Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Модні тенденції 2015: вибираємо випускну сукню

Випускна сукня давно перестало бути одним з головних нарядів кожної дівчини. Але це не привід нехтувати можливістю поповнити гардероб.

Наближаються випускні, і всі батьки розділилися на два табори. Тати та мами синів розслаблені, тому що їм над нарядом голову ламати не треба (пристойний костюм можна доглянути за 1,5-3 тис. Грн) А ось підібрати сукню для доньки - завдання складне (їх вартість на ринку - 500 грн-3 тис . грн, а про дорогі магазини взагалі думати страшно). "Сегодня" дізналася у дизайнерів і модних стилістів, які плаття і моделі вечірніх та коктейльних суконь будуть актуальні цієї весни.

ДИЗАЙНЕРИ РАДЯТЬ: ПАСТЕЛЬ І ПЛЬТО

Наталія Таушер:

- Зараз головна тенденція в моді (і не тільки у вечірній) - підкреслити своїм одягом єднання з природою. Для цього використовують нові натуральні матеріали: наприклад, льон в суміші з шовком або трикотажем. Якщо говорити про колір, - особливо актуальна пастель: все сяючі відтінки пудри (від бронзової зорі до бежевого хмари) або невловимі тони квітучих весняних яблунь і абрикосів. Шанувальниці синього можуть огорнути себе хмарою ніжною бірюзи. Найважливіше в будь-якому вбранні - підкреслити лінію талії за прикладом жіночною Одрі Хепберн .

Наталія Таушер

Катя Березницька:

- Для сьогоднішніх випускниць настає час пошуку альтернативи звичним вечірнім і коктейльних суконь. Благо час таке, що можна носити все, що тобі йде, подобається і є фінансово. Я рекомендую випускницям доповнити своє плаття халатом - розкішним, з дорогої струмує тканини, з вишивкою, китицями і обробкою. Якщо ви соромитеся називати таку накидку халатом, то можна назвати її річним пальто. Воно не надаватися повністю, а недбало накидається на плечі. Якщо говорити про фасон, то варто звернути увагу на сукні в стилі "нью лук" - жіночні вбрання з вузьким верхом, акцентованою талією і дуже пишною спідницею.

Катя Березницька

ПОРАДИ СТИЛІСТА: повним не варто вибирати тонкі тканини, а декольте "любить" довгі спідниці

Стиліст Лариса Осипова розповіла про те, що потрібно враховувати при покупці.

Коригуючи зайвого. При виборі сукні враховуйте головне правило модних стилістів: чим чіткіше фігура - тим більше тонку тканину сукні можна собі дозволити. Зайва вага допоможуть скорегувати щільні і тягнуться тканини, наприклад, мереживний стретч. Повненьким дівчатам варто уникати нарядів з велюру і оксамиту, які додають не тільки зайві кіло, а й кілька років. Найкраще підійде гладкий атлас без складок з тонким мереживом контрастного кольору поверху. І не обов'язково одягатися в чорний - підійдуть глибокі відтінки синього і зеленого. Приховають форми також принти геометричних фігур неправильних форм, лінії і мазки.

Шляхи до відступу. Якщо ви виберете плаття з глибоким декольте і відкритими плечима, то подбайте про те, щоб днем ​​це декольте можна було прикрити пашміни або болеро. Така накидка стане в нагоді і вночі, коли за традицією всі випускники будуть зустрічати світанок. Щоб не проводити весь вечір, поправляючи спадаючу накидку, підберіть брошка, яка виступить в двох іпостасях: фіксатором і прикрасою.
Глибина декольте безпосередньо залежить від довжини Подолу - чим відвертіше декольте, тим довше повинна бути спідниця.

Стриманість ПОНАД УСЕ. У вечірньому вбранні привертати увагу має щось одне. Чим простіше фасон сукні, тим яскравіше і глибше повинен бути його колір. А ось складний крій буде ідеально поєднуватися зі скромними відтінками.

Це ж правило стосується і прикрас: чим простіше плаття, тим більший і помітніше повинна бути біжутерія і аксесуари. А ось наряд з рюшами, пір'ям і яскравими принтами погодиться хіба що на скромний комплект прикрас.

КЛАСИКА: МАЛЕНЬКА БІЛЕ ПЛАТТЯ

Універсальне і досить скромне, в цьому сезоні воно стало особливо популярним. Головне достоїнство білого в тому, що він "дружить" з усіма кольорами і відтінками. А значить, свобода самовираження забезпечена. Його можна доповнити нескромним червоним, сліпучим жовтим або заспокійливим зеленим. Єдине, з чим цей колір не упокорюється - зайва вага.

"СПАГЕТТІ" НА ОДЯГУ

Ще зовсім недавно здавалося, що такий напівзабутий елемент декору, як бахрома, пішов назавжди. Але немає: навесні 2015 го наймодніші сукні прикрашені саме нею. Справа в тому, що в цьому сезоні дизайнери зробили ставку на 20-і роки, а в той час бахрома була постійною частиною декору. Нитки можуть бути будь-якими - довгими, короткими, однотонними або різнобарвними. Деякі сукні ніби зроблені виключно з неї, в інших вона виступає оригінальним акцентом. Пам'ятайте, що бахрома у вигляді драпіровок на ліфі або талії вигідно підкреслить найжіночніші частини тіла - плечі, груди і лінію стегон.

БОКАЛ марсали

Головним кольором цього року дизайнери, стилісти і модні левиці одноголосно обрали бордовий колір - тон марсала. Він схожий на колір однойменного сицилійського вина. Відтінок досить яскравий, але при цьому природний - саме на такі деталі в цьому сезоні роблять упор і модники, і дизайнери. Завдяки своїй універсальності колір марсала здатний стати заміною безпрограшного, але набридлому чорному. Він підходить і блондинкам, і брюнеткам, його можна з однаковим успіхом використовувати як в денному, так і вечірньому гардеробі. Також модне плаття цього кольору може бути з будь-якого матеріалу і найрізноманітніших фасонів.

ВІДКРИВАЄМО ТІЛО СМІЛИВО

Поняття "декольте" вже безнадійно застаріло: в цьому сезоні мода передбачає наряди з досить глибокими і відкритими вирізами на стегнах і талії. Звичайно, досить нескромно, але красивим і сміливим він припаде до душі. Втім, іноді достатньо лише півслова на виріз, прикритий шифонової вставкою, щоб показати свою жіночність і стрункість. Так-так, таке плаття не пробачить ні одного зайвого сантиметра, так що воно буде додатковою мотивацією частіше приходити в спортзал. Якщо ж душа просить епатажу, а скромність протестує, виберіть модель з вставками з тканини тілесного кольору, які непогано імітують вирізи без оголення.

БЛИСКУЧА РУСАЛКА

Раніше в моді були сяючі сукні, розшиті камінням, стразами і золотими нитками. У цьому році дизайнери від сяйва не відмовилися, але зробили "світіння" делікатним і м'яким завдяки тканинам з натуральним блиском (шовк, оксамит) або, навпаки, металізовані. Плаття з таких матеріалів зазвичай шиються в лаконічному стилі. Для тієї, що вирішиться вибрати таку сукню, варто знати, що фігура повинна бути ідеальною: воно не тільки обтягує фігуру, але і фокусує увагу на найменшому недоліку. Таке плаття викликає саме по собі, так що зачіска і прикраси повинні бути скромними.

стримана розкіш

Вишукана простота - вічний модний фаворит випускних нарядів. У дівчини в цей святковий день вже є найголовніші (і, зауважимо, безкоштовні) прикраси - молодість
і свіжість, які неправильно підібране плаття, зачіска і аксесуари тільки зіпсують. Тому візьміть на замітку, що просте плаття - неймовірно складна річ. Адже щоб воно "заграло", повинні співпасти декілька важливих чинників: хороша тканина, ідеальні лекала і скрупульозна робота швачки.

З плечей геть

Підкреслити тендітність і жіночність допоможуть повністю оголені плечі. Причому варіанти такого оголення можуть бути різними: від глибокого декольте, як у дам при дворі Людовика ХIV, так і більш стримана "човник". Врахуйте, що, вибравши такий виріз на платті, вам доведеться прибрати волосся вище і обмежитися мінімумом прикрас, зробивши ставку на красу, подаровану природою. Крім того, шкіра рук і спини повинна бути ідеальною. Великий плюс такого вбрання в тому, що вам не доведеться переживати про сползшей бретельки - якомога турбуватися про те, чого немає?

ДИТЯ ПРИРОДИ

Мода на природних красунь-хіпі з 60-х повернулася і в вечірнє вбрання. Закрите плаття з легких матеріалів з флористичними орнаментами перетворить вас в безтурботну мавку, яка ходить в зручній довгій спідниці і босоніжках без каблука.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: сьогодні Великий плюс такого вбрання в тому, що вам не доведеться переживати про сползшей бретельки - якомога турбуватися про те, чого немає?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама