Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

З середнього заробітку мобілізованого утримуються членські профспілкові внески

У Федерації профспілок України роз'яснили, утримуються чи членські профспілкові внески із зарплати члена профспілки, який проходить військову службу за призовом під час мобілізації

У Федерації профспілок України роз'яснили, утримуються чи членські профспілкові внески із зарплати члена профспілки, який проходить військову службу за призовом під час мобілізації.

Так, згідно з ч. 3 ст. 42 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» від 15.09.1999 р № 1045-XIV , При наявності письмових заяв працівників, які є членами профспілки, роботодавець щомісячно і безоплатно утримує із зарплати і перераховує на рахунок профспілки членські профспілкові внески працівників відповідно до укладеного колективного договору чи окремої угоди в терміни, визначені цим договором. Роботодавець не має права затримувати перерахування даних коштів.

Статутами всеукраїнських профспілок членські внески для працюючих членів профспілки встановлюються, як правило, в розмірі не менше 1% від місячного заробітку.

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації» від 20.05.2014 р № тисячі двісті сімдесят п'ять-VІІ (Далі - Закон № тисячі двісті сімдесят п'ять ) Внесені зміни в ст. 119 Кодексу законів про працю України (Далі - КЗпП ). Так що відповідно до згаданих змінами мобілізований залишається в трудових відносинах з підприємством, тому роботодавець зобов'язаний нараховувати такому працівникові середньомісячний заробіток, проводити з нього всі необхідні відрахування в бюджет і страхові фонди, а також утримувати членські профспілкові внески і перераховувати їх на рахунок профспілки.

Крім того, п. 2 Прикінцевих положень Закону № 1275 передбачено, що дія ч. 3 ст. 119 КЗпП в редакції цього Закону поширюється на громадян України, які, починаючи з 18 березня 2014 року, були покликані на військову службу на підставі Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» від 17.03.2014 р № 303 . Тому в разі якщо роботодавець звільнив працівника в зв'язку з проведенням мобілізації, у працівника виникає право на поновлення на роботі відповідно до вищевказаної норми Закону.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама