Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сходи з дерева своїми руками: покрокова інструкція, креслення (фото і відео)

  1. Покрокова інструкція
  2. Маршова модель своїми руками
  3. Монтаж ступенів своїми руками

Щоб виготовити сходи з дерева своїми руками, буде потрібно визначитися з її видом. Прості переносні конструкції можуть бути представлені у вигляді таких виробів, як:

  • складна;
  • приставні;
  • драбина.
Щоб виготовити сходи з дерева своїми руками, буде потрібно визначитися з її видом

У будь-яких багатоповерхових будинках невід'ємною частиною є сходи, виготовлена ​​з дерева.

Виготовимо сходи з дерева приставного типу. Для цього фахівці рекомендують використовувати соснові бруси з перетином в 40х50 мм. Сходинки роблять з опор з перетином 30х50 мм.

Покрокова інструкція

Попередньо готується схема майбутньої конструкції. Виробничий процес здійснюється за допомогою лобзика, пили, рівня, рулетки, деревини. Ширина сходів повинна бути 40-60 см з кроком в 25-35 см. На торцях перекладин витісують шипи прямокутної форми. Їх довжина повинна дорівнювати ширині тятиви, а розтин не повинно бути менше 1,5х3 см.

Наступний етап передбачає облаштування гнізд. Шипи змащують клеєм. Тятиви фіксують на поверхні, закріплюючи поперечини. Потім монтують поперечини в іншу тятиву. Попередньо останній елемент сходів укладається під кутом. Для додання конструкції більшої надійності застосовують цвяхи.

Розрахунок основних зас параметрів сходів.

Нижній край тятиви зрізають під кутом (для забезпечення стійкого положення при монтажі). Отримана конструкція покривається оліфою і фарбою. Можна зробити своїми руками приставну доладні сходи. Такий виріб виготовляється з брусів з перетином 40х40 мм і дощок 100х20 мм, клею, скотча і капронової шнура. Кожен сегмент фіксується муфтою. Для виготовлення секцій використовують дерево. Пластини можна зробити з дощок 60х20 мм. Поперечини виготовляють з дощок 100х20 мм. Наступний етап передбачає складання секцій. Для цього буде потрібно приклеїти поперечини на тятиви, обмотуючи виріб капронових шнуром. Готова конструкція висушується і покривається фарбою.

Якщо приставні сходи буде виконувати функції стаціонарного аналога, тоді виготовляють модель з висотою кожного ступеня не більше 20 см.

Перекладина фіксується 3-ма шипами. Форма ступенів даного виробу відрізняється від попереднього аналога: з 1-й боку - 300 мм, а з іншого - 150 мм. Оздоблення отриманої конструкції проводиться з урахуванням особистих уподобань господаря.

Маршова модель своїми руками

Маршові сходи виготовляється своїми руками після складання креслення і проведення замірів вільного простору. Попередньо фахівці рекомендують розрахувати кількість ступенів і висоту подступенка. Висота конструкції визначається після виміру відстані від основи підлоги 1-го поверху до фінішного покриття 2-го поверху.

Висота конструкції визначається після виміру відстані від основи підлоги 1-го поверху до фінішного покриття 2-го поверху

Схема маршових сходів.

Стандартний розмір висоти подступенка коливається в межах 15,2-19,7 см. Якщо показник буде перевищувати таке значення, тоді буде збиватися крок. В іншому випадку сходи буде важкою для підйому і складної для спуску. Фахівці рекомендують облаштовувати подступенок з висотою в 17 см. Для розрахунку кількості ступенів потрібно висоту конструкції розділити на висоту подступенка.

Мінімальна ширина проступи дорівнює 22 см, а максимальна - 37-40 см. Ширина сходового маршу повинна дорівнювати 100-140 см. Довжина виробу обчислюється з урахуванням ширини проступи і кількості сходинок. Косоури і тятиви виготовляють з бруса з перетином 50х250 мм. Подступенок облаштовується з балки товщиною в 25 мм.

Брусок для косоуров обрізається з 2-х сторін (для отримання сходів потрібної довжини). Щоб випиляти отвір, використовують косинець. На ньому відзначають висоту подступенка і ширину проступи. Розмітка переноситься на внутрішню частину бруска. Маршові сходи вгорі повинна фіксуватися до перекриття, а низ конструкції - до підлоги. Наступний етап передбачає перевірку горизонтальності запилів для кожної сходинки. Стандартно роблять 2 косоура. При необхідності кількість таких елементів збільшують.

Верхню і нижню частину косоуров з'єднують між собою за допомогою балки. Для цього застосовують анкерні болти. Кріплення косоуров до стіни проводиться аналогічним чином. Всередині дерева роблять поглиблення для сходинок. Тятива і косоур повинні розташовуватися на одному рівні.

Монтаж ступенів своїми руками

Схема дерев'яних сходів.

Наступний етап передбачає установку подступенка. Попередньо розпилюють балку на потрібну кількість сходинок відповідної довжини. Елементи рівняють і зашкурівают. Для їх фіксації до косоуру використовують саморізи. Потім вони зашпакльовуються або ховаються під декоративними деталями. Для цього використовують клей.

Після монтажу подступенка встановлюють ступені. Балка розпилюється на потрібну кількість сходинок мінус 1 шт. Поверхня шліфується і піддається фрезерної обробки. Для їх фіксації використовують шурупи або саморізи. Якщо з одного боку встановлюється тятива, тоді з іншого боку щабель монтується в паз попереднього елемента. Попередньо поглиблення промащується клеєм. Для монтажу балясин використовують шпильки довжиною в 100 мм і товщиною в 8 мм. Наступний етап передбачає монтаж перил. Для цього будуть потрібні саморізи.

Для оздоблення сходів використовують спеціальний прозорий лак. Виготовлення двухмаршевой сходів починається з установки і монтажу майданчика і опорного стовпа. Наступний етап передбачає установку косоуров, подступенка і сходинок. Деякі останні елементи представлені у вигляді поворотних або закруглених виробів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама