Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Що потрібно зробити в квітні в саду, городі, квітнику, домашній оранжереї

  1. У саду
  2. На городі
  3. У квітнику
  4. У домашній оранжереї

В останні роки квітневі дні бувають досить теплими, сонячними. Природа починає активно прокидатися, і на дачників навалюється відразу стільки різних справ першорядної важливості, що не дивно похапцем щось і упустити. Адже всі весняні роботи на присадибній ділянці необхідно виконати в свій термін, щоб в подальшому отримати хороший урожай. Поговоримо про найголовніше ...

В останні роки квітневі дні бувають досить теплими, сонячними У саду

У квітні починають активну вегетацію плодові дерева і чагарники. Як тільки підсохне грунт, потрібно очистити зі стовбурів отмершую кору, при необхідності оновити побілку, в пристовбурні кола під час перекопування внести добрива. Обов'язково треба прибрати з гілок залишилися непоміченими минулорічні плоди, щоб вони не стали розсадником інфекції. Як можна раніше, поки не проклюнулися нирки, потрібно обприскати крони дерев і кущів розчинами препаратів проти шкідників і хвороб.

Рекомендую до розпускання бруньок провести обробку кущів смородини і агрусу гарячою (70 ° С) водою, швидко обливаючи гілки душем з лійки. Цей захід досить добре позначається на подальшій вегетації і допомагає знищити прокидаються до весни шкідників.

Квітень - дуже вдалий час для посадки саджанців дерев і чагарників, для щеплень. Якщо не вдалося обрізати ягідні кущі в березні, то зробіть це зараз.

І кілька слів про пернатих. Птахи на ділянці - це не лише естетичну насолоду від красивих трелей в саду, це ще і найбезпечніше і екологічно чистий засіб боротьби зі шкідниками саду та городу. Користь від них просто неоціненна, вона набагато перекриває шкоду від з'їдених влітку ягід. Наприклад, велика синиця за літо знищує тисячі комах, в тому числі вона любить поласувати плодожеркою. Одна пара цих пташок здатна за літо очистити близько 40 яблунь.

Шпаки активно винищують городніх гусениць, слимаків, жуків, равликів, мух, гедзів, хрущів і інших комах. Особливо активно - в період вигодовування пташенят. Щоб птахи із задоволенням селилися у вас на ділянці, потрібно забезпечити їх регулярним їжею взимку (за допомогою годівниць) і надати їм безпечне житло або умови для його спорудження на теплу пору року. Гніздові птахи самі зроблять собі затишні гніздечка в заростях декоративних і плодових чагарників. А ось для шпаків зараз потрібно поспішити зробити шпаківні. Так що - за справу, друзі! Помічники вже в дорозі.

На городі

На городі зараз головне - якісно і вчасно підготувати грунт для посадки запланованих культур. Розкидані по ділянці органічні добрива потрібно відразу ж закладати в землю, щоб не відбувалося втрати поживних речовин. До кінця місяця, якщо стоїть тепла погода, і грунт досить прогрілася, можна висівати холодостійкі городні культури. Які з них? Зазвичай висівають редис, морква, щавель, ріпу, редьку, редис, капусту, салати, шпинат, цибуля ріпчаста, горох, боби і інші культури.

І все-таки не потрібно поспішати з посівом всіх насіння у відкритий грунт і висаджуванням розсади в теплиці. У цьому переконує сама погода в останні роки. Раннє потепління часто змінюється похолоданням, а поворотні весняні заморозки гублять молоді сходи. Та й посів насіння в недостатньо прогрітий грунт затримує їх проростання. А рано висаджена розсада погано росте, тому що її коренева система страждає від холодної грунту і не може активно живити рослини.

У квітнику

У городньо-садових клопотах не потрібно забувати і про квітник, який до самої пізньої осені буде прикрашати ділянку. Йому теж необхідна наша увага після тривалої зимівлі. Спочатку необхідно зняти зайві укриття і разокучить багаторічники і декоративні чагарники, щоб вони не випрелі. В першу чергу це стосується троянд, рододендронів, клематисів, гортензій. Укриття над багатолітниками можна в перший час просто підняти для провітрювання, але зовсім не знімати, поки зберігаються нічні заморозки. Відкриваючи рослини повністю, не забудьте протягом декількох днів їх притенять, особливо ті, що зимували з зеленим листям, щоб уникнути сонячних опіків.

Найкраще знімати укриття в похмуру погоду, але якщо немає можливості бувати на ділянці щодня, то краще перестрахуватися і, їдучи, злегка притенить всі відкриті рослини. Це ж вимога зберігається і для декоративних хвойніков, з яких навесні знімають обв'язку. Хвоя також може отримати сонячні опіки і пожовтіти.

Все багаторічники і цибулинні культури після танення снігу корисно підгодувати відповідної сумішшю мінеральних добрив. Гранули посипають навколо рослин і закладають в грунт, порихліте її. У теплому квітні можна ділити й пересаджувати квіткові багаторічники: примули, півонії, флокси, хости, астильби, іриси, лилейники, багаторічні айстри, золотарник та інші.

У квітні висівають у відкритий грунт холодостійкі однорічники: матіоли, немезію, левкої, волошки, декоративні злаки, ешшольція, маки, космею, иберис. У разі зниження температури місце посадок можна прикрити спанбондом. На початку місяця можна посіяти на розсаду насіння багатьох теплолюбних або позднецветущих однорічників - чорнобривців, волошки, брахікоми, рудбекии, портулаку, гайлардии, кореопсису, Кларк, резеди, годеции, айстри і т.д. Дату сівби визначте по місячним посівного календаря садівника . Вирощувати розсаду бажано в нежаркому приміщенні з помірною температурою в 15 ... 20 ° С.

Навесні часто можна спостерігати деяке видавлювання з грунту кісткової примул, маргариток, незабудок і деяких інших рослин. Необхідно підсипати до їх коріння родючий грунт.

Зараз можна обрізати багаторічники, що не обрізали на зиму. Тільки ні в якому разі не зрізайте пагони у рослин, що виходять із зими із зеленим листям. Нехай на вигляд ця листя і далека від річного досконалості, але зараз вона активно допомагає рослинам набиратися сил.

Квітень - вдалий час для поділу великих корнеклубней жоржин. Пророслі живці можна використовувати для розмноження, вирізаючи паросток разом зі шматочком бульби. Його садять в окрему ємність і ставлять в тепле світле місце для дорощування. В кінці місяця, якщо квітня теплий, підходить термін висадки у відкритий грунт клубнелуковиц гладіолусів. За пару тижнів до передбачуваного терміну посадки бульбоцибулини очищають від верхніх лусок і розкладають в теплому сухому місці для яровизації. Їх сходи не бояться легких заморозків, але я вважаю за краще не ризикувати і зазвичай підсапую їх, повністю вкриваючи землею, якщо прогнозується мінусова температура.

З альпінарію прибирають сухе листя, стебла і інше сміття. Грунтопокривні рослини обрізають до необхідних розмірів, роблять підсадку нових замість вимерзлих в зимовий час. Не забувайте і про газон. Коли він достатньо підсох, його необхідно прочесати граблями, видаляючи залишки сухої трави і листя. При цьому грунт злегка рихлити, насичується повітрям. Після цього можна розсипати по газону гранули азотних добрив і насіння трави, якщо необхідно зробити додатковий підсів.

У домашній оранжереї

Все більше сонячного світла і тепла несе з собою квітень, активізуючи життєдіяльність кімнатних рослин. Поступово відцвітають і йдуть на спокій зімнецветущіе культури, тому їх полив поступово зменшують. На зміну їм пробуджуються і зацвітають весняні та літні квіти. Їх підгодовують один раз в десять днів комплексними добривами.

У квітні продовжують пересадку і ділення рослин, живцювання і розмноження насінням. У теплі дні можна виставляти квіти на свіже повітря для прийняття повітряних ванн, прикривши їх від прямих сонячних променів. При встановленні постійної щодо високої температури і відсутності сильних заморозків приблизно до кінця квітня я вже перекладаю на літній режим утримання кактуси, переселяючи їх до осені на засклений балкон. Прийшла весна, клопочеться квітникар, а й ворог не дрімає - не забувайте оглядати молоді пагони з лупою, щоб вчасно помітити шкідників, що обожнюють поласувати ніжними молодими листочками і дати їм своєчасний відсіч.

Я навмисно не стала зупинятися на окремих видах рослин, тому що у кожного квітникаря в наші дні настільки різноманітний асортимент в домашній оранжереї, що розписати догляд за кожною квіткою в одній статті просто неможливо. Все одно інформація вийде неповною. А ось любителям вирощувати на балконі садові квіти поспішаю нагадати, що при теплій погоді в кінці квітня саме час починати посів в ящики насіння відповідних літників. Можна висаджувати розсаду братків, маргариток, незабудок. Дуже добре ростуть на балконах мелколуковічние - гіацинти, крокуси, галантуси, мускарі.

Ірина Балукова
фото автора

9171

Які з них?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама