Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підлоги в квартирі: коли і як їх потрібно міняти

  1. Коли приходить час міняти підлоги в квартирі
  2. Нова підлога в квартирі: як поміняти дерев'яний настил
  3. Як замінити цементну стяжку підлоги: особливості технології

Зміст:
Коли приходить час міняти підлоги в квартирі
Нова підлога в квартирі: як поміняти дерев'яний настил
Як замінити цементну стяжку підлоги: особливості технології

Як то кажуть, ніщо не вічне під місяцем і вже тим більше творіння рук людини - з часом все приходить в занепад і потребує ремонту або повної заміни. Не виключенням є і підлоги в квартирі, про які піде зараз мова. У цій статті разом з сайтом stroisovety.org ми детально вивчимо обставини, при яких заміни чорнової підлоги не уникнути, а також розглянемо безпосередню технологію виконання цієї операції своїми руками.

org ми детально вивчимо обставини, при яких заміни чорнової підлоги не уникнути, а також розглянемо безпосередню технологію виконання цієї операції своїми руками

Як зробити підлогу в квартирі фото

Коли приходить час міняти підлоги в квартирі

Чинників, які підказують про те, що настала пора робити заміну підлоги в квартирі, не так вже й багато, і у кожного виду покриття вони свої. Почнемо по порядку, і для початку розберемося з дерев'яним настилом. На рішення про його повну заміну можуть вплинути наступні фактори.

  1. Поява на дошках великої кількості поздовжніх тріщин - це говорить про те, що дошка вже рассохлась остаточно і, незважаючи на гадану міцність, в самий найближчий час розпадеться на частини. Під великою кількістю тріщин не слід розуміти десять або більше штук на одній дошці - якщо на поверхні всього статі можна нарахувати з десяток тріщин, то це вже потрібно сприйняти як тривожний дзвіночок. Відбувається таке розтріскування мостин в основному через недотримання режиму вологості в приміщенні, і дошка просто пересихає.
  2. Сигналізувати про необхідність заміни підлоги в квартирі можуть і місцеві провали деревини - якщо дошка ламається, значить, вона практично повністю прогнила.

Коли потрібно міняти підлоги в квартирі

Що не слід приймати за ознаки кінця життя дерев'яної підлоги, так це скрип. Це менше зло, які з ним можуть трапитися від старості. Найголовніше, що це можна виправити, якщо, звичайно, не згнили лаги. До речі, в цьому також не зайвим буде переконатися. Для цього знадобиться зірвати одну або дві мостини там, де спостерігається скрип. Якщо лаги підгнилі, то змінювати стать потрібно однозначно.

Заміна дерев'яної підлоги в квартирі

Тепер поговоримо про бетонній основі. поміняти пол в квартирі , Зроблений з бетонної стяжки, можна тільки з двох причин.

    1. Велика кількість тріщин. Стяжка підлоги потрібна не тільки для того, щоб вам зручно було ходити по рівній підлозі, але і для рівномірного розподілу навантаження від усього, що знаходиться в квартирі по плитах перекриття. Якщо стяжка потріскалася, тоді вона з цими завданнями не справляється, а концентрація навантажень в одному місці ні до чого доброго не призведе, особливо, якщо мова йде про старому будинку.
    2. Коли стяжка обсипається і перетворюється в пісок - в таких ситуаціях також рекомендується проводити заміну підлоги.

Як поміняти бетонну підлогу в квартирі

Нова підлога в квартирі: як поміняти дерев'яний настил

Отже, переконавшись в тому, що дерев'яна підлога віджив своє і його потрібно міняти, приступаємо до справи - озброюємось фомкой, молотком і зриваємо старі дошки. Видаляємо повністю все, наше завдання - очистити підлогу аж до перекриттів . Очистили? Тепер саме час вирішити питання, який зробити підлогу в квартирі - дерев'яний або, можливо, залити цементну стяжку ?

Вирішення цього питання виглядає однозначно - якщо в квартирі був дерев'яний настил, то такий же краще і робити. По крайней мере, в більшості приміщень. Винятком може бути тільки кухня і коридор з тієї причини, що на дерево практично неможливо укласти кахельну плитку . Якщо остання не передбачається в коридорі і кухні, то і потреба в стягуванні підлоги відпадає сама собою. Запитайте, чому не варто міняти дерев'яна підлога на цементну стяжку? Відповідь полягає в різній вазі цих підлогових покриттів. Стяжка важче дерева, і перекриття в вашому домі можуть бути не розраховані на таку вагу.

Як зробити дерев'яну підлогу в квартирі своїми руками

Але повернемося до питання, як зробити підлогу в квартирі з дерева. Технологія його виготовлення не така вже складна, як її описують. Спочатку встановлюють лаги - відстань між ними залежить від товщини використовуваних на настил дощок, але в середньому це 600-800мм. Всі лаги необхідно встановити чітко в площину горизонту, для їх вирівнювання використовуються бруски. Після того як лаги стануть в єдину площину, додатково їх можна закріпити до перекриттів П-образними кронштейнами. Тут принцип той же, що і при установці на стелю профілів для гіпсокартону, тільки в дзеркальному відображенні.

Завершальним етапом робіт є настилка дошки або листів ОСБ . Якщо вирішите стелити ОСБ, то лаги потрібно встановлювати з кроком 62,5см. ОСБ укладається в два шари - його товщина не повинна бути менше 12 мм. Разом товщина настилу складе 24мм. Другий шар ОСБ укладається в протилежному напрямку і кріпиться саморізами до першого.

Другий шар ОСБ укладається в протилежному напрямку і кріпиться саморізами до першого

Пристрій дерев'яних підлог в квартирі

Послуги із влаштування підлог в квартирі з дощок виглядає трохи простіше, правда, роботи з ним більше. Кожну окремо взяту дошку доведеться підганяти за розміром. Не слід допускати стикування торців двох різних дощок поза лаги. Існують і інші моменти, що дозволяють віддати перевагу саме ОСБ - воно надійніше, відсутня велика кількість швів, до того ж така підлога не потребує подальшої обробки. На нього відразу можна укладати і лінолеум, і ламінат , І паркет, і інші оздоблювальні матеріали для підлоги.

Важливо! Простір під настилом необхідно забезпечити вентиляцією. В ідеалі по всьому периметру підлоги потрібно залишити зазор в півсантиметра (згодом він перекриє плінтусом).

Якщо такий підхід до справи вам не до душі, то в самих непомітних кутках кімнати можна просвердлити отвори, які забезпечать вентиляцію підпілля (мова йде щонайменше про двох кутах, розташованих хрест-навхрест). Згодом на ці отвори можна буде встановити декоративні накладки.

Як поміняти підлогу в квартирі своїми руками

Як замінити цементну стяжку підлоги: особливості технології

Із заміною цементної стяжки підлоги справи йдуть в деякому роді важче - така підлога в квартирі своїми руками зробити і технологічно складніше, і трудовитрат знадобиться більше. Мокрі процеси - вони всі такі, тому якщо ви вирішили міняти цементну стяжку підлоги, то повинні бути готові гарненько попрацювати.

Як і у випадку з дерев'яною підлогою, доведеться начисто звільнити плити перекриття і винести з квартири гору сміття, яку вивести однією машиною буде нелегко. Ну да ладно, з цим ви впораєтеся. Після того як плити очищені, зверху укладається гідроізоляція у вигляді щільної поліетиленової плівки, яка не дозволить воді з цементного розчину проступити на стелі сусідів знизу.

Як замінити цементну стяжку підлоги

Ну а далі все як і зі стандартною цементним стягуванням - укладається армована сітка, встановлюються маяки, після висихання яких готується цементно-піщаний розчин в пропорції 1: 4, заливається між маяками і якісно вирівнюється правилом. Після повного висихання цементного розчину (а це, як правило, відбувається мінімум протягом тижня) ви отримуєте нову підлогу в квартирі.

Ну і на закінчення хотілося б сказати про те, як утеплити підлоги в квартирі. Простір під дерев'яним настилом заповнюється мінеральним утеплювачем - робиться це відразу ж після установки лаг. Цементна піщана стяжка утеплюється пінопластом, який укладається відразу поверх гідроізоляційної плівки - слід розуміти, що в цьому випадку товщина стяжки не повинна бути менше 50 мм. Ходити по ній до повного висихання не варто.

Автор статті Олександр Куликов

Очистили?
Запитайте, чому не варто міняти дерев'яна підлога на цементну стяжку?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама