Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

настил лінолеуму

  1. Види робіт з настилу лінолеуму
  2. Вартість укладання лінолеуму в Мінську

Перед тим, як стелити лінолеум, необхідно підготувати поверхню підлоги. Для цього старе підлогове покриття прибирають, підлогу очищають від залишків розчину або клею, потім вирівнюють поверхню так, щоб в ній не було виїмок, тріщин і сколів.

Види робіт з настилу лінолеуму

  • Укладання лінолеуму на бетонну підлогу відбувається після того, як зроблена цементно-піщана стяжка. Їй необхідно дати час для висихання і тільки після цього наші майстри приступають до настилу нового покриття.
  • Укладання лінолеуму на дерев'яну підлогу також вимагає рівній поверхні. Якщо є невеликі нерівності, то їх можна просто відшліфувати. Якщо ж перепади висот значні, то необхідно настелити фанерні або ДСП листи.

Технологія укладання лінолеуму

Перед тим, як безпосередньо приступити до кріплення лінолеуму, його треба розкачати і дати відлежатися якийсь час, щоб він випростався. Розгортаючи лінолеум, потрібно залишити приблизно 5 см, які заходять на стіну. Після того, як він відлежиться, його обрізають і залишають між ним і стіною зазор приблизно в 5 мм.

Укладання лінолеуму на підлогу проводиться за допомогою проклейки. Щоб уникнути його зміщення в ході робіт, шматки фіксуються двостороннім скотчем. Потім край лінолеуму відгинається і на нього наносять спеціальний клей.

Потім край лінолеуму відгинається і на нього наносять спеціальний клей

Для того, щоб настил лінолеуму пройшов без дефектів, необхідно видавити зайве повітря. Для цього майстер проходить шов гладилкою або щіткою. Залежно від використовуваного клею, треба залишити лінолеум на один-три дні, для висихання клею. Тільки після цього майстер встановлює плінтуса. Таким способом приклеюються і інші шматки лінолеуму. Через один-два дня клей повністю висохне і залишиться встановити тільки плінтуса.

Шви на стиках, якщо були використані два або більше шматків матеріалу, зварюють також після застигання клей. Краї лінолеуму по всій довжині обклеюють клейкою стрічкою, а сам шок заповнюють рідиною для зварювання, яка схоплюється через дві-три години, після чого скотч видаляють.

Вартість укладання лінолеуму в Мінську

Ціна лінолеуму, у порівнянні з іншими покриттями для підлоги невисока, але при правильному укладанні, він буде гідно виглядати в будь-якому приміщенні, будь то в квартирі в Мінську або в заміському будинку.

ОТРИМАТИ КОНСУЛЬТАЦІЮ МАЙСТРА

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама