Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чим облицювати фасад будинку: варіанти матеріалів з фото

  1. Фасад на диво: 5 видів популярної облицювання
  2. Декоративна штукатурка
  3. Облицювальну цеглу і камінь
  4. Керамічна плитка
  5. сайдинг
  6. Блок-хаус
  7. Теплий фасад: зовні не видно, а всередині затишно

Про смак господаря судять по зовнішньому вигляду будинку, тому кожен власник прагне зробити фасад оригінальним і вишуканим. Завдяки сучасним облицювальних матеріалів непривабливі «голі» стіни перетворюються в справжній шедевр. Але, крім естетичної складової, обробка повинна відповідати іншим вимогам: не боятися погодних примх, бути міцною і довговічною. Експерти назвали фасадні, які лідирують на ринку.

Фасад на диво: 5 видів популярної облицювання

Всього п'ять категорій матеріалів, а варіантів неповторною обробки - тисячі. Кожен вид облицювання при грамотному використанні прикрашає будинок, розрізняються матеріали структурою і робочими властивостями.

Різновиди фасадної обробки:

Декоративна штукатурка

Традиційна фасадна облицювання на основі цементу і піску. Пластична маса наноситься на тверду основу: цегла, бетон, газоблоки. Фактура готового покриття: від гладкої до шорсткої поверхні типу «короїд» або «баранчик». Оригінально виглядає покриття з вкрапленнями мармуру або кольорових частинок. Така штукатурка не потребує фарбування.


Облицювальну цеглу і камінь

Матеріал, який не виходить з моди. Цегляна або кам'яна кладка виглядає грунтовно і елегантно. Оздоблення виділяється міцністю і довговічністю: наприклад, термін служби клінкерної цегли перевищує 100 років. Такий фасад не боїться вологи і морозу, стійкий до вигорання.


Керамічна плитка

Гідна альтернатива цеглі. Кераміка виглядає яскраво і оригінально, при цьому не перевантажує стіни, тому додатково зміцнювати фасад не потрібно.

сайдинг

Штучні панелі, якими обшивають зовнішні стіни. Найчастіше використовують пластик, але зустрічаються і металеві листи. Варіант з категорії: недорого і естетично. Термін служби сайдинга 25-50 років, але пластик погано переносить морози: стає крихким і тріскається.

Блок-хаус

Дерев'яні дошки, напівкруглі з лицьового боку. За типом нагадують вагонку, а в готовому вигляді фасад виглядає, як дерев'яний зруб. Новинка на російському ринку і популярний вид обробки на Заході.


Кращий матеріал - той, який влаштовує власника будинку за ціною, якістю, привабливості і довговічності.

Теплий фасад: зовні не видно, а всередині затишно

Про суворих російських морозах знають далеко за межами Росії. Тому перед обробкою фасаду експерти профільної компанії URSA рекомендують подбати про утеплення зовнішніх стін. Адже через «голий» фасад йде до 40% тепла з будинку.
Кожен з перерахованих варіантів обробки допускає теплоізоляцію. Для сайдинга, штукатурки підходить пінопласт, екструдований пінополістирол. Будинок, облицьований деревом, цеглою або плиткою, утеплюють мінеральною ватою. утеплення фасаду - доступний спосіб зберегти тепло, а ще захистити будинок від стороннього шуму.

Оздоблення фасаду - це фінальний штрих в портреті будинку. Від того, наскільки грамотно підібрані «фарби» - облицювальні матеріали, залежить і враження, яке створює готове «полотно».

Чим обшити фасад будинку. Відео рекомендація

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама