Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дерев'яні навіси до будинку, будівництво красивого арочного навісу з дерева для дачі своїми руками - креслення, фото, відео

  1. Дерев'яні навіси до дому Гарний і якісний навіс на дачній ділянці може не тільки помітно прикрасити...
  2. Навіси своїми руками по фото, відео, кресленнями

Дерев'яні навіси до дому

Гарний і якісний навіс на дачній ділянці може не тільки помітно прикрасити ваш двір, а й забезпечити надійний захист від дощу та інших опадів. Побудувати таку конструкцію досить просто тому, якщо ви вирішили створити привабливий дерев'яний навіс, ви цілком можете впоратися власними силами. Його будівництво не займе у вас багато часу, до того ж для проведення подібних роботи не потрібно володіти особливими знаннями і навичками.

Його будівництво не займе у вас багато часу, до того ж для проведення подібних роботи не потрібно володіти особливими знаннями і навичками

Дачний навіс з полікарбонату

На сьогоднішній день існує досить великий вибір різних конструкцій садових навісів, які відрізняються за типом побудови, матеріалами і стилю. Великою популярністю нині користуються декоративні навіси з дерева. Дерево вважається одним з найпоширеніших матеріалів для будівництва. Воно має не тільки привабливими зовнішніми характеристиками, але і досить високою міцністю і безліччю інших переваг.

Декоративний навіс з дерева

Як правило, досить рідко для будівництва навісів використовується один матеріал. Найчастіше в конструкції комбінується відразу кілька різних типів матеріалу: дерево і профіль, метал, покрівельний матеріал і т.д. Подібний підхід дозволяє забезпечити високу стійкість, міцність і довговічність конструкції.

Комбінування металу і полікарбонату

До переваг будівництва садового навісу для дачі з деревини можна віднести:

  • великий термін експлуатації;
  • надійність;
  • висока міцність і зносостійкість;
  • гарне збереження тепла;
  • захист від опадів;
  • стійкість перед вогкістю і вологою;
  • привабливий зовнішній вигляд;
  • швидкий і простий спосіб виготовлення;
  • доступна вартість матеріалів.

Сучасний дерев'яний навіс може стати не тільки прикрасою фасаду будинку, але і використовуватися для захисту садових меблів, автомобіля від дощу. Під навісом, який може бути продовженням даху будинку, можна організувати затишне місце для комфортного відпочинку.

Під навісом, який може бути продовженням даху будинку, можна організувати затишне місце для комфортного відпочинку

Дерев'яний навіс біля будинку

Дерев'яний навіс біля будинку

Дерев'яний навіс для садових меблів

Дерев'яний навіс для садових меблів

Дерев'яний навіс для автомобіля

Садові навіси з деревини можуть розділятися на окремі типи виходячи з особливостей конструкцій. Виділяють такі популярні типи навісів для будинку, як:

  • прямі;

    Прямий дерев'яний навіс

  • похилі;
  • багатогранні;

    Багатогранний дерев'яний навіс

  • прибудовані;
  • незалежні;
  • вбудовані;
  • декоративні.

    Декоративний дерев'яний навіс

Якщо ви вирішили прикрасити свій сад або фасад будинку красивим дерев'яним навісом, для початку необхідно визначитися з типом конструкції, а також розробити проект споруди.

Будівництво арочного навісу з дерева для дачі своїми руками

Підготовчий етап робіт з будівництва дачного навісу з дерева своїми руками включає розробку діючого проекту або креслення споруди, підготовку місця для будівництва, закупівлю матеріалів і необхідних інструментів. Проект дерев'яної споруди розробляється для аналізу умов будівництва, в ньому також вказуються особливості, параметри і розміщення майбутньої конструкції. Особливо важливо уважно підійти до цього етапу, якщо споруда буде прибудованої до фасаду будівлі. В даному випадку необхідно враховувати характеристики і параметри будівлі, його фасаду та стіни будинку. Крім того, вже на етапі розробки проекту необхідно визначитися з наявністю і типом покрівельного матеріалу навісу. Проект або креслення конструкції повинен бути продумати вкрай ретельно. Це дозволить уникнути можливих помилок при будівництві конструкції.

Це дозволить уникнути можливих помилок при будівництві конструкції

Проект прямого дерев'яного навісу

Популярним на сьогодні типів навісів з дерева для саду вважається арочний. Подібна конструкція відрізняється привабливим зовнішнім виглядом і може прикрасити як сад, так і майданчик біля будинку. Для будівництва даної споруди використовується не тільки дерево, але і профільний матеріал, який виступає в ролі покрівлі.

Арочний навіс з дерева та металопрофілю

Будівництво подібної конструкції необхідно починати з установки стійок. Конструкція арочного навісу може бути виконана з дерева практично будь-якого типу, проте, найкращим варіантом стане сосна. Перед будівництвом матеріал необхідно попередньо обробити спеціальним розчином, який захистить деревину від вогкості, гниль і пошкодження.

Обробка деревини спеціальним покриттям

Для будівництва арочного навісу вам знадобляться такі матеріали, як:

  • дерев'яні бруси з перетином 25 на 50 мм;
  • сталеві труби;
  • водопровідна труба;
  • профільний матеріал або полікарбонат;
  • саморізи;
  • дахове залізо;
  • бетонний розчин;
  • пісок.

Дерев'яні бруси монтуються в землю, перед установкою не забудьте обробити кінець бруса бітумною мастикою, яка надійно захистить деревину від пошкодження. Бруси необхідно встановлювати на відстані приблизно 1 м один від одного. Для установки необхідно підготувати свердловини для стовпів, глибина яких повинна бути 500 мм. Далі, необхідно встановити рейки за допомогою схилу по вертикалі. Закріпити їх можна з використанням допоміжних брусів, які в подальшому можна буде зняти.

Закріпити їх можна з використанням допоміжних брусів, які в подальшому можна буде зняти

Бетонування дерев'яних брусів

Свердловини необхідно заповнити бетонним розчином. Після того як стовпи будуть встановлені їх висоту необхідно підігнати таким чином, щоб крокви лягли на верхні торці бруса. Далі, необхідно закріпити несучу балку і створити обрешітки. Грати виконується з дощок товщиною не більше 3 см. Перша лінія обрешітки проходить по краю даху, друга - впритул до стіни. Решетування кріпиться з використанням саморізів.

решетування стовпів

Подальший етап роботи включає кріплення матеріалів покрівлі, в якості яких можна використовувати профільні листи або ж полікарбонат. Подібна робота включає наступні етапи побудови:

  • обрізання листів, довжина яких повинна бути більше протяжності самої арки на 15 см;
  • зняття захисної плівки;
  • монтаж листа, закріплення за допомогою саморізів;
  • кріплення низу з'єднує профілю;
  • укладка другого листа, який монтується поруч з попереднім;
  • за допомогою дерев'яної киянки необхідно закрити профіль;
  • закрити залишилися краю профілю за допомогою торцевих профілів.

Монтаж металопрофілю на дерев'яну обрешітку

Навіси своїми руками по фото, відео, кресленнями

На дачній ділянці ви можете встановити гарні навіси з дерева і інших матеріалів різних типів і конструкцій. Вибір конструкції буде залежати, перш за все, від призначення даної споруди. Сьогодні можна виділити величезну кількість унікальних садових будівель, виконаних в різному стилі. Найчастіше, навіси з деревини для дачі виконують декоративну функцію, саме тому для їх створення вибирається деревина.

Найчастіше, навіси з деревини для дачі виконують декоративну функцію, саме тому для їх створення вибирається деревина

Креслення дерев'яного навісу

Для будівництва красивих навісів з деревини можна використовувати не тільки дерев'яні бруси, а й уже готові декоративні сітки.

Декоративна сітка з дерева

Подібні елементи зазвичай використовуються для створення альтанок, однак, цілком можуть прикрасити і декоративні навіси. Якщо навіс буде використовуватися для захисту автомобіля або меблів від опадів, подібний легкий матеріал не підійде. Буде потрібно створення надійної обрешітки, а також покрівля споруди.

Якщо ви не можете вибрати, який саме тип навісу з деревини підійде для прикраси фасаду вашого будинку або дачної ділянки, ви можете переглянути фото готових варіантів конструкцій в інтернеті. Подібні фото можуть наштовхнути на нові ідеї створення будівель або можуть бути використані в якості шаблону.

Подібні фото можуть наштовхнути на нові ідеї створення будівель або можуть бути використані в якості шаблону

Дерев'яний навіс з дерева зі стіною з декоративних ґрат

Дерев'яний навіс з дерева зі стіною з декоративних ґрат

Двосхилий дерев'яний навіс

Двосхилий дерев'яний навіс

Навіс з дерева і брезенту

Крім того, вашій увазі представлено багато корисних відеоінструкцій, в яких докладно пояснюється процес створення дерев'яних навісів з нуля. Подібні відео можуть стати вашим помічником при будівництві навісів для дачі своїми руками і допоможуть уникнути багатьох проблем при виконанні будівництва.

Крім того, в інтернеті ви також зможете знайти готові креслення конструкцій різного типу. Тому, якщо у вас не виходить створити власний проект або креслення дачного навісу, ви можете скористатися готовими пропозиціями в інтернеті.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама