Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно зберігати взуття поза сезоном

  1. Як зберігати літнє взуття
  2. Як зберігати зимове взуття
  3. Корисні поради, які допоможуть зберегти взуття

Про те, що взуття повинна зберігатися за певними правилами, знають всі, але не кожен ці правила дотримується. Що потрібно робити, щоб до наступного сезону ваша взуття не неприємно вразила, що не рассохлась і мала презентабельний вигляд? Все дуже просто: попередньо її очищають від бруду, миють, обробляють антисептиками і пом'якшуючими речовинами. І тільки після цього укладають в коробку, в якій вона буде зберігатися до наступного сезону. Це загальний принцип для всієї взуття. Розглянемо більш докладно, як зберігають літню і зимову взуття.

Як зберігати літнє взуття

Літні туфлі, босоніжки, шльопанці, балетки і сабо очищаються від бруду і пилу, миються в слабкому мильному розчині за допомогою щіток. Для різних матеріалів використовуються різні по жорсткості щітки. Взуття з вишивкою, з прикрасами з бісеру та паєток протирається м'якою ганчіркою з особливою обережністю.
Якщо підошва і каблуки потребують ремонту, краще відремонтувати їх відразу, не відкладаючи до наступного літа. Чистий, суха і відремонтована взуття обробляється спеціальними засобами для догляду за взуттям (дезодоруючими, антисептичними), складається в картонні коробки, в чохли або пластикові кейси. Коробки і кейси з взуттям зберігаються в шафі або в інших місцях, захищених від вологи і прямих сонячних променів. Щоб уникнути утворення цвілі шафа потрібно періодично провітрювати. Необхідно також стежити за тим, щоб у взутті не завелися комахи.

Як зберігати зимове взуття

Для зберігання зимового взуття потрібно знати кілька простих правил, які допоможуть зберегти форму чобіт або черевик, їх гріють властивості і здатність не промокати.

  • Зимове взуття повинне зберігатися з пінопластовими або пластиковими колодками, якими комплектується якісне взуття. Колодки необхідні для того, щоб взуття не деформувалася.
  • Приміщення для зберігання повинно провітрюватися і бути сухим. Місце зберігання взуття необхідно захистити від прямого попадання сонячних променів.
  • Чоботи з високими халявами рекомендується зберігати підвішеними, щоб на місці перегину не утворилися псують вигляд складки.
  • Перед зберіганням взуття повинна пройти обробку. Її потрібно вимити, насухо витерти, обробити дезодорантом, на шкіряне взуття нанести крем або просочити її маслом. Після цього взуття загортається в папір, в спеціальний чохол або в тонкий м'який фліс.
  • При необхідності ремонту здайте взуття в майстерню і тільки після цього відправляйте на зберігання до наступної зими.

Корисні поради, які допоможуть зберегти взуття

Порада 1 Порада 1. Якщо взуття волога, її необхідно висушити. Не рекомендується сушити поблизу вогню, опалювальних батарей і обігрівальних приладів. Це може привести до появи тріщин і викривлення взуття, а також розшарування склеєних елементів.

Сушити взуття можна декількома способами:

  • Наповненням взуття зім'ятої газетою або будь-який інший папером, вбирає вологу.
  • За допомогою спеціально призначених для цих цілей сушарок з функцією знезараження, які живляться від електромережі.
  • На спеціальному взуттєвому стелажі, на який взуття підвішується і сушиться. Встановлюється в провітрюваному приміщенні при кімнатній температурі.

Порада 2. Обробляти взуття можна не тільки кремом, але і рослинним або касторовою олією, гліцерином і вазеліном. Для взуття, що відправляється в «зимову сплячку», більше підходять емульсійні креми. Вони делікатно доглядають за шкірою, створюючи пористу, що дозволяє «дихати», плівку.

Порада 3. Внутрішня сторона взуття також потребує обробки. Неприємний запах усувається розчином марганцівки, приготованим з розрахунку на 1 літр води - 6-7 кристалів марганцю, слабким розчином перекису водню або дезодорантом для взуття.

Рада 4. Не слід зберігати взуття в поліетиленових пакетах і щільно закритих контейнерах - це несприятливо позначається на її стані.

Дотримуючись правил зберігання, прислухаючись до порад, ви збережете зовнішній вигляд взуття і продовжите термін її служби.

Що потрібно робити, щоб до наступного сезону ваша взуття не неприємно вразила, що не рассохлась і мала презентабельний вигляд?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама