Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити садову доріжку своїми руками: 70 надихаючих фото + інструкції

  1. Як зробити садову доріжку з дерева Така доріжка буде органічно виглядати в будь-якому саду, адже...
  2. Садові доріжки з дерев'яних спилов
  3. Садові доріжки з трісок
  4. Як зробити садову доріжку з каменю
  5. Як зробити садову доріжку з цегли або бруківки
  6. Як зробити садову доріжку з бетону
  7. Де взяти форму для створення плитки:
  8. Як зробити садову доріжку із пластику
  9. Де взяти пластикову плитку:

Як зробити садову доріжку з дерева

Така доріжка буде органічно виглядати в будь-якому саду, адже дерево - це натуральний матеріал. А щоб він прослужив довше, варто попередньо обробити його спеціальними захисними просоченнями.

Садові доріжки з дощок або брусів

Їх можна укласти прямо на землю, вкопавши повністю або наполовину. Доріжка буде виглядати оригінальніше, якщо класти деталі трохи нерівно або на невеликій відстані один від одного. Проміжки можна засипати землею або гравієм.

Такі доріжки можуть зарости травою. Якщо вам це не до смаку, краще провести деякі підготовчі роботи. Це ще й дозволить доріжці довше не втрачати свій зовнішній вигляд.

Викопайте траншею по довжині і ширині майбутньої доріжки. На дно покладіть геотекстиль, потім щільно утрамбуйте пісок, щебінь і ще один шар піску. Зверху викладіть дерев'яні деталі. Заповнити проміжки між ними теж можна піском або гравієм.

Дошки можна прикріпити до підготовленій підставі з бетонних блоків і брусів. В цьому випадку доріжка буде піднята над землею, що забезпечить дереву додаткову вентиляцію і продовжить термін служби. Та й виглядати така доріжка буде вельми солідно.

Про те, як зробити такий настил, розказано в цьому відео:

Садові доріжки з дерев'яних спилов

Такі доріжки виглядають дуже оригінально. Потрібно викопати траншею, викласти її геотекстилем і утрамбувати по ньому пісок. Потім укладаються спили дерева, а простір між ними засипається гравієм, піском або звичайними каменями.

Садові доріжки з трісок

Це найпростіший спосіб оформлення дерев'яної доріжки. Її плюс ще й у тому, що через неї практично неможливо прорости бур'янам. Однак тріски доведеться періодично підсипати, бо з часом вони будуть просідати.

Щоб зробити таку доріжку, досить вирити траншею, утрамбувати її дно піском, а зверху насипати деревні відходи. Перед засипанням трісок можна встановити бордюр, наприклад з каменю або цегли.

Як зробити садову доріжку з каменю

Кам'яні доріжки теж прекрасно впишуться в інтер'єр будь-якого садової ділянки . Вони прослужать довгі роки і не будуть деформуватися.

Плоскі камені укладаються або на цементний розчин, або на подушку з землі. Другий спосіб підійде, якщо між камінням ви плануєте зробити великі проміжки. І в тому і в іншому випадку потрібно попередньо вирити траншею.

Ось як викласти камінь на цементний розчин:

А тут показано, як укласти камені прямо на землю:

Оригінально виглядають доріжки, викладені гравієм, галькою або іншими дрібними каменями. Для цього потрібно вирити траншею, встановити бордюр, наприклад з каменю, дерева або металевих пластин, утрамбувати дно траншеї піском і покрити геотекстилем. На нього щільним шаром укласти гравій.

Як зробити садову доріжку з цегли або бруківки

З такого, здавалося б, звичайного будматеріалу вийдуть дуже красиві доріжки. Адже він дозволяє викладати різноманітні візерунки.

Щоб викласти візерунок, потрібно викопати траншею, встановити вздовж неї дошки і утрамбувати по дну спочатку щебінь, а потім пісок. У піщаний шар вдавлюються цеглу або бруківка, а простір між ними засипається піском і гравієм.

Детальний опис процесу створення такої доріжки ви знайдете в цій статті:

Як зробити садову доріжку самому →

Як зробити садову доріжку з бетону

Бетонна доріжка довго буде радувати ваше око. Можна зробити звичайну пряму доріжку: викопати траншею, встановити опалубку, утрамбувати щебінь і залити все це бетоном.

А можна підійти до процесу більш творчо і створити щось унікальне і незвичайне. Наприклад, зробити оригінальну бетонну плитку своїми руками.

Найпростіший спосіб - зробити обриси каменів на ще не застиглому бетоні:

А ось як зробити плитку за допомогою звичайних листів:

Можна скористатися спеціальними формами, в які заливається цемент. Завдяки їм доріжка знайде незвичайний візерунок.

У цьому відео показано, як користуватися такою формою:

Де взяти форму для створення плитки:

Існують і інші форми, за допомогою яких можна викласти шикарну доріжку. Ось кілька ідей для натхнення:

Як зробити садову доріжку із пластику

У магазинах можна також купити спеціальну пластикову плитку. З її допомогою можна викласти цілу майданчик в саду, а можна оформити акуратну доріжку. Робиться це швидко і просто: досить лише з'єднати плитки між собою і укласти на щільне покриття, наприклад бетон, щебінь або утрамбовану землю.

Таку конструкцію легко розібрати і при бажанні перенести на інше місце. Крім того, різноманітність кольорів, форм і візерунків таких плиток дозволяє створювати незвичайні красиві доріжки.

Де взяти пластикову плитку:

Як зробити цікавий бордюр у звичайних стежок

Якщо ви не хочете грунтовно займатися створенням садових доріжок, але хочете внести різноманітність, то можна просто красиво оформити вже протоптані стежки.

Для цього потрібно викопати вздовж них невеликі траншеї і вкопати або втиснути туди дошки, кілочки, камені або цеглу. Ще один варіант - створити живий бордюр з низькорослих рослин .

Але самий незвичайний і практичний спосіб візуального оформлення стежки - встановити вздовж неї невеликі світильники на сонячних батареях. Вдень вони будуть заряджатися від сонця, а вночі - освітлювати вам шлях і прикрашати сад.

Такий варіант відмінно підійде і для прикраси готових доріжок.

Де взяти світильники на сонячних батареях:

Читайте також

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама