Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чому 80% населення США, Канади, Норвегії, Швеції, Фінляндії живуть саме в таких будинках? Міфи і реальність ...

Часті питання українського скептика про канадських каркасних будинках:

Часті питання українського скептика про канадських каркасних будинках:

1. «Я стукаю по стіні, чую гучний звук. У вас що, стіни картонні? Вони явно не витримають не те що морозів, а й просто мінусових температур! »

Ні, стіни не картонні. Основа стіни - каркас з дерев'яного бруса розміром 38 мм * 140 мм, розташованого на відстані 40 см один від одного (від центру до центру). Дерев'яні плити OSB, якими обшивається будинок, набагато міцніше навіть масиву дерева аналогічної товщини. Це досягається за рахунок багатошарової структури, в якій тріски сусідніх шарів різноспрямовані. Все це дає стіні необхідну міцність і стійкість - який вже тут картон. А якщо додати до цих елементів ще пароізоляцію, вітрогідрозахистна мембрану Dupont, утеплювач, які теж входять до складу стіни, врахувати фасад - вентильований або невентильований, то стіна виходить товщиною близько 20 сантиметрів. А звук глухий тому, що стіни зсередини обшиваються гіпсокартоном (який, до речі, з картоном має досить мало спільного як матеріал), який кріпиться до каркасних стін, заповненим утеплювачем. Саме він і дає такий «глухий» ефект.

Що стосується морозів - то в Канаді в каркасних будинках живе 80% населення. А клімат в Канаді нітрохи не тепліше українського. У відповідях на інші питання тема захисту від холоду розкрита більш докладно.

2. «Я думаю, у Вашому домі взимку буде холодно, а влітку навпаки - жарко.»

Каркасні будинки - одне з найбільш енергоефективних рішень в світі. Пропонуємо розглянути обидва випадки. Взимку в каркасному будинку тепло, оскільки він утримує тепло у багато разів краще цегляного і монолітного. Сам каркас дерев'яний, а дерево проводить тепло набагато гірше, ніж цегла або бетон. Плюс стіни наповнені утеплювачем, який володіє настільки низьким коефіцієнтом теплопередачі (в 14 разів меншим, ніж у звичайного цегли), що стіни не дозволяють теплу покидати будинок. Будинок будується з метою досягнення максимальної енергоефективності, він практично герметичний, тому будинок взимку прогрівається не за день-два, як звичайні будинки, а за годину, і при цьому тепло на вулицю майже не йде. Добре відомий факт, що якісні і правильно побудовані каркасні будинки при температурі зовні -20 ° С остигають тільки на 2 ° С на добу. Влітку в будинку DreamHouse прохолодно, тому що стіни не нагріваються, як кам'яні, які вбирають сонячне тепло і віддають його всередину будинку. Крім того, в будинках DreamHouse встановлюються системи вентиляції і кондиціонування, підтримують потрібний мікроклімат в будь-який час року.

3. «Говоріть, в Канаді суворий клімат? Так там 95% населення живуть на півдні країни - на кордоні з США. Це взагалі широта Харкова! »

З усіх країн світу канадський клімат найближче до нашого (Україна, Росія). Як відомо навіть зі шкільного курсу географії, клімат залежить не тільки від широти, а й від рельєфу місцевості, близькості гір, річок, океанів, розмірів території і т.д. Тому для правильного порівняння потрібно порівнювати кліматичні зони, середньомісячні температури і норми опадів. Це правда, що велика частина великих міст в Канаді знаходиться ближче до півдня. Так само, як і в що знаходиться в більш північних широтах, ніж Україна, Росії міста будувалися, в основному в середній смузі, а не ближче до полярного кола в зонах з арктичним кліматом. Основна частина населення Росії, наприклад, проживає в європейській частині і Сибіру - зонах континентального клімату, з холодною зимою і порівняно жарким літом. Велика частина Канади знаходиться в континентальній кліматичній зоні, що робить клімат дуже схожим на український. Середня температура січня в Канаді становить 30-35 ° С морозу на Крайній Півночі і 18-20 ° С морозу на півдні центральних районів - там, де живе велика частина населення - в м Монреаль, Оттава, Едмонтон, Квебек, Калгарі. Хоча в цих районах можна очікувати температур і -40 ° С з сильними крижаними вітрами. Середня температура липня 16-18 ° С в більшості південних районів і до 21 ° С на крайньому півдні. Майже повсюдно - стійкий сніговий покрив; максимальна товщина його до 150 см (півострів Лабрадор) і висока вологість протягом усього року.

Підсумок - клімат Канади континентальний, з холодною (до -40 ° С) взимку, сильними вітрами і сильною вологістю. В таких умовах каркасні будинки проявляють свої кращі якості.

4. «Ось ви говорите, що стіна каркасного будинку по утриманню тепла еквівалентна цегляній товщиною 2 м. Я в це не вірю. Завжди клали цегляні стіни в дві цеглини і нічого тепліше поки не придумано. »

Так, можливо, кладки в дві цеглини часто досить для стіни з точки зору її стійкості і несучої здатності. Але є один ключовий параметр, про який все частіше говорять як про головне - енергоефективність. Природні ресурси у вигляді нафти і газу обмежені, і їх обсяги постійно скорочуються. З ростом тарифів на послуги опалення та житлово-комунального господарства і в Україні населення задумалося про такі витрати. У випадку з приватним будинком площею від 100 метрів і власним опаленням і постачанням гарячої води платежі за рішення цих задач становлять вже круглу суму, а тарифи продовжать рости щороку - як на газ і електрику, так і на дизельне паливо, наприклад. Тому досягнення енергоефективності житла - одна з цілей державної житлової
програми. Вимоги по теплопровідності встановлюються діючими будівельними нормами - ДБН В.2.6- 31_2006 «Конструкції будинків і споруд. Теплова ізоляція будинків ». Ось приблизний розрахунок згідно з цими нормами. Нормований опір теплопередачі R = 3,15. Основний параметр матеріалів, який використовується для розрахунків необхідної товщини стін, - це теплопровідність. Вона вимірюється в Вт / (м * К) і показує, скільки ват енергії пропускає назовні метр товщини стіни при різниці температур всередині будівлі і зовні в 1 градус. Утеплювач дерев'яного каркасного будинку DreamHouse має теплопровідність 0,04 Вт / (м * К), в той час як цегляна кладка з керамічної цегли на цементно-піщаному розчині 0,56 Вт / (м * К) - в 14 разів більше. Необхідна з точки зору норм будівельної теплотехніки товщина стіни буде розраховуватися так: R (опір теплопередачі для кліматичної зони) = d (товщина стіни) / теплопровідність. Відповідно, для цегляної стіни d = 3,15 (R) * 0,56 (теплопровідність) = 1,76 м. Оскільки в будинках DreamHouse товщина утеплювача складає 15 см для стіни, аналогічна по опору теплопередачі цегляна стіна становить 15 * 14 = 2,10 м. Звичайно, офіційні дані не включають деяких факторів і
є приблизними, але співвідношення вони показують, в цілому, вірно. Тепер ви бачите, чому дерев'яні каркасні будинки вважаються найбільш енергоефективними.

Нова Село ... наша група Нова Село і на

А так чи екологічний каркасні будинки?

1. Про яку екології Ви говорите? У вас же пароізоляційна плівка, це все одно, що мішок на голову надіти і дихати. Ваш будинок не дихає - яка екологія?

Пароізоляція - це не звичайна поліетиленова плівка. Паробар'єр - армована мембрана, досить міцний матеріал, який вберігає утеплювач від проникнення вологи. Паробар'єр пропускає повітря, тобто будинок дихає, проте рівно настільки, щоб зберегти свою енергозберігаючу функцію. Потоки повітря, що приносять холод, в будинок не проникають. Ви не "гріє вулицю» вашою системою опалення, витрачаючи кошти даремно.

2. Чим утеплюєте? Скловатою? А ви знаєте, що дрібна скляна крихта назавжди осяде в ваших легенів?

Яка екологічність - це ж Скловата! Вже краще цегляний будинок побудувати - все-таки глиняний.
По-перше, сучасні утеплювачі - це вже не та скловата, яку всі пам'ятають за радянськими часами. За останні кілька десятиліть технологія зробила кілька кроків вперед. Мінеральна вата і базальтове волокно, які ми використовуємо як утеплювач відносяться до екологічно чистих натуральних матеріалів, на відміну від пінополістиролу, екологічність якого сумнівна, також як і вогнестійкість.

Що таке мінеральна вата і як вона проводиться? Виробничий процес починається з расплавкі каменю в шахтній печі при температурі 1500 ° С, потім розплав, подібний рідкої вулканічній лаві, виливається на центрифуги і під впливом потужного повітряного потоку утворюються волокна. Волокна швидко охолоджуються повітрям, до них додається синтетичне сполучна речовина і гидрофобизатор. Потім волокна збираються в камері осадження у вигляді килима з вати, після чого в камері полімеризації при температурі близько 200 ° С відбувається остаточне затвердіння і формування продукту.

Мінвата використовується практично у всіх сферах застосування теплоізоляції, а завдяки своїм унікальним якостям може виконувати кілька функцій одночасно. Забезпечуючи хорошу тепло- і звукоізоляцію, мінеральна вата гарантує високу пожежостійкість, обмежує емісію шуму і гасить коливання. А що стосується екологічності глиняної цегли - глина дуже добре вбирає природні та техногенні радіонукліди (радіоактивні частинки). Тому що проводиться на основі глини цегла (незважаючи на домішки, його вважають природним матеріалом) - наприклад, широко поширений червоний - теж має дещо підвищеним радіаційним фоном. У практиці екологічної експертизи нерідко зустрічаються такі випадки.

3. Ось ви говорите - екологічний будинок, а вікна - пластикові ставите, ПВХ - це ж не екологічно.

Пропонуємо розібратися з тим, що таке ПВХ, з якого виготовляються вікна. Полівінілхлорид (ПВХ) є продуктом складного хімічного синтезу, в основі якого лежить натуральна сировина - кухонна сіль (хлорид натрію), нафта і газ. Отриманий матеріал хімічно інертний і довговічний. При цьому він не виділяє шкідливих речовин - згадайте, навіть багато продуктів харчування упаковуються в ПВХ - кефір, йогурти, напої в пластикових пляшках. З ПВХ виготовляються навіть посудини для зберігання донорської крові та кров'яний плазми. До того ж, пластикові вікна повсюдно встановлюються в лікарнях, дитячих садах і школах, що, в свою чергу, також доводить безпеку використання вікон з ПВХ.

Ідея використання профілю ПВХ для виробництва пластикових вікон, була розроблена ще в 30-х роках ХХ століття. Спочатку полівінілхлорид не відповідав вимогам по довговічності, але багаторічна науково-дослідна робота вирішила цю проблему. І на початку 50-х років вікна ПВХ почали широко розповсюджуватися.
Цей результат був досягнутий за рахунок удосконалення сировини і машин (екструдерів). Технологія додавання в суміш оксидів титану в якості стабілізаторів дозволила поліпшити якість виробництва і вирішити проблеми механічної міцності пластикових вікон. Також активно велися роботи по тепло, звукоізоляції і атмосферостойкости. Залишалася лише одна проблема - пожовтіння вікон з часом під впливом сонячних променів. Вирішити її дозволило додавання стабілізатора - свинцю в суміш для виробництва профілю. До речі оману про те, що пластикові вікна жовтіють з часом, яке збереглося у деяких до сих пір, з'явилося в 90-і роки - що поставляються тоді в Росію і Україну віконні профілі були, як правило, невисокої якості, і дійсно жовтіли.
Сучасні технології виключають зміна кольору профілю з часом. Це досягається або додаванням свинцю, або шляхом використання в якості стабілізатора кальцій - цинку (CaZn).

А так чи міцно каркасні будинки?

1) Хіба можна таке кволе будова можна назвати будинком? Він же розвалиться при необережному русі!

Будинки, що витримують 7 балів за шкалою Ріхтера, навряд чи розваляться від кашлю! Конструкція каркасного будинку спроектована таким чином, що несуча навантаження розподілено рівномірно по всіх вузлах каркаса. Це обумовлює високу стійкість до навантажень - каркасні будинки вважаються сейсмостійкими. Саме тому в Японії, де нерідкі землетруси, для будівництва індивідуальних і малоповерхових будинків в основному використовується дерев'яно-каркасна технологія. Заслуговує на увагу витяг з висновку державної комісії за результатами землетрусу 1994 року в Нордрідже, поруч з Лос-Анджелесом, США: «У зв'язку з раннім ранком великої кількості жертв вдалося уникнути, тому що люди перебували у себе в будинках, побудованих за каркасною технологією, а не в побудованих із залізобетону торгових центрах і офісах »

2) А, це ті будинки, які ураганом в Америці зносить і даху зриває? А в зв'язку з глобальним потеплінням урагани нерідкі і наших широтах.

Так, в США досить багато ураганів і торнадо. І нерозумно було б стверджувати, що, незалежно від їх сили, вони не ушкоджують будинку.

Ключове питання - швидкість вітру при цих явищах. Для визначення сили торнадо в США використовується шкала Фудзита (від F0 до F5). Вітер, що сягає смужка F0 - 30 м / с, вже вважається ураганом і завдає незначних збитків - ламає гілки дерев, зносить вивіски і може пошкодити димар будинку. При урагані ступеня F1 швидкість вітру досягає 50 м / с, що може привести до пошкодження частини покриття покрівлі. При ступеня F2 і швидкості вітру 70 м / с вітер вириває дерева, зносить машини і може відірвати всі покриття даху. Серйозні проблеми для каркасних будинків починаються при досягненні ступеня F3 і швидкості вітру в 80 м / с - можуть бути пошкоджені стіни. При такій швидкості вітру торнадо відкидає машини на сотні метрів і вириває цілі ділянки лісу. При більшій швидкості вітру в (ступеня F4 і F5) каркасні будинки можуть бути навіть повністю знищені. Але при таких серйозних ураганах явищ присвоюється статус національного лиха.

Наприклад, при урагані «Катріна», який був визнаний одним з найбільш руйнівних за всю історію США, швидкість вітру в епіцентрі досягала 80-90 м / с. А тепер увага. В Україні ураганів, і, тим більше, торнадо такої сили немає і ніколи не було. При урагані у Львові 3 серпня 2009 року швидкість вітру не перевищувала 22 м / с (найслабша категорія за шкалою Фудзита). У найсильнішому урагані на півдні Росії - в Північній Осетії та Інгушетії, коли постраждали покрівлі 400 будівель у Владикавказі і сталося понад 500 електроаварій швидкість вітру досягала 50 м / с.
Тобто навіть при найсильнішому за всю історію урагані в Україні максимум, що трапиться з каркасним будинком DreamHouse - пошкодження частини покрівлі, що станеться і з будь-яким іншим будинком при такій швидкості вітру. Головне - щоб будинок був грамотно побудований з дотриманням технології, особливо в частині кріплення будинку до фундаменту.

3) Дім із дерев'яною недовговічні - він постоїть і розвалиться років через 20!

Будівництво будинків на основі дерев'яного каркаса відомо людству з найдавніших часів, але як сформувалася загальноприйнята технологія масово поширилося в Канаді і США в кінці XIX століття. До сих пір в цих країнах збереглися історичні будівлі, побудовані понад 100 років тому, а деякі і того старше.
Будинки, побудовані в 50-е-60-ті роки XX століття до сих пір служать своїм господарям. Адже основа будинку - дерев'яний каркас, і якщо він виконаний з висушеної деревини високої якості, як у DreamHouse, то будинок простоїть і більше ста років. В Америці і Канаді є практика через 20-30 років служби замінювати якісь елементи будинку - наприклад, утеплювач або фасад - і будинок як новий, адже каркас дуже довговічний.
Крім того, згідно з з наказом Держбуду України від 30.09.05, №215, гарантований термін служби каркасних дерев'яних споруд - 50 років. Фактичний же термін служби - 80-100 років. Крім того, офіційна гарантія компанії DreamHouse на побудовані будинки - 30 лет.4. Ваші будинки мені казку нагадують, пам'ятайте - про трьох поросят?

До речі, забув, як їх звали. Поросят з англійської народної казки, відомої багатьом дітям в обробці Сергія Михалкова, звали Ніф-Ніф, Нуф-Нуф і Наф-Наф. Перший з них побудував будинок із соломи, другий з хмизу та лози, а третій - з каменю. Якби перші двоє братів побудували каркасні будинки - вовк не зміг би їх здути, а якби такий будинок побудував Наф-Наф, він би витратив набагато менше часу і коштів, а жив би в більш комфортному будинку, ніж
кам'яний.
В ті часи, коли писалася казка, в Англії не існувало каркасної технології, не кажучи вже про сучасні будівельні матеріали - клеєної деревини, OSB або утеплювачів. Сучасна казка була б іншою! 5. Ні, стіна 20 см завтовшки звучить несерйозно, ми звикли, щоб стіни будували товстими!

Справа не в товщіні, а у властівостях! Нагрудник з кованого заліза середньовічних Лицарський лат БУВ около сантиметра завтовшки. Сучасна броня и при набагато меншій товщіні набагато міцніше. Фраза з формулювання питання «звіклі до Товсте стін» має на увазі теплотехнічні характеристики в условиях суворої зими. Так ось, для відповідності сучасним СНИП-ам з теплотехнікі, цегляна стіна винна буті товщина 1,76 м. (R (Опір теплопередачі для кліматичної зони) = d (товщина стіні) / теплопровідність. Відповідно, для цегли це буде d (цегляної стіні ) = 3,15 (R) * 0,56 (теплопровідність) = 1,76м.) Ситуація з газобетоном / петонобетоном Дещо краще, з залізобетоном Дещо гірше. Щоб вийти з положення, такі стіни, як правило, утеплюють. Що виходить? З точки зору тепла товсті стіни неефективні, і їх необхідно утеплювати. І єдине, навіщо потрібна така міцна стіна - це її несуча здатність, тобто по суті, вона є лише основою для утеплювача. Дуже дорога, тривала в зведенні, неефективна основа, слід зауважити.

Каркасний будинок спочатку був розрахований на використання утеплювача, і стіна створюється міцними, легкими і енергоефективною. І ті самі 1.76 м цегли з легкістю замінюються п'ятнадцятисантиметрової стіною з каркаса.

6. «Як з такого фуфла можна вдома будувати?»

Дерево - це не фуфло, з нього будуються будинки по всьому світу ось вже багато століть і тисячоліть. Нічого більш екологічного та енергоефективного людство ще не придумало. Що стосується інших матеріалів - йдеться, знову-таки, про надсучасні екологічно чистих будівельних матеріалах найвищої якості.

7. «Чим обшиваєте? OSB? Фанера ?! Так у мене меблі міцніше стін вашого будинку! »

ДСП і ОСП (OSB), незважаючи на схожу абревіатуру - це зовсім різні продукти. ДСП виготовляється з дрібнодисперсного стружки і використовується, в основному, дійсно для виготовлення меблів. OSB виготовляється з довгих орієнтованих щепов, в різних шарах плити спрямованих в різні боки. В результаті OSB по міцності наближається до фанери і використовується для виготовлення конструкційних елементів - стін, покрівлі тощо
Для порівняння - OSB вдвічі міцніше на вигин в сухому стані і в чотири рази у вологому, ніж ДСП, вдвічі менше розбухає від води. Це принципово інший по міцності матеріал.

8. «Це ті будинки, стіни яких в американських фільмах куля з автомата навиліт пробиває?

Не факт, що куля з автомата навиліт проб'є каркасну стіну. Якщо міркувати несерйозно, цегляні стіни, наприклад, теж не дають гарантію безпеки. Наприклад, куля автомата Калашникова пробиває цегляну стіну до 15-20 см завтовшки навіть з відстані в 100 м. А ось дрібнокаліберний патрон 5,6 мм з відстані в 50 м і швидкістю кулі 330 м / с проб'є цегла і OSB (застрягши в гіпсокартоні ) приблизно на однакову глибину - близько 2 см - тобто і в каркасному будинку можна відчувати себе під таким вогнем з дрібнокаліберної зброї цілком спокійно. А, наприклад вибухом кумулятивного заряду КЗ-6 пробивається броня товщиною до 21.5 см і залізобетонна плита товщиною до 55 см. Хіба це означає, що ви допускаєте ймовірність такої атаки і не можете відчувати себе в безпеці за стінами власного будинку? Якщо серйозно, навряд чи хтось буде піддаватися обстрілу у власному будинку. Зрозуміло, цегляна стіна міцніше каркасної, але це дивлячись з чого стріляти ...

9. «Так, а якщо в стіну будинку в'їхати на Хаммері, то можна відразу півбудинку знести»

У США і Канаді були, звичайно, і випадки зіткнення машин з житловим будинком. Півбудинку знесе навряд чи - в тих випадках, коли машина врізається в каркасний будинок, вона, перш за все, зупиняється зовнішньої обшивкою
стін, потім балками каркасу, а тому вони знаходяться на відстані 400 мм один від одного, вони можуть витримати досить серйозний удар - адже
автомобіль наткнеться одночасно на 3-4 стійки каркаса. У США час від часу трапляється і таке, але машина пробиває стіну і зупиняється, не завдаючи пошкодження мешканцям. Після таких випадків каркасний будинок легко полагодити - буквально тиждень - і будинок як новий.
Крім того, машина в цьому випадку постраждає менше, ніж при ударі об цегельну стіну - дешевше буде полагодити стіну, ніж полхаммера.

10. «А будинок потім не перекосить, коли дерево почне розсихатися?»

Розсихається то дерево, яке при будівництві було т.зв. «Зеленим», тобто сирим. При покупці дерева з ненадійних джерел є серйозний ризик придбати саме такий пиломатеріал - зроблений з свіжозрубаного лісу. Для будівництва він не годиться. Після того, як це дерево каркаса в уже збудованому будинку почне сохнути, балки «поведе» і скрутить - разом з тим, чим вони обшиті. В цьому випадку можна тільки поспівчувати і згадати приказку про скупого, який платить двічі, тому що буде потрібно дуже серйозний ремонт. Та й то має сенс його робити тільки коли дерево остаточно висохне до нормальних значень. Перевірити цей ключовий параметр можна за допомогою спеціального приладу - вимірювача вологості деревини. Згідно з канадськими будівельним нормам в будівництві каркасних будинків дозволено використовувати тільки дерево з вологістю нижче 19%. Це досягається природною або штучною (вакуумної і т.д.) сушінням. Деревина каркаса будинків DreamHouse має вологість не вище 15% і гарантовано проходить термічну обробку. це підтверджується
сертифікатом на кожен будинок. Будинки DreamHouse ніколи не розсохнуться і простоять багато років.

11. «Все, що всередині пустот ваших панелей - згниє за зиму»

Ні, не згниє. Необхідною умовою гниття є вологість. Деревина з вологістю менше 19% не гниє, а деревина каркаса DreamHouse має вологість не більш 15%, тому що пройшла процедуру сушіння. Взимку (та й влітку теж) дерево не має контакту з вологою - зсередини її від водяної пари захищає пароізоляційна плівка, а зовні - ветрогідроізоляціонная мембрана. Це гарантує сухість деревини і утеплювача, а значить, відсутність гниття і довговічність дома.12. А я ось хочу джакузі поставити у ванну на другому поверсі, стать не провалиться?

Стандартний параметр навантаження перекриття другого поверху будинку DreamHouse відповідає Українським будівельним нормам, і становить 150,44 кг / м2. Площа великий джакузі - 2,77 м2 (1,73х1,60 м). Вага такої ванни - близько 350-400 кг, а разом з водою і все 700-800, куди додається вага людини, що купається в ній. Разом близько 800-850 кг або близько 300 кг / м2. Це занадто багато, і стандартне перекриття другого поверху таку ванну не витримає. Фахівці рекомендують на других поверхах будь-якого типу будівель великі джакузі не встановлювати.

Ми рекомендуємо вам встановлювати такі величезні ванни на першому поверсі, де підлогу часто настилається на бетонну плиту фундаменту, лібозаранее, на етапі проектування, висловити побажання щодо зміцнення перекриття у ванній - розрахункове навантаження є можливість наростити. Крім того, на другому поверсі часто можна обійтися легкої ванній з акрилу.

Яка, говорите, ТЕХНОЛОГІЯ? Дерев'яно-каркасна?
1. Ааа - це одноповерхова Америка?

Так, дерев'яні каркасні будинки - це саме та сама «Одноповерхова Америка», про яку писали Ільф і Петров. Хоча сучасні будинки - це, швидше за «двоповерхова Америка». В даний час найтиповішим будинком в США і Канаді є саме дерев'яний каркасний - таких близько 90% індивідуальних будинків. Найпоширеніші площі - це близько 200 метрів на двох поверхах. У Північній Америці люди вважають за краще жити саме за містом - в передмістях, де повітря свіже, а обстановка спокійніше.

2. Ви самі собі суперечите, говорите, що нова технологія, і в той же час - що будинки стоять по сто років

Де правда? Технологія каркасного домобудівництва відносно нова для України.
Каркасне домобудівництво почало розвиватися в СРСР, але застосування відсталих в технічному відношенні матеріалів звело нанівець спроби впровадити цю технологію 70-80-ті роки XX-го століття. При цьому в деяких регіонах до цих пір стоять каркасні будинки, побудовані канадцями після 2- й Світової Війни.
Що стосується світової практики - то ця технологія активно розвивається ось уже більше 100-150 років. І, до речі, перші будинки, побудовані людиною - наприклад, обтягнуті шкурами юрти, теж були каркасними. Так що самій ідеї каркасного будинку кілька тисяч років, і вона навіть старше технології будівництва будинків з каменю.

3. Що це ви придумали - канадська технологія, насправді це скандинавська.

Технологія все-таки канадська - такі будинки будуються в Північній Америці на протязі ось вже більш ніж 300 років. У Скандинавії ж каркасне домобудівництво почало активно розвиватися лише в XX-му столітті. Каркасні будинки раніше, дійсно, частіше називали «фінськими» в силу того, що в СРСР було три заводи, які випускали каркасні і каркасно-щитові будинки і вони називали свою продукцію «фінськими будинками». Так все якийсь час і тривало, поки технологія не стала досить популярною, щоб люди звернулися до першоджерел. В даний час каркасну технологію в 90% випадків називають канадської.

4. У вашому будинку дерева - мала частина, основна - утеплювач, виходить, будинок не дерев'яний, а з утеплювача.

На будівництво будинку Альпіна від DreamHouse йде близько 4 кубометрів дерева. І технологія дерев'яного каркасного домобудівництва в усьому світі називається саме Wood Frame Construction. (Wood - дерево (англ) Розвивалася ця технологія, перш за все, в країнах з великими масивами хвойних лісів - Канаді, Скандинавії, США, саме в силу потреби у великій кількості дерева. Утеплювач дійсно використовується, але сказати, що будинок побудований з нього - неправильно. найважливіше в каркасному будинку, саме довговічне - це саме дерев'яний каркас.

5. Американська і канадська технологія - це занадто далеко. Фінський краще, Європа, все-таки.

Симпатії і антипатії до тих чи інших країн - особиста справа кожного. Має сенс зауважити, однак, що технологія виробництва будинків на базі
дерев'яного каркаса є основною як для США і Канади, так і для скандинавських країн в цілому і Фінляндії зокрема. Дерев'яно-каркасна технологія виробництва таких будинків приблизно однакова в цих країнах. Є лише стилістичні відмінності в дизайні та архітектурі. Фінські будинки, як правило, по-скандинавськи аскетичні, в них мало розкоші і багато простоти і прагматизму. Канадські будинки відрізняються більш вишуканою архітектурою та плануванням внутрішнього простору.

6. В американських фільмах показують цегляні будинки, а не ті, про які ви розповідаєте!

Якраз навпаки - майже у всіх голлівудських фільмах, де показують приватні будинки - ці будинки каркасні. Варто згадати, наприклад, фільми «Містер і місіс Сміт», «Затура: космічна пригода» (де будинок відлітає в космос, а прибульці громлять його, що дозволяє по уламках достовірно переконатися в тому, що будинок - каркасний) і багато, багато інших . В одній з частин «Смертельної зброї» фінальна сутичка проходить на будівництві каркасних будинків, і навіть легендарні «Сімпсони» з мультсеріалу живуть саме в такому, типовому для США, будинку (в одній із серій Гомер зібрався його полагодити, і була можливість побачити «внутрішність »стіни). Що стосується цегли - то так, каркасний будинок легко зробити схожим на цегельний - досить лише обробити фасад цеглиною або спеціальними панелями під цеглу.

7. Щитові будиночки ми вже бачили.

Їх в СРСР ще під дачі будували - не прижилися, якість жахливе. Так, дійсно, в СРСР будували каркасно-щитові будиночки. Вони, як правило, використовувалися в якості дач і там, де потрібні були швидкобудуюємі будівлі - для спорудження тимчасових селищ, в армії і т.д. Дискредитували вони себе в силу набагато гіршої якості будівельних матеріалів - ті будинки утеплялися звичайної будівельної скловатою, яка звалювалася, осідала і порушувала теплової конверт будівлі. Оздоблювальні матеріали теж залишали бажати кращого, тому максимум, на що годилися ті, як їх влучно прозвали «каркасно-щілинні будинку», це времянки і недорогі дачні будиночки.

8. Яку будову у Ваших щитових панелей?

Технологія Nascor не має на увазі використання щитових панелей. В цілому, є кілька різновидів каркасного домобудівництва - каркасно-рамкову (Wood-frame) і каркасно-панельне (Wood-frame panelized with closed panels). У випадку з каркасно-рамковими будинками, до яких відносяться і вдома DreamHouse і які найбільш поширені в США і Канаді, каркас збирається безпосередньо на майданчику. Потім він обшивається, утеплюється, обертається мембранами і т.д. також на будівельному майданчику. Із заводу каркас поставляється у вигляді промаркованих стінових панелей, інших дерев'яних елементів і будівельних матеріалів. Для економії часу на будмайданчику такі будинки іноді максимально комплектують на виробництві - тобто каркас частково збирається на заводі - але саме сам каркас, він не обшивається і подальші операції над ним не виробляються. Те ж саме відноситься до фермам даху - наприклад, DreamHouse поставляє вже зібрані плоскими зубчастими пластинами Mitek готові ферми. Таку технологію теж іноді називають «каркасно панельній», але з т.зв. «Відкритими панелями». Є також інша каркасна технологія, яка називається «каркасно-панельна технологія з закритими панелями» або «каркасно-щитова технологія». В цьому випадку будинок поставляється з заводу в вигляді вже готових стін, також на базі дерев'яного каркаса, утеплених, з встановленими мембранами і простягнутими комунікаціями, що робиться на заводі. На будмайданчику ці стіни лише скріплюються між собою, і виходить готовий будинок.

У вас що, стіни картонні?
Ваш будинок не дихає - яка екологія?
Скловатою?
А ви знаєте, що дрібна скляна крихта назавжди осяде в ваших легенів?
Що таке мінеральна вата і як вона проводиться?
А так чи міцно каркасні будинки?
Хіба можна таке кволе будова можна назвати будинком?
4. Ваші будинки мені казку нагадують, пам'ятайте - про трьох поросят?
Що виходить?
OSB?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама