Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Посадка цибулинних квітів восени

  1. Які квіти вибрати?
  2. Як правильно вибирати?
  3. В яких умовах зберігати і коли починати посадку?

Любителі квітів, які хочуть зустрічати весну в прекрасному квітучому палісаднику, ще восени піклуються про посадках цибулинних рослин

Любителі квітів, які хочуть зустрічати весну в прекрасному квітучому палісаднику, ще восени піклуються про посадках цибулинних рослин. Головне - це правильно визначити, коли їх краще висаджувати і за якими правилами.

Наприклад, багаторічні цибулинні рослини можна пересаджувати як восени, так і навесні. Перезимувавши під шаром снігу, вони зміцнюють свій імунітет і отримують серйозну загартування. Навесні багаторічники вже повністю адаптовані до погодних змін і температурних перепадів і можуть спокійно розвиватися і радувати своїм цвітінням. Їм вже не потрібно буде звикати до нових умов життя. А от ранні цибулинні і мелколуковічние квіти (наприклад, нарциси , тюльпани , Проліски і гіацинти ) Необхідно висаджувати у вересні - жовтні.

Зміст статті

Які квіти вибрати?

До цибулинних рослин відноситься величезна кількість рослин, які привертають увагу при покупці красивими картинками на упаковці. Але вибираючи квіти, необхідно пам'ятати про те, що не всі види і сорти цибулинних і мелколуковічних зможуть витримати суворий зимовий клімат. Тому рекомендується при виборі рослин орієнтуватися на кліматичні умови тієї місцевості, в якій ви проживаєте.

Найпопулярнішими цибулинними рослинами серед квітникарів вважаються тюльпани, нарциси, гіацинти, крокуси . А ось з мелколуковічних підвищеним попитом користуються анемони , Проліски, декоративні луки , Рясту та проліски.

Як правильно вибирати?

Як правильно вибирати

Посадковий матеріал для квітника можна вибирати з багатьох факторів: кольору рослини, зростання, аромату, тривалості цвітіння. Все це буде залежати від обраного виду, сорту або гібрида цибулинного рослини. Справжні професіонали обов'язково враховують всі ці фактори при купівлі насіння. Але якщо для вас важливіше красивий, привабливий і неповторний садову ділянку або клумба, то можна придбати суміш посадкового матеріалу, що складається з різних сортів і видів. Зазвичай в таких наборах цибулин квітникарів чекає сюрприз у вигляді різної кольорової гами і набору однотипних рослин. Навіть досвідчений продавець не зможе з точністю сказати, який результат буде навесні на квітнику.

Якщо говорити про вибір цибулин за якісними характеристиками, то необхідно звертати увагу, в першу чергу, на їх розмір і цілісність. Посадковий матеріал повинен бути великий і без найменших ушкоджень. При покупці бажано оглядати уважно кожну цибулину. Не варто купувати цибулини з незвичайними наростами, тріщинами, плямами темного кольору або з ознаками гниття. Все це може свідчити про захворювання, і гарне рослина з такого посадкового матеріалу не виросте.

В яких умовах зберігати і коли починати посадку?

В яких умовах зберігати і коли починати посадку

Придбані цибулини можуть зберігатися протягом декількох місяців в сухому прохолодному приміщенні з невисокою температурою повітря (приблизно 8-9 градусів). Для тривалого зберігання підійде лоджія або балкон, а також холодильник. На балконі посадковий матеріал повинен бути захищений від потрапляння сонячного світла. А в холодильнику цибулини краще покласти в відділення для овочів, де зберігається відповідний рівень вологості.

Незадовго до посадки необхідно провести профілактичні заходи, які спрямовані на знезараження цибулин і запобігання від різних захворювань. Звичайний спосіб - це замочування цибулин в слабкому розчині марганцівки приблизно на 30-40 хвилин. Можна придбати в торгових мережах і спеціальні розчини і засоби для обробки посадкового матеріалу. Інструкція на упаковці докладно пояснить, в яких пропорціях використовувати засіб, і для якої кількості цибулин.

Найбільш сприятливий час для висаджування цибулин - це вересень або початок жовтня, а точніше - не менш ніж за місяць до настання заморозків на поверхні грунту. Ранні весняні квіти мають різні терміни посадки, але приблизно вони схожі.

Найважливіше при осінніх посадках цибулин - це правильно визначити час посадки. Занадто рання або пізніша посадка призведе до загибелі посадкового матеріалу. Посадивши цибулину задовго до холодів, посадковий матеріал проросте, а при перших морозах відразу загине. Якщо використовувати пізню посадку, то цибулина просто не встигне вкоренитися до холодів і замерзне.

Мелколуковічние рослини висаджувати рекомендується набагато раніше цибулинних, тому що їм необхідно більше часу для вкорінення. Зате ранньою весною вони першими з'являються на ділянці, іноді навіть крізь снігові проталінкі. Найбільш морозостійкими вважаються тюльпани, вони швидше за інших рослин адаптуються до зміни погоди і сезонних температурних змін.

Посадка цибулинних квітів восени (відео)

Які квіти вибрати?
Як правильно вибирати?
В яких умовах зберігати і коли починати посадку?
Як правильно вибирати?
В яких умовах зберігати і коли починати посадку?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама