Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Тераса до будинку: фото прибудови, як прилаштувати терасу до будинку своїми руками

  1. Прибудована до будинку тераса з односхилим дахом (з фото)
  2. Пристрій тераси до дерев'яного будинку на дитячому майданчику
  3. Будівництво тераси до будинку з плоским дахом
  4. Як побудувати полегшену терасу до будинку
  5. Як зробити закриту терасу-веранду до будинку своїми руками

Прибудова тераси до дому - робота відповідальна, що вимагає певних навичок і вмінь Прибудова тераси до дому - робота відповідальна, що вимагає певних навичок і вмінь. Будівництво тераси до будинку проводиться поетапно, з дотриманням всіх правил технологічного процесу. Прилаштувати терасу не так складно, як може здатися на перший погляд, а кінцевий результат прикрасить ваше житло і зробить його ще більш функціональним. Про те, як зробити терасу до будинку своїми руками, видано чимало інструкцій, для початку ознайомтеся з основними етапами роботи.

Прибудована до будинку тераса з односхилим дахом (з фото)

Така тераса до будинку є спорудою, покрівля якого виконується з брусів. На них згодом може бути укладений покрівельний матеріал , Також вони можуть декоруватися кучерявими рослинами.

Основні етапи роботи:

1. Перед зведенням тераси до будинку своїми руками риється котлован 3,5 X 12 м, що має глибину 80 см. Терасу необхідно правильно розмістити: найкраще, якщо нахил брусів доводиться на південну сторону. На дні котловану виконується розмітка корисної площі споруди (10 м2). На відстані 60 см від стінок котловану чертится прямокутник. У кутах забиваються розмічальні кілки, а по периметру натягується шнур. Для виконання задньої і передньої стінок через кожен метр для установки стійок на дні котловану риються ями, які мають глибину 0,3 м.

2. При прибудові тераси до дерев'яного будинку передня стінка виконується з 6 стовпів відповідної довжини.

При прибудові тераси до дерев'яного будинку передня стінка виконується з 6 стовпів відповідної довжини

Як видно на фото, при прибудові тераси до дому нижня частина стовпів, яка закопується в землю, обробляється антисептиком і покривається смолою. У верхній частині стійок виконуються шипи перетином 4 X 5 см і довжиною 5 см. Після того як стовпи будуть зафіксовані, робиться обв'язка. Для цього використовують бруси діаметром від 12 до 14 см.

3. Для монтажу даху з бруса по периметру обв'язки з її внутрішньої сторони виконуються пази. До стійок в горизонтальному напрямку прибивається горбиль на висоту 1 м від підлоги. Із зовнішнього боку ці стінки присипаються грунтом, обраним з котловану. Робиться це для того, щоб утворився укіс, що забезпечує стік дощової води. Висота опорних стовпів залежить від кута нахилу даху (він зазвичай не перевищує 25-30 °).

4. Після того як земляні та теслярські роботи будуть закінчені, можна приступати до спорудження дерев'яної підлоги тераси. При зведенні тераси, прибудованої до будинку, між дошками необхідно залишити щілини в 0,5 см.

Цю терасу можна зробити вентильованої з системою внутрішнього водовідведення . В такому випадку балки повинні спиратися на каркас внутрішньої стіни, балки ж перекриття будинку - на балки тераси. Водозбірну воронку необхідно розташувати поруч зі стіною будинку, а водозливна трубу потрібно вмонтувати в стіну першого поверху, розташовану всередині.

Пристрій тераси до дерев'яного будинку на дитячому майданчику

Пристрій тераси до дерев'яного будинку на дитячому майданчику

Зверніть увагу на фото прибудованих терас до ігрових будиночків: пропонована конструкція, зведена на дитячому майданчику, дає можливість вашій дитині проводити більше часу на свіжому повітрі. При бажанні будівництво можна прикрасити різьбленням і яскравими малюнками, виконаними на даху.

Основні етапи роботи:

1. Перед тим як побудувати терасу до будинку на ігровому майданчику, необхідно вибрати місце для майбутньої споруди. Під фундамент викопуються траншеї і засипаються галькою.

2. Брус 5 X 7,5 см довжиною 2,4 м прикладається до однієї панелі, на ньому позначаються місця, де будуть розташовуватися стійки панелей. Відмітки потрібно виконати для того, щоб потім правильно розташувати лаги. Після цього в траншеї слід укласти опорні бруси 10 х 10 см, розмістивши їх таким чином, щоб вони виявилися прямо під стійками дощатих панелей в процесі побудови. В першу чергу укладається опорний передній брус, а потім - задній. Розміщуються два центральних бруса після попередньої перевірки горизонтальності вже укладених.

3. При Пристрій тераси до дерев'яного будинку опорні бруси скріплюються між собою. Для цього необхідно покласти поперек них два пресованих бруса 5 х 10 см довжиною 2,4 м. В результаті вони повинні пройти між стійками дощаній панелі (вона буде підлогою). Скріплюються бруси фундаменту шурупами, порожнечі між лагами заповнюються грунтом. Опорні бруси повинні опинитися над поверхнею землі: в майбутньому це дозволить захистити підлогу від гниття і забезпечить вентиляцію під ним.

4. Виконується підлогу. Для цього вибирають найміцнішу панель, її укладають горизонтально. Потрібно впевнитися, що панель не торкається землі. При необхідності під неї кладуть обрізки бруса. Зверху виявляться стійки панелі, а обрізки бруса - між крайніми стійками під панеллю.

На замітку. Такі дефекти деревини, як засмоли і смоляні сучки, слід закладати і вирізати в нижніх брусках зовнішніх плетінь, а також фрамуг. Те ж саме потрібно робити в місцях з'єднання деталей і прирізки приладів.

5. Потім уздовж двох крайніх стійок необхідно виконати розпил. Робити це потрібно з внутрішньої сторони панелі, щоб не було відколів на зовнішній стороні.

6. Настил укладається без закріплення його, на фундамент. Краї настилу повинні збігатися з опорними брусами. Якщо потрібно, слід регулювати розміри передньої і задньої панелей під розміри настилу (панелі можуть бути висотою 1,5 м).

7. Далі намічаються лінії розпилів, по ширині панелей залишають невеликий запас. Від зовнішніх країв крайніх стійок слід зазначити відстань, рівну товщині стійок, після чого відзначається межа, а потім з внутрішньої сторони панель розпилюється. На бічних гранях передньої і задньої панелей виконуються позначки на висоті 1,5 м. Крім того, роблять позначку і посередині на верхній межі передньої і задньої панелі. Ця позначка буде центральною верхньою точкою. Через центральну верхню точку і позначки на бічних гранях проводять лінії, за якими потім панелі розпилюють.

8. Потім виконується розмітка ширини бічних панелей з запасом приблизно 6 см. Це потрібно для того, щоб укласти їх внахлест. Розмічаються бічні панелі так, щоб їх висота відповідала висоті передньої і задньої панелей з боків.

9. На передній панелі визначається довжина лінії, яка з'єднує центральну верхню точку з бічної відміткою на панелі. Уздовж коника буде проходити стійка на відстані 5 см від осьової лінії. Цей припуск виконується для того, щоб під час монтажу стійки не накладалися одна на іншу. Якщо необхідно, виконуються додаткові стійки з брусів 5 X 7,5 см.

10. Від панелі, яка призначена для даху, на час від'єднують стійки, потім роблять позначки в потрібному місці. Укладаються поперечні елементи даху строго перпендикулярно її гребеню з одночасним вирівнюванням їх по нижньому краю панелі. Нерівність гребеня приховає коник даху. Стійки знімають і переставляють так, щоб забезпечити конструкції жорсткість. Після цього визначається і розмічається центр покрівельної панелі. Вона розрізається на дві однакові частини.

11. Виконується двері розміром 60 х 120 см. Якщо є бажання, її прикрашають. Панелі ж зміцнюються стійками. На передній панелі позначають контури двері і вікна. Останнє випилюється цілком, на місці двері виконуються розпили не до кінця так панель не втратить жорсткість, в іншому випадку її монтаж буде складним.

12. Готові деталі споруди покриваються лаком. Для того щоб тераса з будиночком довго залишалися акуратними, панелі і підлогу покриваються лаком з обох сторін. Після висихання лаку деталі з'єднують. В першу чергу прикріплюється на потрібне місце настил. Для цього використовують шурупи довжиною 75 мм, угвинчуючи їх крізь стійки нижній панелі. В опорних брусах шурупи повинні зафіксуватися. Після цього до бічної частини підстави прівінчівается дошка 5 х 10 см. Вона повинна виступати за грань, до якої приєднається перша стінка.

13. Далі встановлюється на своє місце задня стінка, прівінчівается до вільного кінця закріпленої на підставі дошки. Необхідно стежити, щоб перша стінка встала рівно, так як інші будуть вирівнюватися по ній. До підлоги стінку кріплять за допомогою шурупів довжиною 75 мм, угвинчуючи їх в нижню частину стінки таким чином, щоб вони, пройшовши крізь стійки, зафіксувалися в опорних брусах. Якщо необхідно, заздалегідь просверліваются отвори, встановлюються і фіксуються бічні стінки.

Порада. Перед початком будь-якої роботи необхідно продумати, як і де будуть зберігатися інструменти, які використовуються при столярно-теслярських роботах. Зберігати їх бажано в якомусь шафі, спеціально обладнаному під ці цілі. Найоптимальніший варіант - шафа без дверцят, з відкритими і закритими полицями і висувними ящиками, але для початку можна обійтися стендом із закріпленими на ньому наскрізними полицями.

14. Наступний етап роботи - випилювання повністю дверного отвору в передній панелі, фіксування її в конструкції і установка дверей. Після цього виконують монтаж даху. Для цього піднімають і встановлюють на місце одну половину даху. Деталь фіксують за допомогою шурупів. Вони повинні увійти в стійки передньої і задньої стінок, пройшовши крізь обшивку верхній панелі.

15. За аналогією встановлюється друга половина даху. Зазор між двома панелями покрівлі закладається дерев'яним бруском. Для цього його закріплюють посередині зазору. Вгорі передньої і задньої стінок прикріплюються такі ж бруски. Верхні межі всіх трьох брусків повинні перебувати строго на одній лінії, паралельно гребеню даху.

16. Слідом виконується коник даху. Для цього застосовуються дві дошки, у яких попередньо зрізається під потрібним кутом по одній довгій стороні. Після закріплення поверх зазору вони повинні зійтися впритул. Потім пригвинчуються всі деталі.

17. Підготовлений заздалегідь толь нарізається на смуги необхідної довжини, залишається невеликий припуск. Нижні смуги закріплюються на даху: вони прибиваються до дощечках покрівельних панелей вище нижнього краю на 20 см. По передньому краю даху смуги вирівнюються, надлишки толю необхідно приховати, злегка натягнувши і закріпивши толь з боку задньої панелі. Настилають центральну смугу толю, прибивають її нижче гребеня на 5 см і вище нижніх країв даху на 10 см.

18. Останньою виконують сходи.

Подивіться на фото тераси, прибудованої до будинку - сходи можуть бути будь-якої форми: квадратної, круглої або прямокутної. На ній роблять підлогу, встановлюють стійки, фіксують перила. Вікно будиночка прикрашають віконницями, які виконують з двох дощечок довжиною 60 см і двох дощечок довжиною 20 см.

Будівництво тераси до будинку з плоским дахом

Будівництво подібного споруди займе трохи часу і, крім того, доставить масу позитивних емоцій, оскільки в даному випадку надається хороша можливість не тільки в повній мірі проявити свою фантазію і уяву, а й застосувати наявні знання і вміння на практиці. При необхідності виконується схема побудови, визначаються розміри і пропорції її елементів.

Як видно на фото, ця тераса до будинку містить мінімум меблів, крім того, всі меблі повинна бути легкою і зручною для перенесення, щоб в разі необхідності її можна було швидко прибрати в закритий сарай або перенести в будинок.

Основні етапи роботи:

1. Починають роботу з викопування траншей під фундамент, потім їх засипають галькою.

2. Далі виконують підставу тераси. На землі розкладають паралельно один одному опорні бруси перетином 10 X 10 см завдовжки 2 м. Укладають передній, задній і два середні опорні бруса довжиною 1,8 м і перетином 5 х 10 см. Перевіривши горизонтальність покладених брусів, вони з'єднуються способом «шип-паз ».

Получавшийся каркас зміцнюють з'єднаними навхрест балками перетином 4 х 15 см.

3. Після цього готову платформу розміщують на землі. До її каркасу акуратно прибивають цвяхами довжиною 60 мм лист фанери 150 X 180 см завтовшки 20 мм. За допомогою бруса 4 X 6 см виконується каркас тераси за кресленням. Для з'єднання елементів один з одним найкраще користуватися оцинкованими покрівельними шурупами довжиною 60 мм.

4. Потім виконується дах споруди - оцинкованими цвяхами довжиною 60 мм до каркаса прибиваються облицювальні дошки 2 X 15 см довжиною 2,2 м так, щоб вони звисали на 15-20 см за його межі. Поверх облицювальних дощок можна укласти покрівельну плитку.

Як побудувати полегшену терасу до будинку

Необхідно відзначити, що тераси полегшеної конструкції широко поширені, оскільки на їх зведення потрібна незначна кількість будматеріалу. Такі споруди виконуються без фундаменту, огороджувальні конструкції або обшиваються дошками, або склять. Крім того, в якості огорож може служити звичайна плівка, натягнута поверх каркаса.

Основні етапи роботи:

1. Перед будівництвом необхідно визначити розміри майбутньої тераси. На невеликій ділянці краще розмістити терасу стандартного розміру - 6 х 3 м. На обраному місці розчищається грунт і відзначається положення ям для опорних стійок.

Буде потрібно 6 бічних стійок висотою 2,15 м по периметру конструкції і 3 центральні стійки висотою 3 м.

На замітку. Для стовпів-стійок краще використовувати дерев'яні бруси діаметром 10 см. Опори слід заглибити в грунт на 40-50 см, а потім забетонувати.

2. На встановлених опорних стійках споруджується каркас тераси. Для цього закріплюють горизонтальні балки в верхній частині опор, фіксують кроквяні ноги (з кроком 0,5 0,6м), з потрібною боку встановлюють дверну коробку 0,7 × 1,8 м, на яку в подальшому навішують двері.

3. На закінчення на каркас огорож натягують плівку. Торцеві сторони тераси необхідно цілком закривати плівкою.

Закріпити плівку на каркасі можна за допомогою тонких дерев'яних рейок, які фіксуються поверх плівки і прибиваються до опор. Для покриття тераси бажано використовувати цільні шматки плівки, щоб продовжити термін служби покриття.

4. Для захисту дерев'яних елементів від вологи зовнішня обшивка виконується з пристроєм необхідних водовідводів і зливів. У місцях, де проходять балки перекриття, плівку розрізають.

Для зовнішньої обшивки огороджень тераси використовуються дошки або струганий тес. Прибивають їх, розташувавши горизонтально.

Дошки прикріплюють впритул один до одного, розташовуючи внутрішніми гребенями вгору. Чи не профільовані дошки кладуть внахлест, але так, щоб залишався звис під невеликим кутом. Подібна обшивка надійно захищає стінки споруди від дощу, одночасно дозволяючи організувати вертикальну вентиляцію простору.

5. Покрівля виконується з дерев'яних щитів. Така тераса може бути зроблена збірно-розбірний.

Як зробити закриту терасу-веранду до будинку своїми руками

Закриті тераси до будинку мають кілька переваг. Вони примикають до будинку - значить, одна стіна у конструкції вже є, причому капітальна. Другою перевагою є те, що за рахунок цієї споруди можна розширити корисну площу індивідуального будинку. Крім того, веранда-тераса, виконана своїми руками, допомагає раціонально використовувати ділянку.

Під час проектування тераси-веранди потрібно враховувати розташування житлового будинку. Терасу слід зводити з південної або ж південно-східного боку житла. Найкраще, якщо з будівництвом сусідить кухня або кімната загального призначення. Пояснюється це розташуванням виходу на терасу з дому - зі спальні або дитячої зазвичай на веранду не виходять. Двері з тераси на вулицю бажано розташовувати з південної сторони.

Основні етапи роботи:



1. Перед початком будівництва необхідно зробити розмітку. Необхідно на землі за допомогою кілочків і мотузки позначити кутові точки майбутньої тераси. Натягнувши мотузку по діагоналях прямокутника, слід упевнитися, що всі кути прямі. Потім потрібно на кілочках виконати позначку рівня підлоги в будинку. Після цього можна приступати до зведення фундаменту.

2. Існує кілька видів фундаменту для такої тераси. Вибирати ту чи іншу конструкцію слід, орієнтуючись на несучу здатність грунту, а також фінансові можливості. Перед визначенням відповідного типу фундаменту бажано проконсультуватися у фахівця.

3. При середньої несучої здатності грунту і його однорідному складі найбільш прийнятний варіант - бетонні опори. Їх зводять прямо на місці. Для цього викопують яму глибиною 30-35 см, на дно насипають невелику подушку з піску або щебеню, потім виготовляють опалубку 30 х 30 см з дощок необхідної довжини. Після цього в опалубку вставляють приготовлену заздалегідь металеву арматуру і заливають в неї бетон.

Щоб дошки опалубки не розходилися, їх обв'язують мотузкою або фіксують дротом.

4. На бетонних плитах фундамент зводити складніше, чем на палях або опорах и до того ж дорого. Однако у него є одна цінна перевага - це Надійність. Такий фундамент рекомендується споруджуваті на грунтах з малою несучих здатністю: если в Основі фундаменту находится залізобетонна плита, навантаження розподіляється по всій площади цієї плити. У тому випадка, если грунт на ділянці пухка, під фундамент копають котлован, засіпають его щебенем або гравієм, а поверх него розташовують Волого и теплоізоляційній материал, после чого розміщують опалубку и арматуру и заливають бетоном. Такий фундамент вважається найбільш надійним.

5. На фундаменті зводять цокольну частину конструкції. Вона може бути або бетонної (необхідна теплоізоляція), або з шлакобетонних блоків, або дерев'яною. В останньому випадку дерево має бути просякнуте спеціальним складом для захисту від гниття. Крім того, цоколь іноді виконують з цегли. Така конструкція вимагає штукатурення.

На замітку. У тому випадку, якщо грунт на ділянці відносно м'який, можна звести фундамент палі. Як паль найкраще використовувати бетонні опори, які забивають в землю, але це дуже трудомісткий процес, який вимагає застосування важкої техніки. Простий варіант - використовувати в якості паль рейки або металевий профіль. Палі повинні бути досить довгими. Забивати їх слід, стоячи на спеціальній підставці-щиті. Якщо паля при забиванні зустріне якусь перешкоду, наприклад камінь, необхідно забити палю повторно, трохи зсунувши її в сторону.

6. Каркас тераси-веранди зазвичай роблять дерев'яним. Лісоматеріали, просочені спеціальним складом, вимагають обов'язкового фарбування.

Для виготовлення стовпів і перекриттів необхідно підготувати дошки перетином 50 х 100 мм, а для конструкції даху і виконання лаг знадобляться більш товсті бруси - перетином 50 х 150 мм. Товщина бруса залежить від величини прольотів: чим більше проліт, тим товщі повинен бути брус.

Перед будівництвом каркаса необхідно прокласти по периметру цоколя (між каркасом і цоколем) вологоізоляцію. З цією метою можна застосовувати руберойд та інші сучасні матеріали. Після цього на цоколь встановлюються горизонтальні балки. Кріплення проводиться в висвердлені отвори за допомогою болтів. Під час роботи слід користуватися рівнеміром і схилом. Потім приступають до установки вертикальних елементів, а після них - балок.

7. Середня відстань між стійками становить не більше 1,5 м. Найголовніше в даний момент - врахувати розміри скла або іншого матеріалу, яким буде проводитися скління споруди. Поступово збирається каркас.

8. Примикають до фасаду будівлі вертикальні балки розміщуються поверх горизонтальної балки, розташованої уздовж стіни будинку. Вони з'єднуються вгорі з балками даху. Щоб зміцнити з'єднання горизонтальних і вертикальних елементів, можна використовувати, крім цвяхів і болтів, сталеві кріпильні скоби. Всі дерев'яні конструкції, якщо вони без просочення, обов'язково покриваються антисептиком для захисту від гниття.

9. Наступним етапом потрібно зміцнити облицювальні дошки, зробити водостоки і влаштувати по верху тераси гідроізоляцію. Крім того, необхідно виконати карниз даху. Він знадобиться для кріплення водостоків.

10. На фасадній частині тераси найпростіше змонтувати світло-пропускає листовий матеріал (скло) безпосередньо на дерев'яних рамах. Причому склити будівництво можна з двох сторін - з зовнішньої і внутрішньої. Перш за все, до рами прибиваються рейки. Поверх кожної рейки наноситься замазка, потім на неї встановлюється скло потрібного розміру, після чого знову наноситься замазка або ущільнювальний шнур. Зверху до рами прибивається рейка. Для забезпечення герметизації швів використовують еластичну стрічку.

Для забезпечення герметизації швів використовують еластичну стрічку

11. Подивіться на фото веранди-тераси, побудованої своїми руками: найчастіше дах роблять теж заскленої. Однак в тому випадку, якщо тераса прибудована до глухої стіни і вузька, дах може бути виконана непрозорою - із застосуванням звичайної покрівельного матеріалу з гідроізоляцією.

Під час монтажу покрівлі на перекриття даху укладаються і закріплюються ущільнювальні шнури. Після цього на них укладаються скла. Потім встановлюється і закріплюється другий комплект шнурів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама