Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Каркасна прибудова до будинку своїми руками: покрокова інструкція

  1. Для чого це потрібно?
  2. Технологія і покрокова інструкція
  3. Утеплення нового приміщення
  4. Якщо ви вирішили прилаштувати баню
  5. Дах для нового приміщення
  6. Нового помешкання - нова підлога
  7. внутрішнє утеплення

Якщо в плані вашого будинку не передбачена додаткова кімната, гараж або інше приміщення, потреба в якому ви відчуваєте, вам необхідна каркасна прибудова. Найпростіше зробити прибудову до дерев'яного будинку. Вам необов'язково наймати фахівців, так як, маючи хоч якийсь будівельний досвід, ви можете все роботи провести своїми руками. Якщо в плані вашого будинку не передбачена додаткова кімната, гараж або інше приміщення, потреба в якому ви відчуваєте, вам необхідна каркасна прибудова

Каркасна житлова прибудова до будинку

Для чого це потрібно?

Прибудови необхідні тоді, коли під час планування вашого будинку ви випустили з уваги необхідність в будь-якому приміщенні, або у вас не вистачило фінансів на будівництво додаткових кімнат, гаража або лазні. Коли вам необхідна прибудова:

  1. Ви хочете розширити площу вашого будинку своїми руками. Добудовувати каркасний будинок можна скільки завгодно.
  2. Ви потребуєте в гаражі, але не хочете зробити його окремо.
  3. Ви давно мрієте про світлу веранді або про літній столі.
  4. Невелика лазня, прибудована до дерев'яного будинку, ніколи не завадить
  5. Ви хочете мати господарське приміщення для зберігання різних речей

Коли ви визначилися, що саме ви будете будувати, ви повинні визначити наступні моменти:

  • чи потрібен додатковий фундамент нового дерев'яного приміщенню
  • яка покрівля буде на вашій прибудові
  • чи буде вона мати вікна або додаткові двері
  • чи потрібен підведення води, світла та інших комунікацій до дерев'яного пристрою
  • як і чим ви будете проводити утеплення
  • своїми руками ви будете будувати або запросіть фахівців

Технологія і покрокова інструкція

Як зрозуміло з назви, основою даного будови є каркас. Однак ще до встановлення каркасу, вам може знадобитися фундамент. Це може бути легкий, стовпчастий або стрічковий фундамент. З огляду на момент деякої усадки, краще не робити кріплення з уже встановленим фундаментом будинку. Найчастіше вибирають стрічковий фундамент. Його суть проста: викопується траншея, в якій встановлюється опалубка. Заливається бетонний розчин, що складається з 1 частина цементу, 3 частини піску і 5 частин гранітного щебеню. Після того, як фундамент застигне, опалубка знімається.

Після того, як фундамент застигне, опалубка знімається

Стрічковий фундамент для каркасної прибудови

Якщо будівництво відбувається на нестійких (наприклад, глиняних або сипучих) грунтах, необхідно дати деякий час для усадки фундаменту.

Другий етап зведення прибудови до каркасному будинку - установка каркаса. Його основою є дерев'яні бруси, оброблені захистами. Дерево має оброблятися біозахистом від комах, і вогнезахист, що запобігає горіння дерев'яної конструкції.

Дерево має оброблятися біозахистом від комах, і вогнезахист, що запобігає горіння дерев'яної конструкції

Каркас прибудови до будинку

Далі на каркас ми збираємо стіни майбутньої прибудови до дерев'яного будинку. Це легко зробити своїми руками. Стіна буде мати наступні шари:

  • зовнішня обробка
  • обшивка OSB (ЦСП, СМЛ)
  • вітрозахисна мембрана
  • утеплювач
  • пароізоляція
  • внутрішня обшивка OSB
  • внутрішнє оздоблення

Швидше за все, ви будете використовувати для утеплення матеріал товщиною в 15 см. Це середні показники для нашого регіону. Виходячи з цього, вам знадобиться пиломатеріал з лінійки 150. Крок стійок каркаса становитиме 59 см, куди відмінно встануть листи теплоізоляційного матеріалу 60 см.

Крок стійок каркаса становитиме 59 см, куди відмінно встануть листи теплоізоляційного матеріалу 60 см

Каркас встановлюється на бетонну основу-фундамент

Утеплення нового приміщення

Утеплення каркасної прибудови до дерев'яного будинку можна зробити різними способами. Найчастіше використовуються такі утеплювачі:

  • пінопластові листи
  • мінеральні вати
  • рідкі утеплювачі
  • изовер, Урса
  • мінеральні базальтові типи утеплювачів

Утеплення прибудови в цілому схоже з утепленням будь-якого каркасного будинку, однак є і свої особливості. Так як в місцях прикріплення нових стінок каркаса до наявних стін, часто виникають важкодоступні місця для утеплення. В наслідок там виникають доріжки холоду, що зводять нанівець всі роботи по загальному отепленной каркасної прибудови. Для утеплення таких стиків, можна використовувати:

  • джут
  • рідкі утеплювачі у вигляді застигає піни

Джут є відмінним утеплювачем, який потрібно законопатити по кутах.

Будьте уважні: якщо в джуті присутній повсть, з часом може завестися моль, що поїдає даний матеріал. Вибирайте джут, в складі якого буде тільки рослинну сировину - волокна конопель або льону.

Перед укладанням джуту - вивчіть технологію і обов'язково використовуйте індивідуальний захист, як мінімум - закритий одяг і рукавички.

Рідкі утеплювачі хороші тим, що вони вкрай легко наносяться балончиком в важкодоступні місця. Синтетичний склад не приваблює комах, термін його експлуатації - кілька десятків років. Кріпиться рідкий утеплювач практично на будь-яку поверхню, і дуже швидко застигає.

Важливо: рідкі утеплювачі не люблять ультрафіолет, під дією якого вони можуть змінювати свою структуру і колір. Не проводьте роботи з цим матеріалом на сонці.

Якщо ви проводите утеплення мінеральними Ватою, її краще укладати внахлест. Цим ми уникнемо щілин, пропускають холод. Утеплювач для каркасної прибудови повинен бути добре зафіксований, для цього використовують скоби або клей.

Якщо ви зупинилися на утепленні каркасної прибудови за допомогою листів пінопласту, то вони розташовуються впритул один до одного, фіксуються, а місця стиків запінюються. Листи пінопласту краще не використовувати для внутрішнього утеплення, так як запах будівельної хімії може деякий час бути присутнім в будинку.

Якщо ви вирішили прилаштувати баню

З прістройства лазні все набагато складніше, ніж зі звичайною прибудовою. Причиною цього є необхідність підведення всіх комунікацій. І якщо зі світлом труднощів, як правило, не виникає, то з виведенням каналізації та проведенням води в баню можуть виникнути складності.

І якщо зі світлом труднощів, як правило, не виникає, то з виведенням каналізації та проведенням води в баню можуть виникнути складності

Баня як прибудова

На що слід звернути увагу:

  1. Всі матеріали для прибудови лазні повинні мати позначку «для приміщень підвищеної вологості». Всі дерев'яні елементи повинні бути якісно оброблені.
  2. Вода може надходити з дому (для цього часто доводиться піднімати підлогу або іншим способом добиратися до прокладених труб) або надходити з окремого джерела води - колодязя або свердловини. Часто другий спосіб є простіше і дешевше.
  3. Деревина для лазні не повинна виділяти смоли при нагріванні, тому хвойні породи не використовуємо.

В іншому, баня-прибудова мало відрізняється від звичайної лазні, про будівництво якої можна почитати тут .

Дах для нового приміщення

Існує два способи установки даху каркасної прибудови своїми руками. Перший спосіб - це заклад нової споруди під загальну дах будинку, а другий - споруда окремій маленькій даху (зазвичай односкатной).

Ви можете використовувати будь-який покрівельний матеріал, проте на сьогоднішній день найпоширеніший - звичайний 8-хвильовий шифер. Його довжина становить 175 см, і укладається він внахлест. Розрахувати кількість покрівельного матеріалу можна, знаючи площу майбутньої даху і розмір нахлеста (він повинен бути мінімум 5 см, а краще - 10).

Основні шари покрівлі

Щоб захистити місце, в якому новий дах примикає до будинку, необхідно укласти фартухом з оцинкованого заліза. Лист заліза згинають під кутом, який залежить від кута нахилу покрівлі. Лист оцинкованого заліза не повинен бути менше 30 см по широті.

Одну частину такого фартуха необхідно прикріпити під звисом даху, а другу - закріпити прямо на шифер прибудови до будинку.

Важливо: Використовуйте лише шиферні цвяхи 100-120 мм, кінці яких не загинаємо, інакше шифер потріскається від перепадів температур. Ми залишаємо їх як є або обрізаємо болгаркою.

Розрахувати кількість цвяхів можна, знаючи число шиферних листів. На 1 лист буде потрібно 5 цвяхів. Однак цвяхи краще купувати з запасом (5%).

Однак цвяхи краще купувати з запасом (5%)

Продовження даху для підведення прибудови під покрівлю

Крім шиферу, можна використовувати і інші покрівельні матеріали.

Нового помешкання - нова підлога

Після того, як зроблений дах, настав час подумати в поле. Його ми також можемо зробити своїми руками. Якщо коротко, то зведення статі робиться в кілька етапів:

  • чорнову підлогу
  • чистову підлогу

Чорнову підлогу влаштовується так. З боків статевих лаг кріпиться черепної брусок (5х5 см або трохи менше). На брусок укладають обрізні дошки, товщина яких повинна становити 2-2,5 см. Наступні шари: пергамін, утеплювач, знову пергамін. Чорного підлогу є несучим каркасом для чистового статі, а також створює повітряну подушку для ще більшого утеплення. Після цього починаємо укладання чистового статі.

Після цього починаємо укладання чистового статі

Дерев'яні підлоги для прибудови

Чистову підлогу може бути наступних видів:

  • дерев'яний
  • бетонний

Якщо ви вирішили зупинитися на дерев'яному, використовуйте фрезерується дошку. Дуже зручні ті, що з'єднуються шипами в пазах. Розміри можуть бути наступні: 28-44х98-145мм. На тильній стороні у них є продухи, що забезпечують вентиляцію і циркуляцію повітря. Розмір продуху становить близько 20 мм.

Також для дерев'яної підлоги можна використовувати: шпунтовані фальцьовані дошки, які продаються з рейками в шпунт і шипами різних форм (прямий, сегментной і трапецієподібної).

Важливо: якщо ви використовуєте дошку для створення підлоги, укладання проводиться з урахуванням річних кілець на деревині. Вони повинні дивитися в різні боки!

Після чистового статі можна робити обробку.

Бетонна підлога робиться простіше. Після шару ізоляцій і утеплювачів проводиться бетонна стяжка. Поверх стяжки можна класти обробку. Стяжку своїми руками можна зробити, знаючи технологію. Однак бетонну підлогу має один мінус - він холодний. Тому варто подумати про систему «тепла підлога» в прибудові, якщо вона буде житловим приміщенням.

Тому варто подумати про систему «тепла підлога» в прибудові, якщо вона буде житловим приміщенням

Вже готові трубки, зафіксовані на осередки решітки - вдалий хід

Тепла підлога робиться так:

  1. Спершу укладається бетонну основу або стяжка.
  2. Кладеться лій теплоізоляції (20-100 мм).
  3. армуючий шар
  4. Укладаються труби водяної системи опалення. Для фіксації вони закріплюються хомутами до осередків арматурної сітки. Крок укладання труби не повинен перевищувати 3 см.
  5. Наступний шар - підкладка під підлогове покриття.
  6. На останньому етапі монтуємо підлогове покриття. Це може бути паркет, ламінат, плитка, лінолеум та інші.

Крім водяного теплого будинку, ви можете зробити електричний, який ще простіше.

Коли готовий підлогу, проводимо установку дверей і вікон. Вони кріпляться за допомогою шурупів, розпірок, цвяхів і клинів. Установка відбувається за рівнем.

Про проведення електрики в нове приміщення ви можете прочитати тут . Проводка може здійснюватися як ззовні будинку, там і через спільну стіну з прибудовою.

внутрішнє утеплення

Стіни прибудови необхідно утеплювати не тільки зовні, але і всередині. Для цього використовується супердифузійна мембрана, фольгований матеріали і утеплювач.

Супердифузійна мембрана є сучасним ізоляційним «дихаючим» засобом. Іноді з метою економії замість неї використовують поліетиленову плівку, проте цей матеріал збирає вологу, в результаті чого на стінах того дому поширюється цвіль.

Фольгірованние матеріали прикладаються до стіни алюмінієвої поверхнею внахлест і закріплюється звичайними рейками.

Вибираючи утеплювач, найкраще зупинитися на мінеральних ватах або ековата. Вони функціональні, недорогі і довговічні.

Шар утеплювача прикриває пароизолятор, який зашивається листами ОСП, ДСП, фанери, вагонка, ЦСП та ін.

Далі проводиться внутрішнє оздоблення приміщення. Для прибудови можна використовувати не дерев'яний брус, а й метало профіль . Зовнішня обробка може бути різною - підібрати варіанти і подивитися картинки і відео ви зможете тут .

Для чого це потрібно?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама