Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Перекриття між поверхами в приватному будинку: схеми монтажу своїми руками

  1. види перекриттів
  2. Укладання ж / б перекриття в приватному будинку з піноблоків своїми руками

Перекриття приватного будинку являє собою горизонтальний будівельний елемент, що розділяє будова по висоті. Він одночасно є підлогою верхнього поверху і приймає на себе його навантаження разом з обстановкою і людьми. Перекриття забезпечують спорудження необхідну жорсткість, тому до їх пристрою відносяться дуже вимогливо. Конструкції, що відокремлюють житлові поверхи від горищних і підвальних приміщень, виконують також функцію енергозбереження. Яке краще вибрати перекриття для приватного будинку з піноблоків? Як змонтувати його своїми руками? Розберемося з питаннями разом.

Розберемося з питаннями разом

Зміст:

  1. різновиди перекриттів
  2. Якими якостями вони повинні володіти?
  3. Інструкція по монтажу ж / б конструкції
  4. Установка дерев'яної споруди
  5. рекомендації фахівців

види перекриттів

За технічним рішенням міжповерхові склепіння умовно поділяють на 2 групи:

  • монолітні - перекриття, виконані з однорідних елементів;
  • збірні - конструкції з балок і заповнення.

У виробництві монолітних споруд використовується бетон, який заливають в опалубки прямо на місці будівництва. Товщина плит повинна бути не менше 150 мм. Такі перекриття відрізняються міцністю і високою несучою здатністю. Крім того, їм можна задавати довільні геометричні форми.

Несучої частиною збірних варіантів є балки. Вони бувають дерев'яні, металеві, залізобетонні. Балки рівномірно розподіляють по верхній частині поверху. Між ними укладають елементи заповнення, які служать огорожею.

1. Перекриття з дерев'яних балок.

Це найбільш популярний варіант матеріалу для будівництва дерев'яних і каркасних споруд. Основу перекриттів складає клеєний брус з деревини хвойних і листяних порід. Він відрізняється малою вагою, простим монтажем і невисокою вартістю. Вся конструкція складається з дерев'яних балок, утеплювача, накату і статі. Її допустимо використовувати в приміщеннях шириною до 5 метрів. Недоліком дерев'яного каркаса є підвищена пожежонебезпечна, а також ймовірність загнивання і поразки жуками-шкідниками.

2. Металеві перекриття.

В якості несучої основи вибирають швелери № 12-36 і вище. Для запобігання корозії їх покривають грунтом. Зверху укладають дерев'яні лаги, а порожнечі, що утворилися заповнюють утеплюють зі звукоізоляцією. Для цього добре підходять дерев'яні щити, накати, вставки з легкого бетону. На відміну від дерев'яних, такі перекриття більш надійні і довговічні. У них менше товщина, що економить житловий простір. Великим мінусом металевих варіантів є складність монтажу, тому в приватних будинках з пінобетону вони зустрічаються рідко.

Великим мінусом металевих варіантів є складність монтажу, тому в приватних будинках з пінобетону вони зустрічаються рідко

3. Перекриття із залізобетонних балок.

Вироби виготовляють на заводі промисловим способом. Це найбільш популярний варіант, який застосовується в будівництві котеджів. Конструкцію складають балки з прокатного профілю та пустотілі ж / б плити товщиною від 90 мм. Міжповерхові перекриття мають розміри 1,3-7,5 м в довжину і 1-1,5 м в ширину.

плюси:

  • швидкий монтаж;
  • висока несуча здатність;
  • хороша термо- і звукоізоляція;
  • прийнятна ціна.

До мінусів відноситься необхідність залучення спецтехніки при монтажі. Масивність конструкцій вимагає додаткового посилення стін у вигляді армованої обв'язки. Крім того, готові ж / б плити мають фіксовані розміри, що обмежує архітектурні можливості приватного будинку.

Вимоги до перекриттів

Плити, що розділяють поверхи, повинні мати міцність, достатню для того, щоб витримати власну і корисну маси (люди, меблі, побутова техніка, предмети інтер'єру). Розмір корисного навантаження на квадрат площі перекриття визначається в залежності від призначення приміщення і характеру знаходяться в ньому об'єктів. Так, для міжповерхових перекриттів допустимий показник становить не більше 210 кг / м2. Більше інформації про перекриття різних типів можна знайти тут .

Плита повинна мати гарну жорсткістю, яка не дозволить давати прогинів під впливом навантажень. Допустима товщина перекриттів між житловими поверхами повинна складати не більше 1/250 частини від розмірів прольоту.

Для забезпечення надійної звукоізоляції всі щілини в місцях стикування будівельних елементів ретельно закривають. Будь-яке перекриття не може протистояти сильному і довгому горіння. Для кожного виду матеріалу розраховане граничне час вогнестійкості:

  • 60 хв - плити з / б;
  • 45 хв - дерев'яні конструкції з засипанням і штукатуркою на нижній поверхні;
  • 15 хв - перекриття з деревини зі штукатуркою;
  • менше 15 хв - дерев'яні балки, не захищені вогнетривкими матеріалами.

Перекриття, що відокремлюють житлові кімнати від холодного горища або підвалу, потребують додаткової термоізоляції.

Укладання ж / б перекриття в приватному будинку з піноблоків своїми руками

Залізобетонні плити є міцним і надійним підставою для будівель з пористих матеріалів. Разом з тим вони мають велику масу, яку необхідно враховувати при кладок роботах. Щоб вага перекриття розподілявся по поверху рівномірно і не порушував цілісність стін, краще зробити додатковий пристрій у вигляді підсилює пояса.

Варіант I:

  • По периметру стіни котеджу змонтувати бетонну стрічку розміром 150 × 250 мм. Її армують сталевим прутком діаметром 10-12 мм і заливають бетоном марки М200.
  • Плиту перекриття укласти на застиглий монолітний пояс, залишаючи зазор між торцем і стіною в 10-20 мм.
  • Закріпити на плитах листи екструдованого пінополістиролу товщиною 50 мм. Це допоможе ліквідувати містки холоду.

Утеплення перекриття і армуючого поясу не представляється складним процесом. Тому з метою економії цю роботу можна зробити самому.

Варіант II:

  • Посилити арматурою стінні блоки. Для цього по периметру приміщення потрібно проштробити глибокі пази, закласти в них арматурні прутки і закріпити цементним розчином.
  • Зробити розподільну стрічку з обпаленої цегли, розташувавши її над арматурою. Вона складається з трьох рядів, прослоенних кладки сіткою.

Перекриття першого поверху має заходити вглиб стіни на 130-140 мм з дотриманням температурного зазору в 10-20 мм. Таке розташування забезпечує стійкість і жорсткість будівельної конструкції. Кладка з цегли є найбільш популярним видом розподіляє пояса. Для його пристрою не потрібно спорудження опалубки і арматурного каркаса, що значно полегшує і здешевлює роботи.

Технологія монтажу дерев'яного перекриття між поверхами

На думку будівельних експертів, брус є кращим варіантом для приватного будинку висотою 1-3 поверхи з легких пористих блоків. Маса дерев'яного перекриття набагато менше залізобетонного аналога. Вона надає знижений тиск на несучі стіни, тому по конструкції виглядає простіше.

  • Перед укладанням перекриття спорудити армований пояс по периметру стін. Для цього через кожні 150 мм вкрутити в піноблоки сталеві прутки і закріпити їх цементним розчином.
  • Дерев'яні лаги краще покрити спеціальним захисним складом. Це охоронить деревину від грибка, цвілі і збільшить термін її експлуатації.
  • На кінцях балок, які будуть спиратися на стіни котеджу, зробити запив торцевої частини під кутом 60 градусів. Після добре обернути шаром руберойду.
  • У поглибленні стіни закріпити мінеральний утеплювач зі звукоізоляцією завтовшки 50 мм.
  • Закласти дерев'яні лаги в стіну на глибину 140-150 мм. Між утеплювачем і торцем балки краще залишити зазор в 20 мм на випадок температурного розширення.

Дерев'яне перекриття разом з транспортуванням і установкою обходиться набагато дешевше, ніж ж / б конструкція. До того ж багато роботи по монтажу можна провести самостійно.

Поради фахівців

  • У пристрої котеджів з піноблоків не обійтися без арматурних стержнів, закріплених анкерами. Найбільша довжина прутка (75 мм і вище) потрібно для залізобетонних плит.
  • У збірних варіантах перекриттів для з'єднання елементів використовують шлак і бетонну стяжку.
  • Технологічною особливістю пористого бетону є його відносна м'якість. Тому міжповерхові перекриття із залізобетонних балок можна укладати безпосередньо на піноблоки. Масивні плити монтують на армований пояс з важкого бетону або силікатної цегли.
  • Пристрій залізобетонного обв'язувального контуру по периметру перекриття посилює жорсткість і міцність конструкції. При ширині перетину в 100 мм його висота повинна відповідати товщині плити.
  • Перекриття між поверхами укладають тільки на основні несучі стіни. Внутрішні перегородки краще зробити трохи нижче.

Яке краще вибрати перекриття для приватного будинку з піноблоків?
Як змонтувати його своїми руками?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама