Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Тиск в розширювальному бачку опалення закритого типу

  1. види Експанзомати
  2. Вибираємо розширювальний бачок
  3. Як розрахувати обсяг компенсатора?
  4. Монтаж і обслуговування Експанзомати
  5. Особливості обслуговування компенсує ємності

При облаштуванні опалювальної системи необхідно приділяти увагу абсолютно всіх моментів, починаючи від проектування теплового блоку і закінчуючи його комплектацією. Серед усього різноманіття функціональних елементів вакуумний розширювальний бачок для опалення грає важливу роль в створенні якісно працює обігрівального обладнання. Завдяки цьому апарату здійснюється регулювання обсягу теплоносія, що дозволяє виключити розрив теплової магістралі, радіаторів та запірної арматури.

Завдяки цьому апарату здійснюється регулювання обсягу теплоносія, що дозволяє виключити розрив теплової магістралі, радіаторів та запірної арматури

Якщо ви збираєтеся облаштовувати обігрівальний блок в заміському будинку, то бачок розширювальний для опалення (Експанзомати) повинен в обов'язковому порядку фігурувати в ньому.

Якщо ви збираєтеся облаштовувати обігрівальний блок в заміському будинку, то бачок розширювальний для опалення (Експанзомати) повинен в обов'язковому порядку фігурувати в ньому

Схема роботи компенсаційного бака для опалення проста: при збільшенні температурного режиму теплоносія, його обсяг (мова йде про воду, оскільки саме вона найчастіше використовується для обв'язки обігрівальних вузлів) збільшується. В силу того, що контур закритий, рідина не випаровується і не спалюється, що, в свою чергу, провокує збільшення тиску в магістралі, яке необхідно зменшити, щоб уникнути аварійної ситуації. Ось така стабілізація тиску в системі опалення іменується компенсацією і саме для цих цілей використовується розширювальний бак для опалення.

З цією статтею читають: Відкрита система опалення з циркуляційним насосом

види Експанзомати

До недавнього часу широко використовувалися обігрівальні вузли, які працювали за допомогою гравітаційної циркуляції теплоносія, тобто без відцентрових насосів. Для них встановлювалися розширювальні резервуари відкритого типу. Але разом з тим, такі прилади мали масу недоліків, тому сьогодні їх практично не застосовують для обв'язки теплових блоків.

Розширювальний бак опалення відкритого типу

А вся справа в тому, що в відкриті Експанзомати потрапляло повітря, який провокував розвиток корозії на внутрішніх поверхнях теплообмінників. Крім цього, рідина з системи регулярно випаровувалася, що вимагало постійного контролю її кількості, оскільки це могло призвести до зниження ефективності функціонування всього обігрівального вузла. Та й до того ж, такі баки повинні розташовується в найвищій точці системи, що не завжди зручно і практично.

Сучасні ж опалювальні блоки характеризуються застосуванням насосних установок і розширювальних баків закритого типу. У цьому випадку перевага в тому, що тепловий контур повністю герметичний.

Компенсатор закритого типу

Схема роботи мембранного компенсаторного резервуара системи опалення будується на принципі: всередині нього розташовується мембрана, яка ділить Експанзомати на дві частини. В одній половині знаходиться повітря або газ, які закачуються в нього під тиском. Тоді як за рахунок іншої частини здійснюється безпосередньо регулювання кількості рідини. Мембрана для розширювального бачка виконується з еластичного матеріалу, що обумовлює скорочення повітряної камери при попаданні води всередину неї, тиск в ній збільшується, компенсуючи тим самим підвищений тиск в тепловому контурі. Коли ж теплоносій охолоджується, то відбувається зворотний процес.

Експанзомати закопаного типу можуть бути фланцеві (зі змінним мембранним блоком) і цільними (з незмінною мембраною). Другий варіант є найкращим в силу вигідною вартості. Але разом з тим фланцеві компенсатори за експлуатаційними характеристиками у багато краще, оскільки при розриві мембрани її можна без проблем замінити новою.

З цією статтею читають: Мембранний розширювальний бак для опалення

Вибираємо розширювальний бачок

Вибір компенсатора системи опалення - справа досить важливе, тому потрібно поставитися до нього з усією серйозністю. Важливим аспектом вибору компенсатора є:

  • тип - закритий чи відкритий;
  • типорозмір;
  • властивості мембрани:
  • стійкість до дифузійним процесам;
  • робоча температура;
  • експлуатаційний термін.

Всі ці дані ви зможете дізнатися безпосередньо в магазині, де будете купувати Експанзомати.

Як розрахувати обсяг компенсатора?

Спершу визначимо залежність необхідної кубатури і параметрів, які на нього впливають. При обчисленні необхідно брати до уваги той факт, що чим більше буде обсяг теплового контуру і чим вище максимально допустимий температурний режим буде в ньому, тим розмір компенсаторною ємності повинен бути більше.

Отже, для визначення обсягу розширювального бака можна використовувати наступну формулу:

Отже, для визначення обсягу розширювального бака можна використовувати наступну формулу:

  • Ков - коефіцієнт, який показує розмір збільшення кубатури теплоносія при його нагріванні.

Згідно з даними досліджень, на кожен 10 ° С підвищення температури води в магістралі стає на 0,3% більше. У спрощених розрахунках використовується показник в 5%. У тому випадку, якщо по тепловому контуру циркулює нерзамерзайка (антифриз), то це значення буде складати від 8 до 10% в залежності від типу незамерзаючої рідини.

  • Vвк - обсяг води в магістралі.

Ці дані беруться з розрахунків проекту, які виконувалися на етапі складання схеми обігрівального вузла. У тому випадку, якщо ви не володієте такими даними, то доведеться визначати кубатуру теплоносія самостійно. Це можна зробити шляхом зливу рідини з трубопроводу. Кількість води вимірюється відрами або витратоміром, який встановлюється на потоці.

  • РДК - максимально допустимий тиск котла та всього контуру в цілому. Це значення береться з паспортних даних нагрівального елементу.
  • РДБ - показник тиску в повітряному відсіку регулятора, яке вказується виробником в технічному паспорті агрегату.

За результатами розрахунку ви отримаєте точне значення.

До отриманого значення фахівці рекомендують додавати до отриманого значення ще 3-5 одиниць. Це дозволить уникнути нестандартних ситуацій, коли кубатура води в магістралі буде з тієї чи іншої причини збільшена.

Монтаж і обслуговування Експанзомати

Монтаж і обслуговування Експанзомати

Монтаж розширювального бака системи опалення виконується за всіма правилами встановлення подібного обладнання, які регламентуються проектом та інструкцією виробника техніки. Установка компенсатора відкритого типу здійснюється в найвищій точці теплової магістралі. Тоді як закриті резервуари розміщуються в будь-якому місці, але не безпосередньо після насосної установки.

При монтажі компенсуючих ємностей необхідно приділити особливу увагу його кріплення, оскільки його маса разом з рідину досить велика.

Як правило, подібна техніка комплектується всіма необхідними кріпильні елементами, однак, згідно з відгуками користувачів, вони далеко не завжди здатні забезпечити надійну фіксацію бачка.

Крім цього, під час монтажу цього функціонального приладу варто задуматися і про те, що вам повинно бути зручно їм користуватися.

Особливості обслуговування компенсує ємності

  • регулярні перевірки на наявність корозії, вм'ятин і патьоків - не рідше одного разу в 6 місяців;
  • перевірка початкового тиску газового простору на відповідність розрахунковому показнику - не рідше одного разу в 6 місяців;
  • перевірка мембрани на предмет виявлення деформацій і пошкоджень - не рідше одного разу в 6 місяців;
  • зберігання невикористаного бачка здійснюється в сухому місці.

Ось, власне і все тонкощі пристрою цього функціонального обладнання. Сподіваємося, ця публікація допоможе вам облаштувати житло ефективно працюючої опалювальною системою.

ВІДЕО: Огляд розширювальних баків об'ємом 2-12500 літрів з фіксованою і змінною мембранами і автоматичні розширювальні системи, керовані компресорами

Як розрахувати обсяг компенсатора?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама