Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Застосування прохідних вимикачів

Кожна людина, хоч скільки-небудь розбирається в електротехніці, розуміє, що управління електричним освітленням - процес нескладний. До мережі підключається вимикач, навантаженням до якого є висвітлення. А ось якщо зробити управління світлом з двох місць, завдання дещо ускладнюється.

Але і вона цілком можна вирішити, потрібно тільки скористатися для цієї мети одинарними прохідними вимикачами. Від звичайних вимикачів вони відрізняються тим, що відбувається не просто розрив електричного кола при виключенні. У прохідних одинарних вимикачах є три контакту, між якими вбудований механізм перемикання.

Такий вимикач дуже зручний в ситуації, коли необхідно управляти джерелом освітлення з двох або декількох точок. Одна з них може, наприклад, розташовуватися в передпокої, а друга поруч з місцем відпочинку. Увійшли в квартиру, включили світло в передпокої.

Відпочили, подивилися телепрограму, розслабилися. Йти в передпокій, щоб вимкнути світло, вже не хочеться. Та й навіщо? Другий вимикач знаходиться поруч. Ось їм і скористалися. Тобто, світло в передпокої можна відключити, не піднімаючись з дивана. Якщо в будинку є сходи, вимикач зручно розташувати на початку і кінці її.

Відмінність звичайного вимикача від прохідного полягає в тому, що в ньому стоїть замикач, що працює на два контакти, а в прохідному вимикачі є три контакту, т. е. вхід один, а виходів два. Від того, в якому становищі знаходиться клавіша вимикача, залежить замикання контактів. При монтажі таких вимикачів складнощів не виникає, оскільки схема, по якій встановлюються прохідні вимикачі в двох різних місцях, не дуже складна.

При монтажі таких вимикачів складнощів не виникає, оскільки схема, по якій встановлюються прохідні вимикачі в двох різних місцях, не дуже складна

Іноді потрібно зробити так, щоб управління джерелом світла можна було виробляти з трьох або більше точок. Це теж неважко зробити, так як існують подвійні спарені прохідні вимикачі. У таких вимикачах два контакти розташовані на вході, а на виході є чотири контакти.

Можна, якщо в цьому є необхідність, ще більше збільшити число точок управління джерелом світла. Першу і останню крапку виконують за допомогою прохідного одноклавішного вимикача, а спарені подвійні встановлюються між ними.

Таким чином, немає нічого складного в монтажі такої схеми . Просто потрібно знати, що при такому підключенні доведеться використовувати більше проводів, ніж зазвичай. Ну і, звичайно, потрібно ретельно продумати, як ці дроти заховати, щоб не зіпсувати зовнішній вигляд приміщення.

Та й навіщо?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама