Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дерев'яні паркани своїми руками

  1. Дерев'яні паркани і прольоти в них
  2. Дерев'яні паркани і обробка їх поверхонь
  3. Дерев'яні паркани і їх захист

Будуємо дерев'яні паркани своїми руками. В наші часи дерев'яні паркани знайшли величезний розмах бо, вони екологічні і економічні і само собою, що паркани з масиву, тобто дерев'яні, представляються хорошим обрамленням до будівель такого виду. Образ огорожі можна створити модним і сучасним.

І ці великі можливості, які створює дерево, можливо вживати для пристрою оригінальних дерев'яних парканів, з прекрасними квітами і чудовою фактурою. Але у таких огорож є один недолік - це необхідність обробляти деревину спеціальними просоченнями, фарбами і тому подібними сумішами, щоб збільшити термін служби.

Пристрій дерев'яного паркану включає в себе прості залізні стовпи і цоколі. Найчастіше паркани робляться кам'яними, цегляними або бетонними. Але цілком можна скористатися таким огорожею, використовуючи хвойні породи дерева, в свою чергу це недорогий і економічний матеріал. Товщина квадратного, залізного стовпа для такого забору коливається в діапазоні 7 -10 сантиметрів. Дерев'яні паркани, як правило, мають порівняно невелику масу, в зв'язку з чим фундамент заглиблюють несильно. Поверхня і нижній край стовпа повинні мати між собою проміжок, щоб створювалася природна ізоляція, і не виникло надмірного скупчення вологи. Щоб вода не застоювалася на верхньому зрізі стовпа, його найкраще виконати навскоси.

Щоб вода не застоювалася на верхньому зрізі стовпа, його найкраще виконати навскоси

Дерев'яні паркани і прольоти в них

Як правило, прольоти включають в себе лінійно несучі елементи - ригелі, вони перекладають на стовпи всю масу прольоту. Зазвичай використовується кругляк з діаметром, пропорційним довжині і вазі прольоту. Так, якщо довжина прольоту 2.5 метра, то розміри лінійно-несучих елементів будуть 5 на 10 сантиметрів. На ригелях кріплять ґрати або штахетник. Д еревянние паркани і їх пропускаемость буде залежати від частоти розташування планок. Таким чином, при рідкісному їх розміщенні вони будуть пропускати світло, що не особливо захистить від сторонніх очей, але додасть деяку легкість. При більш щільному розташуванні решіток, конструкція не тільки захистить ділянку, в тому числі і від цікавих очей, але і захистить в деякій мірі від вуличного шуму. Ширина таких дощок повинна скласти 5-15 см, а товщина від 25 до 40 мм. При використанні дощок більшої ширини, вся конструкція може потерпіти деформацію або потріскатися, якщо намокне і висохне надалі. Щоб проліт був найбільш щільним, елементи кріпляться на проліт як з однієї, так і з іншого боку.

Дерев'яні паркани своїми руками виготовляються так, щоб довжина зазору, що розділяє поверхню землі з нижнім краєм, була не менше 10 см. За бажанням прольоти можна зробити у вигляді переплетених жердин або перетинають один одного рейок. Такі конструкції на зразок тину не забезпечують необхідної оборони, але зате виглядають цікавою деталлю декору.

Дерев'яні паркани і обробка їх поверхонь

Дерев'яні паркани своїми руками, зазвичай захищають спеціальними складами, щоб уникнути небажаного впливу зовнішнього середовища. Перезволоження деревної поверхні призводить до утворення на ній моху, грибка, водоростей.

Захищати огорожу слід і від УФ променів, вплив яких псує і руйнує її. Внаслідок усього цього матеріал може почати тріскатися або розшаровуватися, з часом дощі вимиють частки матеріалу, що призведе до утворення в штахетник великої кількості щілин. Якщо деревина не оброблена, то при намоканні, вона легко забруднюється і паркан виглядає вже непривабливо. У захисті дерев'яних покриттів, від несприятливого впливу ззовні, необхідно використовувати спеціальні склади, які надають забору також прикрашає вид. Лаки. Якщо Ви віддаєте перевагу натуральний колір деревини, то застосовуйте безбарвний лак, що створює надійну охороняє від стирання поверхні і вологи плівку.

Морилки надають поверхням дерев'яних парканів особливий колір, залишаючи текстуру видимою, запобігають ураження деревини від цвілі і УФ променів, але щоб домогтися повного захисту краще, звичайно, буде використовувати лаки. Лаки і блакить. Фарбують і захищають деревину. Трохи схожі між собою, але блакить є трохи більш міцною. Існує різноманітне кількість квітів. Завдяки даним засобам, використовуючи правильний тон і завдаючи необхідну кількість шарів, можливо повне зафарбовування поверхні деревини або виділення її текстури. Дані кошти включають в себе антигрибкові речовини і інсектициди, які оберігають деревину від впливу вологи.

Дерев'яні паркани і їх захист

Дерев'яні паркани покриваються олійними і водорозчинними пропіткамі.Оні випускаються безбарвними і широкого спектру кольорів, відмінно сприяють захисту деревини від різних мікроорганізмів і несприятливого впливу зовнішнього середовища.

Масляні просочення є для захисту найбільш ефективними, але працюючи з ними, слід пам'ятати про їх токсичності та дотримуватися правил технічної безпеки. Після просочення деревини, можна покривати чим завгодно, в тому числі фарбою або лаком. При використанні коштів, що володіють одночасно дією захисту і забарвлення, використання грунтовки вже не потрібно. Такі склади просто наносяться двома-трьома шарами на дерев'яні паркани своїми руками, на попередньо очищену і вирівняну поверхню, яка буде трохи темніше, якщо її не очистити. Фарби. У разі, коли Ви не дбаєте про виділення текстури дерева, використовуйте фарби для зовнішніх робіт.

Вибрати і купити будь-яке покриття для дерев'яних парканів ви можете в магазині «Палітра»

Вам також може бути цікава стаття про вибір зборів

Відео про те, як будувати дерев'яні паркани своїми руками

Авторство статті «Дерев'яні паркани своїми руками» належить сайту «Умілець»

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама