Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Весняне обприскування плодових дерев і чагарників

  1. Які засоби є кращими для першого обприскування
  2. Препарати, що використовуються для другого обприскування саду
  3. Скільки необхідно взяти суміші для ефективної обробки одного дерева

Якщо ви хочете отримати хороший урожай плодових дерев і чагарників, які ростуть в саду, тоді обов'язково потрібно потурбуватися про їх «здоров'я» Якщо ви хочете отримати хороший урожай плодових дерев і чагарників, які ростуть в саду, тоді обов'язково потрібно потурбуватися про їх «здоров'я». Весняне обприскування є важливим заходом, який допоможе будь-якому саду виглядати доглянутим і красивим, а також принесе прекрасний урожай.

Рекомендується робити обприскування дерев і чагарників на початку першого весняного місяця, коли температура навколишнього середовища буде триматися вище семи градусів. Така процедура допоможе знищити шкідливих личинок, які знаходяться в стадії спокою під корою рослин.

Перед тим як приступити до боротьби з шкідниками, необхідно виконати ряд рекомендацій:

  1. Провести ретельний огляд зелених насаджень. При необхідності слід видалити гілки, які підмерзли або захворіли.
  2. Стовбури дерев належить очистити від застарілої кори, лишайника, використовуючи для цього спеціальну зачищають щітку з металу.
  3. Якщо в корі є шкідливі личинки, їх потрібно видалити ручним способом.
  4. Необхідно прибрати навколо плодових дерев і чагарників опале листя, щоб процес обприскування торкнувся грунт навколо них, в якій можуть також замовити шкідники.

Справити перше обприскування дуже важливо. Головною метою даного процесу є знищення численних жуків-шкідників, які спокійно зимують в корі дерев і кущів. Провівши ранню обробку, можна знищити таких комах: довгоносиків і мідяниць, яйця, відкладені попелиць і так далі. Важливо провести обробку саду до того, як прокинуться нирки і почнеться рясне соковиділення плодових дерев. Якщо перше обприскування ігнорувати, то з яєць, відкладених попелиць, вилупляться нові особини, як тільки сонце почне пригрівати. Голодні шкідники швидко почнуть поїдати молоді бруньки, а ви так і не дочекаєтеся врожаю.

Читайте також: Як у відкритому грунті виростити томатне дерево

Які засоби є кращими для першого обприскування

Обприскування рослин можна проводити за допомогою різних препаратів, а ось який з них найкраще підійде для власного саду, повинен вирішити сам господар Обприскування рослин можна проводити за допомогою різних препаратів, а ось який з них найкраще підійде для власного саду, повинен вирішити сам господар. Щоб правильно придбати препарат, потрібно ретельно оглянути свої садові володіння і тільки після цього зробити вибір на користь того чи іншого ліки. До найбільш популярних видів хімікатів відносять:

  • карбамід, якого ще називають сечовиною;
  • мідний купорос;
  • бордоскую суміш;
  • залізний купорос.

Варто зазначити, що кожен вид з перерахованих вище препаратів володіє різними властивостями, допомагає усунути певний вид загрози.

Фахівці радять проводити весняне обприскування за допомогою бордоською суміші. Для приготування розчину необхідно підготувати дванадцять літрів води, всипати в неї весь вміст пакету, додати вапна в негашене стані (приблизно двісті п'ятдесят грам). Для поліпшення суміші можна влити до складу розчин, отриманий на основі звичайного мила. Це допоможе суміші стати більш клейкою, вона не так швидко змиється в дощову погоду. Підвищена концентрація мильного розчину сприяє створенню міцної клейкості складу.

Вибравши в якості основи для ефективного обприскування плодових дерев і кущів карбамід, можна виконати процес захисту саду в подвійному дії. Для отримання суміші потрібно підготувати дванадцять літрів води, додати в неї основу у вигляді карбаміду, а також сто п'ятдесят грамів мідного купоросу. Обприскування сечовиною не тільки допоможе перемогти шкідників садових насаджень, а й стане хорошою підживленням для дерев, так як до складу входять азотні сполуки, благотворно впливають на рослини. Цією сумішшю не тільки проводять перше обприскування плодових дерев, а й використовують її, якщо в саду було виявлено велику кількість шкідників або взагалі не проводилася обробка чагарників.

Варто також відзначити, що роблячи обприскування сечовиною, можна уповільнити процес пробудження і вегетації зелених рослин приблизно на два тижні. Тобто оброблений сад почне розцвітати на два тижні пізніше за звичайний термін, а значить, квіткам не будуть страшні перші заморозки, які часто приходять в невідповідний момент. В основному ранні заморозки можуть нашкодити всім сортам плодових дерев, які розцвітають першими і тільки застосування цієї суміші може врятувати їх.

Препарати, що використовуються для другого обприскування саду

Друге обприскування рекомендується проводити також за допомогою бордоською суміші, але в більш слабкої концентрації. Повторний процес обробки саду потрібно робити до того, як квіти на деревах і чагарниках розкриються. У готову суміш бажано додати мильний розчин, основою якого є господарське мило.

Склад під назвою «залізний купорос» застосовується для обробки саду і ранньою весною, і в осінній період року. Обприскування цією сумішшю допоможе знищити не тільки шкідливих жуків, що сховалися в корі, а й суперечки від різних грибків, лишайники і мохи, які ростуть на зовнішній частині кори. У цьому препараті є важливі мікроорганізми, при нестачі яких у рослин починають бліднути і жовтіти листя, а ніжні молоді пагони просто відмирають. Це пояснюється тим, що їм не вистачає заліза.

При замісі суміші для обприскування на основі даного препарату слід не забувати, що для молодих насаджень або дерев з тонкою корою, необхідний розчин слабкої концентрації. Для його отримання буде досить використовувати шістдесят грамів препарату, розведеного в дванадцяти літрах води. Для дорослих дерев і чагарників замішується розчин з більш сильною концентрацією - на дванадцять літрів рідини сто двадцять грамів суміші.

Скільки необхідно взяти суміші для ефективної обробки одного дерева

Таке питання задають багато садівників-аматорів, але однозначної відповіді на нього немає. Деякі виробники на своєму товар вказують приблизний витрата суміші, необхідний для обробки одного чагарника або плодових дерев. Але не слід повністю довіряти цим рекомендаціям.

Читайте також: Різниця між любисток і селерою

Витрата може залежати від різних параметрів, наприклад, від готової консистенції, але в першу чергу на цей момент впливає сам обприскувач. Чим він буде якісніше, тим економічніше буде витрата суміші для обробки саду. Сучасні моделі дозволяють проводити регулювання факела до такої відстані, яке необхідно при ефективному розпиленні, що в значній мірі скорочує втрати. Але в будь-якому випадку, який би обприскувач не використовувався проводити обробку зелених насаджень потрібно до тих пір, поки вони не стануть вологими з усіх боків. При цьому важливо не забути ретельно обробити грунт поблизу кореневої системи плодових дерев і чагарників.

Якщо в процесі обприскування або при виборі потрібної суміші виникнуть труднощі, можна скористатися додатковими інструкціями на спеціалізованих сайтах. На них містяться різні відео уроки від фахівців. Додаткові навички та важлива інформація, отримана з них, допоможе вибрати потрібний препарат для обробки саду, а дерева віддячать свого господаря рясним осіннім урожаєм.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама