Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пристрій даху дерев'яного будинку, покрівельний пиріг покроково

  1. Види дахів для дерев'яних будинків ↑
  2. Вибираємо покрівельні матеріали ↑
  3. Покрівельний пиріг даху дерев'яного будинку ↑
  4. Несучі конструкції ↑

Поряд з фундаментом, дах є однією з найважливіших частин будь-якого будинку. Пристрій даху - це комплексне завдання, при вирішенні якої не тільки вирішується питання форми і матеріалу, а й враховується естетичність проекту, ефективність конструкції. Важливо все - можлива снігове навантаження, стіновий матеріал, переважаюче напрямок вітру і інше.

Однією з найбільш поширених проблем, яка може бути пов'язана з пристроєм дахів в дерев'яному будинку є усадка стін, тим більше. Ця величина непостійна і залежить від виду використаного стінового матеріалу. Найбільшу усадку дає колоду, середнє значення - у масивного бруса, а мінімальної усадкою (близько 3%) відрізняється клеєний брус.

Види дахів для дерев'яних будинків

Всі дахи ділять на два основних види - плоскі і скатні, які, в свою чергу можуть бути одно- або багатосхилими.

Відзначимо правило, якому суворо дотримуються при будівництві дерев'яних будинків - їх даху майже ніколи не бувають плоскими або односхилими. По-перше, це - не практично, по-друге, псує зовнішній вигляд споруди.

Покрівельний матеріал підбирають в залежності від кута нахилу ската. На основі крутизни розраховується також міцність несучих конструкцій. Якщо необхідно знизити снігове навантаження на дах, її роблять більш крутий - при крутизні в 60 ° сніг на схилі взагалі не утримується, а снігове навантаження практично дорівнює нулю. Для порівняння, при 10-20 ° навантаження снігу на крокви може перевищити власний вага всієї конструкції даху.

Форму даху вибирають, виходячи зі способу використання простору під дахом (мансарда, горище). Наприклад, в разі мансарди висота даху повинна бути великою, а несучі конструкції гармонійно повинні вписатися в інтер'єр. Необхідно буде також продумати питання освітлення мансардного приміщення, тоді пристрій даху дерев'яного будинку буде не тільки практичним, але і відповідним по стилю будівлі.

Вибираємо покрівельні матеріали

Для покрівлі дерев'яного будинку вибирають безпечний матеріал з хорошими експлуатаційними якостями. Звичайно ж, було б непогано, якщо матеріал при цьому був ще й простий в установці, і не вимагав складної підготовчої роботи. І такий варіант, звичайно, можна знайти.

Одним з найпопулярніших матеріалів сьогодні є ондулін. Зовні він нагадує шифер, але на відміну від нього, відрізняється гнучкістю, має досить довгий термін експлуатації - вважається, що він може зберегти свої споживчі якості до півстоліття.

Як матеріал для покрівлі дерев'яного будинку використовують також металочерепицю, оцинкований метал, двостороннє покритий полімером різних відтінків. Його довговічність залежить від товщини металевого шару. Металочерепиця приваблює своїм естетичним зовнішнім виглядом і невисокою ціною.
Як матеріал для покрівлі дерев'яного будинку використовують також металочерепицю, оцинкований метал, двостороннє покритий полімером різних відтінків

Пристрій даху дерев'яного будинку можливо з використанням ще одного матеріалу, який часто використовують при облаштуванні - гнучка черепиця. Привертають її невелику вагу і простота в укладанні, але коштує вона дорожче металочерепиці.

Покрівельний пиріг даху дерев'яного будинку

обрешітку виконують

  • під шифер і металеві матеріали - з бруска (під і шифер),
  • під них і черепицю - з дошки;
  • під матеріали на бітумній основі - суцільну.

Порядок шарів покрівельного пирога - завжди однаковий. При його пристрої необхідно дотримуватись певних правил:

  • Щоб уникнути утворення конденсату, мінімальна відстань між шаром оздоблювального матеріалу і пароізоляцією дорівнює 5 см.
  • Пароізояцію по відношенню до утеплювача кріплять з провисання, забезпечуючи вентиляційний зазор.
  • Напрямок зростання паропроникності - зсередини назовні. Інакше кажучи, здатність внутрішньої пароізоляції пропускати вологу повинна бути менше, ніж у гідроізоляційної мембрани. Інакше всередині утеплювача буде накопичуватися пар, створюючи конденсат і різко знижуючи рівень термоізоляції.
  • Необхідно забезпечити гарне вентилювання підпокрівельного простору до шару пароізоляції. Для цього влаштовують решітки, спеціальні отвори і зазори під коником, в матеріалі, яким підшивають звіси .

Несучі конструкції

Найбільш поширеними видами крокв є наслонних і висить. Основна їх відмінність тому, що кроквяні ноги наслонних спираються на проміжну опору - окремий брус.

Найбільша відстань між зовнішньою стіною і опорою при цьому має становити 6,5 м, а кожна друга опора збільшує кожен прогін до15 м. У якості Підкроквяний бруса (мауерлат) в дерев'яному будинку використовують верхній ряд бруса (колод) стіни.

Опорою висячих крокв є тільки стіни, і крокви їх як-би розпирають. Щоб цього уникнути, використовують затяжку, яка не дає роз'їхатися кроквяних ніг.

При великій ширині будинку необхідно додатково встановити стійку, а деяку частину навантаження візьмуть на себе підкоси. Крокви в міру усадки дерев'яного будинку можуть зрушуватися щодо бруса в поперечному напрямку, зберігаючи при цьому прив'язку в поздовжньому. Їх у коника також пов'язують не жорстко. У підсумку, покрівля, незважаючи на усадку, не зрушується і залишається в цілості.

© 2019 stylekrov.ru

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама