Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Весняні прикмети на день весняного рівнодення, перші прикмети весни

  1. Народні прикмети на весняну тему
  2. Перший день весни - прикмети
  3. День весняного рівнодення - прикмети
  4. Весілля навесні - прикмети
  5. Муха в будинку навесні - прикмета
  6. Оса навесні - прикмета
  7. Комарі навесні - прикмети
  8. Прикмета - зацвів бузок навесні
  9. Прикмета - побачити ранньою весною білку
  10. Народні прикмети про погоду навесні

Початок весни асоціюється зі збільшенням світлового дня, великою кількістю сонячних променів, цвітінням рослин і початком дачного сезону. Деякі весняні прикмети буде корисно знати не тільки для успішної посадки овочевих культур, а й для багатьох інших сфер нашого життя.

Народні прикмети на весняну тему

Існує велика кількість весняних прикмет, які збереглися з найдавніших часів. Прикмети про весну можуть бути пов'язані з наступними факторами:

  • погодні умови - мороз, сніг, дощ, вітер;
  • навколишнє середовище - гроза, веселка, схід сонця;
  • зв'язок з тваринами, комахами, птахами - ластівки, кішки;
  • зростання і цвітіння рослин - бузок, кульбаби;
  • побутові моменти - порожні відра, свист.

Весняні цікаві прикмети:

  • на сухому дереві кує зозуля - ознака морозної погоди;
  • танення снігу на південній стороні мурашника - до холодного короткому літнього періоду;
  • якщо ранньою весною побачити купаються виробів, то можна чекати ранньої весни;
  • приліт дроздів обіцяє відсутність весняних морозів;
  • перелітні птахи летять великою зграєю, то весна обіцяє бути дружною.

Перший день весни - прикмети

Ми часто з нетерпінням чекаємо першого дня весни. З ним дехто пов'язує нові починання, зміни в житті або просто початок теплої пори року і гарний настрій. Перші прикмети весни можуть бути пов'язані з погодою, майбутнім літом, сімейним щастям і благополуччям. Так, в перший день весни можна перевірити дію деяких прикмет:

  • жінка, яка очікує дитину побачить схід сонця - у неї будуть сили для виношування здорового малюка;
  • перший день весни теплий - можуть бути заморозки;
  • густий сильний туман - до непогожих льоту;
  • свіжий сніг потрібно змести з ганку - це приносить здоров'я і щастя в будинок;
  • випав сніг - до багатого врожаю.

День весняного рівнодення - прикмети

Ні для кого не загадка, що народні прикмети про весну супроводжують і весняне рівнодення. 20 березня, коли день дорівнює ночі, вважається часом шанування сонця в слов'янської міфології. Є прикмети, пов'язані з цим днем:

  1. Якщо добре провести цей день, то й рік буде вдалим і веселим.
  2. Негативні думки могли залучити нечисту силу і нашкодити людині, тому вони не повинні були супроводжувати людину в день весняного рівнодення.
  3. Денне сонце і тепла погода вночі - ознака приходу весни і якнайшвидшого початку посівних робіт.

Весілля навесні - прикмети

Буває складно зібрати всі прогнози про весілля, але основні прикмети весни про сімейне щастя виділити легко. Найпопулярніша з них - не грати весілля в травні, інакше за переказами молодята будуть маятися все життя. Працює ця прикмета чи ні - вирішувати молодим, адже є приклади як щасливих, так і розірваних травневих шлюбів. Є повір'я, що весілля в березні - до переїзду на нове місце, а в квітні - до поділу порівну всіх негараздів і щасливих моментів, при цьому перший час сімейне життя може бути важкою, але переживши цей період, сім'я стане щасливою.

Є прикмети, пов'язані з погодою в день весілля. Їх можна віднести до будь-якого часу року, але навесні погода більш мінлива:

  • пішов дощ в сонячний день, значить бути щасливою майбутньої сім'ї;
  • почалася гроза - до нещастя;
  • сніжний день весілля, що нерідко зустрічається в березні - сім'я заможної буде;
  • якщо сильний вітер - життя буде вітряної.

Муха в будинку навесні - прикмета

Іноді в якості прогнозів виступають комахи. Так, перша муха навесні - прикмета дуже відома. Її поява символізує прихід тепла і початок сонячного періоду року. Це пов'язано з тим, що мухи впадають в сплячку на зиму, а з настанням теплої весни прокидаються, тим самим сповіщаючи про прихід довгоочікуваної пори.

Оса навесні - прикмета

Найчастіше прикмети ранньої весни можуть точно визначити початок цієї пори року. Наприклад, не тільки мухи прокидаються навесні, але і з'являються оси. Особливість даного виду комах в тому, що зиму переживає тільки молода оса - матка, яка починає будувати гніздо. При холодних або несприятливих умовах так відбувається дуже рідко, тому прийнято вважати, що якщо оса вилетіла на свіже повітря і починає будувати гніздо - це вірна ознака початку весни.

Комарі навесні - прикмети

Якщо початок весни люди, в більшості випадків, зустрічають з посмішкою, гарним настроєм і оптимізмом, то поява комарів не завжди викликає подібні емоції. Ці комахи асоціюються у людини з неприємними укусами, сверблячкою і монотонним дзижчанням, але їх поява - ознака настання теплого періоду. Адже для активного життя і розмноження потрібні відповідні умови. Це пророцтво, як і інші цікаві прикмети весни, дійшли до нас завдяки спостережливості наших предків ..

Прикмета - зацвів бузок навесні

Іноді, навпаки, прикмети, пов'язані з весною, не залишаються непоміченими. Адже так складно пройти повз незвичайних квітучих кущів бузку або черемхи і насолодитися чарівним запахом. Задоволення від цього явища можна отримати, якщо у людини немає алергії. Цвітіння рослин безпосередньо пов'язано з настанням весни. При позитивних температурах і перших сонячних променях набухають бруньки, з'являються перші листя, а потім і квіти. Залежно від регіону цвітіння може початися в різні періоди - в південній частині країни вже в квітні, а в північній - в травні або червні.

У більшості випадків черемха зацвітає раніше. Поява її кольорів часто супроводжується невеликим похолоданням. При встановленні теплої температури повітря розквітає бузок - це вірна ознака весни, а в деяких регіонах і літа. Крім приходу тепла з бузком пов'язані і інші прикмети:

  • чагарник символізує гармонію, спокій і захист від злих духів, особливо якщо рослина посаджено поруч з будинком;
  • запах бузку заспокоює і надає можливість розслабитися;
  • видається можливість побачити квітку з п'ятьма пелюстками - збудеться загадане бажання .

Прикмета - побачити ранньою весною білку

Іноді народні прикмети, пов'язані з весною, можуть бути зовсім несподіваними. Так, побачивши в парку або лісі білку, не завжди можна зрадіти. Згідно з народними прикметами - це ознака несприятливих подій в майбутньому. є і щасливі прикмети , Наприклад, якщо навесні молодята вирішили зіграти весілля і зустріли в свій знаменний день на прогулянці білку - їхнє сімейне життя буде довгим і щасливим.

Народні прикмети про погоду навесні

Перерахуємо найвідоміші весняні прикмети погоди:

  • якщо береза ​​віддає багато соку, то можна чекати дощове літо;
  • ще одна ознака поганої погоди влітку - рання весна;
  • рано зацвітають кульбабки - до короткого літа;
  • велика кількість павутини навесні - ознака жаркого літа;
  • є приказка-прикмета: сухий березень, так сирої квітень, так холодний травень - хлібородний рік;
  • після зустрічі в лісі зайця білого кольору можна чекати, що випаде сніг;
  • гуркіт грому в самому початку весни можуть бути перед холодами;
  • якщо ж в небі блискавка, але відсутній грім навесні, прикмети говорять - можна чекати сухого літа;
  • птахи почали будувати гніздо на сонячній стороні - можливо холодне літо.

Ці та інші прикмети погоди навесні будуть цікаві для тих, хто хоче перевірити їх істинність. Адже не дарма в стародавні часи люди визначали погоду і час початку посівних або збиральних робіт не за календарем, а за ознаками і підказкам навколишнього світу. Існує чимало прогнозів погоди, врожаю, сімейного благополуччя і щастя, і весняні прикмети тут не виняток. Багато з них перевірені роками і чималим досвідом, деякі залишаються непомітними для людського ока. Вірити в них чи ні, або хоча б стежити за ними, кожна людина вирішує для себе сам.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама