Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зморшки і рядки - перші весняні гриби

  1. Зморшки і рядки - перші весняні гриби. Коли збирати, де ростуть, як готувати. Привіт, дорогий читачу!...
  2. гриб строчок
  3. ************************************************** **********
  4. Також приймаємо замовлення на сушені сморчки та рядки! ГУРТ та РОЗДРІБ. Пишіть нам що і в якому обсязі...

Зморшки і рядки - перші весняні гриби. Коли збирати, де ростуть, як готувати.

Привіт, дорогий читачу!
Квітень. Скоро в лісі можна зустріти перші їстівні гриби, гриби - «проліски». Це сморчки та рядки.
Зморшки - це перші довгоочікувані гриби. Затужила за зиму любителям «тихого полювання» вони дають можливість витягати з комірок кошики і бігти до заповітних узліссях. У зморшків особливий аромат, що увібрав запах весняного лісу, таловин, торішньої трави. При цьому є гриб сморчок, а є строчок - і це дві великі різниці.
Часто у грибників виникає плутанина, що ж вони таке зібрали, рядків або сморчок?

гриб сморчок

Сморчок є умовно їстівних грибом третьої категорії, відноситься до сімейства зморшкові. Має лікувальні властивості, відмінним смаком, застосовується в фармакології, народній медицині. Високо цінується кулінарами, за винятковими якостями і популярністю поступається лише трюфелі. Стародавні римляни ставилися до сморчки з великою повагою і подавали, як делікатес до святкового столу.
Капелюшки зморшків всіх видів нерівномірно-ребристі, зморшкуваті, ніздрюваті, що нагадують ядра очищених волоських горіхів. Ранньою весною ці гриби зустрічаються практично повсюдно в соснових і змішаних лісах, серед кущів, в ярах, на кострищах. Ростуть поодинці, але іноді густо. Збирають гриби сморчки відразу після появи, так як зростання їх нетривалий. Цікаво, що сморчки не люблять рости на одному і тому ж місці. Навіть для ботаніків до сих пір залишається загадкою, як грибниця зморшків переповзає на інше місце або взагалі зникає. У нашій країні розрізняють три види зморшків: справжній (звичайний), конічний і сморчковая шапочка.
Сморчок є умовно їстівних грибом третьої категорії, відноситься до сімейства зморшкові Зморшок їстівний воліє ховатися під листяними
деревами, кущами, в ярах - на удобреному перегноєм грунті.

Конічний може великою компанією з'явитися прямо на галявині в змішаному лісі, а то і вздовж лісової

стежки на піщаному грунті стежки на піщаному грунті. Особливою гастрономічною різниці між ними немає. І по аромату, і за смаком вони майже не відрізняються. Хіба що плоть у конічного сухіше і в приготованому вигляді він твердіше, з виразною «хрусткость».

Виділяється серед них інший представник зморшкові - сморчковая шапочка. Вона, як і конічний Виділяється серед них інший представник зморшкові - сморчковая шапочка сморчок, не любить тіні: цілі виводки цих грибів виходять погрітися під травневе сонечко на узбіччя доріг, галявини і гару. Особливість її в тому, що товста порожня ніжка по вазі займає чи не три чверті гриба, а капелюшок, в якій зосереджений весь аромат, ледь прикриває її вершину. І навіть якщо ви наберете повне козуб одних капелюшків, то відразу відчуєте різницю зі зморшками: аромат у зморшкові шапочки біднішими.

Зморшкові - умовно їстівні гриби. Незважаючи на низький вміст токсинів, їх слід обов'язково відварювати. Одержуваний відвар можна використовувати як добавку до їжі. Гриби не піддають соління або маринування, а виключно сушінню (як спосіб збереження на зиму), гасіння або смаженні. З зморшків можна приготувати безліч страв, як простих, так і вишуканих.

З чим поєднується в кулінарії
Рецепти приготування зморшків включають процедуру обов'язкового вимочування (10-15 хвилин) і термічну обробку. Вживають в смаженому, тушкованому, печеному, вареному вигляді. У поєднанні з пасеровані в олії цибулею гриби застосовуються для приготування начинок для пирогів, млинців, рулетів. Використовуються для супів, рагу. З порошку виробляють соуси і грибні підливи. Зморшки гармонійні зі сметаною, картоплею, морквою. Гурмани вважають за краще запечені з вершками і сиром.
Корисне поєднання продуктів
Сушений сморчок складається на 75% з білка, має мінімум жирів. Дієтологи рекомендують включати в раціон для забезпечення організму рослинним білком. У період обмежень в харчуванні з метою схуднення гриби підвищують тонус, покращують самопочуття, дають ситість, ефективно знижують калорійність їжі. В меню корисно поєднувати сморчки з залізовмісних продуктами: гранатовий сік, гречка, індичих і яловича печінка.

гриб строчок

Рядки - так само, як і сморчки, - це найперші гриби, які з'являються в лісі після зимової «сплячки». Їх нерідко плутають між собою, строчки, на відміну від зморшків, в сирому вигляді отруйні. Вживати ці гриби в їжу можна тільки після правильної, в кілька етапів, термічної обробки.

Зовнішні відмінності рядок і сморчка
Зморшки відносяться до групи їстівних грибів, а їх капелюшок нагадує своїми обрисами темно-коричневий конус висотою до 8 см. Вся її поверхня розділена на осередки неправильної форми і різного розміру. Тримається капелюшок сморчка на тонкій, витонченій ніжці майже такої ж довжини. Весь гриб в цілому виглядає витягнутим вгору, як ніби спрямовується до неба.
Обриси рядок - прямо протилежні. Він завжди опецькуватий і кремезний, як ніби не прагне віддалятися від земної поверхні. Часто його широка, зморшкувата ніжка, що нагадує розширюється донизу жовтувато-білий або блідо-рожевий циліндр, взагалі не видно з-під землі. На поверхню вибирається тільки капелюшок неправильної форми, вся в складках і звивинах. Її ніби замшева поверхня нагадує волоський горіх або людський мозок. Плодове тіло має коричневий колір, зазвичай з червоним або жовтим відтінком, а за розмірами досягає 10 см в діаметрі.

види сморжів
види сморжів   Вище дано опис найпоширенішою різновиди сморжів - рядок звичайного Вище дано опис найпоширенішою різновиди сморжів - рядок звичайного. Найчастіше його можна зустріти в хвойних лісах. Особливо любить строчок соснові бори, де вибирає містечка на самому сонці. Ще йому подобається рости на вирубках або місцях недавніх пожеж. Перші гриби при сприятливих погодних умовах з'являються вже в другій половині квітня. Зустріти їх можна до самого кінця весни, а іноді і на початку літа.
Строчок гігантський має сильне зовнішню схожість зі рядки звичайні. Їх єдине, але істотна відмінність полягає в розмірах. Плодове тіло гігантського рядок може виростати до 30 см в діаметрі. Крім того, його капелюшок часто має більш світлий відтінок. Цей різновид сморжів воліє рости в ялинових або соснових лісах без підліску, де грунт добре прогрівається і є достатньо сонця. Так само, як і сморчки звичайні, гігантський вид росте, починаючи з кінця квітня.
Строчок осінній, на відміну від своїх побратимів, з'являється тільки в липні. Він присутній як в хвойних, так і в листяних лісах. Якщо перші два різновиди ростуть тільки на грунті, то осінній строчок часто вибирає місцем «проживання» гниють стовбури дерев. Цей гриб вкрай отруйний, і вживати його в їжу не можна навіть після ретельного приготування за всіма правилами. Зовнішній вигляд рядок осіннього нагадує ковпак блазня з двома-трьома «рогами», надітий на брудно-білу паличку-ніжку. Колір капелюшка - зазвичай насиченого коричневого або майже чорного кольору (у старих грибів), а поверхня з вигляду нагадує оксамит.

Найпоширеніший спосіб приготування грибів - це їх відварювання. Варити рядки слід у великому обсязі води не менше 15 хвилин. Потім воду зливають, а гриби ретельно промивають. Після цього процедуру повторюють. Така - дворазова - варіння і промивання дозволяють видалити більшу частину токсинів і роблять рядки придатними для будь-яких грибних страв.

************************************************** **********

Сезон збору зморшків і сморжів дуже короткий, тому заздалегідь подбайте про те, щоб ці найсмачніше гриби виявилися на Вашому столі.

Зробіть попереднє замовлення прямо зараз на нашому сайті 👉 Боровічок.рф або телефонуйте 89257804128 і як тільки перші грибочки з'являться в лісі - ми вам обов'язково повідомимо і привеземо!

Також приймаємо замовлення на сушені сморчки та рядки! ГУРТ та РОЗДРІБ. Пишіть нам що і в якому обсязі вам потрібно з вашими контактами - передзамовлення сморчки / рядки

************************************************** *********************

👉🍲🍴! Також читайте в нашому блозі ТОП - 5 доступних рецептів страв з зморшків !

Часто у грибників виникає плутанина, що ж вони таке зібрали, рядків або сморчок?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама