Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Прибудова до будинку своїми руками, важливі поради

  1. особливості прибудови
  2. Як роблять прибудову?
  3. додаткові конструкції

Будинок розширюють заради збільшення площі. Єдиним способом зробити це є споруда прибудови. Роботи супроводжуються будівельними нюансами, наприклад, прибудова до дерев'яного будинку має свої особливості в порівнянні з іншими матеріалами будівель. Крім цього треба дотримуватися і юридичні вимоги. Вони зводяться до отримання дозволу на прибудову і її реєстрацію. Якщо цього не зробити відразу, потрібно узаконити вже готову будову після закінчення робіт.

особливості прибудови

Матеріал стін, ідентичний основному, вибирають більше заради зовнішньої гармонії. При цьому головне, щоб фундамент для прибудови відповідав основному. При його пристрої треба дотримуватися правила, ігнорування яких призводить до просідання, перекосу, руйнування підстави. Перед прийняттям рішення розширити площу будинку вивчають наступні параметри фасаду:

Особливості дерев'яної будови в тому, що воно дає усадку протягом року. Це означає, що прибудова до дерев'яного будинку не повинна жорстко кріпитися до стіни фасаду. В цьому випадку залишають деформаційний шов, який представляє собою невеликий простір між будинком і його новою частиною. Висота фундаменту і глибина його залягання повинні збігатися з параметрами підстави головного фундаменту.

Тип фундаменту може відрізнятися, наприклад, основна частина будівлі стоїть на стрічковому, а прибудову ставлять на фундамент. Однак слід враховувати рівень промерзання грунту і параметри його сдимистості. Різні фундаменти можна влаштовувати, якщо дотримується деформаційний шов. Якщо ж здійснюється жорстке кріплення підстави до старого будинку, то новий фундамент повинен бути такого ж типу.

Таким чином, якщо зводиться прибудова до дерев'яного будинку, можна робити будь-фундамент, так як тут обов'язкова наявність деформаційного шва. Слід продумати наявність підпілля або повноцінного підвалу під новою частиною будівлі. Їх можна спорудити лише при влаштуванні стрічкового фундаменту. При цьому бажано, щоб розрахунки робив фахівець проектної організації. Невеликі витрати дозволять уникнути непередбачених ситуацій в майбутньому.

Як роблять прибудову?

  1. Згідно з проектом, споруджують фундамент. Якщо матеріалом є не дерево, а цегла або піноблок, то фундамент з'єднують з фундаментом, так як він не дає усадку. Для цього використовують метод забивання арматури в старий фундамент. Нова підстава може бути менш заглибленим, але ніколи - глибшим. Наприклад, прибудова з піноблоків споруджується з такого ж матеріалу з тієї ж облицюванням. Тоді досить зробити мелкозаглубленний стрічковий фундамент, так як у неї маленька вага і менше площа.
  2. Будинок розширюють заради збільшення площі Після гідроізоляції верхній частині підстави зводять стіни і настилають підлогу на лаги. Якщо споруджується додаткова частина до старої будівлі, є сенс демонтувати покрівлю та покласти нову, спільну на весь будинок, включаючи нову частину. В такому випадку будівництво прибудови ускладнюється великим об'ємом покрівельних робіт. Однак результатом стане об'єднання 2-х будівель в одне гармонійне ціле. Особливо це актуально, якщо добудовується житлова частина. Якщо заплановано пристрій окремої покрівлі, простий варіант - дах з таким же покрівельним матеріалом, що і основна.

додаткові конструкції

Важливо при зовнішньому утепленні нової площі розраховувати точку роси, так як зробити прибудову з облицюванням треба грамотно. Вона не повинна в холодну пору зміщуватися в бік внутрішньої половини стіни. Помилки приведуть до появи конденсату, потім до вогкості і намокання поверхні. Це зіпсує мікроклімат в прибудові, і в усьому будинку, якщо між ними буде зроблений дверний отвір або арка.

Добудована частина може опалюватися від опалювальної системи будинку. Тоді роблять нарощування труб, встановлюють радіатори. Інші елементи: вона може бути верандою, що з'єднує житлову частину з вулицею. В цьому випадку в ній роблять дверний отвір, при бажанні до нього добудовують ганок.

Варіанти конструкцій залежать від призначення прибудови. Наприклад, якщо в ній планується розмістити кухню, санвузол або лазню, її обладнають системою водопроводу і каналізації. Якщо дотримана технологія влаштування фундаменту, площа добудовувати частини може бути будь-хто. Також її можна зробити 2-х поверховий, якщо треба об'єднати з 2-х поверховий будинком.

Як роблять прибудову?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама