Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Опалення в дерев'яному будинку: газове, електричне, твердопаливним котлом

  1. електричні котли
  2. Газовий котел
  3. твердопаливні котли
  4. Котел, що працює на рідкому паливі
  5. комбіновані котли

Квартирне питання зіпсувало всіх. Всупереч обставинам наші люди прагнуть всіма можливими способами жити краще. Вони крутяться, крутяться і роблять неймовірне: вирішують найголовніше питання в житті, тобто купують квартири побільше, будують будинки дешевше і ширше.

Дерев'яні будинки, зведені на власній ділянці, стають все більш популярними.

Будівлі виходять надійними і затишними, а їх вартість порівнянна з середньостатистичною трикімнатної хрущоби. Подібне житло найчастіше використовують цілий рік, поступово сходячи з розуму від щастя і вийшла площі.

Відповідно для забезпечення комфортної атмосфери і можливості зігрітися без застосування дідівського спадкового кожуха в період холодів необхідно провести всі комунікації, в тому числі організувати опалення в дерев'яному будинку.

«Серцем» будь-якої системи опалення є котел. Існують кілька типів котлів в залежності від виду використовуваного палива:

  • електричний;
  • газовий;
  • твердопаливний;
  • котел, що працює на рідкому паливі;
  • комбінований, що дозволяє використовувати кілька видів палива.

Котел в приватному будинку, в основному, використовується і як джерела тепла, і як бойлер.

  1. Одноконтурні агрегати забезпечують тільки подачу тепла або тільки подачу гарячої води,
  2. Двоконтурні - виконують обидві задачі.

Одноконтурні агрегати забезпечують тільки подачу тепла або тільки подачу гарячої води,   Двоконтурні - виконують обидві задачі

Вода надходить в котел самопливом або подається за допомогою насоса.

Рідина нагрівається, отримуючи енергію від згорання органічного палива або від електричного нагрівального елементу. Потім гаряча вода під тиском подається в систему (Опалювальну або водопостачання).

З цього відео ви дізнаєтеся, як працює газовий двоконтурний котел:

У цьому відео розповідається, що краще вибрати, одноконтурний або двоконтурний котел:

електричні котли

По суті, електричне опалення в дерев'яному будинку здійснюється за допомогою підключення системи опалення та водопостачання на превеликий електрочайник. електричний котел - це чан з вмонтованим в нього нагрівальним елементом, які отримують енергію від електромережі.

Прилади прості в установці і обслуговуванні, не вимагають облаштування димаря і постійної присутності господарів.

Практика показала, що вартість опалення дерев'яного будинку електрикою дуже висока особливо в районах з суворими зимами. Перш ніж почати спонсорувати РАО ЄЕС, прорахуйте, як часто плануєте грітися і митися.

Відео-огляд електричного котла PROTHERM Скат для опалення дачі:

Талановиті лівші можуть спробувати звернутися до сонця, вітру і води. Сонячні батареї, вітряки і водяні млини в комплекті зі стопкою спецлітератури їм на допомогу.

Газовий котел

Газове опалення в дерев'яному будинку можливо, якщо підведена гілка газопроводу, до якої можна виконати підключення, і передбачено трифазне електроживлення. Рекомендується додатково встановити стабілізатор мережі.

Устаткування найпростіше монтувати на кухні, де є можливість зручно підключитися до води і газу.

Устаткування найпростіше монтувати на кухні, де є можливість зручно підключитися до води і газу

Агрегат встановлюється на підлогу або вішається на стіну. Газові котли оснащені датчиками, які перекривають газ, якщо згасло полум'я. Деякі моделі дозволяють регулювати температуру води.

Паливо - природний газ - подається без перебоїв, коштує дешево, має високу теплотворення. Основний недолік - захмарна ціна підключення до газової магістралі або її відсутність.

З цього відео ви дізнаєтеся, як вибрати газовий котел для приватного будинку:

твердопаливні котли

Витрата палива в чому залежить від його якості, площі будинку, кількості вікон і сторони їх розташування, особливостей внутрішньої розводки, якості радіаторів, матеріалу, з якого вони виготовлені, та іншого.

Обчислити необхідний запас, а значить, фінансові витрати, необхідні для опалення дерев'яного будинку твердопаливним котлом, можливо лише приблизно. У Росії занадто багато що залежить від того, якою буде зима.

Подача палива здійснюється через кожні 5-7 годин по мірі необхідності. Однак, якщо придбати піролізний котел або котел тривалого горіння, то цикл обслуговування збільшиться до 7-34 годин.

В агрегаті першого типу в процесі горіння утворюються кокс і летюча частина. Дрова для нього повинні бути дуже сухими, рекомендується поєднання їх з вугіллям.

Котел тривалого горіння має особливу конструкцію, завдяки якій паливо витрачається шарами. Повітря в топці подається розподільником зверху вниз. Для подібного агрегату застосовують пресовані тирсу або торф, сухі дрова.

Опалення дерев'яного будинку твердопаливним котлом вимагає постійного контролю, хоч і здійснюється досить просто. Конструкція сучасних котлів дозволяє згодом встановити в топці газовий пальник.

У цьому відео розповідається про опалення будинку твердопаливним котлом:

Котел, що працює на рідкому паливі

Паливо - дизельне (солярка), для зберігання якого поряд з будинком розміщують або закопують ємність об'ємом від 2 до 5 тонн. Сопло пальника можна замінити і перевести котел на споживання газу.

комбіновані котли

Агрегати здатні працювати на декількох видах палива, наприклад, на рідкому і на газу. Варто лише змінити сопло.

Розрахунок вартості облаштування опалення в дерев'яному будинку передбачає врахування витрат на:

  • котел;
  • трубопроводи;
  • запірну арматуру;
  • радіатори опалення;
  • розширювальний бак;
  • насос (при необхідності);
  • супутні матеріали;
  • транспортування агрегату;
  • послуги монтажної бригади;
  • підключення (при необхідності) до джерела енергії;
  • технічну документацію.

Монтаж опалювального обладнання краще доручити сертифікованим фахівцям, щоб не довелося згодом шукати майстрів, які здатні «полагодити те, що ви вже полагодили».

Установка котла, незалежно від його типу, вимагає не тільки документального оформлення, а й дотримання певних правил і норм. Наприклад, поверхні, що стикаються з котлом, повинні бути захищені від впливу високих температур і полум'я, потужність котла визначає обсяг необхідного приміщення, спосіб облаштування димаря і його необхідність і так далі.

Подивіться корисне відео, опалення в дерев'яному будинку, проста недорога котельня:

Від того, наскільки грамотно виконані роботи залежить не тільки термін служби агрегату, але і безпеку мешканців.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама