Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Правила і тонкощі посадки тюльпанів восени

Багатьох садівників цікавлять питання, пов'язані з осінньою посадкою тюльпанів у себе на ділянці Багатьох садівників цікавлять питання, пов'язані з осінньою посадкою тюльпанів у себе на ділянці. На більшості садівничих сайтів є основні правила і вимоги:
1. Грунт повинна бути пухкої з нейтральною кислотністю.
2. Ділянка бажаний освітлений. Тюльпани, звичайно, цвітуть і в затінених деревами місцями, але гірше.
3. Висаджувати потрібно восени при температурі грунту близько 9 градусів, що б цибулини успішно вкоренилися. Оптимальний термін посадки тюльпанів в середній смузі Росії, виходячи з цих умов, починається з 15 вересня і закінчується 5 жовтня.
4. Глибина посадки - три висоти цибулини.
5. Бажано замульчувати грунт, щоб цибулини краще вкоренилися і раніше зійшли.
Тонкощі посадки тюльпанів.

А тепер давайте додамо реалізму наших садових ділянок, і подивимося, що може загрожувати нашим квіточок.
1. Миші і кроти.
2. Грибкові захворювання цибулинних.
Що ж потрібно зробити ще, щоб захистити тюльпани від них? 100% способів напевно не існує. Навіть якщо кожну цибулину посадити в контейнер з металевої сітки, є ймовірність того, що навесні молоді паростки з'їдять миші. Тому зупинимося на доступні методи захисту. Отже:
1. Безпосередньо перед посадкою бажано замочити цибулини в протигрибкові препарати (Фітоспорін М, Максим та ін.) На час, вказаний в інструкції і відразу, вологими, висадити.

2. Восени спостерігається період міграції мишей, коли вони будують нори, перебираються в житло людини. Тобто вони готуються до зими, щоб потім не рити нори в мерзлій землі. Якщо тюльпани посадити після цього періоду, то ймовірність, що миші ще восени доберуться до тюльпанів, зводиться до нуля. Навіть якщо при посадці ви перекопати мишачі нори - вони не будуть їх відновлювати. З року в рік термін міграції різний, в залежності від майбутньої зими. Чим холодніше буде зима, тим раніше миші починають мігрувати. Тому краще змістити термін посадки тюльпанів на ділянці, де є миші ближче до початку або середині жовтня. При цьому можна замульчувати тюльпани тирсою, що дозволить їм продовжити розвиватися і при настанні холодів.

3. Які ще є методи захисту від кротів і мишей?
Ветровічки. З консервної банки вирізається пропелер. Він на шурупі з парою шайб кріпиться до дерев'яного бруска довжиною близько 35 см. 2х2 см в перетині. Зі зворотного боку кріпиться хвостовик (можна також з банки). Ця конструкція рухомо прикріплюється до торця дерев'яний брусок перетином 5-7 см, довжиною близько 20 см. А з друго торця в брусок встромляють металевий стрижень 6-8 мм в діаметрі висотою близько 1.80 - 2 метри. І тепер залишається це увіткнути в землю. Головне, щоб вітрячок добре крутився від вітру і видавав як багато більше шуму, який передається в грунт і відлякує мишей.
- інші способи захисту від мишей:

1. Розкласти отруєні приманки і по периметру квітника або висадити рослини, що відлякують гризунів. Перевагу краще віддати приманки з отруйною речовиною швидкої дії. В якості живого бар'єру від мишей можна використовувати нарциси низьких сортів, як обсадочной культуру. Цибулини нарцисів містять алкалоїд, який гризуни намагаються обійти стороною. Грозою мишей вважається красивоцветущий летник ціноглоссум, його ще називають чернокорень, або песий мову за шорстку поверхню насіння. Завдяки масі гачкуватих виростів дозрілі насіння цієї рослини міцно чіпляються за шерсть тварин, що лякає їх, і вони намагаються триматися подалі. Близькоспоріднений вид ціноглоссума під назвою щурячий корінь добре зимує в нашій зоні. Кажуть, що один такий доросла рослина відлякує мишей і щурів в радіусі 50 метрів.

2. Можна садити цибулинні в спеціальні гратчасті кошиків и. Тоді вони будуть захищені знизу. Але зверху миші можуть пробратися.
Вважається, що миші не люблять запах цибулин рябчиків і їх не їдять. Однак відомі випадки, коли миші під'їдала молоді пагони навесні.
Оптимально піклуватися про все заздалегідь і боротися з мишами на ділянці постійно: отрутою, мишоловками і кішками.

Що ж потрібно зробити ще, щоб захистити тюльпани від них?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама