Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підвищує або знижує тиск лимонник?

  1. Підвищує або знижує тиск сік лимонника?
  2. Підвищує або знижує тиск ліана лимонника?

Лимонник - унікальну цілющу рослину з величезним числом корисних властивостей, не дивно, що його широко використовує народна медицина. Але ось з лікувальними функціями цієї далекосхідної ліани часто виникає плутанина: немає єдності в думці, підвищує або знижує тиск лимонник. Давайте разом знайдемо відповідь на це питання.

Підвищує або знижує тиск сік лимонника?

Суперечок з приводу того, підвищують або знижують тиск ягоди лимоннику, практично немає - їх тонізуючу дію підтверджено і визнано як офіційною медициною, так і народними цілителями. Але в лікувальних цілях використовуються майже всі частини рослини: насіння, ліана і листя. І саме тут починаються непорозуміння. Наприклад, в складі соку лимонника є і ягоди, і їх кісточки. У ягід - м'якоті і шкірки - виражений стимулюючий ефект:

  1. Їх приймають при депресії і апатії, підвищеної сонливості .
  2. Також ягоди використовують при зниженні моторики кишечника і уповільнення обміну речовин.
  3. Приймають засіб і в умовах підвищених розумових і фізичних навантажень.

При цьому головне призначення ягід - природним чином підвищувати тиск, це природний адаптоген. А ось з приводу того, підвищують або знижують тиск кісточки лимонника, такого одностайного погляду немає.

Справа в тому, що в народі поширена помилка, що м'якоть і шкірка ягід стимулюють організм лише за рахунок високої кількості вітаміну С. Насправді ж тонізуючі функції здійснюються за рахунок ефірів і лігнанов в складі. А їх в кісточках навіть більше, ніж в м'якоті. Звідси висновок: сік лимонника і його кісточки надають виключно гіпертензивну дію.

Підвищує або знижує тиск ліана лимонника?

Ліана лимонника, що складається з дерев'янистих стебла, тонких гілочок, суцвіть і листя, також використовується в народній медицині. При цьому в офіційних джерелах про дію цих частин рослини інформації немає. У фармакології їх не вживають, наукові дослідження не проводилися. Багато функцій ліани збігаються з властивостями евкаліпта:

А ось про те, підвищують або знижують тиск гілочки лимонника, невідомо зовсім нічого. При цьому логічно припустити, що через близькість за складом до ягодам, більш очікуваним буде тонізуючий ефект на стінки кровоносних судин.

Підвищує або знижує тиск сік лимонника?
Підвищує або знижує тиск ліана лимонника?
Підвищує або знижує тиск сік лимонника?
Підвищує або знижує тиск ліана лимонника?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама