Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дерев'яні вікна: переваги і недоліки

  1. Переваги дерев'яних вікон
  2. Зовнішній вигляд
  3. Варіації видів профілю
  4. Недоліки дерев'яних вікон
  5. особливості виробництва
  6. неякісні матеріали
  7. Недовговічність зовнішньої обробки

Як і будь-яка віконна конструкція, дерев'яне вікно має і ряд безперечних переваг, і деякі недоліки, проаналізувати які варто ще на етапі вибору вікна Як і будь-яка віконна конструкція, дерев'яне вікно має і ряд безперечних переваг, і деякі недоліки, проаналізувати які варто ще на етапі вибору вікна. Тому в цій статті ми розглянемо всі плюси і мінуси дерев'яних вікон.

Переваги дерев'яних вікон

Переваги дерев'яних вікон

Абсолютна натуральність деревини, з якої роблять вікна, і екологічність матеріалу, підтверджена численними сертифікатами, є безперечною перевагою дерев'яних вікон. Як матеріал використовується клеєний брус, як з широко поширених порід дерева - дуба, ялини, сосни, так і ексклюзивних - тика, махагони. Застосовувані в дерев'яних конструкціях клей і лаки на водній основі так само екологічні і не шкідливі для здоров'я.

Зовнішній вигляд

До переваг дерев'яних вікон можна віднести і неповторний зовнішній вигляд, який яскраво виділяє вікна свого власника з одноманітності пластикових вікон . Цьому сприяє і натуральний малюнок деревини, і безліч видів фарбування і тонування профілю.

Варіації видів профілю

Ще один фактор є привілеєм тільки дерев'яних вікон, і не має місця при виробництві алюмінієвих конструкцій або пластикових вікон. Мова йде про варіації форм профілю. Звичайно, виробники будь-яких видів вікон мають в своєму арсеналі кілька видів профілю, але у випадку з пластиковими і алюмінієвими вікнами, кількість форм обмежена самим технологічним процесом їх виготовлення, який просто не має на увазі великий варіативності. У випадку з дерев'яними вікнами таких обмежень практично немає. Натуральний суцільний матеріал дає можливість фрезерувати на свій розсуд будь-який елемент конструкції. Правда, більшість наших виробників орієнтоване на масове виробництво і не завжди бажають брати унікальні замовлення, але теоретично, це цілком може мати місце.

Від алюмінієвих і пластикових вікон дерев'яні вікна також вигідно відрізняє можливість посилити профіль, зробити його ширше або вище, додати армовані вставки або різноманітні декоративні елементи. У випадку з першими двома типами вікон такої можливості немає, так як формат і навантаження алюмінієвого та пластикового профілю задані спочатку технологією виготовлення.

Недоліки дерев'яних вікон

Недоліки дерев'яних вікон

Якщо говорити про мінуси дерев'яних вікон, то найголовнішим недоліком можна назвати досить високу ціну виробів, що перевищує вартість вікон ПВХ в 1,5 рази. Ціна продиктована не стільки вартістю матеріалу, скільки особливостями самого процесу виробництва, який на відміну від виготовлення пластикових і алюмінієвих конструкцій включає в себе багато технологічних циклів.

особливості виробництва

Спочатку профілюється брус, і готові елементи стикуються і склеюються. Після висихання клейових з'єднань настає час фарбування. Кожен етап фарбування, будь то грунтування, нанесення базового тону, власне фарбування або лакування - вимагають значної кількості часу на висихання. У деяких випадках виробники наносять до 8-ми шарів фарби, і, незважаючи на використання сушильних камер, тільки процес фарбування може зайняти до 3-х тижнів. Фінальні етапи виробництва дерев'яного вікна включають в себе безпосередньо збірку конструкції: установку штапиков і склопакетів, герметизацію за допомогою силіконового герметика. Виготовлення дерев'яної конструкції дуже трудомісткий процес, так як частина робіт здійснюється вручну, що також впливає і на вартість і на терміни виробництва. На виготовлення дійсно якісного вікна у порядних виробників йде не менше 4-х тижнів. Якщо ж замовлений нестандартний профіль з різними нюансами, то виготовлення індивідуального замовлення може зайняти до 12 тижнів.

неякісні матеріали

Другим мінусом дерев'яних конструкцій можна назвати нестабільність якості вихідного матеріалу. Жоден з виробників, навіть самий сумлінну, не застрахований від покупки матеріалу з низькою якістю, тобто мало просушеної деревини або погано клеєного бруса, що не так легко визначити в момент покупки.

Недовговічність зовнішньої обробки

І останній недолік дерев'яних вікон полягає в недовговічності зовнішнього покриття. Під впливом вологи, ультрафіолету, а також в результаті механічної дії, термін служби лаку і фарби становить від 5 до 15 років, після чого зношене покриття потребуватиме обов'язкового фарбування. Власники алюмінієвих і пластикових вікон з такими незручностями зіштовхуються. Правда, варто відзначити, що у конструкторів вже знайшлося рішення і цієї проблеми. Називається цей винахід - деревоалюмінієві вікно, в якому зовні на всі частини дерев'яного профілю встановлюються алюмінієві накладки, які захищають дерево від несприятливих зовнішніх впливів і забезпечують довговічність всієї дерев'яної конструкції.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама