Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дерев'яна стільниця для кухні - гід по вибору і 50 фото

  1. Про плюси і мінуси
  2. 9 порад щодо вибору
  3. Порада 2. Найбільш зносостійкі породи дерева - дуб і модрина, найдешевша - з сосни
  4. Порада 3. Пам'ятайте, зносостійкість стільниці багато в чому залежить від обробки
  5. Рада 4. Хочете світлу стільницю? Вибирайте бук, в'яз, березу або ялина
  6. Рада 5. Стільниця повинна поєднуватися з іншими елементами інтер'єру
  7. Рада 6. Добре, якщо кухонна стільниця має збільшену глибину
  8. Рада 7. Купуйте стільницю тільки у перевірених виробників
  9. Рада 8. Заощадити на покупці дерев'яної стільниці можна за рахунок зменшеної товщини
  10. Рада 9. Стик між двома полотнами кутовий стільниці (і не тільки) можна зробити непомітним
  11. Пам'ятка по догляду і експлуатації
  12. Фотогалерея

Дерев'яна стільниця - сама традиційна з усіх можливих, але в той же час не найбільш затребувана. І справа тут не тільки в її більш високу вартість (в порівнянні з ЛДСП), але і в деяких експлуатаційних особливостях. І все ж, ми наполягаємо, що стільниця з дерева може бути ідеальною робочою поверхнею - легкої в догляді, зносостійкої і довговічною. Головне - правильно її вибрати і знати, як її використовувати, про що ми і розповімо в цьому матеріалі.

Про плюси і мінуси

Для початку давайте дізнаємося аргументи за і проти дерев'яної робочої поверхні.

плюси:

  • Природна краса і тепло дерева. Стільниця з дерева завжди виглядає благородніше навіть найякіснішої імітації і доречна як в сучасному , так і в традиційному інтер'єрі . Крім того, дерев'яний топ стане ідеальним вибором для тих, хто любить фотографувати свої кулінарні шедеври і ділитися цими фото з друзями.

Нижче представлені фото-приклади сучасних інтер'єрів кухонь з дерев'яними стільницями.

А ось невелика добірка фото інтер'єрів класичних кухонь .

Дерев'яна стільниця - сама традиційна з усіх можливих, але в той же час не найбільш затребувана

Класична біла кухня з дерев'яною стільницею

Також до плюсів можна віднести:

  • Можливість змінювати тон і обробку дерева.
  • Термін служби 25 років і більше при правильній експлуатації. Варто додати, що дерево з віком стає тільки гарніше.
  • Легкість в догляді за рахунок антистатичні властивостей і текстури, на якій не дуже помітні пил, бруд, розлучення тощо. Втім, легкість догляду багато в чому залежить від якості обробки поверхні.
  • Можливість локального ремонту і повного оновлення. При необхідності подряпини, вибоїни і плями можна зашкурить, а потім покрити маслом / лаком.
  • Можливість легко створити робочу поверхню неправильної форми (наприклад, для гарнітура, в який вбудовані завужені тумби), чого не можна сказати про натуральний камінь і ЛДСП.
  • Вартість дерев'яної стільниці нижче ніж на штучний або натуральний камінь (в 2-3 рази) і часто може коштувати так само, як і ЛДСП.
  • Можливість виконання будь-яких фрезеровок краю стільниці.

мінуси:

  • Дерево може роздутися від води, вигнутися і тріснути від різких перепадів температур і вологості.
  • Лужиці води, жир, фарбувальні соки від продуктів, агресивні чистячі засоби, спирт і кислоти з дерев'яної поверхні слід витирати не пізніше 2 годин, а краще якомога швидше.
  • Кухонна стільниця з дерева потребує обробки маслом або лаком, що вимагає додаткових витрат часу, сил і грошей. Втім, це дійсно не так вже й складно.
  • Якщо обробити дерево не своєчасно або неякісно, ​​то поверхня швидко покриється плямами, вм'ятинами, подряпинами і тріщинами. Найстрашніше, що може трапитися - це пліснявіння деревини від постійного контакту з водою, наприклад, на стику з мийкою (через погану обробки герметиком).
  • Масивна стільниця коштує дорожче ЛДСП.

9 порад щодо вибору

Порада 1. Якщо є можливість, вибирайте стільницю з 100% -ного дерева

Дерев'яні стільниці можна розділити на дві категорії:

  1. Зроблені повністю з дерева;
  2. Шпоновані плити на основі ДСП / МДФ.

Часто «дерев'яною стільницею» називають другий тип матеріалу - плиту на основі з ДСП або МДФ з товстим шаром шпону (до 3 мм) зверху. Зовні така стільниця не відрізняється від повністю дерев'яною, але має два вагомих переваги.

  • По-перше, вона стоїть в два рази дешевше, а по-друге, має набагато більшу стабільність при скачках температур і вологості. При цьому вона дуже довговічна і може прослужити до 25 років.

Однак через свою конструкції, зрізи на місці розпилу плити необхідно закривати кромкою, а значить ні про яку фрезерування торців і криволинейном розпилі говорити не доводиться.

  • До речі, ікеа виготовляє свої дерев'яні стільниці саме з шпонированного ДСП. На жаль, стільниці з масиву серій Нумерер і Хаммарп компанія більше не виробляє.

Повністю дерев'яна стільниця складається з дерев'яних ламелей, які міцно склеюються і з'єднуються між собою шпонками і паркетажним пристроєм. Перевагою топа з масиву є його абсолютна екологічність, а головне - можливість вирізання плити неправильної форми і фрезерування її торців.

Перевагою топа з масиву є його абсолютна екологічність, а головне - можливість вирізання плити неправильної форми і фрезерування її торців

Стільниця з масиву бука складної конфігурації

Крім того, якщо шпонированная стільниця має якусь межу по кількості реставрацій поверхні, то дерев'яну можна оновлювати нескінченно.

У той же час, цілком дерев'яні стільниці гірше переносять перепади температур і високу вологість.

Порада 2. Найбільш зносостійкі породи дерева - дуб і модрина, найдешевша - з сосни

Звичайно, коштують стільниці з дуба і модрини значно дорожче, зате за рахунок своєї щільності практично не мають терміну придатності, не піддаються гниттю, менше бояться вологи, перепадів температур, ударів і механічних пошкоджень.

  • До речі, модрина майже так само хороша, як і дуб, але коштує в півтора рази дешевше.

Якщо дорога порода дерева не вписується в ваш бюджет, вибирайте топи доступніше - з горіха, ясена, бука або берези.

  • Стільниці з сосни або їли хороші невисокою ціною, але через свою м'якості вони не стійкі до механічних ударів, швидко покриваються вм'ятинами і подряпинами.

Порада 3. Пам'ятайте, зносостійкість стільниці багато в чому залежить від обробки

Кухонні стільниці найчастіше продаються необробленими або обробленими лише частково. Тому, купивши кухонну стільницю з дерева, будьте готові відразу покрити її хорошим лаком або маслом-воском, а потім повторювати процедуру раз на рік. Правильно оброблена стільниця з дерева не боїться:

  • Короткочасного контакту з гарячим посудом (але не тільки що знятої з плити!);
  • Високої вологості і перепадів температур;
  • Бризок і соку фарбувальних продуктів;
  • Води (краплі і калюжі не вбираються, а залишаються на поверхні).
  • Пам'ятайте, що в захисті маслом потребує не тільки верхня частина стільниці, але і торці.

Рада 4. Хочете світлу стільницю? Вибирайте бук, в'яз, березу або ялина

А ось темний топ найкраще зробити з горіха або дуба. До речі, дуже темні поверхні - не дуже практичні, так як на них більше помітні крихти, крупинки, порох, розлучення і краплі води.

Рада 5. Стільниця повинна поєднуватися з іншими елементами інтер'єру

Вибрати кухонну стільницю можна в тон фартуха, нижніх шаф гарнітура або інших дерев'яних елементів інтер'єру (статі, підвіконня або обіднього столу).

Також стільниця може, навпаки, різко контрастувати з гарнітуром, фартухом і стінами кухні.

Рада 6. Добре, якщо кухонна стільниця має збільшену глибину

Найчастіше глибина стільниці з дерева становить 60 см, але в ідеалі варто знайти топ з нестандартною глибиною 63-65 см. Таким чином виступає торець стільниці запобігатиме удари об ручки нижніх тумб і про самі тумби.

Рада 7. Купуйте стільницю тільки у перевірених виробників

Виготовлення дерев'яної стільниці - це складний і багатоетапний процес, що не терпить помилок. Тому купувати її варто лише у виробників з багаторічним досвідом роботи та надають гарантії.

Рада 8. Заощадити на покупці дерев'яної стільниці можна за рахунок зменшеної товщини

Стандартна товщина листа з масиву / шпонированного ДСП становить 38-40 мм. Такий топ виглядає дуже солідно і витримує великі навантаження. Наприклад, на нього можна сісти і навіть встати, щоб протерти верхні шафи. Але чим товще стільниця, тим вона дорожча. Тому якщо ви хочете заощадити, вибирайте стільницю зменшеною товщини в 20 мм як на наступному фото-прикладі.

Рада 9. Стик між двома полотнами кутовий стільниці (і не тільки) можна зробити непомітним

Якщо вам потрібно створити нестандартно довгу, кутову або П-образну стільницю, стики між листами дерева можна закрити металевими профілями або з'єднати їх на внутрішні шканти, замаскувавши шов шпаклівкою по дереву в тон топа.

Пам'ятка по догляду і експлуатації

Щоб кухонна стільниця з дерева якомога довше зберігала свою красу, дотримуйтесь наступних правил експлуатації і догляду:

  • Намагайтеся не ставити на неї гарячий посуд без підставки. Бажано, щоб і нагрівальні прилади, наприклад, чайник або кавоварка так само стояли на який-небудь підкладці.
  • Калюжі і краплі води, бризки і плями від фарбувальних соків і продуктів, а також жиру і кислот варто витирати якомога швидше і не залишати більше, ніж на 2 години.
  • Щоб помити дерев'яну стільницю, досить розвести мильний розчин з однієї краплі Фейрі або іншого засобу для миття посуду. А ось їдкі засоби з хлором, кислотами, спиртом, абразивними частинками можна використовувати зовсім. Якщо ви чистите плиту або духовку засобом для очищення жиру, постарайтеся не допускати його контакту з деревом.
  • Обробляти стільницю маслом слід раз на рік. Однак перші півроку бажано робити це якомога частіше, наприклад, раз на місяць. Зрозуміти, що настав час відновити захисний шар дуже просто - поверхня почне вбирати краплі води і стане трохи шорсткою і бляклої.
  • Оновлювати лак на лакованій стільниці потрібно приблизно раз в два роки.
  • Щоб відновити блиск дерев'яної стільниці, потрібно спочатку ошкурить поверхню дрібнозернистим наждачним папером (P600 або P800), а потім обробити маслом за допомогою м'якої дрантя.
  • Під стільницею над посудомийній машиною бажано приклеїти / монтувати будь-яку гідроізоляційну підкладку.

Як обробити кухонну стільницю маслом своїми руками дивіться в цьому відео-уроці.

Фотогалерея

(Оцініть матеріал! Вже проголосувало: 7 середня оцінка: 4,71 з 5)
(Оцініть матеріал Завантаження ... Підтримайте проект - поділіться матеріалом зі своїми друзями в соціальних мережах: Читайте також:

4. Хочете світлу стільницю?
4. Хочете світлу стільницю?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама