Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно встановити кондиціонер

Від якості установки безпосередньо залежить тривалість експлуатації.

Ви хочете купити кондиціонер, але не знаєте на що звернути увагу при виборі моделі? Як встановити кондиціонер в квартирі правильно? Як уникнути помилок при установці?

Кондиціонер вже давно перестав бути тільки офісним атрибутом. Все більше і більше громадян встановлює кондиціонери в приватних квартирах і будинках. На фірми, які займаються установкою і обслуговуванням цього обладнання, щовесни обрушується все більше замовлень.

Постараємося розібратися, який кондиціонер вибрати і як його встановити, щоб він безперебійно виконував свої функції. Головних умов тільки три:

  • вибір відповідної приміщенню потужності кондиціонера;
  • правильний монтаж в правильному місці;
  • експлуатація згідно з інструкцією.

ПРАВИЛА ВИБОРУ кондиціонера

При виборі кондиціонера зверніть увагу на площу, яку він обслуговує, рівень виробленого шуму, гарантійне обслуговування. Навіть якщо ви вирішили самостійно монтувати систему кондиціонування, краще купити її в фірмовому або спеціалізованому магазині виробника - це дорожче, ніж на базарах, але дешевше, ніж в супермаркетах електроніки.

Вибираючи потужність кондиціонера, слід враховувати такі фактори:

  • кількість проживаючих у квартирі;
  • орієнтацію житла по сторонах світу;
  • потужність і кількість побутових приладів в квартирі;
  • потужність і кількість опалювальних приладів;
  • відстань між випарником і конденсатором - чим воно більше, тим більше потужності втрачає кондиціонер;
  • електропроводка: від щитка потрібно провести окрему лінію і встановити в коробці автомат для кондиціонера.

Як правило, в квартирах встановлюють спліт - системи. Вони складаються з двох блоків: зовнішнього і внутрішнього. Деякі виробники пропонують більше внутрішніх блоків: 2-3. Внутрішній блок виконує роль випарника, а зовнішній конденсатора. Блоки з'єднані між собою трубками заповненими фреоном (зазвичай), проводами. Також від зовнішнього блоку відходить дренажна трубка, по якій виходить конденсат. Згідно з правилами установки, її потрібно виводити в каналізацію. Вага зовнішнього блоку від 10 кг, він вказаний в інструкції.

Найкраще монтувати систему кондиціонування повітря до або під час ремонту. Монтаж починають з кріплення конденсатора.

ВИБИРАЄМО МІСЦЕ

Розміщуючи зовнішній блок, враховуйте його вага при виборі поверхні. Також поверхня повинна бути рівною для правильного монтажу. Кронштейни, на які монтується блок, повинні витримувати більшу вагу і кріпиться до стіни, а не до фасадного утеплювача. На першому поверсі стоїть захистити блок від вандалізму або крадіжки металевої "кліткою". Над блоком встановіть козирок - це захистить його від опадів.

Більше 50% поломок і втрати потужності відбувається через неправильне розміщення кондиціонера!

Розміщуючи внутрішній блок кондиціонера, пам'ятайте про наступне:

  • мінімальна відстань від великих предметів меблів - близько 3 м;
  • матеріал стіни, на яку буде монтуватися блок;
  • Не ставте кондиціонер над опалювальними батареями;
  • вибирайте модель, яка відповідає стилю інтер'єру;
  • Не ставте блок над спальним або робочим місцем;
  • подбайте, про те, щоб до блоку був вільний доступ для сервісного обслуговування.

МОНТАЖ

Монтаж випарника і конденсатора проводиться в три етапи:

  • вибір місця;
  • кріплення кронштейнів;
  • установка блоку.

Тепер приступаємо до з'єднання проводів і труб системи - їх краще прибрати в короб. Після монтажу та підключення з системи видаляють вологу, повітря і перевіряють роботу системи в цілому за допомогою тестової програми.

МОЖЛИВІ ПОМИЛКИ ПІД ЧАС МОНТАЖУ

Ще раз нагадаємо: будь ласка, читайте інструкцію! У них вказана вся інформація про систему, монтажі, і усунення помилок.

Зайві прогини трубок з фреоном - збільшують навантаження на компресор і виводять його з ладу.

Установка з перекосом одного з блоків - призводить до скупчення конденсату, або некоректної роботи.

Перевищено відстань між блоками - воно зазначено в інструкції і, як правило, не перевищує 20м - кондиціонер втрачає потужність.

Установка в закритому приміщенні - відсутня циркуляція повітря, перегрів обладнання.

Установка в приміщеннях з постійною вібрацією - призводить до збоїв в роботі чіпа, встановленого в системі.

Після установки стежте за роботою системи. Фахівці рекомендують раз на рік перевіряти її за допомогою тестової програми. Якщо з'явилися сторонні шуми, або інші складності, варто звернеться до майстра.

Багато фірм, які продають кліматичні системи, пропонують і послуги з встановлення та сервісного облуговування. Діапазон послуг і цін - широкий, вибрати є з чого. Як правильно встановити кондиціонер зазвичай зазначено в інструкції до обладнання і у всіх виробників вони дуже докладні. Перед тим, як вирішити, хто буде встановлювати кондиціонер, ознайомтеся з умовами гарантійного обслуговування: деякі продавці обумовлюють процедуру установки кондиціонера.

джерело: budmaydan.com

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви хочете купити кондиціонер, але не знаєте на що звернути увагу при виборі моделі?
Як встановити кондиціонер в квартирі правильно?
Як уникнути помилок при установці?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама