Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підлога з підігрівом: опис і поради по монтажу в заміському дерев'яному будинку

  1. Конструктивну будову системи електричної теплої підлоги
  2. Це потрібно знати перед укладанням електричної теплої підлоги
  3. Визначаємо потужність нагрівальної системи: проектуємо і розраховуємо
  4. Технологія укладання електричної теплої підлоги

Затишок в дерев'яному будинку, нами спорудженому, нерозривно пов'язаний з комфортною температурою в ньому. Проживання в приміщенні без певного температурного показника не тільки не додає затишку, але навіть небезпечно для здоров'я. Раніше ми вже розглядали варіанти систем опалення в дерев'яному будинку . У даній статті ознайомимося ще з одним варіантом опалювальної системи, яка починає користуватися великою популярністю у різного роду споживачів - електричний тепла підлога.

Підлога з підігрівом є не тільки естетичним рішенням, але і є досить функціональною системою обігріву житла. Дана технологія в сучасний час потроху починає витісняти класичні радіатори та інші пристрої нагріву. Тепла підлога в розвинених країнах вже давно є основною системою опалення офісів, будинків, квартир, сільськогосподарських і виробничих приміщень.

Здавалося б, що в приміщенні з досить прийнятною температурою боятися нема чого. Але і за таких умов завжди присутній ризик захворіти. Причина в тому, що традиційні класичні системи опалення нерівномірно нагрівають повітря приміщень. Знаючи прості закони фізики, пам'ятаємо, що від радіаторних батарей тепле повітря піднімається вгору і не прогріває поверхню підлог. Саме підлогу з підігрівом покликаний усунути дане непорозуміння і забезпечити оптимальне комфортне теплорозподілення, яке повинно бути саме таким: на рівні підлоги - 23-25 ​​градусів, на рівні стелі - 19-21 градусів.

У статті ми розповімо, як зробити таку технічно непросте конструкцію в дерев'яному будинку, розкриємо технологію укладання підлоги з підігрівом.

  1. Конструктивну будову системи електричної теплої підлоги .
  2. Це потрібно знати перед укладанням електричної теплої підлоги .
  3. Визначаємо потужність нагрівальної системи: проектуємо і розраховуємо .
  4. Технологія укладання електричної теплої підлоги .

Конструктивну будову системи електричної теплої підлоги

Пристрій електричного теплого статі просте, на відміну від систем водяного обігріву Пристрій електричного теплого статі просте, на відміну від систем водяного обігріву. В даному варіанті використовується електричний кабель, який широкодоступний в роздрібних продажах. Нагрівальним елементом в цій системі є саме кабель. При облаштуванні електричних теплих підлог весь процес роботи полягає лише в прокладці тонкого кабелю і підключення його до мережі подачі електроенергії. Порівняно з водяною системою укладання теплих підлог, де потрібно монтаж труб, підключення їх до системи теплопостачання, електрична тепла підлога просто знахідка для самоделкина.

Дану систему електричних підлог можна влаштовувати в будь-якому типі приміщень: дачі, квартири, заміські будинки. З системою таких підлог на багато простіше працювати, легше нею керувати, оскільки її можна обладнати безліччю електронних пристроїв, які будуть піклуватися про підтримку температури в заданому режимі весь час. Програмування електронних пристроїв дозволяє налаштовувати таймер включення опалення таким чином, щоб, наприклад, приміщення гаража до моменту виїзду вже було досить прогріте, а машина впевнено запустила двигун.

Це потрібно знати перед укладанням електричної теплої підлоги

Необхідно знати, що крім самого призначення статі, необхідно визначитися з конкретною площею обігріву. Від цього залежить: яким перетином нам знадобиться кабель для харчування статі; довжина нашого нагрівального елементу; навіть малюнок укладання кабелю на підлозі.

Наприклад, у нас невелика кімнатка (2,5 м2) в дерев'яному будинку, а поки ми не намалюємо розташування всіх предметів на макеті, не зможемо відповісти на питання про розмір необхідної нам площі. З двох з половиною метрів у нас може залишитися невелика доріжка площею близько одного квадратного метра, після вирахування ділянок, які не будуть опалюватися (місце під шафою, під душовою кабіною та ін.).

Не факт, що в кожній кімнаті у нас може виходити пропорція 1: 2, оскільки в кожному приміщенні своя розстановка на підлозі предметів. Тому, поки на макеті НЕ прорісуем розташування кожного предмета, у нас не вийде точної цифри.

Крім нагрівального елементу (кабелю) нам необхідно буде придбати регулятор, яким повинен бути обладнані підлогу з підігрівом. При виборі регулятора може виникнути питання про великий різниці цін у виробників на досить схожі вироби за своїми характеристиками. Відповідь також дуже проста - регулятори мають різну комплектацію, відповідно різні ціни.

Для облаштування електричного статі необхідно поміщати датчик температури в проміжок між нагрівальним елементом. Для даного розміщення нам знадобиться придбання гофри, по якій ми і пропустимо наш датчик в товщу статі. Таким чином, ми залишимо для себе можливість заміни датчика, в разі виходу його з ладу.

Для робіт нам потрібно супутній матеріал і деякі інструменти. Наприклад, цемент, пісок, дюпеля-цвяхи, перфоратор, ножиці по металу і інші підручні інструменти.

Визначаємо потужність нагрівальної системи: проектуємо і розраховуємо

Система електричних підлог складається з силових кабелів, які служать обігрівальних елементом обігріву, а інші для безпосереднього підключення системи, які прокладають в стіні Система електричних підлог складається з силових кабелів, які служать обігрівальних елементом обігріву, а інші для безпосереднього підключення системи, які прокладають в стіні. Від усієї площі приміщення поверхня, покрита кабелем повинна складати близько 80%. На один квадратний метр закладається потужність від 100 Вт / м2 до 200 Вт / м2.

Перед тим, як укладати кабель, перевіряють опір секції кабелю, при цьому припустиме відхилення в обидві сторони на 10% від зазначеного в паспорті. Для зменшення опору з'єднання обігрівальних і силових кабелів виробляють за допомогою спеціальних муфт.

Дистанційний пульт кабель не прокладають під побутовою технікою, великогабаритної меблями без ніжок, оскільки такі предмети, заважаючи нормальній циркуляції повітря, викликають перегрів електричних кабелів, виводять їх з ладу, додатково до всього, служать причиною перевитрати електроенергії Дистанційний пульт кабель не прокладають під побутовою технікою, великогабаритної меблями без ніжок, оскільки такі предмети, заважаючи нормальній циркуляції повітря, викликають перегрів електричних кабелів, виводять їх з ладу, додатково до всього, служать причиною перевитрати електроенергії. Від стін, при укладанні теплої підлоги, необхідно робити відступ на 5 або 7 сантиметрів.

Потрібно зробити в обов'язковому порядку розрахунок кроку укладання кабелю. Як зробити такий розрахунок, розглянемо далі. Крок, вимірюваний в сантиметрах, дорівнює площі обігріву, помноженої на 100 і поділеній на довжину самого кабелю.

Нагрівальні кабелю для облаштування теплих підлог в дерев'яному будинку, за принципом роботи виробляють в двох типах: резистивні і саморегульовані. Резистивний кабель має основним нагрівальним елементом у вигляді жили, яка має підвищений опір, по якій, проходячи електричний струм, трансформується в теплову енергію. Резистивні кабелі можуть бути одножильними і двожильний. Щоб, при роботах з кабелем, не відбувалося ураження електричним струмом, жилу при виробництві покривають ізоляцією, на яку накладають обплетення з металу. Дана обплетення служить не тільки захистом від електромагнітних полів, а й грає роль заземлення. Всі верстви обплетення кабелю покривають зовнішньої ізоляцією. Резистивні кабелю можуть перегріватися, тому варто особливо ретельно подбати про їх закладенні в стяжку, щоб кабель не виходив з ладу, і не сталося замикання.

Система одножильного кабелю є простим типом варіанту електричного статі. Монтаж одножильного кабелю по всій площі підлоги розташовується у вигляді петлі. Кабель повинен прокладатися завбачливо з підключенням його до системи енергопостачання з обох кінців. Простота даної системи доповнюється невеликим недоліком: електрострум, протікаючи по жилі кабелю, може утворювати електромагнітне поле. Спеціальна обплетення злегка згладжує дане явище.

Двожильний кабель додатково має струмопровідну жилу, що розташовується між двох проводів нагрівального типу. В даному варіанті кабелю електромагнітні поля, що виникають в обох проводах, компенсуються, оскільки струм проходить в різних напрямках по різних проводах.

У саморегульованих кабелях нагрівальним елементом служить і є полімерна матриця. Перегрівся саморегулюючий кабель однієї ділянки електричної підлоги в дерев'яному будинку, може тільки знизити силу струму, яка вплине на виділене тепло. У даній ділянці тільки знижується температура, в той же час вся інша система кабелів буде працювати в звичайному режимі. Звичайно ж, кабель позбавлений таких недоліків, як резистивні кабелю, має трохи більшу вартість, при цьому більш тривалий термін служби гарантований.

Технологія укладання електричної теплої підлоги

Перед тим, як укладати нагрівальні кабелю, приміщення необхідно звільнити від меблів, і повністю зняти старе покриття для підлоги Перед тим, як укладати нагрівальні кабелю, приміщення необхідно звільнити від меблів, і повністю зняти старе покриття для підлоги. Поверхня підлоги так само вимагає підготовки. Пол потрібно вирівняти , У разі виникнення необхідності залити невеликий шар цементної стяжки.

Після підготовки поверхні підлоги потрібно на стіні підготувати місце, де буде встановлений спеціальний електричний термостат, за допомогою якого буде здійснюватися регулювання температури теплої підлоги. У стіні, зазвичай на висоті від 50 см до 100 см, для нього видовбують отвір під установку монтажної коробки. Далі до місця розташування коробки підводимо електроживлення із заземленням. Зверху по муру місця установки коробки виконаємо канавку, по якій опустимо силові дроти до точки з'єднання їх з нагрівальним кабелем (див. Рис.). Щоб підключити підлогу з підігрівом, можна обладнати окрему проводку, хоча це роблять при необхідності.

Після здійснення всіх підготовчих робіт, приступаємо до теплоізоляції поверхні підлоги. Багато радять крім теплоізоляції робити і гідроізоляцію, для того, щоб уникнути утворення конденсату близько нагрівального кабелю. У ролі гідроізоляції може бути використана звичайна поліетиленова плівка.

В якості теплоізоляції можна використовувати, наприклад, пенофол, матеріал, який має спеціальне покриття товщиною в 14 мкм з фольги і з клейким шаром пінополіетилену. Матеріал поставляється у вигляді рулонів, укладати його потрібно фольгою вгору, а стики листів проклеювати спеціальним скотчем. Переваги теплоізоляційного матеріалу, крім його невелику вагу і товщини, полягають в коефіцієнті теплопровідності - 0,049 Вт / мК.

Після акуратною укладання утеплювача, зверху, для запобігання перегріву кабелю від контакту з теплоізоляцією і для додання більшої міцності розчину з цементу і піску, яким будемо заливати підлогу, рекомендують по всьому периметру укладати тонку армуючої сітки.

Далі розглянемо, як укладати нагрівальний елемент на поверхні підлоги. Монтаж кабелю виробляємо за допомогою монтажної стрічки, яку закріпимо на підлозі. Дана стрічка дозволить виключити перегини і дотримати рівну відстань між петлями прокладається кабелю. Кабель краще укладати з кроком в 25 см, по спіралі або паралельними лініями. Без установки термодатчика, нормальна робота електричних полів не можлива. Повинна бути передбачена можливість його заміни без руйнувань бетонної стяжки. Термодатчик встановлюємо в спеціальну трубку, яку і заливаємо разом з кабелем стяжкою.

Перед тим, як зробити заливку змонтованого електричного статі, необхідно провести перевірку тестером кабель, правильність його монтажу і надійність всіх з'єднань. Далі починаємо заливати поверхню підлоги з покладеним кабелем розчином з цементу з піском. Оскільки ми укладали теплоізоляційний шар, то стяжка повинна бути товщиною не менше 5 сантиметрів. Якщо ж поверхня тверда, то шар стяжки можна зменшити до 3 сантиметрів.

Тільки після повного затвердіння цементної стяжки, підключаємо нагрівальні кабелю. На тиловій стороні термостата є гвинтові затискачі, до яких приєднуємо дроти датчика, який буде визначати температуру підлоги. Подсоединим дроти живлення від кабелю нагріву до електропроводки, яка живить всю систему обігріву. З цим завданням можна впоратися самому, але якщо не полишає сумнів, то краще покликати в гості досвідченого електрика чи спеціаліста.

Підлога з підігрівом в дерев'яному будинку можна спорудити без допомоги фахівців, потрібно лише трохи терпіння, бажання і отримаємо комфортне житло.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама