Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Мийка високого тиску: яку вибрати для дому та професійного використання

  1. Пристрій і принцип роботи мийки високого тиску
  2. Який вид мийки високого тиску вам необхідний
  3. Побутові або професійні мийки високого тиску
  4. Мийка високого давденія з підігрівом або без підігріву води
  5. Мийки високого тиску з живленням від електромережі або автономні
  6. Мобільні або стаціонарні мийки високого тиску
  7. Які характеристики необхідно враховувати при виборі мийки високого тиску
  8. тиск
  9. продуктивність
  10. Насос мийки високого тиску
  11. Двигун мийки високого тиску
  12. Автомат вимикання двигуна
  13. Шланг високого тиску і його довжина
  14. рукоятка
  15. Бак для миючого засобу
  16. Функція забору води
  17. Функція Total Stop
  18. насадки
  19. Кабель підключення до мережі
  20. корпус
  21. Вибір насадок і щіток для мийки високого тиску
  22. жорсткість щетини
  23. Вид і форма рукояток
  24. різновиди насадок

Все більше спеціалізованих пристроїв випускається виробниками для побутового або професійного використання, крім зручності, додаючи покупцям нову проблему - який пристрій купувати. Немає особливих складнощів встановити раніше доступну тільки професіоналам мийку високого тиску, але яку вибрати серед великого кількості пропозицій - це вирішити стає досить складним завданням, особливо з огляду на кількість характеристик, які доведеться взяти до уваги.

Необхідно спочатку зрозуміти куди дивитися - в сторону побутових або професійних пристроїв, визначитися з типом харчування, потрібна мобільна або стаціонарна мийка, а також вирішити питання з необхідністю підігріву води. Після цього вже можна підбирати потрібні характеристики - тиск води, продуктивність і інший функціонал.

Пристрій і принцип роботи мийки високого тиску

Щоб розуміти як вибрати мийку високого тиску, треба в першу чергу уявляти собі принцип роботи придбаного пристрою. Будь-яка мийка складається з певного набору компонентів - різниця може бути тільки в їх виконанні і додаткової комплектації.

1. Вхідний штуцер для шланга подачі води з відкритого резервуара або підключення безпосередньо до труб системи водопостачання.
2. Зв'язка - насос-електродвигун. Це «серце» мийки, яке забирає воду з джерела і поміщає його в камеру високого тиску.
3. Захисна автоматика. Стежить за станом всієї системи - щоб не перегрівся двигун або не виникло надлишковий тиск в камері насоса.
4. Шланг для подачі води під тиском. Від його довжини залежить зручність роботи, а міцність і якість використовуваних матеріалів співвідносяться із загальним ресурсом всієї системи.

5. Мийний пістолет - безпосереднє знаряддя оператора мийки високого тиску, яким відкривається і закривається натиск води.
6. Насадки. При правильному підборі і використанні значно підвищують зручність роботи з мийкою і скорочують витрачається на неї час.
7. Кабель підключення до мережі. Вимоги до його довжини і рівню захисту від вологи можуть дещо відрізнятися в залежності від класу самої мийки - мобільна це або стаціонарна.
8. Корпус. Найчастіше як такий використовується на мобільних мийках - може бути як із суцільною захистом, так і у вигляді рами, на якій кріпляться всі комплектуючі.

Це тільки обов'язкові компоненти будь-якої системи. В окремих випадках вся конструкція може бути доповнена додатковим обладнанням, наприклад, системою підігріву води або лініями захисту.

Який вид мийки високого тиску вам необхідний

Вибір мийки високого тиску, необхідно починати з відповіді, для яких цілей вона буде купуватися і як часто буде використовуватися. Для цього треба знати відмінності між основними різновидами цих пристроїв: побутовими і професійними, мобільними і стаціонарними, з автономним живленням або від мережі, а також в яких випадках потрібен підігрів води.

Побутові або професійні мийки високого тиску

Будь-яке професійне обладнання відрізняється від побутового, в першу чергу, ресурсом роботи. Якщо побутова мийка високого тиску розрахована працювати годину-дві в день, то професійні моделі можна використовувати, хоч і з перервами, але протягом усього робочого дня.

Відповідно різняться потужності пристроїв і якість використовуваних при їх виробництві матеріалів. Побутова мийка при витраті води близько 500 л / год видаватиме тиск в межах 20-160 Бар. Для здешевлення і полегшення всієї конструкції основні компоненти мийного пістолета, насоса і корпусу виконані з пластика. Двигун переважно використовується однофазний, потужністю не більше 1,5 кВт.

Професійні моделі можуть за годину витратити 800-1200 літрів води, але при цьому видають максимальний тиск до 1500 бар, що дозволяє проводити якісну чистку більшості поверхонь. Як матеріали для мийного пістолета і помпи переважають латунь, бронза і легована сталь. Залежно від загальної потужності мийки застосовуються одне і трифазні електродвигуни близько 3 кВт.

Як підсумок - якщо в домашньому господарстві немає необхідності в тривалому використанні мийки високого тиску, то купувати професійне пристрій немає сенсу, так як його зміст обійдеться досить дорого. Нижче наведено порівняння мийок високого тиску різних класів.

Мийка високого давденія з підігрівом або без підігріву води

Гаряча вода в будь-якому випадку справляється з забрудненнями краще холодною. Але сенс в придбанні мийки з блоком підігріву води є тільки в тому випадку, якщо доведеться часто зчищати з поверхонь маслянисті і жирові забруднення. Необхідність в цьому часто виникає при роботі мийки в сфері сільського господарства або на об'єктах харчової промисловості. Також підігрів відчутно допоможе при роботах в зимовий час, коли холодній воді буде складно зчистити лід або примерзлий бруд.

При цьому функція підігріву води вимагає від персоналу деяких знань правил її використання. Наприклад, в зимовий час не можна починати мийку теплою водою машини, яка стоїть на морозі (з холодним кузовом). Треба або починати миття холодною водою, поступово піднімаючи її температуру, або загнати машину в теплий бокс і дати кузову «відігрітися».

Треба або починати миття холодною водою, поступово піднімаючи її температуру, або загнати машину в теплий бокс і дати кузову «відігрітися»

До вибору мийки з підігрівом треба ставитися дуже відповідально так як часто в якості термоблока використовується дизельна пальник. Це обумовлено в першу чергу тим, що швидкий потік води просто не буде встигати прогріватися стандартними електричними ТЕНами, а установка потужних нагрівачів з додатковими баками це плюс до витрат на електроенергію. Ще треба обов'язково враховувати неминуче збільшення розмірів і маси самої мийки і відповідну втрату мобільності, якщо це важливий фактор при виборі.

Серед безперечних плюсів підігріву води, це дбайливе ставлення до лакофарбового покриття кузова автомобілів, яке руйнується при митті холодною водою в зимовий час.

Мийки високого тиску з живленням від електромережі або автономні

Деякі користувачі помилково плутають спосіб харчування мийки високого тиску з використанням її в якості пересувного або стаціонарного пристрою, що є в корені неправильним думкою.

Мийки високого тиску можуть мати живлення від мережі 220 або 380 вольт. Трифазні мийки - це потужні професійні пристрої. Мийки високого тиску призначені для роботи від однофазної мережі є найбільш поширеними пристроями та є компактними економічні моделі. Вибирати ту чи іншу мийку потрібно в залежності від потреб.

Автономні пристрої можуть встановлюватися в дали від ліній електропередач і використовувати в якості джерела енергії двигун внутрішнього згоряння. Найчастіше їх використовують на будівництвах або в лісових господарствах, в умовах відсутності електрики.

Мобільні або стаціонарні мийки високого тиску

Переважна більшість побутових мийок високого тиску - це мобільні пристрої, корпус яких найчастіше розташовується на рамі з колесами для зручності переміщення по ділянці. При цьому потужність пристрою не завжди прив'язується до його розмірами - не обов'язково мобільна мийка це побутове пристрій і не завжди стаціонарна є професійною, хоча в більшості випадків виходить саме так.

Встановлювати стаціонарні мийки є сенс тільки в приміщенні і для робіт всередині нього, хоча такі їх різновиди як мийки-пости або портальні можуть стояти і під відкритим небом.

Так як витрата води і електрики у стаціонарних набагато більше, то для установки їх в приватному гаражі повинна бути серйозна причина.

Які характеристики необхідно враховувати при виборі мийки високого тиску

Коли вирішено яку мийку високого тиску необхідно вибрати, можна переходити до деталей - характеристикам обладнання в цілому, а також якості та можливостям комплектуючих її деталей зокрема.

тиск

Чим вище тиск створюване насосом в вивідний камері насоса і соплі водяного пістолета, тим краще буде якість очищення поверхні, адже більш потужної водяний струмені легше збити бруд. Зворотною стороною медалі є можливість зіпсувати поверхню, що очищається, тому в деяких випадках треба подавати струмінь води під кутом. Для професійних мийок високого тиску потрібна певна кваліфікація персоналу. За середні значення тиску, достатні для побутових потреб, прийнято вважати близько 100 - 160 Бар, а все що вище вже доля професійних моделей.

продуктивність

Кілька двоїстий показник - з одного боку він показує просто витрата води в годину, а з іншого - можливості мийки працювати без перерви, адже при високому тиску і низької продуктивності доведеться робити перерви, поки насос знову накачає воду в вивідну камеру. Залежно від класу мийки, продуктивність побутового пристрою може бути від 350 до 500 л / год, а професійного як мінімум в 2 рази вище.

Насос мийки високого тиску

Це один з центральних елементів мийки високого тиску - від нього багато в чому залежить стабільність і потужність роботи всього пристрою. Завдання насоса - засмоктувати воду з джерела і подавати її в вивідну камеру, створюючи в ній тиск близько 150 атмосфер. Найчастіше в мийках застосовуються насоси коаксіального типу з похилим диском, який дозволяє регулювати тиск прямо в процесі роботи.

Часто можна почути суперечки на тему використовуваного матеріалу для корпусу насоса і його гачінкі, де застосовуються пластик або метали. На користь пластика каже вартість, але найнадійніші насоси все-таки металеві. Помпи виготовлені з пластмаси часто робляться не розбірними, а вартість їх заміни може досягати половину вартості нової мийки і навіть більше.

Помпи виготовлені з пластмаси часто робляться не розбірними, а вартість їх заміни може досягати половину вартості нової мийки і навіть більше

Двигун мийки високого тиску

Основним завданням електродвигуна є приведення насоса в дію, тому особливих вимог до нього не пред'являється - чим він потужніший, тим легше буде справлятися з обертанням ротора насоса і менше грітися. Найчастіше застосовуються колекторні двигуни, які при досить скромних розмірах видають необхідну потужність.

Оцінюючи двигун треба додатково пов'язувати його характеристики з застосовуваної схемою охолодження і захисту. Остання, при наборі насосом оптимального тиску, може відключати мотор або перемикає потік води на вхідний шланг. У першому випадку, в процесі мийки двигун кілька разів включиться і вимкнеться - відповідно, збитки для обмоток від пускових струмів буде підвищеним, що знижує ресурс двигуна (особливо якщо враховувати, що пуски будуть відбуватися під навантаженням).

Автомат вимикання двигуна

Якщо насос буде працювати постійно, то в його вивідний камері виникне надлишковий тиск. Щоб цього не сталося, двигун треба періодично відключати, що означає неминуче часте вплив на його обмотки пускових струмів. Цієї проблеми немає в системах, які не вимикають двигун при виникненні надлишкового тиску, а відкривають клапан, що переводить воду з вихідний ємності насоса назад на шланг подачі води, просто проганяючи її по колу.

Ця функція називається «by-pass», що дослівно можна перекласти як «обхідний шлях». Її наявність свідчить про трохи більший витрата електроенергії, але при цьому значно підвищується ресурс електродвигуна. Додатковий захист електродвигуна забезпечується наявністю термодатчика, а від надлишку тиску камеру насоса оберігає гідрозатвор.

Шланг високого тиску і його довжина

Так як шланг повинен з запасом витримувати тиск, що створюється насосом, найчастіше він жорсткий і неповороткий. Кожен виробник зобов'язаний перевірити його на заводі і видати відповідний сертифікат. Згідно з цим документом, шланги для високого тиску в деяких мийках розраховані на робочий тиск, що перевищує створюване насосом на 10%.

Підбір довжини здійснюється в залежності від передбачуваного використання мийки високого тиску. Для миття машини цілком достатньо довжини штанга в 4 метри, а для очищення фасадів або садових доріжок вже краще вибрати довжину побільше - близько 7-8 метрів.

Для миття машини цілком достатньо довжини штанга в 4 метри, а для очищення фасадів або садових доріжок вже краще вибрати довжину побільше - близько 7-8 метрів

Пристрої з довгим шлангом іноді комплектуються котушками для намотування шланга
Пристрої з довгим шлангом іноді комплектуються котушками для намотування шланга. Це спрощує роботу і продовжує термін його служби.

рукоятка

За великим рахунком, мийний пістолет є частиною шланга високого тиску, так як він просто відкриває і закриває вихід води. Але його конструкція повинна додатково вирішувати ще одну задачу - забезпечити оператору вільний доступ до миється поверхні. Так як шланг високого тиску сам по собі дуже погано згинається, то пістолет повинен мати обертову голівку, щоб направити водяний струмінь в потрібне місце - в ідеалі, у неї повинна бути повна свобода у всіх площинах.

Бак для миючого засобу

Існує два варіанти реалізації цієї функції. Перший варіант - це коли в самій мийці є спеціальний бачок, в який наливається миючий засіб. Воно дозовано подається і змішується з водою вилітає з пістолета.

Другий варіант, це коли змішування води з миючими засобами проводиться в момент виходу її з мийного пістолета, для чого до останнього прилаштовується спеціальний бачок з форсункою. Змішавшись з водою, миючий засіб дає рясну піну, яка значно спрощує весь процес мийки. Якщо є необхідність у застосуванні миючих засобів, то необхідно підбирати пристрої з цією функцією. Фото такий насадки дивіться в останньому розділі Сатьі.

Функція забору води

Це перша ланка всього пристрою, яке відповідає за подачу в нього води. Залежно від типу мийки, шланг під'єднується до водопроводу, або опускається в будь-яку відповідну ємність (бочку, бак і т.п.). Якщо це перший варіант, то для запобігання зворотного гідроудару, в момент пікового набору тиску, на шланг встановлюється зворотний клапан. Він не дозволяє воді з мийки «виштовхнути» назад у водопровід. У деяких випадках такий клапан ставиться і при заборі води з відкритих ємностей.

Пристрої володіють можливістю забору води з ємностей більш універсальні і можуть використовуватися в будь-яких умовах, не залежно від того, є водопровід чи ні.

Пристрої володіють можливістю забору води з ємностей більш універсальні і можуть використовуватися в будь-яких умовах, не залежно від того, є водопровід чи ні

Функція Total Stop

Підвищений тиск води накладає певні обмеження на час безперервної роботи будь-якої мийки - побутової або професійної. Зазвичай це 20 хвилин, після чого обладнання треба відключити «на відпочинок» - за дотриманням цього часу і стежить система Total Stop, поєднана з іншими захисними датчиками. Дослівно назва функції можна перевести як "повна зупинка".

насадки

Стандартної насадкою для миття високого тиску зазвичай є віялова, що створює плоский струмінь води. При такій спрямованості зручно мити як дрібні деталі, так і великі поверхні, включаючи садові доріжки.

Наступною за популярністю йде так звана «грязьова фреза», яка створює обертовий потік рідини, добре змиває навіть присохлу бруд.

При частій роботі із застарілими, важко видаляються забрудненнями, можна придбати гідропіскоструминної насадку, яка разом з водою викидає частинки піску, що в рази підвищує ефективність очищення.

Кабель підключення до мережі

Використання струмоведучих проводів на мийці автоматично накладає певні вимоги до їх захисту від вологи. Крім вологонепроникного екранування проводів, розетки, до яких підключаються мийка, повинні мати клас захисту, що забезпечує їх функціонування при обливанні їх прямим потоком води (трапитися може всяке). Також обов'язковою вимогою є заземлення лінії.

корпус

Корпус мийки високого тиску повинен захищати електродвигун і його контакти від попадання бризок і прямих струменів води, але при цьому пропускати достатню кількість повітря для охолодження. Якщо купується мобільна мийка, то пристрій корпусу повинно дозволяти легку перенесення всього пристрою.

Вибір насадок і щіток для мийки високого тиску

Спочатку мийки високого тиску призначалися для очищення поверхонь безконтактним способом - т. Е. Просто струменем води, яка подається з великим напором. Після того, як мийки стали доступні широкому колу користувачів, виробники в цілях підвищення їх можливостей стали обладнати мийні пістолети різноманітними насадками. Одні з них змінюють форму водяного струменя, а інші додатково обладнані щітками з ворсом різної довжини і жорсткості - це дозволяє об'єднати ефективність безконтактної чистки з можливістю зчищати бруд контактним способом або вспінювати миючі засоби.

жорсткість щетини

Щетина зазвічай вікорістовується двох відів жорсткості - з м'яким ворсом, для гладких поверхонь и жорсткий, Яким Зручне вічіщаті бруд з Місць з Шорстко покриття. Такоже жорсткі щітки Використовують для чищення лопат и подібного садового інвентарю, Який немає побоювання подряпаті. Розташування щітки може бути довільним - уздовж ручки або поперек, як у швабри.

Вид і форма рукояток

Рукоятки для щіткових насадок застосовуються найрізноманітніших форм і розмірів, що дозволяє добиратися щіткою у важкодоступні місця. Саме бюджетне рішення це все ж звичайна «палиця», але завжди можна підібрати телескопічну або рухливу, у якій змінюється кут вигину рукояті. Для швидкої заміни насадок вони стандартно обладнуються байонетним з'єднувальним роз'ємом.

різновиди насадок

Різні види насадок зручніше застосовувати для окремих видів забруднень. Основна різниця між ними полягає в формі щіток і створюваного водяного потоку.

1. З обертається головкою, яка крутиться за рахунок тиску водяного струменя. Може бути скомбінована з насадкою типу «водяна фреза» - в результаті виходить подвійний механізм очищення: струмінь води «розбиває» бруд, а щітка счищает її залишки. При використанні жорсткого ворсу це ідеальний варіант для очищення садових доріжок, а щітка з м'якою губкою м'яко відчистить кузов автомобіля або скло.

При використанні жорсткого ворсу це ідеальний варіант для очищення садових доріжок, а щітка з м'якою губкою м'яко відчистить кузов автомобіля або скло

2. Насадка з соплом і додатковим баком для миючого засобу. Створена спеціально для збивання і нанесення піни на поверхню - після розм'якшення бруду для її очищення застосовуються вже інші насадки.

Створена спеціально для збивання і нанесення піни на поверхню - після розм'якшення бруду для її очищення застосовуються вже інші насадки

3. Насадка-губка - для миття скла або легкого очищення кузова автомобіля в разі несильного забруднення. Насадка може бути використана для нанесення піни або розтирання миючих речовин, а після подачі води сама ж щітка цю піну і стирає.

Насадка може бути використана для нанесення піни або розтирання миючих речовин, а після подачі води сама ж щітка цю піну і стирає

4. Насадка-швабра, зчищають бруд жорсткою щетиною крізь яку подається вода. Якщо поверхня стійка до подряпин, то застосування такої насадки серйозно прискорить і полегшить процес очищення.

Якщо поверхня стійка до подряпин, то застосування такої насадки серйозно прискорить і полегшить процес очищення

5. Насадка-конус з обертової щіткової голівкою - основне призначення це очищення болтових отворів колісних дисків або подібних важкодоступних місць.

Насадка-конус з обертової щіткової голівкою - основне призначення це очищення болтових отворів колісних дисків або подібних важкодоступних місць

Треба пам'ятати, що універсальних щіток і насадок не існує, тому бажано уявляти собі, де мийка високого тиску буде використовуватися. Це допоможе придбати для неї потрібні комплектуючі, не витрачаючи додаткові кошти на обладнання, що буде припадати пилом на складі.

Вам буде цікаво

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама