Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кухня в дерев'яному будинку: фото інтер'єрів і поради дизайнерів

  1. Особливості створення інтер'єру кухні
  2. Відповідні оздоблювальні матеріали
  3. Як зонувати кухню
  4. Поради з внутрішнього оздоблення
  5. Який стиль кухні вибрати
  6. Американський - простір і технологічність
  7. Скандинавський - лаконічність і багато світла
  8. Французький - м'якість і шарм
  9. Сільський - простота і акуратність
  10. Приклади дизайну кухні в дерев'яному будинку: відео
  11. Як підсумок - що краще вибрати
  12. Відправимо матеріал на пошту

20 Жовтня 2017 2017-10-20

5096

Час читання 7 хвилин

прочитати пізніше

Дерев'яні будинки популярні в заміських клубах і селищах. Вони порівняно недорогі для будівництва, а виглядають презентабельно і сучасно. Єдиний нюанс - внутрішня обробка повинна відповідати зовнішньому оформленню. Екологічні матеріали натуральних відтінків будуть органічно поєднуватися з дерев'яним зрубом. Затишні кухні в дерев'яних будинках підкоряються не тільки певного стилю, але і вимогам безпеки. Тому важливо ретельно продумувати все дрібниці до початку будівництва. Приклади того як може виглядати кухня в дерев'яному будинку, дизайн, фото в нашій сьогоднішній статті.


Гарний і сучасний дизайн дерев'яного будинку

Особливості створення інтер'єру кухні

Перед обробкою кухні в дерев'яному будинку рекомендується врахувати кілька моментів:

  • Час усадки дерев'яного будинку

Залежить від матеріалу, з якого складені стіни. Брус і колода притискають підставу будівлі протягом півроку. А склеєні ламелі дозволяють займатися обробкою відразу. Шпаклівку краще не використовувати, щоб не з'явилися тріщини.

Якщо будинок ще не дав усадку, то з електропроводкою краще почекати, або ж використовувати відкритий спосіб укладання - в коробах. Тоді при розриві проводів замінити їх буде легко.

  • просушка стін

Клеєний брус продається вже з нормальними 10% вологості, а профільований і дерев'яний потрібно додатково сушити.

  • Вологостійкі оздоблювальні матеріали

Дерев'яні стіни, підлогу і стелю обов'язково обробити антисептиком і лаком. Так поверхня не буде вбирати вологу і запахи.


Грубку обов'язково ізолювати вогнетривкими матеріалами

Для забезпечення пожежної безпеки потрібна термоізоляція. Можна обшити частина стіни за холодильником і плитою вогнетривкої тканиною або панеллю. Або обробити дерево антипиреном (термостійкої рідиною). Якщо в кухні буде стояти піч, то ділянка підлоги під нею повинен бути бетонним, залізним або кам'яним. В ідеалі - встановити протипожежну сигналізацію в кухні.

  • потужна витяжка

Дерево добре вбирає вологу, через що на поверхні розмножуються грибки. Щоб цього уникнути, потрібна витяжка над поверхнею з високою потужністю.

Це найважливіші особливості оформлення кухні в дерев'яному будинку. Не дотримавшись навіть одну з них, господарям загрожує капітальний ремонт.

Наочно про особливості кухні в дерев'яному будинку на відео:

Відповідні оздоблювальні матеріали

У дерев'яному будинку найкраще виглядає оздоблення з природних матеріалів. Це не означає, що підійде тільки деревина. Можливі ще й такі варіанти обробки кухні:

  • фарбування
  • Гіпсокартон з веницианского штукатуркою
  • камінь

Традиційно для обшивки стін і стелі в дерев'яному котеджі використовують вагонку або МДФ-панелі. Їх можна пофарбувати, якщо того вимагає дизайн-проект.

Добре поєднувати в одному приміщенні кілька різних сортів деревини. Меблі в інтер'єр кухні в дерев'яному будинку краще вибирати світлу, тому що з часом стіни і стеля потемніють.

Меблі в інтер'єр кухні в дерев'яному будинку краще вибирати світлу, тому що з часом стіни і стеля потемніють

Поєднання дерева і каменю в обробці кухні

Як аксесуари в дерев'яній кухні будуть гармонійно виглядати хутряні, шкіряні, бамбукові і лляні елементи.

Як зонувати кухню

Зазвичай кухня в зрубі заміського будинку сполучена з вітальнею. Для комфортного проживання дизайнери розмежовують приміщення на дві зони. Зробити це можна кількома способами:

  • Розгорнути диван спинкою до гарнітуру
  • Встановити барну стійку
  • оформити арку
  • Поставити кілька стовпів
  • Вибрати різні сорти дерева для вітальні і кухні
  • Розкласти подушки на дивані і кріслах, постелити килим, повісити штори в загальній зоні
  • Пограти колірним контрастом в меблів або аксесуарах

Ще один незвичайний прийом для розмежування кімнати - підсвічування. Це можуть бути світильники схожих моделей. Або кольорова світлодіодна стрічка вздовж гарнітура. Багаторівневий стеля теж візуально розділить кухню-вітальню навпіл. Поєднання декількох способів створить оригінальний дизайн кімнати.


Балки і барна стійка для зонування кухні-вітальні

Поради з внутрішнього оздоблення

Оформлення інтер'єру кухні починається з обробки стелі, стін і підлоги. Обшити верх можна вагонкою або пофарбованим гіпсокартоном. Красиво виглядає дерев'яний стелю, покритий лаком або фарбою. Ще варіант - дах без перекриття. Масивні поперечні балки підкреслять простоту дизайну дерев'яного будинку. Їх можна використовувати для освітлювальних приладів. Плюс, кімната стане просторіше.

Стіни теж часто залишають без обшивки.

Єдина умова - обробка бруса антисептиками.

Зверху брус покривають лаком або фарбою. Ще варіант - вагонка або МДФ-панель. Фартух робочої зони можна виділити кахлем під мармур або штучними кам'яними панелями.

Пол в дерев'яному будинку застеляють шпоном, паркетом або ламінатом. Бюджетний варіант - лінолеум з малюнком у вигляді деревини. Деякі проекти передбачають кам'яне покриття. Щоб не мерзли ноги, під нього монтують систему підігріву.

Дерево поглинає світло, тому варто передбачити кілька рівнів освітлення. Наприклад, великі вікна, настільні лампи, бра, точкові світильники і люстри.

Наприклад, великі вікна, настільні лампи, бра, точкові світильники і люстри

Фартух з кахлю в кухні дерев'яного будинку

Який стиль кухні вибрати

Дизайн кухні в дерев'яному будинку переважно оформляється в одному з наступних стилів:

Американський - простір і технологічність

Кухня в будинку з бруса з американським дизайном вимагає великого простору. Підійде варіант поєднання з вітальні. Гарнітур острівного типу вдало впишеться в загальне оформлення. У господині повинно бути багато різних місць для зберігання начиння і бакалії. Шафки, відкриті полички, тумби з ящиками, щоб все знаходилося під рукою. Вітається різноманітна побутова техніка.

Для створення затишку в інтер'єрі американської кухні використовують легкий текстиль, додаткові джерела світла, живі рослини. Колірна гамма переважно світла (білий, бежевий, жовтий). Форма меблів і орнаментів прямокутна. З матеріалів переважає дерево.

Стеля і стіни штукатурять і фарбують в пастельні тони. Пол застеляють дошкою, ламінатом або паркетом.


Вільна і світла кухня в американському стилі

Скандинавський - лаконічність і багато світла

Скандинави люблять світлі кімнати з мінімумом меблів. Добре, якщо на кухні багато вікон або хоча б одне панорамне. Якщо будинок з колоди всередині не обшитий, то стіни і стеля вибілюють. Шпон на підлозі теж фарбують білим.

Гарнітур з натурального або імітованого дерева з лаконічним оформленням. Від підвісних шаф краще відмовитися. Побутова техніка ховається за фасад меблів.

Кухня на дачі в дерев'яному будинку в скандинавському стилі стане яскравішим, якщо в інтер'єр додати живі рослини, килим, циновки на стільці. Контрастних відтінків допускається не більше двох.


Скандинавський мінімалізм в кухні

Французький - м'якість і шарм

Французький прованс - м'який стиль, який ідеально підходить для дерев'яного будинку. Миття зазвичай розташовують під вікном з короткими строкатими фіранками.

Шафи гарнітура максимально відкриті. На полицях постелено серветки з рослинним орнаментом. Меблі зроблені з дерева з ажурним оздобленням. Колір - білий, блідо-зелений або бежевий.

Стіни і стеля обшиваються вагонкою, фарбованої в світлі тони. Плитка на дошка натурального або білого кольору. Поверх постелено килимки і доріжки.

Для Провансу характерна велика кількість текстилю, рослинні візерунки і вигнуті лінії. Але без химерності, як у бароко.

Але без химерності, як у бароко

Ніжність Провансу в кухні зелених тонів

Сільський - простота і акуратність

Сільський стиль поєднує в собі мінімалізм скандинавів і ажурність Провансу. Стіни і стеля не обшиваються, а тільки покриваються лаком. На підлозі звичайна дошка або пробка.

Масивна різьблені меблі природних відтінків зберігає тільки найнеобхідніші речі. Щоб вона не зливалася з кімнатою, використовують білий і червоний текстиль. Наприклад, скатертину з вишивкою.

Обов'язково в кухні стоїть російська піч. Вона служить плитою, обігрівачем і каміном одночасно.

Завдяки дереву світло в такій кімнаті м'який, приглушений.

Кухня в дерев'яному будинку в сільському стилі доречна в будинку або на дачі з оциліндрованих колод. Він підтримає російські традиції архітектури і дизайну.


Піч - центральний предмет в сільській кухні

Приклади дизайну кухні в дерев'яному будинку: відео

Для вибору дизайну кухонного приміщення можна використовувати приклади з відео:

Як підсумок - що краще вибрати

Кухню складно розглядати окремо від всього будинку, особливо якщо вона сполучена з вітальнею, а ця практика стає все більш поширеною. Тому при виборі матеріалів обробки і загальної стилістики треба орієнтуватися на весь будинок в цілому. Крім того, крім описаних, є й інші стилі оформлення, тому головне - це грамотне поєднання комфорту, краси і безпеки.

прочитати пізніше

Відправимо матеріал на пошту

Автор статті

Дизайнер, керівник студії дизайну інтер'єру

Микола Пономарьов

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама