не особливо стійка до вологи - це пов'язано з її складом. Тому у ванній її краще не застосовувати. Для цієї зони найкращим варіантом будуть кахлі, які клеяться як стандартним способом, так і методом складання цілої панелі з маленьких роздроблених шматочків. При цьому кераміка не дуже виглядає в вітальні або спальні , дитячої і інших кімнатах. Там краще застосувати інші прийоми.

Важливо! Сучасний ринок оздоблювальних матеріалів пропонує значну різноманітність штучних панелей, виготовлених під натуральний камінь , Дерево і т.д. Вони відмінно виглядають в передпокої і вітальні, але зовсім не підходять для інших зон.

Вони відмінно виглядають в передпокої і вітальні, але зовсім не підходять для інших зон

Розпис стіни під дизайн подушок

Розпис стіни під дизайн подушок

Оформлення сходів кольоровими і чорно-білими фотографіями

Порада! При покупці і виборі способу і методу декорування в першу чергу пам'ятаєте про безпеку. Важливо, щоб житло було не тільки красивим, але і по можливості екологічно чистим, тому що від цього залежить здоров'я всієї вашої сім'ї.

Яскраві елементи допоможуть підкреслити еклектичний стиль

Як підібрати спосіб оформлення?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама