Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як пофарбувати дерев'яний паркан

  1. Підготовка фарбування
  2. Інструменти для фарбування
  3. вибираємо фарбу
  4. фарбування

23 Июня 2015 р

Літо - період відпусток, дач, городів і ремонтних робіт. Саме влітку рекомендується проводити всі будівельні та ремонтні заходи на свіжому повітрі. На це є кілька причин. По-перше, в теплу пору року працювати на вулиці можна хоч цілодобово і не страждати від холоду і снігу. По-друге, погодні умови сприятливі не тільки для комфортної роботи, але і для того, щоб будівельні суміші, фарби та лаки швидше застигали. У цій статті ми поговоримо про те, як і чим правильно пофарбувати дерев'яний паркан. По суті, питання про необхідність фарбування дерев'яних парканів є риторичним, так як для довгого життя цих виробів фарбування просто необхідна. Якщо ж знехтувати належної обробкою деревини забору, то під впливом опадів і променів ультрафіолету дерево просто зіпсується в лічені роки, що призведе до повторної установки забору і з огляду на додаткові розтрати.

Підготовка фарбування

Дерево є одним з найбільш ефектних матеріалів для виготовлення забору. Такий паркан буде не тільки належним чином прикрашати присадибну ділянку, а й виглядати він при цьому буде досить природно і природно. Однак слід пам'ятати про те, що деревина при всіх своїх перевагах також володіє і рядом недоліків, серед яких сильна схильність природних умов, опадів і сонячних променів. Крім того, на цілісність деревини постійно будуть зазіхати всілякі комахи, рослини, грибки, цвіль і навіть мохи. Виходячи з цього, за деревиною слід не тільки періодично доглядати, а й встановлювати її необхідно дотримуючись простих правил обробки. Для більш ефективної обробки рекомендується працювати з деревиною до того, як вона буде встановлена ​​в якості паркану. У цьому випадку Ви зможете повноцінно обробити не тільки лицьові сторони дощок, а й торцеві.

Отже, для того, щоб деревина добре себе почувала, перед фарбуванням слід зробити її спеціальну обробку. Для початку все дошки необхідно ретельно прошлифовать за допомогою щітки, наждачного паперу або шліфувальної машини . Особливо це стосується дощок, які раніше вже були пофарбовані. Перед повторним фарбуванням стару фарбу необхідно ретельно видалити. Після того, як дошки буде відшліфовані, їх необхідно оглянути на наявність нерівностей і тріщин. Всі дефекти деревини слід прогрунтувати і прошпаклевать за допомогою шпателя . Зверніть увагу на те, що використовувати ґрунтовку і шпаклівку слід профільну, а саме призначену для дерева.

Пам'ятайте про те, що згубна волога, комахи і грибки можуть проникати в найдрібніші отвори і починати свої руйнівні роботи на зовсім крихітних ділянках. Після того, як деревина буде належним чином оброблена, можна приступати безпосередньо до її фарбування.

Інструменти для фарбування

На сьогоднішній день існує маса всіляких пристосувань для фарбування поверхонь. Всі пристосування відрізняються по ефективності застосування, «зоні ураження» і витраті фарби. Ми постараємося розглянути всі фарбувальні інструменти і відповімо на питання, як і чому ж краще фарбувати дерев'яний паркан. До цього дня найбільш популярними інструментами є ручні фарбувальні пристосування - кисті і валики . Варто віддати їм належне - інструменти безвідмовні і працюють в будь-яких умовах, електрики не просять, та й швидкість фарбування залежить від майстерності самого маляра. Кисті звичайно застосовуються для точкової фарбування невеликих або вузьких ділянок. Валики, мають велику площу захоплення, тому ними зручніше фарбувати великі ділянки. Однак не слід забувати про таких визнаних майстрів фарбування як фарбопульти . По-перше, вони значно якісніше наносять фарбу на поверхню, ніж навіть найдосвідченіший маляр. По-друге, краскопульт здатний забезпечити дуже високу швидкість роботи, яка виявиться недосяжною ні для одного валика. Ну і третє - фарборозпилювачі витрачають значно менше ЛФМ, ніж ручні інструменти. Тому пущеної на вітер фарби буде відповідно менше. Виходячи з усього перерахованого вище, можна зробити висновок, що фарбування дерев'яного паркану краскопультом в підсумку виявиться не тільки більш оперативної, а й економною. Якщо стоїть питання про те, який краскопульт краще купити для такого виду робіт, то сміливо вибирайте електричний, його потужності і ресурсу цілком вистачить для якісного нанесення ЛФМ на дерев'яний паркан, та й ціна задовольнить будь-якого маляра. Пневматичні, звичайно ж, мають більш високу якість фарбування, але купувати їх разом з компресором для фарбування забору може виявитися досить накладним справою.

вибираємо фарбу

Для фарбування дерев'яних загороджень застосовують різні склади. Ми постараємося в загальних рисах охопити всі найпоширеніші фарбувальні склади.

Укривочний. Головна їхня особливість - вони повністю вкривають деревину своїм кольором. Їх застосовують в тих випадках, коли необхідно приховати вади дощок. Завдана в кілька шарів укривочний фарба повністю приховає нерівності деревини, але при цьому позбавить дерево природності.

Лессировочной фарба використовується найчастіше в поєднанні з дерев'яними конструкціями. Вона зберігає текстуру і відтінок деревини. Однак вибираючи лессировочной фарбу слід також звертати увагу на відповідність її кольору загального ландшафтного дизайну саду.

Акрил. При виборі акрилових фарб, слід враховувати, що вони виготовляються з водними домішками, що може не сподобатися деревині. Тому акрил слід купувати призначений виключно для робіт з деревом.

Тому акрил слід купувати призначений виключно для робіт з деревом

фарбування

Для того, щоб фарба лягла на деревину швидко і якісно, ​​необхідно дочекатися гарної погоди. Дощ і вітер не зможуть благотворно вплинути на хороше висихання фарбувального матеріалу. Крім того, зверніть увагу на те, що прямі сонячні промені також не сприяють швидкому висиханню фарбувального покриття. Тому залишати сохнути деревину на яскравому сонечку не зовсім правильно. Якщо ви фарбуєте дошки до того, як встановлюєте їх, краще всього підійде майданчик на свіжому повітрі в тіні, або ж добре провітрюється. Якщо ж Ви фарбуєте паркан як вже готовий виріб, то незайвим буде простудіювати звіти метеорологів про майбутні погодних умовах. Звичайно, ці хлопці не завжди глаголят істину, але хоч приблизно прогноз погоди можуть дати більш-менш правильно.

Дуже важливо при фарбуванні деревини приділяти увагу не тільки лицьовим частинам дощок, а й торцях. Ця помилка недосвідчених малярів є найпоширенішою, «зробивши красиво» зовнішню частину паркану, люди часто і не думають про те, що необхідно фарбувати торці. А ці частини є не менш важливими!

Якщо Ви фарбуєте вже готовий паркан пензлем або валиком рекомендується між парканом і землею підкладати тоненьку дошку, поліетилен або тканину для того, щоб випадково не забруднити кисть землею.

Фарбування дерев'яної огорожі не є надскладним заходом, і просте виконання звичайних правил допоможе Вам не тільки швидше і якісніше провести фарбування, але і продовжити життя Вашому забору.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама