Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ремонт дерев'яних вікон своїми руками

  1. Основні етапи
  2. Корисні поради

Незважаючи на популярність «пластика», у багатьох будинках встановлені дерев'яні вікна. Десь новомодні, дорогі, а десь - змонтовані ще в «радянські» часи. Незалежно від якості будь-якої продукції з часом вона або зношується, або пошкоджується.

Незалежно від якості будь-якої продукції з часом вона або зношується, або пошкоджується

Вікна з деревини хороші тим, що їх ремонт можна (на відміну від конструкцій ПВХ) провести самостійно, маючи лише найпростіший побутовий інструмент, мінімум навичок і максимум бажання. Як це зробити, ми і розглянемо. Причому методику з повним розбиранням та складанням рами стулки, а читач сам вирішить, в якому обсязі йому необхідно проводити ремонт конкретної конструкції.

Як правило, реставрувати доводиться не раму всього вікна, а стулки (його або кватирки). Саме ці частини конструкції схильна до динамічних навантажень (періодичне відкривання / закривання). Потрібно розуміти, що будь-який ЯКІСНИЙ ремонт - це не тільки усунення конкретного дефекту, але і ряд профілактичних робіт, спрямованих на продовження терміну експлуатації виробу і оновлення його зовнішнього вигляду.

Основні етапи

Підготовка робочого місця

Будь-яка частина віконного блоку (кватирка, стулка) не повинна мати навіть найменшого перекосу, інакше не уникнути при щільному їх закриванні наявності щілин або пошкодження скла. Отже, і основа, на якій буде проводитися ремонт (стать, верстак або щось ще), повинна бути абсолютно рівною, до того ж твердою і стійкою. Наприклад, кілька обрізків дощок, покладених поряд (до того ж різної товщини) для цього не підійдуть.

підготовка стулки

Після її демонтажу з місця установки потрібно видалити скло і все «залізо» - петлі, куточки і так далі. Необхідно якісно підготувати всі деталі каркаса до подальшої обробки. Значить, використовуючи підручний інструмент і матеріали (стамеска, шпатель, «наждачка» і так далі), слід зняти всі шари фарби і очистити раму до самої основи, до «білизни».

Після цього каркас розбирається на окремі елементи. Часто скрип, перекоси вікон викликані порушенням цілісності з'єднань в кутах рами. Воно здійснюється за допомогою нагелів, хоча іноді додатково можуть бути вкручені і саморізи, які під шаром фарби бувають непомітні. Зрозуміло, що вони викручуються, а Нагель вибиваються.

Якщо рама стара, то таким способом видалити дерев'яні «Чопик» може і не вийти. У цьому випадку вони висвердлюють інструментом відповідного діаметру. Далі проводиться ретельний огляд пазів на всіх елементах рами стулки. Їх нескладно зачистити від залишків фарби, клею гострим предметом, «наждачкою», плоским напилком. Головне - не перестаратися, інакше при складанні не буде забезпечена щільність прилягання виступів до пазів.

Обробка деревини

Для початку потрібно оглянути кожну «дошку» на предмет появи грибка. Після цього (так як деревина, незалежно від місця установки стулки, частково вбирає вологу) всі деталі рами добре просушують, після чого проводиться їх просочення засобом, що оберігає від виникнення процесів гниття (антисептиком).

збірка рами

Пази і виступи на кінцях деталей, що з'єднуються змащуються клеєм, призначеним для столярних робіт. Деякі майстри допускають при його відсутності використання ПВА густої консистенції. Попередньо нові Нагель повинні бути підготовлені. При зчленуванні елементів необхідно контролювати відповідність кута 900, тому заздалегідь потрібно передбачити відповідний шаблон. Після «посадки» деталей на клей і вирівнювання за зразком проводиться постановка нагелів (які теж обмазують клеїть складом). І так - по кожному розі.

Зібрана конструкція просушується при кімнатній температурі. Для підвищення якості склеювання зверху необхідно укласти лист товстої фанери (плити ДСП тощо) і придавити його якимось вантажем.

установка петель

Якщо каркас стулки був деформований, а в результаті ремонту цей перекіс, природно, усунутий, то і місце їх кріплення буде зміщено. Тому зняті петлі кріпляться до рами віконного отвору, і стулка прикладається до неї. Тут необхідна точність розмітки. Позначаються верх і низ петлі, а потім виміряються відстані від її країв до отворів.

Можна скористатися «копіркою», яка підкладається під стулку петлі, і місце свердління «продавлюється». Ще спосіб - вставити в гнізда саморізи, скласти петлю і поступово придавлює стулку до віконної рами. Для отримання високої точності таку роботу краще робити з помічником.

Якщо є розбіжність, то посадочне місце під петлі розширюється в потрібну сторону. Вибірку деревини нескладно зробити гострої стамескою. Природно, висвердлюють нові гнізда під кріплення.

фарбування

Потрібно звернути увагу, щоб в місці встановлення скла цей шар був якомога тонше. Інакше виникнуть складності з щільною «посадкою».

установка скла

Від традиційної замазки краще відмовитися. Згодом вона, навіть покрита шаром фарби, розсихається, і це призводить до розгерметизації місця прилягання скла до рами. Доцільно використовувати герметик (силіконовий). Порядок роботи:

  • суміш наноситься по периметру рами, в місці встановлення скла;
  • його краю обезжирюються;
  • скло укладається на місце;
  • зверху, по краю (і по периметру) - ще шар герметика;
  • за допомогою штапиків (в продажу є) проводиться фіксація скла.

Залишається тільки рубанком акуратно підрівняти наявні виступи кріпильних рейок і встановити стулку на місце.

Корисні поради

Корисні поради

  • Навіть при відсутності видимих ​​дефектів стулки постійний її скрип, труднощі з закриванням - привід подумати про ремонт.
  • У продажу є штапики як пластикові, так і дерев'яні. Для рами потрібно вибирати останні, так як у них і у її матеріалу - однаковий коефіцієнт температурної деформації.
  • Якщо якась деталь стулки замінюється на нову, то вона повинна бути з тієї ж породи дерева.
  • Дрібні дефекти на деревині закладаються шпаклівкою і зафарбовуються.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама