Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дерев'яний паркан своїми руками

  1. види зборів Паркани можна розділити на наступні види, взявши за основу матеріал виготовлення: металеві;...
  2. Будівництво дерев'яного паркану своїми руками
  3. Підбір матеріалів для дерев'яного паркану
  4. Спосіб установки стовпів
  5. Ями для стовпів
  6. Установка горизонтальних перекладин
  7. Варіанти заповнення дерев'яного паркану

види зборів

Паркани можна розділити на наступні види, взявши за основу матеріал виготовлення:

  • металеві;
  • бетонні;
  • дерев'яні.

Переваги дерев'яного паркану

Переваги дерев'яного паркану полягають в екологічно чистих матеріалах, невисокій вартості і великому асортименті Переваги дерев'яного паркану полягають в екологічно чистих матеріалах, невисокій вартості і великому асортименті. Недоліком є ​​недовговічність і потреба в частому і обтяжний догляді. Однак надійність і довговічність такого огородження залежить від якості установки.

Будівництво дерев'яного паркану своїми руками

Установка дерев'яного паркану своїми руками починається з монтажу стовпів, які є головним несучим елементом зборів. Дуже багато залежить саме від правильної установки.

Підбір матеріалів для дерев'яного паркану

Перше, що необхідно зробити - це підібрати матеріал, який буде використаний для стовпів. Найбільш часто використовують металеві стовпи, так як у дерев'яних стовпів набагато менший термін служби. Саме з цієї причини практично всі зупиняють свій вибір на металевих стовпах. Металеві стовпи мають високу надійність, тривалим терміном безремонтної експлуатації і міцністю, крім цього до них досить легко прикріпити інші елементи огорожі. Трохи рідше використовуються азбоцементні стовпи, тому як кріплення основних деталей, необхідних при установці паркану, стає порівняно проблематичним, а іноді призводить до зниження споживчих властивостей всього огорожі.

Спосіб установки стовпів

Спосіб установки вибирають в залежності від грунту Спосіб установки вибирають в залежності від грунту. При піщаному грунті можна обійтися без бетонування стовпів, а в разі «пливе грунту» буде потрібно зміцнення у вигляді щебеню.

Досить часто використовується самий звичайний спосіб. Його принцип полягає на установці опорних стовпів на відстані від двох до п'яти метрів. Це відстань залежить від розміру забору і обраного вами стилю.

Спочатку встановлюють кутові стовпи, між якими досвідчені будівельники натягують мотузку, таким чином, виходить обрис майбутнього огородження.

Ями для стовпів

Визначившись з місцем, де буде знаходитися паркан, можна приступати до викопування ям, глибина яких повинна бути не менше одного метра. Стовпи, на які припадає максимальне навантаження, краще вкопати трохи глибше. В основному стовпи вкопують на третину довжини. Якщо все ж використовуються дерев'яні стовпи, то їх попередньо потрібно обробити, для того, щоб вони не так швидко зіпсувалися в землі. Для надійності стовпи краще бетонувати, а не просто вкопувати.

Установка горизонтальних перекладин

Після того, як встановлені стовпи, потрібна установка горизонтально розташованих несучих перекладин. Існує три способи такої установки. У разі однакової висоти стовпів несучу балку прибивають до верху стовпа.

Найбільш часто можна зустріти установку перекладин за допомогою кріпильних деталей. Третій спосіб установки полягає в вирізання пазів по обидві сторони стовпа.

Варіанти заповнення дерев'яного паркану

І нарешті, завершальний етап установки - безпосереднє спорудження паркану І нарешті, завершальний етап установки - безпосереднє спорудження паркану. Дерев'яні паркани сьогодні виготовляють в декількох варіантах:

  • паркан з паркану;
  • частокіл;
  • тин;
  • дощата огорожа;
  • огорожа пасовищного типу.

Для того щоб вибрати правильний варіант, для початку подумайте про профільної функції забору. Для захисної функції підійде частокіл, а для декорування - огорожа. Можна створювати суцільні паркани, а можна і з зазорами або навіть різьблені.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама