Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вирівняти підлогу під лінолеум: два способи

  1. Як вирівняти підлогу під лінолеум: що робити з кривим бетонною основою
  2. Вирівнювання дерев'яної підлоги під лінолеум: технологія робіт

Зміст статті:
Як вирівняти підлогу під лінолеум: що робити з кривим бетонною основою
Вирівнювання дерев'яної підлоги під лінолеум: технологія робіт

Лінолеум на сьогоднішній день є найбільш затребуваним покриттям підлоги, ціна якого залишається доступною і повною мірою відповідає якості цього матеріалу. Крім того, його дуже просто постелити самостійно, виключаючи таким чином витрати на оплату послуг фахівців. Нюансів тут трохи, найголовніше - в процесі його настілки правильно підготувати підставу. Навіть сама невелика ямка або тріщина з часом проявляється на поверхні цього м'якого і в деякому роді еластичного підлогового покриття. Про це і піде мова в даній статті, в якій разом з сайтом stroisovety.org ми розглянемо питання, як вирівняти підлогу під лінолеум?

org ми розглянемо питання, як вирівняти підлогу під лінолеум

Вирівнювання підлоги під лінолеум фото

Як вирівняти підлогу під лінолеум: що робити з кривим бетонною основою

Для вирівнювання бетонної підлоги під лінолеум існує тільки одна підходяща технологія - це використання нівелір маси або, як її ще називають в народі, самовирівнюється стяжки підлоги. Вся її краса полягає в спрощеної технології, яка виключає і трудомісткий процес замішування розчину, і не менш складну техніку вирівнювання цементного розчину. За великим рахунком, цей процес заливки стяжки спрощений настільки, що дозволяє вирівнювати підлогу протягом однієї години (може трохи більше).

Весь секрет цього методу полягає в особливому складі розчину, який, крім цементу, включає в себе дрібний кварцовий пісок і масу модифікаторів, які надають готовому розчину пластичність і міцність. Навіть шар всього в кілька міліметрів має дуже високі характеристики міцності. А це важливо, тому що дозволяє вирівняти підлогу в його існуючій площині - тобто, зовсім не обов'язково дотримуватися чітку горизонталь статі. Якщо і існують незначні відхилення від неї, то, в принципі, це не особливо важливо (якщо вони непомітні візуально).

Вирівнювання бетонної підлоги під лінолеум фото

Описуючи технологію вирівнювання бетонної підлоги під лінолеум за допомогою нівелір маси, її можна уявити в такій послідовності.

  1. Для початку очищаємо стару поверхню від сміття (в тому числі пил), і гарненько розкриваємо її ґрунтовкою глибокого проникнення (наприклад, СТ17).
  2. Далі виробляємо частковий ремонт підстави за допомогою звичайного цементно-піщаного розчину або ж клею для кахельної плитки . На цьому етапі робіт необхідно закрити всі тріщини і вибоїни. Мета цього ремонту полягає в тому, щоб знизити витрату дорогої нівелір маси і зменшити здатність підстави вбирати вологу, що має величезне значення в процесі вирівнювання підлоги за допомогою нівелір маси.
  3. Далі слід зрозуміти, як готується розчин. Для цього знадобиться велике відро (чим більше, тим краще - бажано, щоб в ньому можна було приготувати відразу мішок нівелір маси) і будівельний міксер . В принципі, можна обійтися перфоратором і спеціальним патроном. У відро наливається третину води, після чого в неї всипається суха суміш і ретельно розмішується за допомогою міксера. Дуже важлива густота розчину, яка в повній мірі залежить від заливається шару - чим він товстіший, тим густіше буде потрібно розчин. В цілому, для стяжки шаром в 2-3мм можна приготувати суміш, по свій консистенції порівнянної зі сметаною.
  4. Приготована суміш просто виливається на підлогу, після чого розподіляється по підставі за допомогою широкого шпателя і викочується пластиковим валиком з шипами - саме він допомагає розчину вирівнятися в площину горизонту.
  5. Далі процес повторюється - готується нова порція розчину, яка точно таким же способом наноситься на підлогу. Ось тут саме час згадати про здатність вирівнювати підстави вбирати вологу. Нову порцію розчину досить складно буде з'єднати з попередньою, якщо остання встигне віддати вологу основи. В ідеалі в момент з'єднання вона повинна бути такою ж рідкісною, як і нова порція розчину. Саме тому ставка робиться на якісну грунтовку в два шари і темпи проведення робіт. Виконувати їх краще удвох - поки одна людина розбирається з залитої стяжкою, другий готує нову порцію розчину.
  6. Як правило, на наступний день за такою стяжці можна вже ходити. Покривати підлогу лінолеумом потрібно тільки після повного висихання стяжки - цей момент ви легко побачите по змінилося кольором основи підлоги.

    Вирівнювання підлоги нівелір масою фото

В принципі, деякі майстри вдаються і до інших технологій, але, на мій погляд, це просто марнотратство бюджету. Досить часто на бетонну підлогу під лінолеум укладають фанеру або ОСБ . Мотивується це тим, що підлога нібито стає тепліше. Але це питання залишається спірним.

Вирівнювання дерев'яної підлоги під лінолеум: технологія робіт

З питанням, як вирівняти дерев'яна підлога під лінолеум, справи йдуть трохи легше і найголовніше - чистіше. Тут не потрібні ніякі брудні, мокрі і трудомісткі процеси з тривалим періодом висихання розчину. Як правило, підготовка дерев'яної основи під настилання лінолеуму проводиться за допомогою листового матеріалу - це або тонка ДВП , Або ОСБ, або фанера. Вибір між ними здійснюється виключно виходячи з кривизни статі.

  • ДВП - це недорогий матеріал товщиною 2 мм, і його область застосування в сфері підготовки підстави обмежена. Він використовується тільки в тому випадку, якщо сам підлога рівний і єдині дефекти на ньому зводяться до щілин між мостинами.
  • ОСБ. Цей матеріал може мати різну товщину: 6, 8, 10, 12мм і так далі. Він є досить специфічним - в силу своєї структури він має властивості прогинатися під дією кріпильних елементів , Що призводить до незначних плавним викривлень. Тобто, він повторює площину статі, тільки в меншому ступені, і чим товще ОСБ, тим менше він прогинається. Використовується ОСБ зараз практично повсюдно і, як то кажуть, бездумно - насправді він є відмінним способом вирівняти підлогу, який має глибокі пошкодження невеликого розміру, але рівну площину. У всіх інших випадках результатом використання даного листового матеріалу стає основу підлоги з плавними перегинами - якщо вони візуально непомітні, то страшного в цьому нічого немає.
  • Фанера. Це більш міцний і, відповідно, дорогий листовий матеріал, який в стані дійсно якісно вирівняти дерев'яну основу підлоги - завдяки своїй листкової структурі вона практично не прогинається. Для вирівнювання підлоги застосовується фанера товщиною не менше 10мм. Вирівнювання підлоги фанерою під лінолеум вважається найкращим варіантом вирішення цього питання - фанера продається будь-якої товщини і при необхідності може стати хорошою альтернативою ДВП.

    Вирівнювання підлоги фанерою під лінолеум фото

Вибір матеріалу для вирівнювання дерев'яної підлоги цілком і повністю залежить від вас - єдине, що слід розуміти, це те, що економія тут не доречна. якщо саме підлогове покриття згодом можна легко поміняти, то з повним правом такий номер не проходить - його потрібно робити раз і надовго.

якщо саме   підлогове покриття   згодом можна легко поміняти, то з повним правом такий номер не проходить - його потрібно робити раз і надовго

Як вирівняти дерев'яну підлогу під лінолеум фото

На закінчення даної теми додам тільки одне - підходячи до питання, як вирівняти підлогу під лінолеум, потрібно бути завбачливим. Слід розуміти, що, можливо, наступного разу вам захочеться постелити ламінат або паркет - краще шукати універсальний варіант, який цілком здатний задовольнити вимогам укладання більшості сучасних підлогових покриттів. А це фанера і підстава, вирівняне з її допомогою в ідеальну площину горизонту.

Автор статті Олександр Куликов

Org ми розглянемо питання, як вирівняти підлогу під лінолеум?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама