Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Реле тиску Danfoss (Данфосс): призначення, принцип роботи

  1. Конструкція і принцип дії реле тиску
  2. Типи реле тиску компанії Danfoss
  3. Апарати типу KPI
  4. Прилади типу КР 44
  5. Пристрої типу KPS
  6. серія CS
  7. апарати FQS
  8. Установка реле тиску Данфосс

Оптимальний тиск в системах водопостачання є одним з найважливіших вимог. Особливо воно актуальне, коли на лінії встановлено насос. При занадто низькому показнику, знижується напір, утворюється переривчастий потік рідини і збільшується навантаження на насосний апарат, що може привести до швидкого зносу.

Рішенням такої проблеми є реле тиску Danfoss. Такий прилад встановлюється на насоси, контролює їх роботу і підтримує стабільний рівень тиску в лінії.

Конструкція і принцип дії реле тиску

На сучасному ринку можна зустріти реле тиску від світових виробників. Кожна конкретна модель відрізняється робочими параметрами і додатковими опціями. Але, не дивлячись на це, загальна конструкція всіх пристроїв має один і той же вид. Стандартне реле включає в себе:

  • гнучку мембрану, яка реагує на рівень тиску;
  • великий пружинний механізм, зафіксований гайкою;
  • маленька пружина диференціала;
  • різьбовій з'єднувач під трубопровід;
  • контакти для підключення до насосного приладу;
  • контакти для підключення до мережі;
  • контакти під заземлення пристрою.
Оптимальний тиск в системах водопостачання є одним з найважливіших вимог

Датчики і реле тиску Danfoss

Велика пружина приладу відповідає за мінімальний рівень тиску. Даний показник налаштовується поворотом гайки. Маленька пружина відповідає за різницю між мінімальним і максимальним порогом реагування пристрою і також регулюється за допомогою гайки. Чим сильніше закрутити фіксатор, тим більше зусилля потрібно, щоб впливати на пружинний механізм.

Якщо в трубопроводі падає рівень води, пропадає вплив на пружину. Пружинний механізм відразу ж впливає на мембрану, яка замикає контакти електричної мережі і включає насоси. При закачуванні рідини в трубу тиск поступово піднімається і коли показник досягає верхнього порогу, вода знову тисне на пружину, контакти розмикаються і насоси припиняють роботу.
до меню ↑

Типи реле тиску компанії Danfoss

Виробник Данфосс поставляє на ринок різнотипні реле, які відрізняються конструктивними особливостями і сферами застосування. Компанія випускає універсальні пристрої для промислової сфери, а також вузькоспеціалізовані прилади для важких умов роботи, побутові варіанти.
до меню ↑

Апарати типу KPI

Даний сегмент включає в себе пристрої, які встановлюються переважно на промислові насоси. Механізм розрахований на роботу з рідинами і газоподібними речовинами. Основні вузли конструкції закриті міцним, протиударним корпусом, з вмонтованими вимірником і регуляторами. Підключення до водопровідної магістралі проводиться за допомогою нарізного сполучення, розташованого в нижній частині приладу. Усередині корпусу розташовані пружинні механізми і 4 контакти. Залежно від рівня тиску пластина змикає контакти попарно, забезпечуючи різні режими роботи пристрою.

Найбільш популярною моделлю цього типу є реле тиску KPI 35 (060 121766). Модель оснащена антивібраційною захистом і працює в діапазоні значень 0,2-8 бар. При цьому діапазон різниці порогів становить 0,4-1,5 бар. Апарат розрахований на 400 000 включень, що забезпечує тривалий термін експлуатації.

Поруч з настроювальними шкалами пристрої розташовуються два виходи під електричний кабель з перетином до 14 мм. Окремі модифікації для насоса Danfoss KPI випускаються з позолоченими контактами.

Окремі модифікації для насоса Danfoss KPI випускаються з позолоченими контактами

Пристрій реле тиску Danfoss

Найбільш сильним варіантом серії є прилад KPI 38 (060 508166). Пристрій розрахований на діапазон настройки 8-28 бар і застосовується для потужних промислових насосів, верстатів, систем сигналізації. Максимальний показник тиску в реле становить 30 бар, а диференціал порогів знаходиться в діапазоні 1,8-6 бар.
до меню ↑

Прилади типу КР 44

Пресостати КР 44 встановлюються виключно на водяні насоси. Прилад складається з двох сильфонів, кожен з яких відповідає за свої функції і налаштовується індивідуально. Ліва частина апарату, як і попередній тип пристроїв, відповідає за забезпечення стабільності напору всередині трубопроводу. При цьому друга половина відповідає за захист насосного приладу від сухого ходу в разі зниження всмоктуючої здатності.

Модель відрізняється чутливими пружинними механізмами, які миттєво реагують на зміну параметрів всередині каналу. Розрахований прилад на роботу в температурному діапазоні -40 - +65 градусів. Використовується виключно при транспортування води з температурою до 100 градусів. Міцний металевий корпус датчика оснащений антивібраційною, протиударною захистом. Робочі механізми виконані з бронзи і сталі.

Робочий тиск, яке допускає датчик-реле становить 17-22 бар. Налаштування проводиться в області від 2 до 12 бар. При цьому максимальне значення різниці становить 4 бар.
до меню ↑

Пристрої типу KPS

Простою конструкцією і високою універсальністю відрізняються прилади серії KPS. Крім насосів, такий датчик застосовується на судах, дизельних установках, парових машинах і на виробничому обладнанні. Складається апарат з металевого блоку, всередині якого розташовуються дві різні за пружини і контакти з позолотою для більшої провідності. Окремі комплектації розраховані на роботу при ударах і пульсаціях, а також використовуються в насосах для перекачування води з високим вмістом солі.

Сегмент приладів налаштовується за допомогою регулювання гайок. Таким чином, контролюється показник тиску в трубі від 0 до 60 бар. Залежно від модифікації встановлений диференціал йде або фіксований, або з можливістю настройки.
до меню ↑

серія CS

Датчики серії CS є найбільш популярними для побутових насосних апаратів. Використовується прилад на насосних станціях водопостачання, свердловинних апаратах, а також встановлюються на тепловий насос. Універсальний механізм реагує на канали, які перекачують як повітря, так і воду.

Універсальний механізм реагує на канали, які перекачують як повітря, так і воду

Реле тиску Danfoss з патрубками підключення

Конструкція являє собою стандартний для реле механізм, який складається з пружин, 4-х контактів і захисного корпусу із захистом класу IP43. Пристрій відповідає виключно за регулювання тиску всередині магістралі. Диференціал і нижній поріг відключення настроюються вручну за допомогою гайок і ключа. Для більш зручної роботи в корпус також вмонтований перемикач, який при необхідності блокує контакти. В механізм також вмонтований запобіжник у вигляді клапана.

Область тиску, яка виставляє для пристроїв такого типу, становить від 2 до 20 бар.
до меню ↑

апарати FQS

На окрему увагу заслуговує реле протоки FQS. Пристрій використовується для каналів водопостачання, а також при перекачуванні рідин з відкритих джерел

Пусковий реле протоки Danfoss має схожу зі стандартним датчиком тиску конструкцію. Різниця полягає в тому, що замість пружини тут використовується пластина-прапорець, яка рухається під дією потоку рідини. Розмір прапорця залежить від перетину труби, в якій він використовується.

Принцип дії такого пристрою дуже простий. Якщо в трубі є потік рідини (включається точка водоспоживання), він захоплює за собою прапорець і контакти приладу змикаються. Електрична мережа при цьому змушує насос качати рідина. Коли потік зупиняється, прапорець повертається в норму і пристрій насосний пристрій відключається. Цей механізм також забезпечує захист апарату від сухого ходу. В роботі датчика використовується тільки нижній поріг тиску.

У плані технічних характеристик реле FQS відрізняються такими показниками:

  • робоче середовище - вода або гліколь;
  • діапазон навколишньої температури становить від -20 до + 55 градусів;
  • максимальна температура контактує середовища - 75 градусів;
  • розрахований прилад на тиск до 10 бар;
  • ресурс апарату становить 100 тисяч циклів.

Для реле протоки також враховується показник вологості. Його значення не повинно перевищувати 80%. За допомогою нарізного сполучення, механізм врізається в труби з діаметром від 1 до 6 дюймів (в залежності від модифікації).

Окремі моделі представляють собою з'єднання стандартних конструкцій і проточних датчиків. Коштує такий пристрій дорожче, але відрізняється більш високою функціональністю.
до меню ↑

Установка реле тиску Данфосс

У випадку з промисловими варіантами пристроїв, то їх встановлюють на техніку кваліфіковані монтажники. Складність конструкції, чутливість обладнання і його висока вартість припускають максимально точну установку і регулювання.

Складність конструкції, чутливість обладнання і його висока вартість припускають максимально точну установку і регулювання

Реле для контролю тиску Danfoss в системі опалення

Що стосується побутових датчиків Данфосс, то тут монтаж набагато простіше і його можна провести самостійно, якщо дотримуватися ряду рекомендацій.

Якщо механізм встановлюється на домашню станцію водопостачання, то ідеальним для цього місця буде підведення до баку-акумулятора. Тут скачки тиску мінімальні і відсутній ризик гідроудару.

Найкраще буде встановити прилад в опалювальному приміщенні з вологістю до 70% і температурою повітря від 4 градусів. При цьому лінія повинна включати в себе:

  • запірні крани на ділянках перед і після датчика;
  • фільтри глибокого очищення води;
  • Зворотній клапан;
  • манометр для візуального контролю за станом системи.

Якщо реле тиску оснащено високим рівнем захисту від вологи і вбудованим фільтром, то розмістити прилад можна прямо на насосну станцію в приямок або кесон. Якщо ж апарат монтується в водоканал, то крім різьбових з'єднань, бажано використовувати перехідники (наприклад, американку). При цьому всі з'єднання по обидві сторони від підключеного приладу ретельно герметизуються.
до меню ↑

ЗАМІНА І НАСТРОЙКА РЕЛЕ ТИСКУ DANFOSS KP-15 (ВІДЕО)

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама