Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Що таке франшиза і франчайзинг?

Велика купа грошей на блюдце з блакитною облямівкою - хіба ви про це не мрієте? Ніяких ризиків, суцільні вигідні - впізнаваний бренд, клієнтська база, вже давно готові напрацювання по веденню справи - ось це краса франчайзингу.

Саме так більшість бізнесменів і розуміють, що таке франшиза і франчайзинг. Однак насправді, все не так привабливо і не так прибутково. Часто буває, що і франчайзі виявляються в збитку, особливо тоді, коли доводиться виплачувати штрафи франчайзеру.

Але давайте розберемося в цих складно вимовляємо поняттях в подробицях.

Франшиза і франчайзинг

Власне, різниці між франшизою і франчайзингом немає, це взаємопов'язані поняття. Франшиза - це те, що ви купуєте у бренду, а франчайзинг - це сам процес покупки, назва угоди.

Під франчайзинг, той, хто продає право користування атрибутикою бренду - франчайзер, а той, хто це право купує - франчайзі.

Для кращого розуміння відмінності франчайзингу від франшизи подивимося на визначення самого терміна.

Франчайзинг - це форма угоди між франчайзі і франчайзром на право користування брендом, торговельною маркою в своїх комерційних цілях. При цьому, мається на увазі, що угода є взаємовигідною для обох.

вартість франшизи

Чим франшиза відрізняється від франчайзингу - тим, що платити вам доведеться за саму франшизу, а ось угода франчайзингу може бути безкоштовною. Вартість франшизи (самого права) має на увазі виплату паушального внеску. Цей внесок одноразовий, і їм ви, власне і розраховуєтесь за покупку права. Чим більше розкручена компанія франчайзер, тим вище вартість франшизи.

Але франчайзинг може бути і безкоштовним. Ви «купуєте» франшизу без паушального внеску, але перші роки будете виступати не в якості партнера, а в якості директора. Договір буде охоплювати цей термін, а також умови, які ви повинні виконати, щоб стати партнером.

мінуси франчайзингу

По-перше, це безліч умов, часто вголос не застерігаються, а прописаних в договорах. У великих брендів є можливість утримувати штаб юристів, які створюють хитромудрі договору, вигідні для франчайзерів.

Через невиконання умов вас можуть позбавити права франшизи і змусять виплатити солідний штраф.

По-друге, від вас вимагається повністю придушити ініціативність і креативне мислення . Ось ви придумали якусь інновацію, яка могла б збільшити прибуток, але використовувати її в справі ви не маєте права відповідно до договору.

А взагалі старожили підприємництва кажуть, що франчайзинг відучує думати самостійно і вбиває бізнес. Хтось придумав схему і мільйони людей повинні їй сліпо слідувати. При такому способі мислення, кількість фінансових геніїв буде помітно марніти.

Велика купа грошей на блюдце з блакитною облямівкою - хіба ви про це не мрієте?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама